Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس علوم قرآنی گفت: مسائل احساسی را نباید جایگزین مسائل عقلی کرد، نزدن ماسک و اعتقاد داشتن به این امر که، چون در مراسم عزاداری هستیم دچار بیماری نمی‌شویم امری دور از عقل است و در شأن «اهل بیت (ع)» نیز نخواهد بود.

مرتضی محمدی در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان پیرامون آداب برگزاری مراسم عزاداری ماه محرم گفت: شور و اشتیاق و معرفتی که مردم نسبت به ساحت مقدس «امام حسین (ع)» دارند هیچ گاه از بین رفتنی نیست لذا با توجه به شرایط موجود و توسعه بیماری کرونا امسال عزاداری همانند سال گذشته رنگ و بویی متفاوت به خود گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به توصیه‌ها و تأکیدات مقام معظم رهبری تاکید کرد: مقام معظم رهبری پیرامون حفظ پروتکل‌های بهداشتی تاکید ویژه‌ای داشتند، اگرچه اولویت ایشان برگزاری جلسات و هیئت‌ها است، اما از آنجا که حفظ جان برای هر مسلمان و برای هر انسانی از اوج به موجبات است لذا ایشان تاکید فرمودند که برای حفظ جان عزاداران تمام پروتکل‌های بهداشتی رعایت شود و تمام هیئت‌ها نیز موظف بر حفظ پروتکل‌ها هستند.

*** تاکیدات دین اسلام در مورد حفظ پاکیزگی

محمدی به تاکیدات دین اسلام در مورد حفظ پاکیزگی افزود: دین اسلام دین پاکیزگی و بهداشت است و همواره تمام مومنان را بر این امر دعوت کرده لذا اکنون که بیماری کرونا به عنوان یک عامل بهداشتی و تهدید کننده جان انسان‌ها محسوب می‌شود هر اقدامی که زمینه را برای افزایش این بیماری فراهم کند و یا اینکه باعث بیماری افراد شود ناصواب به حساب می‌آید.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه مطالب و گفت‌وگوهای مذهبی اینجا کلیک کنید

وی ماسک زدن را یکی از مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار بر جلوگیری از گسترش بیماری کرونا دانست و تاکید کرد: باید به این باور برسیم که ماسک نیز همانند یکی از پوشش‌ها و لباس‌های هر فرد محسوب می‌شود لذا همواره باید از آن استفاده کرد خصوصاً در مکان‌هایی که رفت و آمد در آن‌ها بیشتر است در عین حال باید توجه داشت که استفاده از ماسک حتی در جا‌های متبرک همانند حرم «ائمه معصومین (ع)» و مکان‌های متبرک نباید غافل ماند اگرچه برخی معتقدند این مکان‌ها متبرک است و نیازی نیست که در آن‌ها ماسک زده شود اما باید به این امر توجه کرد که خداوند به افراد عقل داده است تا توسط آن بیندیشند و خود را از خطر دور نگه دارند به عنوان مثال وقتی فردی زیارت «امام رضا (ع)» می‌رود و در صحن قرار می‌گیرد اگر با خود چتر نداشته باشد و زیر باران بماند قطعاً خیس می‌شود و نمی‌توانند بگویند، چون در صحن رضوی قرار دارم بنابراین خیس نمی‌شوم بلکه باید از چتر خود استفاده کند باید موارد و پروتکل‌های بهداشتی را حتماً رعایت کرد.

این کارشناس علوم قرآنی تاکید کرد: مسائل احساسی را نباید با مسائل عقلی ترکیب کنیم نزدن ماسک و اعتقاد داشتن به این امر که، چون در حرم «ائمه معصومین (ع)» قرار داریم دچار بیماری نمی‌شویم امری دور از عقل است و در شأن «اهل بیت (ع)» نیز نخواهد بود.

