Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، با اعلام زودهنگام تعطیلی از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا از روز شنبه مسافران زیادی به سمت استان‌های شمالی و به خصوص مازندران هجوم آوردند.

از روز شنبه وقتی که ستاد مقابله با کرونا تعطیلی‌ها را اعلام کرد تا روز یک‌شنبه که ممنوعیت تردد اعمال شد ده‌ها هزار خودرو وارد مازندران شدند، اما این هجوم مسافران فقط مربوط به این تعطیلی نبوده بلکه در تعطیلی‌هایی که در حدود دو سال اخیر صورت می‌گرفت نیز همواره ورودی‌های استان مازندران مملو از خودرو بود که به سمت استان سرازیر می‌شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در روزهای اخیر اعتراض‌ها و گلایه‌های زیادی در ارتباط با حضور مسافران در جاده‌های استان دیده و شنیده شد اما در میان این هیاهو که چرا جلوی خودروها و مسافران گرفته نمی‌شود و قطعا هم این مطالبه به‌حق است، یک موضوع مهم در این میان وجود دارد که به نظر می‌آید نباید از آن غافل شد.

در سال‌های اخیر در مازندران به خصوص در مرکز و غرب استان خانه‌ها و ویلاهایی را می‌بینیم که خالی از سکنه هستند، این موارد بیشتر در مناطق ساحلی در غرب استان مازندران نیز دیده می‌شود و البته  روز به روز هم این امر در حال گسترش است.

بومیان خانه و زمین‌هایشان را به فروش می‌گذارند و حتی شنیده می‌شود قیمت‌گذاری هم توسط همان غیربومی‌ها انجام می‌گیرد، ملک‌های زیادی در استان مازندران به خصوص غرب و مرکز و مناطق ییلاقی استان خریداری و تبدیل به خانه و ویلا شده‌اند.

و این یعنی درصد زیادی از افرادی که در ورودی‌های استان در روزهای گذشته دیدیم در استان صاحب ملک و خانه‌اند پس دیگر نمی‌توان نام آنها را میهمان یا مسافر نامید در اینجا صاحب زمین و خانه هستند و می‌خواهند به خانه خود بیایند، آنها فقط خانه اولشان را ترک کرده و می‌خواهند برای تعطیلات به خانه دوم خود بیایند.

شاید روزی گردشگر و میهمان در استان ما بوده‌اند اما امروز با دست خودمان صاحب ملک در این استان شده و شهروند مازندران محسوب می‌شوند.

زمین‌های کشاورزی، باغ‌ها و اراضی حتی ملی در استان مازندران به فروش گذاشته می‌شود و جای آنها را خانه‌ها و ویلاهای لوکس می‌گیرد.

*خشکاندن ۳۲ هزار متر زمین کشاورزی برای ساخت ویلا

مانند عکسی که چند روز اخیر از یک ویلا در کیاکلا منتشر شده است که گفته می‌شود ظاهرا برای ساخت این ویلا 32 هزار متر زمین کشاورزی را خشک کرده‌اند.

واقعا چگونه این ملک و یا املاک دیگر در میان طبیعت مازندران و زمین‌های کشاورزی و باغ‌های این استان به فروش گذاشته شده و ویلاهایی اینچنینی در آنها برافراشته می‌شوند؛ عمارتی با چندین اتاق خواب، سالن بیلیارد، چندین تالار مجزا و ده‌ها امکانات دیگر در محله کیاکلا استان مازندران با قیمت نجومی برای گروهی خاص در حال ساخت است و در حالی که هنوز ساخت آن به پایان نرسیده، دلالان بازار مسکن برای فروش آن در شبکه‌های مجازی سر و دست می‌شکنند.

تا زمانی‌ که املاکمان را به غیربومی می‌فروشیم باید هم چنین مواردی را در استان و شهرمان ببینیم، افرادی که در جاده‌های ورودی مازندران می‌بینیم افرادی هستند که ما آنها را شهروند مازندران کرده‌ایم.

*تهدید یا فرصت

نه تنها سودی برای گردشگری استان ندارند بلکه با تولید زباله در استان و همچنین افزایش مصرف انرژی در تابستان و زمستان به نظر می‌رسد که بیشتر تهدید هستند تا فرصت، در دوران کرونا هم که با این شرایط و وضعیت بحرانی استان مازندران قطعا چیزی جز افزایش موارد ابتلا و مرگ هم استانی‌های‌مان هیچ چیز دیگری برای‌مان ندارند.

