Web Analytics Made Easy - Statcounter

سفیر پیشین ایران در افغانستان گفت: احتمال اجرایی شدن طرح رئیس سازمان سیا علیه مرزهای جنوب و غرب افغانستان برای تزریق ناامنی وجود دارد و باید مراقب این سناریو بود.

به گزارش قدس آنلاین؛ «ابوالفضل ظهره‌وند» سفیر پیشین ایران در افغانستان با اشاره اوضاع و احوال فعلی افغانستان پس از استقرار طالبان در کابل و وضعیت تشکیل دولت موقت در این کشور در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: شرایط فعلی افغانستان به گونه‌ای است که نه تنها مردم این کشور بلکه بسیاری از بازیگران مطرح در عرصه افغانستان هم سردرگم شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دلیل این سردرگمی هم سرعت بالای تحولاتی است که طی چند هفته اخیر و خصوصاً روزهای گذشته شاهد آن بودیم. سرعت تحولات به حدی بالا بود که همین حالا هم آمریکایی‌ها از پیشروی طالبان در حیرت هستند، اما واقعیت این است که بدنه اجتماعی افغانستان از سوی آمریکا سرخورده شده‌اند ولی در مقابل، آنها در حال جذب شدن به سمت طالبان هستند. واقعیت این است که طالبان در وضعیت کنونی به‌دنبال جایگیری در ساختار سیاسی افغانستان است اما در مقابل معتقدم که حتی طالبان هم نمی‌دانست که تا این حد می‌تواند در افغانستان پیشروی کند و در نهایت وارد ارگ ریاست جمهوری افغانستان شود.

وی ادامه داد: از این منظر معتقدم وضعیت فعلی افغانستان را باید پروژه پاکستان دانست. حتی عکس‌ها و تصاویری که از حضور طالبان در شهربازی و اماکن عمومی منتشر می‌شود هم از سوی اسلام‌آباد خط‌دهی شده است. در این میان معتقدم که همه منتظر آن هستند تا ببینند تیمی که از کابل به اسلام‌آباد سفر کرده، با چه نتیجه‌ای وارد افغانستان می‌شود. همه منتظرند تا ببینند خروجی چانه‌زنی در پاکستان به کجا می‌رسد و این در حالی است که ما شاهد هستیم آمریکایی‌ها در حال بازسازی خود در کابل هستند؛ تا جایی که گفته می‌شود حدود شش هزار سرباز در فرودگاه کابل حضور دارند و این نکته را نباید بی‌اهمیت دانست. مسأله دیگر در این بین که متأسفانه به آن اشاره نمی‌شود، وضعیت طالبان در کابل است. معتقدم وضعیت این جریان پس از استقرار در پایتخت افغانستان و  گسیل کردن نیروهایشان در سراسر این کشور تا حد زیادی ناپایدار است و این جریان می‌تواند آسیب‌پذیر شوند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: بر این اساس احتمال دارد برخی از مناطق مجدداً سقوط کنند و حتی درگیری داخلی ایجاد شود. این در حالی است که احتمال آن وجود دارد که آمریکایی‌ها با استفاده از عناصر اطلاعاتی و امنیتی خود در افغانستان اقدام به انجام عملیات‌های میدانی کنند و پس از آن یک کشتار هدفمند را به گردن طالبان بیندازند و آن‌موقع باعث شوند تا طالبان روی خشن خود را نشان مردم بدهد. سناریوی دیگری که احتمال دارد به زودی کلید بخورد این است که ایالات متحده بر اساس طرحی که از سوی ویلیام برنز، رئیس سازمان سیا مطرح شده، اقدام به تجمیع عناصر تروریستی در جنوب و غرب افغانستان کند تا بخواهند مجدداً یک تهدید منطقه‌ای را برای ایجاد درگیری موضعی و نسبتاً گسترده خلق کنند که باید نسبت به آن مراقب و هوشیار بود. سناریوی سوم این است که طالبان در افغانستان با هدایت دولت پاکستان یک نظام مشارکتی تشکیل دهد و به نظرم چین و روسیه هم بر آن اصرار خواهند داشت.

