Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس‌ آموزش اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: در زمان واکسیناسیون نبایستی ناشتا باشید، زیرا ممکن است زمان تزریق واکسن دچار سرگیجه یا افت فشار خون شوید.

اکبر آزادی روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا اعلام کرد: برای جلوگیری از بروز این مشکلات در هنگام تزریق واکسن لازم است صبحانه ساده ای مصرف کرده و شب قبل از واکسیناسیون نیز غذایی سبک مانند سوپ میل کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اضافه کرد: قبل از تزریق واکسن اضافه کردن چاشنی‌هایی مثل زنجبیل، نعناع فلفلی، دارچین، فلفل، زردچوبه، سیر و پیاز در تهیه غذا به دلیل خاصیت ضد التهابی توصیه می‌شود البته زرد چوبه را می‌توان به چای اضافه کرد.

کارشناس‌ آموزش اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه یادآور شد: شب قبل از واکسیناسیون خواب خوب و راحتی داشته باشید چون خواب کافی و آرام نقش مهمی در آماده سازی سیستم ایمنی بدن و تقویت آن ایفا می‌کند.

وی ادامه داد: مقدار زیادی آب و مایعات بنوشید؛ تامین آب بدن به میزان کافی قبل و بعد از تزریق واکسن کووید۱۹ بسیار مهم است. مصرف مایعات کافی نه تنها سبب عملکرد بهتر بدن در شرایط واکسیناسیون می شود بلکه از افت فشار خون در افرادی که معمولاً ترس از آمپول و یا واکسن دارند، جلوگیری می‌کند.

آزادی در باره زمان تزریق واکسن افزود: واکسن به قسمت بالای بازو تزریق می‌شود لذا لباس گشاد و مناسب بپوشید تا واکسیناسیون به راحتی انجام شود، قبل از تزریق واکسن تمام سابقه پزشکی، حساسیت، بیماری‌های همراه را به مراقب سلامت و پزشک مستقر در محل بازگو کنید و اگر توصیه کردند که واکسن نزنید، به حرفشان اعتماد کنید.

وی گفت: غالباً عوارض ناشی از واکسن به طور معمول از یک تا ۲ ساعت تا کمتر از هفت روز بعد از تزریق واکسن به طور متغیر و خفیف در بعضی افراد ممکن است رخ دهد و در موارد بسیار نادر برخی عوارض ممکن است یک ماه بعد از واکسیناسیون بروز یابد. اگر بعد از تزریق واکسن، محل تزریق درد داشت با گذاشتن پارچه تمیز و خنک بر روی محل درد می‌توانید از مقدار درد آن بکاهید و در صورت ایجاد تب بعد از واکسیناسیون، توصیه می شود مایعات و غذاهای آبدار به میزان فراوان نوشیده و میل کنید.

آزادی اظهار کرد: عوارض جانبی واکسن کاملاً طبیعی است و این نشان دهنده عملکرد صحیح واکسن است. اما همه افراد گیرنده واکسن، عوارض جانبی را نشان نمی‌دهند. بیشتر عوارض واکسن معمولاً خفیف است و شامل عوارضی است از قبیل: تب و لرز، بدن درد، بی حالی،  کوفتگی بدن، سر درد و خستگی است. 

کارشناس‌ آموزش اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ادامه داد: از مصرف شربت‌های خیلی شیرین، نوشابه های گازدار و بطور کلی نوشیدنی های خیلی شیرین که موجب تضعیف سیستم ایمنی و اختلال در عملکرد آن می شود خودداری کنید.  بهترین نوشیدنی آب است و آب میوه تازه و طبیعی، دوغ کم نمک و بدون گاز و شربت‌های خانگی کم شیرین نیز برای تامین آب بدن مناسب هستند.

آزادی گفت: در صورت بدن درد و خستگی از منابع غنی از امگا ۳ (ماهی، گردو، تخمه آفتابگردان) استفاده کنید و مصرف منابع غذایی منیزیم(سبزی های برگ سبز، غلات، حبوبات، بادام زمینی، شکلات تلخ و کاکائو) و ترکیبات کافئین دار (چای سبز، قهوه) به رفع خستگی و دردهای منتشر بدن کمک می‌کند. 
هم اکنون هزار و ۱۵۶ بیمار مربوط به کرونا در مراکز درمانی کرمانشاه بستری هستند و مجموع جان باختگان استان نیز از ابتدای شیوع کرونا تاکنون به ۲ هزار و ۷۱ نفر رسیده است.  /ایرنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: تزریق واکسن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۴۹۶۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی،  معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در مراسم  آغاز ادغام تزریق واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان که در پایگاه ضمیمه مرکز خدمات جامع سلامت نجفی گل شهرستان بیرجند برگزار شد  با اشاره به اهمیت تزریق واکسن پنوموکوک در پیشگیری از عفونت‌های ناشی از باکتری پنوموکوک مثل عفونت مغز و ریه گفت: در استان خراسان جنوبی همزمان با استان‌های خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، خوزستان، ایلام و بوشهر، در کلیه مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه‌های بهداشتی و خانه‌های بهداشت سراسر استان تزریق واکسن آغاز شد.

شایسته با بیان اینکه این واکسن از سن دو ماهگی و در سه نوبت دوماهگی، ۴ ماهگی و یک سالگی به کودکان استان تزریق خواهد شد.، افزود: بخش اول واکسن از وزارت بهداشت تحویل و در مراکز بهداشت سراسر استان توزیع شده است.
وی با بیان اینکه هر سال حدود ۴۰۰۰۰۰ کودک زیر ۵ سال در دنیا به علت ابتلا به بیماری پنوموکوک جان خود را از دست می‌دهند، گفت:  کودکانی که به انواع شدید بیماری مبتلا می‌شوند و زنده می‌مانند، اغلب مبتلا به عوارض فلج دائمی، ناشنوایی یا آسیب‌های مغزی می‌شوند و استرپتوکوک پنومونیه (پنوموکوک) سبب سینوزیت، مننژیت، اوتیت مدیا، پنومونی، عفونت خون و سایر بیماری‌ها می‌شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند افزود: با واکسیناسیون کودکان از میزان بروز این عفونت‌ها در سنین بالاتر (سالمندان، بیماران قلبی ریوی مزمن، نقائص سیستم ایمنی) به علت کاهش مواجه شدن با بیماری کاسته خواهد شد همچنین واکسیناسیون با کاستن از بار بیماری سبب کاهش مصرف آنتی بیوتیک‌های وسیع  در مراکز درمانی کشور شده و از گسترش مقاومت دارویی در کشور نیز جلوگیری می‌کند.

دیگر خبرها

  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان 
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور