Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، حسین هاشمی مدیرکل انتقال خون چهارمحال و بختیاری افزود: در حال حاضر با کاهش مراجعه افراد اهداکننده خون روبرو هستیم و ذخایر خونی در چهارمحال و بختیاری روز به روز در حال کاهش است.

او اضافه کرد: بیمارانی که نیازمند خون و فراورده‌های خونی هستند ثابت‌اند که از جمله آنان بیماران مبتلا به تالاسمی، هموفیلی و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. هستند، همچنین بیماران کرونایی نیز که روز به روز در حال افزایش هستند وهمین باعث شده تا ذخایر خونی کم شود.

هاشمی گفت: از مردم تقاضا داریم با مراجعه مستمر برای اهدای خون کمک کنند تا نگرانی‌ها درخصوص ذخایر خونی برطرف شود.

او خاطرنشان کرد: سازمان انتقال خون ایران تحت نظارت سازمان بهداشت جهانی در حال فعالیت است و همه دستورالعمل‌های بهداشتی را به صورت کامل رعایت می‌کند.

مدیرکل انتقال خون چهارمحال و بختیاری گفت: همه وسایل و پک‌های خونی یک بار مصرف است، سطوح به صورت مرتب و منظم هر دو ساعت یک بار ضدعفونی می‌شود و این اطمینان به مردم داده می‌شود که سازمان انتقال خون این استان امن‌ترین مکان برای اهدا خون مردم نوع دوست این استان است.

هاشمی بیان کرد: در سازمان انتقال خون چه در کشور و چه در چهارمحال و بختیاری هیچگونه تست کرونایی گرفته نمی‌شود چراکه اساسا کرونا از طریق خون منتقل نمی‌شود.

بیشتر بخوانید

اجرای پویش اهدای خون، تداوم زندگی در چهارمحال و بختیاری

او تاکید کرد:، اما پزشک مستقر در سازمان انتقال خون با مراجعه کنندگان جهت اهدا خون یک مصاحبه کوتاه انجام می‌دهد و سؤالاتی که نشان می‌دهد این فرد کرونا گرفته است یا خیر از وی پرسیده می‌شود، چون فرد بهبود یافته از کرونا یا کسی که واکسن تزریق کرده باشد تا یک ماه نمی‌تواند خون اهدا کند.

مدیرکل انتقال خون چهارمحال و بختیاری یادآور شد: هر ساله از عاشورا تا اربعین حسینی پویش نذر خون برگزار می‌شود، شعار امسال این پویش " نذر امسال من، نجات جان یک انسان است".

هاشمی افزود: در روز تاسوعای حسینی از ساعت ۸ تا ۱۴ تیم سازمان انتقال خون در شهر‌های شهرکرد، بروجن و چلیچه مستقر است و روز عاشورای حسینی هم در همین ساعت مرکز شهرکرد، بروجن و بن فعال است.

انتهای پیام/خ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: انتقال خون ذخایر خونی چهارمحال و بختیاری سازمان انتقال خون ذخایر خونی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۴۵۲۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراقب باشید؛ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند

پلاکت خون پایین (ترومبوسیتوپنی) نوعی بیماری است که در آن بدن به دلیل عارضه یا سایر شرایط، پلاکت کافی تولید نمی‌کند. علائم ناشی از آن شامل خونریزی داخلی و خارجی است.

به گزارش خبرآنلاین، تشخیص زودهنگام ترومبوسیتوپنی، نتایج مثبتی در درمان دارد اما تأخیر در تشخیص می‌تواند منجر به مشکلاتی از حمله قلبی، آسیب به اعضای بدن (به عنوان مثال، طحال، روده، کلیه و حتی آمبولی ریه) شود.

ترومبوسیتوپنی به اختلال در پلاکت خون گفته می‌شود و شرایطی است که در آن تعداد پلاکت‌های خون بیمار کاهش یافته و سلول‌های خونی قادر نخواهند بود فعالیت‌های اساسی بدن را انجام دهند.

پلاکت چیست؟

پلاکت به کوچکترین ذرات خونی گفته می‌شود که آنزیم‌های لازم برای انعقاد خون را در خود دارند. پلاکت‌ها بسیار کوچکند و با چشم غیرمسلح قابل دیدن نیستند. این اجزای کوچک مسئول بازسازی بافت‌های آسیب‌دیده هستند و نقش مهمی در انعقاد خون دارند. میانگین عمر هر پلاکت ۱۰ روز است و محل تولید آن در مغز استخوان است.