ظهره‌وند افزود: مسکو و پکن به دنبال آن هستند تا بتوانند معادلات تجاری را در افغانستان تقویت کرده و در نهایت این کشور را وارد یک پروژه اقتصادی کنند که اتفاقاً پاکستان هم به دنبال همین موضوع است. البته لازمه این کار خروج آمریکا از افغانستان خواهد بود. حالا پرسشی که پاسخ آن مشخص نیست، این خواهد بود که آیا طالبان با همان هویت قدیمی خود وارد معادلات جدید می‌شوند یا اینکه سعی می‌کنند از نسخه جمهوریت بهره ببرند؟ نکته بسیار مهم دیگر این است که غربی‌ها فکر می‌کردند افغانستان با ورود طالبان به کابل تجزیه می‌شود اما به نظر می‌رسد که این اتفاق رخ نداد و از سوی دیگر افغانستان به صورت کاملاً مشخص در دستان پاکستان قرار دارد. من معتقدم که افغانستان مشخصاً به دامان اسلام‌آباد افتاده و غرب از این موضوع اصلاً رضایت ندارد. بر این اساس معتقدم واشنگتن و هم‌پیمانانش در ناتو به دنبال آن خواهند بود یک درگیری جدید به راه بیندازند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: وضعیت فعلی در حالی است که افراد مستقر در دولت اشرف غنی همچنان آواره هستند و هر آن می‌توانند علیه آمریکا و هماهنگی‌هایشان با سازمان سیا موضع بگیرند. نکته مهم دیگر این است که یک قطب دیگر این تحولات را باید فرزند احمدشاه مسعود دانست که متأسفانه در حال ورود به یک معادله گنگ و خطرناک قرار دارد. به نظرم او باید چهره خود را به عنوان یک شخصیت ملی به جهان نشان دهد؛ چراکه به نظر می‌رسد بسیاری از کشورهای غربی به دنبال آن هستند تا از فرزند احمدشاه مسعود در معادلات جدید سوءاستفاده کنند. به هر ترتیب اوضاع افغانستان به شدت پیچیده است اما مسأله اینجاست که آمریکایی‌ها به هیچ وجه نمی‌گذارند پاکستان به این راحتی افغانستان را ببلعد از سوی دیگر افغان‌ها هم نباید بگذارند که آمریکایی‌ها بیش از این با آنها بازی کنند.

منبع: ایلنا

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: افغانستان آمریکا آمریکایی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۵۴۰۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سر بی کلاه دو و میدانی در المپیک؛وضعیت اضطراری

به گزارش قدس آنلاین، از زمانی که فدراسیون جهانی دوومیدانی رکوردهای ورودی المپیک ۲۰۲۴ پاریس را اعلام کرد مشخص شد دوومیدانی کاران ایران برای حضور در المپیک کار سختی در پیش خواهند داشت. با توجه به تغییر و تحولات زیادی هم که در یک سال گذشته در این فدراسیون رخ داد و در حال حاضر نیز فدارسیون با سرپرست اداره می شود به نظر می‌رسد جامعه دوومیدانی منتظر نماینده‌های زیادی از این رشته در پاریس نیست.

بر اساس اعلام فدراسیون جهانی ۱۸۱۰ دوومیدانی‌کار شامل ۹۰۵ مرد و ۹۰۵ زن در این رویداد شرکت می‌کنند که در مسابقات انفرادی از هر کشور حداکثر ۳ ورزشکار، در مسابقات تیمی از هر کشور حداکثر ۲ تیم و در مسابقات امدادی نیز از هر کشور فقط یک تیم می‌توانند به رقابت با حریفان بپردازند.

در حال حاضر حسن تفتیان و حمیده اسماعیل نژاد در دوی سرعت، حسین رسولی در پرتاب دیسک، مهدی صابری در پرتاب وزنه و مهدی پیرجهان در دوی ۴۰۰ متر با مانع ورزشکارانی‌اند که شانس این را دارند مسافر پاریس شوند ولی با این حال هنوز موفق به کسب سهمیه نشدند. این ملی پوشان در حال حاضر به دنبال کسب ورودی بازی‌های المپیک از طریق رنکینگ جهانی هستند.

دوی‌های سرعت

فرزانه فصیحی تنها ورزشکاری است که تا این لحظه سهمیه خود را قطعی کرده است. این دونده اخیرا در ماده ۶۰ متر در مسابقات داخل سالن آسیا با کسب مدال طلا افتخار آفرینی کرد و برای دومین بار ورودی بازی‌های المپیک را به دست آورد. فصیحی پیش از این نیز از طریق وایلد کارت به المپیک توکیو اعزام شده است. این بانوی دونده در حال حاضر برای تمرین و کسب آمادگی جهت حضور موفق در پاریس به دنبال مسابقه و اردو در اروپاست.

در دوی سرعت بانوان حمیده اسماعیل نژاد هم حضور دارد اما او هم تا کسب ورودی المپیک راه سختی را در پیش دارد. این دونده سرعتی ایران در حال حاضر رنکینگ ۸۲ جهان را دارد و باید برای رسیدن به المپیک در مسابقاتی که امتیازهای بالایی دارد حضور پیدا کند.
حسن تفتیان در دوی ۱۰۰ متر بهترین دونده چند سال اخیر ایران است اما با توجه به رکوردی که او اخیرا در بازی‌های آسیایی هانگژو و مسابقات داخل سالن آسیا به ثبت رساند کار این نماینده ایران برای کسب ورودی المپیک سخت خواهد بود. تفتیان در حال حاضر رنکینگ ۴۷ جهان را در اختیار دارد و فعلا تمریناتش را در تهران پیگیری می کند.

