Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، پیشرفت و توسعه در همه زمینه‌های مختلف صنعتی، پزشکی و دارویی از اساسی‌ترین و مهم‌ترین برنامه‌ها و اولویت همه کشورهاست. راه‌های زیادی برای رسیدن به این اهداف وجود دارد و در چند سال اخیر شرکت‌های دانش بنیان به خوبی نشان داده اند که نقش موثری در توسعه اقتصادی، کارآفرینی، خلق مزیت‌های جدید، فاصله گرفتن از اقتصاد نفتی و حرکت به سمت اقتصاد دانش بنیان را داشته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شکی نیست که شرکت‌های دانش‌بنیان نقش موثری در رشد و پیشرفت و توسعه هر جامعه‌ای دارند بنابراین اقتصاد دانش‌بنیان را می‌توان تنها راه نجات اقتصاد کشور دانست.

افزایش تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان نشان دهنده موثر بودن این شرکت‌ها در رفع نیاز‌های داخلی کشور خواهد بود در واقع اهمیت و کارا بودن شرکت‌های دانش بنیان سبب شد تا توسط صندوق نوآوری و شکوفایی، قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان در سال ۸۹ به تصویب برسد.

بیمه، معضلی که شرکت‌های دانش‌بنیان را زمین‌گیر کرده است

در کنار تمامی مزیت‌ها و نکات مثبت از شرکت‌های دانش بنیان در داخل کشور، همچنان در برخی زمینه‌ها این شرکت‌ها مورد بی‌مهری و بی‌توجهی قرار می‌گیرند که این امر می‌تواند در کارکرد این شرکت‌ها مداخله ایجاد کند، از مهم‌ترین مشکلات و معضلاتی که شرکت‌های دانش‌بنیان با آن درگیر هستند و این موضوع برای آن‌ها بسیار حائز اهمیت است مسئله بیمه است.

معافیت حق بیمه قراردادها، پیگیری بخشودگی جرایم تأمین اجتماعی شرکت‌های دانش‌بنیان خوش‌حساب، ارائه مشاوره‌های رایگان در حوزه تأمین اجتماعی به شرکت‌ها، ارائه آموزش‌های حضوری در حوزه تامین اجتماعی و قانون کار از طریق برگزاری کارگاه‌های آموزشی از جمله خدماتی است که برای شرکت‌های دانش بنیان در نظر گرفته شده است.

به طور کلی بیمه به دو بخش بیمه اختیاری و اجباری تقسیم می‌شود که براساس بیمه اجباری، تمام شرکت‌های موجود طبق قوانین کار موظف به پرداخت حق بیمه به صندوق بیمه تامین اجتماعی هستند. شرکت‌های دانش‌بنیان با عضویت در صندوق تامین اجتماعی و دریافت کد مربوطه موظف به پرداخت حق بیمه قراردادها خواهد بود؛ اما در این بین در سال ۹۷ با توجه به قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان بخشنامه‌ای تحت عنوان معافیت حق بیمه قرارداد‌های دانش بنیان به اجرا درآمد.

فناورانه بودن قراردادها، شرط اصلی معافیت از حق بیمه قرارداد

شرکت‌های دانش بنیان اگر قرادادهایشان مورد تایید معاونت علمی و فناوری باشد نیازی به پرداخت حق بیمه قراردادهایشان که معمولا هزینه‌های زیادی را برای این شرکت به همراه دارد، نخواهند بود؛ بنابراین بر اساس بخشنامه‌ای معافیت حق بیمه قرارداد‌های دانش‌بنیان برای شرکت‌ها زمانی قابل اجرا خواهد بود که قرارداد توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مورد تایید باشد این کار به منظور تسهیل کسب و کار شرکت‌های دانش بنیان در دستور کار قرار گرفت، اما تا به امروز به خوبی اجرا نشده است.