مهران حسنی در ارتباط با این موضوع در گفت‌وگو با خبرنگار فارس می‌گوید: غالب این افرادی که به استان مازندران می‌آیند خانه دومی‌اند، برای خود خانه ساخته‌اند و به خانه‌های خود می‌آیند و یا کسانی هستند که خانه اجاره کرده‌اند چراکه این امر در استان ما مرسوم شده که افراد خانه‌هایی را به مدت یک سال یا دو سال اجاره می‌کنند.

*مسافر نیستند شهروند مازندران هستند

وی در ادامه بیان می‌کند: اگر بخواهیم از نگاه گردشگری به موضوع بنگریم، اگر گردشگر می‌آید باید در مراکز رسمی اقامت کند جامعه محلی از حضور آنان نفع ببرند و درآمدی برای جامعه محلی داشته باشند اینکه فقط صرفا یکی سری به این صورت بیایند مسافر به حساب نمی‌آیند و در واقع آنها شهروند مازندران هستند.

معاون اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران خاطرنشان می‌کند: در شرایطی که تصمیم بر این شد تا یک هفته تعطیلی برای کنترل کرونا انجام شد این ترددها کار درستی نیست، باید همگانی باشد اینکه تعدادی رعایت کنند و تعدادی دیگر بخواهند توجه‌ای به موضوعات نداشته باشند مطلوب نیست.

*هتل‌ها و مراکز اقامتی باز هستند

حسنی در پایان در پاسخ به سوال ما که آیا هتل‌ها و اقامتگاه‌ها در استان تعطیل هستند، گفت: هنوز هیچ چیزی در ارتباط با تعطیلی هتل‌ها و مراکز اقامتی به ما ابلاغ نشده است و ما هنوز چیزی دریافت نکردیم، البته برخی از هتل‌ها به صورت داوطلبانه برای کنترل بیماری کرونا، تعطیل کرده‌اند.

" از ماست که بر ماست" این جمله را شاید اکنون بیشتر درک کنیم، چراکه ظاهرا تا حدودی حضور مسافران یا درواقع همان شهروندان مازندرانی در جاده‌های ورودی استان را خودمان مقصریم، در میان همه گلایه‌ها و اعتراض‌های به‌جا از مسؤولان یک سوزن به خود هم بزنیم، بد نیست.

و یک سوال مهم اینکه با وجود تعطیلی سراسری در بازار، ادارات و بانک‌ها چرا هتل‌ها و مراکز اقامتی همچنان باز هستند؟

انتهای پیام/۸۶۰۴۱/غ

منبع: فارس

کلیدواژه: شهروند مازندران استان مازندران استان ما هتل ها خانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۴۷۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگرانی از هجوم گردوغبار به ۴ استان

بی‌توجهی ترکمنستان به مدیریت کانون‌های بحرانی گردوغبار این کشور در حالی است که یکی از بزرگترین چشمه‌های بحرانی گردوغبار منطقه با ۱۰ میلیون هکتار وسعت، در صحرای قره‌قوم ترکمنستان واقع شده است. این چشمه بحرانی گردوغبار به دلیل جهت باد به سمت ایران، در بهار و تابستان، شهر‌ها و استان‌های شمالی و شمال شرقی ایران را تحت تاثیر قرار می‌دهد. سال گذشته بود که گرد و غبار صحرای قره قوم ترکمنستان چند روزی آسمان شهر‌های شمالی و شمال شرق را تیره کرد. براین اساس، احتمال تکرار این رویداد در روز‌ها و ماه‌های پیش رو وجود دارد.

به گزارش همشهری‌آنلاین، علی‌محمد طهماسبی‌بیرگانی، دبیرستادملی سیاستگذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گردوغبار از پیگیری‌ها و رایزنی‌ها با طرف‌های ترکمنستانی خبر داد و اعلام کرد: «کانون بحرانی گرد و غبار این کشور تاثیر مستقیم بر ایران دارد و به دلیل اینکه جهت وزش باد به سمت ایران است، شهر‌های شمالی و شمال شرقی ما را با مشکل مواجه می‌شوند؛ در حالی که ترکمنستان از این کانون‌ها تاثیر چندانی نمی‌گیرد. به همین خاطر سالهاست این کشوردر این زمینه بی توجهی می‌کند و با وجودی که چندین مرحله با طرف ترکمنستانی مکاتبه کرده و جلسات مجازی برگزار کرده‌ایم، اما این کشور برای مدیریت کانون‌های بحرانی صحرای قره قوم پای کار نمی‌آید.»