دوی با مانع

با توجه به وضعیت دوومیدانی ایران در این ماده مهدی پیرجهان تنها ورزشکاری است که شانس کسب سهمیه المپیک را دارد. پیرجهان در حال حاضر رنکینگ ۳۷ جهان را در اختیار دارد، این دونده پیش تر هم برای المپیک توکیو از طریق رنک جهانی موفق به کسب سهمیه شده بود که به دلیل ابتلا به ویروس کرونا از اعزام به این بازیها جام ماند. گفته می شود پیرجهان برای کسب سهمیه از فدراسیون مجوز حضور در مسابقات یونان و آلمان را دریافت کرده است و درکنار این قرار است در مسابقات داخلی نیز شرکت کند.

پرتاب دیسک

حسین رسولی با توجه به مدالی که در بازیهای آسیایی هانگژو کسب کرد در حال حاضر پر امید ترین پرتابگر ایران برای رسیدن به ورودی المپیک به شمار می رود. ورودی تعیین شده در ماده پرتاب دیسک برای بازیهای المپیک ۶۷ متر است این در حالی است که ۶۲.۰۴ آخرین و بهترین رکوردی است این پرتابگر ایرانی موفق به ثبت آن در بازی‌های آسیایی شده است. رسولی حالا باید از طریق رنکینگ جهانی ورودی بازیهای المپیک را کسب کند. پرتابگر طلایی ایران در بازیهای آسیایی در آخرین رنکینگ جهانی اعلام شده در جایگاه ۵۲ قرار دارد و باید دید آیا در نبود احسان حدادی که در ادوار گذشته المپیک تنها نماینده ایران در ماده بوده او می تواند جایگزین نایب قهرمان المپیک لندن باشد.

پرتاب وزنه

مهدی صابری از معدود ورزشکارانی است که شانس کسب سهمیه المپیک از طریق رنکینگ جهانی را دارد. او در حال حاضر در رنکینگ ۳۷ جهان ایستاده است. پرتابگر وزنه ایران اخیرا در مسابقات داخل سالن آسیا هم موفق به کسب مدال برنز شد. صابری در حال حاضر در مشهد و زیر نظر مربی شخصی‌اش تمرین می‌کند.

در حال حاضر که کمتر از ۱۰۰ روز به آغاز بازیهای المپیک ۲۰۲۴ پاریس زمان مانده است؛ ملی پوشان ایران فرصت کمی برای کسب ورودی به این بازیها دارند هز چند که آنها تمرینات خود را زیر نظر مربی اختصاصی خود پیگیری می‌کنند اما بدون شک با این شرایط این ۵ دونده برای رسیدن به پاریس باید تلاش خود را دو چندان کنند و فدراسیون هم برنامه مناسبی را برای اعزام آنها به مسابقات با امتیاز بالا در نظر بگیرد.

کاروان دوومیدانی ایران برای المپیک ۲۰۲۰ توکیو توسط ۴ ورزشکار به نام‌های احسان حدادی، حسن تفتیان، فرزانه فصیحی و مهدی پیرجهان سهمیه داشت که پیرجهان در دوی ۴۰۰ متر به دلیل مثبت شدن تست کرونا اعزام نشد، تفتیان در دوی ۱۰۰ متر در همان مرحله مقدماتی حذف شد و به نیمه نهایی نرسید، فرزانه فصیحی در دوی ۱۰۰ متر پس از صعود از دسته‌اش، در مرحله بعد فرصت صعود به نیمه نهایی را از دست داد و حدادی نیز در مرحله مقدماتی پرتاب دیسک رکورد خوبی را ثبت نکرد و به فینال نرسید.

دیگر خبرها

  • تور منطقه‌ای «جان بس» برای رایزنی درباره افغانستان
  • آغاز عملیات ویژه پلیس علیه فروشندگان سلاح در فضای مجازی
  • اطلاعیه مرزبانی درباره مشکل پیش آمده برای ۶ مرزبان در مرز افغانستان
  • علت انتقال ۶ نیروی مرزبانی به خاک افغانستان چه بود؟
  • درانی: پاکستان بیشتر از هند از ناحیه افغانستان آسیب دیده است
  • تحریم های آمریکا ظالمانه است
  • آمریکا مهاجم فرودگاه کابل را به افغانستان منتقل کرده بود
  • نماینده ویژه پاکستان درامور افغانستان: ایران و چین شرکای معتمد ما هستند
  • سر بی کلاه دو و میدانی در المپیک؛وضعیت اضطراری
  • آمریکا: عادی‌سازی روابط مشروط به تغییر رفتار طالبان است