Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-01@10:09:23 GMT

مقام حضرت عباس (ع) در بیان ائمه /یک ویژگی قرآنی ابالفضل

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۴۸۹۹۸

مقام حضرت عباس (ع) در بیان ائمه /یک ویژگی قرآنی ابالفضل

آنچه بر آن وجود مقدس ارزش می‌بخشد، صرفاً به حسب و نسب ایشان نبود، بلکه به ادب، تواضع، تبعیت و اطاعت محض در قبال امام عصر خویش بود. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، عباس بن علی بی ابی‌طالب در سال 26 قمری دیده به جهان گشود. ایشان پنجمین فرزند امیرالمؤمنین است. عباس علیه‌السلام از دامن زنی متولد می‌شود که وعده شرافت و بزرگی او از مدت‌ها پیش به پدرش «حزام» داده شده بود و فاطمه ام‌البنین انوار نورانی ماه منیرش عباس و سه ستاره دیگرش جعفر و عثمان و عبدالله را در عالم رؤیا مشاهده کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توصیه و سفارش ام‌البنین به فرزندانش برای حمایت و جانفشانی بی قید و شرط در راه امامشان، دعای خیری است که مادر در حق اولاد خود بدرقه راه کاروان کربلا می‌کند. مهم‌ترین فراز زندگی حضرت عباس (ع)، حضور در واقعۀ کربلا و شهادت در پیشگاه اباعبدالله علیه‌السلام است. درباره زندگی و احوالات آن بزرگوار تا قبل از محرم سال 61 اطلاعات چندانی وجود ندارد، جز آنکه بر اساس برخی گزارش‌ها، در جنگ صفین حضور داشته است.

اما آنچه بر آن وجود مقدس ارزش می‌بخشد، صرفاً به حسب و نسب ایشان نبود، بلکه به ادب، تواضع، تبعیت و اطاعت محض در قبال امام عصر خویش بود. ارزش جناب عباس بسته به ویژگی‌های قرآنی ایشان است، آنجا که خداوند از زبان پیامبر صلی‌الله علیه و آله‌ می‌فرماید «قُلْ إِن کُنتُمْ تُحِبُّونَ اللَّهَ فَاتَّبِعُونِی یُحْبِبْکُمُ اللَّه؛ اگر خدا را دوست دارید، از من تبعیت کنید، در این صورت خدا هم شما را دوست خواهد داشت.» (31 آل‌عمران) حضرت عباس اینچنین رفتار کرد؛ یعنی حب خداوند را در گروی تبعیت از خلیفه رسول و خلیفةالله دانست و در این موضوع بیشترین عزم و بصیرت را از خود نشان داد تا آنجا که به مقام قمر الحسینی دست یافت. از این جهت جایگاهی نزد خداوند یافت که برترین خوبان در حسرت آن بسر می‌برند.

امام صادق درباره شخصیت عموی گرامی خویش، بر مقام آسمانی عباس (ع) اشاره کرده، می‌فرماید «کانَ عَمُّنَا العَبّاسُ بنُ عَلِیٍّ نافِذَ البَصیرَةِ صُلبَ الإیمانِ جاهَدَ مَعَ أبی عَبدِاللّه ِو أبلى بَلاءً حَسَنا و مَضى شَهیداً؛ عموی ما عباس بن علی بصیرتی نافذ و ایمانی استوار داشت، در محضر اباعبدالله جهاد کرد و در راه حضرتش جانبازی و ایثار کرد و به شهادت رسید.» یا آن حضرت در بخشی از زیارتنامه منسوب به ایشان فرمود «حَشَرَکَ مَعَ النَّبِیِّینَ وَ الصِّدِّیقِینَ وَ الشُّهَدَاءِ وَ الصَّالِحِینَ وَ حَسُنَ أُولَئِکَ رَفِیقاً أَشْهَدُ أَنَّکَ لَمْ تَهِنْ وَ لَمْ تَنْکُلْ وَ أَنَّکَ مَضَیْتَ عَلَى بَصِیرَةٍ مِنْ أَمْرِکَ مُقْتَدِیا بِالصَّالِحِینَ وَ مُتَّبِعا لِلنَّبِیِّینَ؛ خدا تو را با پیامبران و صدّیقان و شهدا و صالحان محشور کند؛ آنها خوب رفیقانى هستند، شهادت مى‌دهم که تو سستى نورزیدى و باز نایستادى و بر آگاهى از کار خویش و در حال پیروى از صالحان و پیروى از پیامبران از دنیا رفتی.» این فراز از کلام امام صادق علیه‌السلام اشاره‌ای به آیۀ69 سورۀ نساء است.1