هیات عراقی به زودی در تهران

دبیرستادملی سیاست‌گذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گردوغباردر خصوص پیگیری‌ها و اقدامات مشترک ایران و عراق درباره مدیریت گردوغبار کانون‌های بحرانی غرب کشور گفت: «به دنبال تفاهم نامه‌ای که سال قبل با معاون وزیر جهاد کشاوررزی عراق به امضا رساندیم، ۲۳ تا ۲۵ اردیبهشت گروهی متشکل از مدیران و کارشناسان عراقی برای پیگیری و انجام عملیات مشترک در این تفاهم نامه به ایران سفر می‌کنند. همچنین هدف از این سفر این است که طرف عراقی اعلام کند در راستای تفاهم نامه چه اقداماتی را به نتیجه رسانده است. چرا که ما پایلوت‌هایی که تعیین کردیم را با همکاری برنامه توسعه ملل متحد، پیش بردیم و مطالعاتی هم برای تعیین اقداماتی که باید در مناطق پایلوت تعیین شده است در دست تهیه است و تا تیرماه به پایان می‌رسد. با پایان این مطالعات می‌توانیم اقدامات عملیاتی را در دو منطقه پایلوت کشور انجام دهیم.»

برنامه‌های کنترل گرد و غبار

طهماسبی درپاسخ به این پرسش که برنامه‌های اجرایی ایران درمناطق تعیین شده پایلوت برای مدیریت گرد وغبار شامل چه اقداماتی است، گفت: «مدیریت و اصلاح مراتع برای اراضی مرتعی، عملیات نهال و بوته کاری، احداث بادشکن زنده و غیر زنده و همچنین استفاده از مالچ‌های زیستی در اراضی ماسه‌ای از جمله اقداماتی است که باید برای مقابله با گرد و غبار در مناطق تعیین شده اجرا کنیم. در واقع نوع اقدامات عملیاتی به شرایط منطقه بستگی دارد.»

دبیرستادملی سیاستگذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گردوغبار درپاسخ به اینکه بیشترین نگرانی برای هجوم گرد و غبار به کشور از ناحیه کدام کانون‌های گردو غبار وجود دارد؟ گفت: «با توجه به پراکنش بارندگی‌هایی که داشتیم، نگرانی کمتری از کانون‌های گرد و غبار غرب و جنوب غرب کشور وجود دارد. در مقابل، بیشترین نگرانی از ناحیه چشمه‌های گرد و غبار شرق و شمال شرق (صحرای قره قوم ترکمنستان) است که در بهار و تابستان این نواحی ایران را تحت تاثیر قرار می‌دهد.»

۵ استان تحت تاثیر گرد و خاک قره قوم

ایران مطالعاتی ذیل برنامه عمل زیرمنطقه‌ای برای شناسایی کانون‌های اصلی گرد و غبار انجام داده است که در این بررسی‌ها مشخص شد یکی از کانون‌هایی که مناطق شمال و شمال شرق ایران را تحت تاثیر قرار داده است، در صحرای قره قوم ترکمنستان واقع شده است که ۱۰ میلیون هکتار وسعت دارد. طوفان‌های گرد و غبار از صحرای قره قوم ترکمنستان، ۴ استان خراسان شمالی، خراسان رضوی، گلستان و مازندران را در فصول بهار و پاییز تحت تاثیر قرار می‌دهد به طوری که گاهی دید افقی به کمتر از ۱۰۰۰ متر می‌رسد. صحرای قره‌قوم (شن سیاه) بیابانی در آسیای میانه و یکی از بزرگ‌ترین کویر‌های شنی جهان است که حدود ۷۰ درصد از مساحت کشور ترکمنستان (۳۵۰ هزار کیلومتر مربع) را پوشانده‌است.

دیگر خبرها

  • با قدم زدن در خانه تاریخی زینت الملک قوامی به تاریخ سفر کنید + فیلم
  • قطع درختان و تخریب طبیعت در الیمالات دغدغه مازندرانی‌ها شد + فیلم
  • کتابِ «حکایت زخم‌ها» به چاپ دوم رسید
  • کتابِ «حکایت زخم ها» به چاپ دوم رسید
  • نگرانی از هجوم گردوغبار به ۴ استان
  • جوی آرام و ترافیک روان در جاده‌های شمال
  • (ویدئو) لحظه اصابت موشک به خانه‌ای در شمال غزه
  • اجرای اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محورهای مواصلاتی مازندران
  • نبود مسافر خانه در شهر زیبای اهر در استان آذربایجان شرقی
  • هدف قرار گرفتن نظامیان صهیونیست به دست تک تیراندازهای مقاومت