اجرایی نشدن این بخشنامه برای شرکت‌های دانش بنیان و در واقع سخت بودن مسیر دریافت این خدمات می‌تواند سبب شود تا شرکت‌ها بعد از امضای قراردادهایشان بخش اعظمی از مبلغ دریافتی حاصل از امضای قرارداد را به عنوان حق بیمه قراداد‌ها ارائه دهند.

معافیت حق بیمه قرارداد‌ها در دو سال اخیر برای قرارداد‌های دانش بنیان شرکت‌های دانش بنیان تصویب شد، اما سایر شرکت‌ها همچنین شرکت‌های دانش‌بنیان برای قرارداد‌های غیر دانش‌بنیان همچنان مجبورند حق بیمه قرارداد را پرداخت کنند.

نسیم توکل، عضو اتاق بازرگانی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه فناوری ظهار کرد: اهمیت مسئله بیمه برای شرکت‌های دانش بنیان و معمولی تفاوتی ندارد و موضوع بسیار مهمی است. کارفرمایان در تمام شرکت‌ها مطابق قانون موظف به پرداخت حق بیمه کارکنان هستند و هر نفری مشغول در مجموعه باید از خدمات بیمه بهره‌مند شود. با توجه به ظرفیتی که در قانون پیش‌بینی شده، امکان استفاده از برخی معافیت‌ها و بخشودگی‌های بیمه‌ای وجود دارد، اما مسیر طولانی برای بهره‌مندی از آن‌ها موجود است که باید روال آن طی شود.

او افزود: مطابق قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و براساس بخشنامه سازمان تأمین اجتماعی در سال ۱۳۹۷، قرارداد‌های منعقد شده توسط شرکت‌های دانش‌بنیان در زمینه‌ تولید کالا‌ها و خدمات دانش‌بنیان، از پرداخت حق بیمه قرارداد‌ها به تامین اجتماعی معاف خواهند بود. با این حال، این اصل مهم توسط سازمان تأمین اجتماعی رعایت نمی‌شود.

توکل بیان کرد: پرداخت نشدن حق بیمه یک ماهه، منقضی شدن دفترچه‌ها همچنین جریمه‌های اعمال شده تامین اجتماعی از مشکلات بزرگ شرکت‌های دانش بنیان در مباحث بیمه‌ای است.خدمات بیمه قرارداد‌ها و گرفتن مفاصا حساب از قوانین بیمه محسوب می‌شود که با وجود تصویب آیین نامه‌های مربوطه برای اجرای این قانون برای شرکت‌های دانش بنیان، اما سازمان‌های بیمه‌ای معمولاً آن را اجرا نمی‌کنند.

با این وجود شاید بتوان یکی از علل اصلی اجرا نشدن این طرح را نبود ساز وکار‌های مناسب در بیمه تامین اجتماعی دانست که همکاری‌های لازم را در این زمینه به شرکت‌های دانش بنیان ارائه نمی‌دهند.

دشواری و طولانی شدن روند دریافت خدمات بیمه بدون شک زیان‌های مالی برای شرکت‌ها در پی دارد و جریمه‌های فراوانی را ممکن است تحمیل کند. صرف نظر از موارد این چنینی میزان تمرکز و زمان کاری که پرسنل اداری برای پیگیری و پیش بردن امور صرف می‌کنند سبب عقب ماندگی از مأموریت‌ها و امور اصلی کسب‌وکار می‌شود که زیان‌های مضاعفی از این ناحیه نیز تحمیل می‌شود؛ بنابراین انتظار می‌رود با توجه به نقش رو به رشد شرکت‌های دانش‌بنیان و درآمدزایی آن‌ها در اقتصاد کشور موانع دست‌وپا گیر از چرخه اداری چه در مسیر دریافت خدمات بیمه‌ای و چه در زمینه مشکلات دیگر اعم از شهرداری، مالیات و دارایی نیز مرتفع شود تا فعالان اقتصادی بتوانند با فراغ بال بیشتری در زمینه اهداف اصلی خود فعالیت کنند.