***حفظ پروتکل‌های بهداشتی

محمدی افزود: باید افرادی که به هیئت‌ها می‌پیوندد این مهم مورد را در نظر داشته باشند که چنانچه دارای بیماری بوده و یا ناقل بیماری هستند اگر وارد هیئت شوند گروه زیادی را به بیماری خواهند کشاند و این قطعنامه ثواب ندارد و در عین حال زیبنده یک عزادار نخواهد بود بنابراین افراد ناقل از حضور در هیئت‌ها دوری کنند و در عین حال موارد و نکات بهداشتی را در نظر گرفته و آن‌ها را رعایت کنند ورود به حرم‌ها در حالی که روح افراد را سلامتی می‌بخشد، اما می‌تواند به خاطر رعایت نکردن موارد بهداشتی توسط برخی از افراد جسم‌ها را بیمار کند لذا باید برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی توجه داشت.

***لغو برخی از عزاداری‌های برای حفظ سلامت جامعه

این کارشناس علوم قرآنی به عملکرد برخی از مداحان و ذاکرین اهل بیت اشاره و تاکید کرد: برخی از مداحان و ذاکرین برای حفظ پروتکل‌های بهداشتی اقدام به برگزاری جلسات عزاداری به شیوه‌های متفاوت تری کرده‌‌اند در عین حال حتی برخی از آنان  نتوانستند فضای لازم را فراهم کنند.

وی وظیفه مسئولین هیئت‌ها را بسیار سنگین دانست و تاکید کرد: مسئولان برگزار کننده هیئت‌ها در این دوران وظیفه بسیار سنگینی بر عهده دارند، زیرا آنان میزبان عشاق «امام حسین (ع)» هستند و این امر سبب می‌شود تا آن‌ها حتماً تمام پروتکل‌ها را به بهترین شکل رعایت کنند و مکان‌هایی را برای برگزاری جلسات انتخاب کنند که همخوانی بیشتری با پروتکل‌ها داشته باشد.

وی به برگزاری برخی از مکان‌ها به عنوان بهترین مکان‌ها برای برگزاری مراسم عزاداری «امام حسین (ع)» اشاره و ابراز کرد: اکنون ما شاهدیم که برخی از عزاداری‌ها در مکان‌ها و با فاصله اجتماعی بسیار خوب برگزار می‌شود مکان‌هایی مانند پارک ارم و یا «امامزاده صالح(ع)» تجریش بهترین مکان‌ها در برگزاری جلسات محسوب می‌شوند.

***هر خانه یک حسینیه

این کارشناس علوم قرآنی خاطرنشان کرد: باید دست به دست هم بدهیم تا بتوانیم هیئت‌ها و جلسات عزاداری برای «امام حسین (ع)» را به بهترین شکل برگزار کنیم، زیرا این جلسات هیچ گاه تعطیلی بردار نیست، اما شیوه برگزاری این جلسات برای تک تک ما مهم است، چون جان افراد را نشانه می‌رود همچنین باید توجه داشت که می‌توان هر خانه را به یک حسینیه تبدیل کرد و در آن به قرائت زیارت عاشورا و روضه پیرامون سیدالشهداء و کاروان کربلا انجام داد و یا اینکه از طریق رسانه ملی به استفاده از فضای عزاداری‌ها و هیئت‌ها پرداخت.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار مذعبی ماه محرم

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: ماه محرم کارشناس علوم قرآنی پروتکل های بهداشتی برگزاری جلسات حفظ پروتکل ها عین حال هیئت ها مکان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۴۸۲۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک میلیون و ۹۰۰ هزار نوبت سر دام در اراک ایمن سازی سازی شد

ابوالفضل حمزه لوییان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه سال گذشته واکسیناسیون ۱۸۵ هزار نوبت سر دام در اراک انجام شد، گفت: همچنین یک میلیون و ۹۷۳ هزار نوبت سر دام سبک و سنگین علیه بیماری‌های مشترک و دامی ایمن سازی شد.

رئیس اداره دامپزشکی اراک اظهار کرد: ۴۹۵ هزار و ۵۰۳ رأس از این مقدار دام علیه بیماری‌های مشترک بین انسان و دام از جمله بروسلوز و شاربن ایمن سازی، همچنین ۶۸۳۱ قلاده سگ گله، نگهبان و خانگی علیه بیماری هاری واکسینه شدند.