نحوه عملکرد پلاکت خون

کار اصلی پلاکت جلوگیری از خونریزی است. تجمع پلاکت‌ها در محل خونریزی، موجب لخته شدن خون و آغاز روند بهبودی می‌شود. پلاکت‌های فعال حاوی پروتئین چسبنده‌ای به نام فیبرین هستند که این پروتئین‌ها در تشکیل لخته خونی نقش مهمی ایفا می‌کنند.

علت پایین بودن پلاکت خون

پایین بودن پلاکت خون نوعی اختلال خونی است و معمولاً عوارض جدی ندارد اما در شرایط آسیب‌دیدگی می‌تواند روند انعقاد و لختگی خون را تحت‌تأثیر قرار دهد. تعداد پلاکت خون معمولاً به دلیل بیماری‌های زمینه‌ای و عوارض جانبی مصرف برخی داروها کاهش می‌یابد که در ادامه به شرح این موارد می‌پردازیم:

۱) داروها و خوراکی‌هایی که پلاکت خون را کاهش می‌دهند

مصرف الکل، ترکیبات سمی و نیز برخی داروهای حاوی کنین که جهت رفع گرفتگی عضلات تجویز می‌شوند اثرات منفی بر پلاکت خون دارند. استفاده از برخی نوشیدنی‌ها مانند آب تونیک (نوشابه گازدار حاوی کنین که برای پیشگیری از مالاریا مصرف می‌شود) می‌تواند در کاهش پلاکت خون مؤثر باشد.

این داروها خاصیت ضد انعقادی دارند و موجب کاهش پلاکت می‌شوند:

داروهای ضد انعقاد یا مهارکننده‌های گلیکوپروتئین مانند آبسیکسیماب (این دارو ضد تجمع پلاکت است و برای پیشگیری از عوارض اسکیمی قلبی تجویز می شود)

اپتیفیباتید (این دارو ضد انعقاد خون است و در درمان لخته‌های خونی و حملات قلبی مورد استفاده قرار می‌گیرد)

و تیروفیبان (برای درمان سندرم کرونر حاد)

هپارین، استامینوفن، ایبوپروفن، ناپروکسن، آمیودارون (برای درمان پرکاری تیروئید)، سایمتیدین (برای درمان زخم معده و گاستریت)، پیپراسیلین (نوعی آنتی بیوتیک)، داروهای ضد تشنج مانند کاربامازپین، سولفونامیدها مانند تری‌متوپریم-سولفامتوکسازول، وانکومایسین (نوعی آنتی بیوتیک).

۲) بیماری‌هایی که موجب پایین بودن پلاکت خون می‌شوند

برخی از بیماری‌ها بر تولید پلاکت خون اثر گذاشته و باعث ترومبوسیتوپنی می‌شوند که عبارتند از: سرطان مغز استخوان، لوسمی، HIV و هپاتیت C، عفونت‌های ویروسی، آنمی، سندرم دیستریس تنفسی حاد (ARDS)، سپسیس (نوعی عارضه عفونی)، بیماری های خود ایمنی مانند ITP (نوعی عفونت ویروسی مثل آبله مرغان)، سابقه ارثی و ژنتیکی، زیاده‌روی در مصرف حد الکل، برخورد با ترکیبات سمی، دوران بارداری و ...

کاهش پلاکت خون گاهی می‌تواند سبب بروز برخی اثرات فیزیکی مانند کبودی شود. درمان پایین بودن پلاکت خون شامل تجویز برخی داروها و تلاش برای رفع مشکلات زمینه‌ای است.

در برخی موارد نیز برای درمان، از داروهایی که سیستم ایمنی بدن را سرکوب می‌کنند (مانند کوتیکواستروئیدها) استفاده می‌شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی بارش باران در چهارمحال و بختیاری
  • وضعیت ایده آل ذخیره خون در چهارمحال و بختیاری
  • ورود مجمع نمایندگان استان تهران به مشکلات اداره کل انتقال خون
  • آسمان چهارمحال و بختیاری کمی تا قسمتی ابری
  • مراقب باشید؛ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • ذخایر شکلات جهان در خطر است
  • بازدید جمعی از نمایندگان تهران از اداره کل انتقال خون استان تهران
  • چهارمحال و بختیاری ۳۰ محصول صادرات‌محور دارد
  • بلداجی خنک‌ترین نقطه چهارمحال و بختیاری
  • افتتاح طرح انتقال آب اراضی کشاورزی روستای سرتنگ محمودی