Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@01:45:53 GMT

شور حسینی در دل شهر

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۵۵۰۵۰

شور حسینی در دل شهر

انگار حال و هوای شهر متفاوت شده. بوی اسپند و نوای یا حسین (ع) در کوچه پس کوچه‌های شهر و محلاتش پیچیده تا زنگار دل‌های مرده را بزداید.

به گزارش خبرنگار ایمنا، سایه شوم کرونا دو سال است که کل جهان را درگیر کرده و تمام زندگی مردم را تحت‌الشعاع قرار داده است، شیوع این ویروس باعث شده تا در دو سال اخیر عزاداری‌های محرم از حالت قبل خارج شده و در چهارچوب پروتکل‌های بهداشتی برگزار شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در این روزهای کرونایی می‌توان محرم را با پرچم‌های کوچک و سیاه‌رنگی مزین به نام اباعبدالله (ع) و حضرت ابوالفضل (ع) که بر سر هر مغازه و خانه نصب شده است و از پیراهن‌های سیاه و صدای نوحه یا حسین (ع) زیر علم‌های برافراشته بر تکایا و حسینیه‌ها حس کرد.

پرچم‌ها و بیرق‌ها رنگ و روی محله‌های شهر را تغییر داده است. اینجا محله علی قلی آقا است. محله‌ای که سالیان درازی است از کودکی تا به امروز خاطره برگزاری مراسم محرم در آن به یادگار مانده؛

در هر ساعتی از روز محله علی قلی آقا خلوت و ساکت است و تنها دو ساعت قبل از اذان مغرب و عشا است که صاحبان مجلس عزاداری امام حسین (ع) با آب‌پاشی دم درب مسجد و درست کردن شربت به استقبال عزاداران می‌روند.

صدای مداحی و بوی اسپند و میزبانی نوجوانانی که پنج شب دوم دهه اول محرم مراسم عزاداری را برپا کردند اهالی محل را به سمت مسجد می‌کشاند تا بغض خود را بشکنند و برای امام حسین اشک بریزند چرا که فاصله یک متری صندلی‌ها و رعایت پروتکل‌های بهداشتی، همچنین عزاداری در محیط باز خیال عزاداران را آسوده کرده تا با وجود کرونا به مسجد بیایند و عزاداری کنند.

مهدی توکلی یکی از اهالی محله علی قلی آقا می‌گوید: هر سال در محله خودمان و در همین مسجد به عزاداری می‌پردازم، امسال هم به خاطر کرونا مسجد رو طوری مهیا کردیم که پروتکل‌های بهداشتی در آن رعایت شود.

آقا داوودی یکی دیگر از اهالی محل می‌گوید: «ما هرسال در این محل بنا داریم با پخت نذری و تدارک مراسم روضه وظیفه مون رو به آقا و سرورمون اباعبدالله الحسین (ع) انجام بدیم. پیر و جوان هم نداره، امسال هم به خاطر کرونا مراسم را در حیاط مسجد با فاصله برگزار می‌کنیم. همه برای هر کاری که بتوانند انجام دهند سر از پا نمی‌شناس

اما به قول قربانی، ساکن محله «محرمه و دسته هاش» می‌گوید: «قافله سالار غم و ماتم … دسته عزاداری که تو محله‌ها راه میوفتد یه شور دیگه ای داره.. این کوچه انگار با صدای زنجیر و سنج و دهل آرام می گیره، اما امسال به خاطر کرونا باید فاصله‌ها رعایت کنیم تا خدایی ناکرده کسی مریض نشود.»

باد شروع به وزیدن کرده و درختان بید محله مسجد علی آقا را به حرکت درآورده که تکان شاخه‌های درخت بید با صدای مداحی مسجد ادغام شده و انگار درختان محله هم در حال سوگواری امام حسین (ع) اند.