وی ادامه داد: در این بازه زمانی در راستای مبارزه با بیماری سل از ۱۲ هزار و ۳۱۷ رأس گاو تست گرفته شده و تعداد ۹ هزار و ۳۰۴ نمونه خون برای تشخیص بروسلوز اخذ و مورد آزمایش غربالگری قرار گرفته است.

حمزه لوییان بیان کرد: در راستای کمک به اقتصاد خانوارهای روستایی و پیشگیری از انتشار بیماری نیوکاسل، سال گذشته طرح واکسیناسیون رایگان با حدود ۳۶۰ هزار دز واکسن در سه مرحله برای طیور بومی از طریق واکسن خوراکی رایگان نیوکاسل در سطح روستاهای شهرستان اجرا شد.

وی در خصوص عملکرد واحد نظارت بر فرآورده‌های خام دامی این اداره در سال گذشته نیز گفت: ۴۱ هزار و ۶۹۲ مورد بازدید و بازرسی بهداشتی از مراکز تولید، نگهداری، بسته بندی و عرضه فرآورده‌های خام دامی انجام شده که در این راستا ۳۱ هزار و ۴۳۸ کیلوگرم فرآورده غیرقابل مصرف و غیر بهداشتی کشف و ضبط و ۵۱ مورد تخلف بهداشتی به مراجع قضائی ارجاع شد.

وی عنوان کرد: در این مدت نظارت‌های بهداشتی بر کشتار و استحصال ۱۰۵ هزار و ۸۱۰ رأس دام سبک و سنگین و ۳۷۸ هزار و ۶۷۰ قطعه مرغ گوشتی توسط کارشناسان مستقر در کشتارگاه دام و طیور این شهرستان انجام گرفته است.

رئیس اداره دامپزشکی اراک ادامه داد: در این بازه زمانی در واحد دارو و درمان ،۱۹۷ مورد نظارت بر مراکز درمانی، داروخانه‌ها، آزمایشگاه‌ها، خودروهای حمل دارو، واکسن و شرکت‌های دارویی دامپزشکی انجام شده است.

حمزه لوییان گفت: صدور مجوز بهداشتی جوجه ریزی برای ۳ میلیون و ۸۷۱ هزار و ۸۴۰ قطعه جوجه یک روزه در مزارع طیور گوشتی و ۶۳۵ هزار و ۱۱۷ قطعه جوجه یک روزه تخمگذار (پولت) در مزارع پرورش پولت و ۸۵۳ هزار ۵۹۵ قطعه پولت ورودی به مزارع مرغ تخم گذار از دیگر اقدامات انجام شده توسط دامپزشکی شهرستان اراک است.

وی صدور مجوز ۷ میلیون و ۳۳۱ هزار و ۴۱۳ عدد تخم چشم زده ماهی قزل آلا، انجام ۸۵ مورد بازدید بهداشتی و مراقبت فعال مزارع پرورش ماهی، انجام ۹۶۰ قطعه نمونه بردای ماهی زنده و هم چنین ۲۰۰ مورد نمونه برداری از زنبورستان های شهرستان اراک را از فعالیت‌های واحد طیور، آبزیان و زنبور عسل این اداره عنوان کرد.

کد خبر 6090705

دیگر خبرها

  • پلمب یک واحد قصابی به دلیل عدم رعایت ضوابط بهداشتی در رامهرمز
  • تهران فقیرترین شهر به لحاظ بهداشتی در بین شهرهای کشور است
  • یک میلیون و ۹۰۰ هزار نوبت سر دام در اراک ایمن سازی سازی شد
  • وزیر علوم از دلیل اخراج استادان دانشگاه پرده برداشت
  • یک فروشگاه زنجیره‌ای در آبادان پلمب شد
  • موضوع جوسازی در خصوص اخراج استادان صحت ندارد
  • کارگاه دوخت لباس شیرخوارگان حسینی در حرم مطهر راه‌اندازی شد/مهیای نذر جمعه اول
  • برپایی بیش از ۸ هزار محفل شیرخوارگان حسینی در ۴۵ کشور
  • رعایت نکات بهداشتی در استفاده از حشره کش‌های خانگی
  • پشت پرده برخورد‌های تند با پدیده بدحجابی