یا در تاریخ است امام حسین علیه‌السلام در روز عاشورا بر بالین برادرش عباس چنین دعا کرد «جَزاک اللَّه خَیراً یا أَخِی، لَقَدْ جاهدتَ فِی اللَّه حَقَّ جِهادِهِ؛ برادرم، خداوند به تو پاداش نیک بدهد، تو در راه خدا به طور کامل جهاد کردی». امام سجاد نیز در بیان مقام ایشان فرمود «وَ إِنَّ لِلْعَبَّاسِ‏ عِنْدَ اللَّهِ‏ تَبَارَکَ وَ تَعَالَى مَنْزِلَةً یَغْبِطُهُ بِهَا جَمِیعُ الشُّهَدَاءِ یَوْمَ الْقِیَامَةِ؛ برای عباس در پیشگاه خداوند بزرگ مقامی است که همه شهدا بر آن غبطه می‌خورند.» (الأمالی( للصدوق)، ص463)

در آسمان حسین| سه وجه مشترک قیام امام حسین با ماجرای نوح نبیدر آسمان حسین | معجزۀ ابراهیم نبی در شهدای کربلا

-----------------------------------
پاورقی
1
ـ وَ مَنْ یُطِعِ اللَّهَ وَ الرَّسُولَ فَأُولئِکَ مَعَ الَّذینَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَیْهِمْ مِنَ النَّبِیِّینَ وَ الصِّدِّیقینَ وَ الشُّهَداءِ وَ الصَّالِحینَ وَ حَسُنَ أُولئِکَ رَفیقاً.
و کسانى که از خدا و پیامبر اطاعت کنند ، در زمره کسانى از پیامبران و صدّیقان و شهیدان و صالحان خواهند بود که خدا به آنان نعمت [ ایمان و اخلاق و عمل صالح ] داده ؛ و اینان نیکو رفیقانى هستند.

انتهای‌پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: حسینیه تسنیم امام حسین ع حسینیه تسنیم امام حسین ع علیه السلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۴۸۹۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نماهنگ| «تو را است معجزه درکف... عصا بیفکن!»

در آستانه عملیات تنبیهی «وعده صادق» علیه رژیم صهیونیستی، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در یکی از جلسات مرتبط، یک بیت شعر از غزلی که چندسال پیش با تلمیح از آیات قرآن مجید درباره رویارویی حضرت موسی علیه‌السلام با فرعون و ساحرانِ فرعونی سروده بودند، برای این عملیات خواندند:

تو را است معجزه در کف زِ ساحران مهراس
عصا بیفکن و از بیم اژدها مگریز

دیگر خبرها

  • ۲۳۳ پایان‌نامه مرتبط با کنگره اندیشه‌های قرآنی آیت الله خامنه‌ای در حال تدوین است
  • تشخیص بدعت و انحرافات، ویژگی ممتاز یک معلم
  • حال و هوای مرقد مطهر حضرت عباس(ع) در کربلا
  • احزاب ویژگی‌های حزب‌الله را از آیات و روایات استخراج و به‌ کار بندند
  • حرکت دسته عزاداری در روز شهادت امام جعفر صادق (ع) در تهران برگزار می شود
  • نماهنگ|«تو را است معجزه درکف... عصا بیفکن!»
  • تشکل یافتگی دانشجویان یک ویژگی خاص در تظاهرات دانشگاه‌های آمریکا است
  • نماهنگ| «تو را است معجزه درکف... عصا بیفکن!»
  • ویژگی‌های «عملیات وعده صادق» چه بود؟
  • تاریخ شهادت امام جعفر صادق(ع) ۱۴۰۳ + زندگینامه و احادیث