خانم رضایی که در حال پیاده روی از کنار مسجد است نگاهش که به عزاداری می‌افتاد، می‌ایستاد تا برای مریض خود که در خانه خوابیده نذری بگیرد تا با نیت شفا، غذای امام حسین (ع) را میل کند، اما معتقد است که اگر عزاداری برپا نمی‌شد و هر خانواده در منزل خود عزاداری می‌کرد، زودتر از شر بیماری کرونا راحت می‌شدیم.

آقای شواخی که یکی از والدین نوجوانان برگزار کننده این مراسم است می‌گوید: ما هر سال دهه اول محرم را به شهرستانمان سفر می‌کنیم و در عزاداری شهر خود شرکت می‌کنیم اما امسال بخاطر کرونا و محدودیت‌ها امسال را اصفهان ماندیم و مسجد محله علی قلی آقا را برای عزاداری امام حسین انتخاب کردیم.

عزاداران حسینی پس از اقامه نماز و عزاداری، غذای نذری خود را می‌گیرند و روانه خانه‌های خود می‌شوند و این نوجوانان تا پاسی از شب در مسجد می‌مانند تا وسایل را جمع کنند و مسجد را برای شب‌های بعد آماده کنند.

کد خبر 515547

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ماه محرم شبهای محرم عزاداری و سوگواری عزاداری امام حسین محله های شهر محرم 1400 محرم در شهر شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق امام حسین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۵۵۰۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!

اخیرا محققان هلندی خبر فوت مردی که ۶۱۳ روز به بیماری کرونا مبتلا بود گزارش کردند. این مرد به‌دلیل ابتلا به نقص ایمنی نتوانست بیماری کرونا را شکست دهد.

این مرد ۷۲ ساله هلندی، که نام او فاش نشده است، به نقص ایمنی شدیدی مبتلا بود و سال ۲۰۲۲ گرفتار یکی از گونه‌های ویروس کرونای اُ-میکرون شد. او پیش از ابتلا چند بار واکسن کوید۱۹ هم زده بود. از همان زمان او هر بار که آزمایش کرونا می‌داد، مثبت می‌شد و این بیماری آنقدر ادامه یافت تا سرانجام مرد نگون‌بخت اکتبر سال گذشته فوت کرد.

بیماری کرونای این مرد ۲۰ ماه طول کشید که طولانی‌ترین مورد در نوع خود بوده است. پزشکان برای کمک به او درمان‌های گوناگونی را پیشنهاد داده بودند که متاسفانه هیچ‌کدام فایده نداشت.

سیستم ایمنی بدن او آنقدر قوی نبود تا بتواند با ویروس کرونا مبارزه کند. حتی داروهای پادتن هم به‌کارش نیامدند.

بیماران مبتلا به کرونا معمولا پس از گذشت چند روز یا نهایت چند هفته درمان می‌شوند اما این مرد ۷۲ ساله، ۶۱۳ روز گرفتار این بیماری بود.

محققان در بررسی‌های این بیمار متوجه وجود حدود ۵۰ جهش ویروس کرونا در بدن شده بودند. این جهش‌ها توانسته بودند در سیستم ایمنی بدن این مرد اختلال ایجاد کنند که در نهایت جان او را گرفتند.

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • (عکس) حسین حسینی به جانشینش در استقلال؛ مطمئنم که می‌درخشی
  • تصاویری از نوه و نتیجه امام خمینی در مراسم عزاداری فوت عروس ارشد امام (ره)
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • سید حسین حسینی و دانیال اسماعیلی فر بخشیده می‌شوند؟
  • کتاب «رازهای زیارت اربعین» روانه بازار نشر شد
  • آیا «اجاره بلند مدت زمین های موقوفه» جایز است؟
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • مراسم ویژه خدام حسینی در حرم مطهر امام حسین(ع) عصر جمعه
  • حمایت اساتید حوزه علمیه قم از اجرای طرح «نور» (عفاف و حجاب) فراجا + اسامی