بیشتربخوانید

حمایت از شرکت های دانش بنیان توسط مجموعه‌های فناورانه

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شرکت های دانش بنیان حق بیمه قراردادها حمایت از شرکت های دانش بنیان برای شرکت های دانش بنیان شرکت های دانش بنیان شرکت های دانش بنیان حق بیمه قرارداد ها پرداخت حق بیمه تأمین اجتماعی تامین اجتماعی برای شرکت ها خدمات بیمه بیمه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۵۵۱۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت ۳ همت تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها

همکاری با ۳ بانک در سال ۱۴۰۲ منجر به ۳ هزار میلیارد تومان تسهیلات و ۷۴ هزار میلیارد تومان رشد فروش محصولات دانش‌بنیان شد. این برنامه در سال جاری نیز ادامه خواهد داشت. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نشست مشترک رییس صندوق نوآوری و شکوفایی و مدیرعامل بانک ملت با هدف بررسی زمینه‌های توسعه همکاری‌های مشترک جهت کمک به تحقق شعار سال 1403 و رشد و شکوفایی بیشتر شرکت‌های دانش‌بنیان برگزار شد.

این نشست مشترک با حضور دکتر محمدصادق خیاطیان؛ رییس صندوق نوآوری و شکوفایی، دکتر فرشید فرخ‌نژاد؛ مدیرعامل بانک ملت، دکتر روح‌الله ذوالفقاری؛ معاون تسهیلات و تجاری‌سازی، دکتر کمیل شاعری؛ معاون سرمایه‌گذاری و دکتر یاسر عرب‌نیا؛ معاون توسعه منابع و پشتیبانی صندوق نوآوری و شکوفایی و جمعی از معاونان بانک ملت در محل صندوق نوآوری برگزار شد.

نقش‌آفرینی جدی بانک ملت در همکاری مشترک با صندوق نوآوری در جهت تحقق شعار سال 1403

دکتر محمدصادق خیاطیان؛ رییس صندوق نوآوری و شکوفایی در این نشست، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره دکتر رضا دولت آبادی، مدیرعامل فقید بانک ملت که همواره یکی از حامیان جدی مجموعه دانش‌بنیان کشور محسوب می‌شد و تبریک به مدیرعامل جدید این بانک گفت: مجموعه بانک ملت را یکی از بانک‌های پیشرو در حمایت از دانش‌بنیان‌های کشور می‌دانیم و معتقدیم، با اصلاح برخی روندها و استفاده از ابزارهای نوآورانه می‌توانیم همکاری‌های دو جانبه را بیش از گذشته توسعه دهیم.

وی در ادامه یکی از برنامه‌های جدی صندوق نوآوری و شکوفایی در سال 1403 را حرکت هدفمندتر و اولویت‌بندی دقیق برنامه‌ها عنوان کرد و گفت: تعامل و همکاری مشترک ما با شبکه بانکی کشور نیز مبتنی بر این برنامه خواهد بود. سال 1402 همکاری خوبی را با 3 بانک در راستای شعار سال و رشد تولید اجرا کردیم. حدود 7 هزار میلیارد تومان (7 همت) مصوبات در این حوزه داشتیم که 3 هزار میلیارد تومان (3 همت) پرداخت شده است و منجر به 74 هزار میلیارد تومان رشد فروش محصول دانش‌بنیان شده است که رقم قابل‌توجهی است. در راستای کمک به تحقق شعار سال 1403 (جهش تولید با مشارکت مردم)، برنامه‌های جدی در دستور کار داریم و انتظار داریم بانک ملت در این زمینه، نقش‌آفرینی جدی داشته باشد.  

بررسی مشکلات 6 شرکت دانش‌بنیان توسط صندوق نوآوری و شکوفایی

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی، انتشار اوراق صکوک را یکی از مصادیق مشارکت مردم عنوان کرد و گفت: فرآیند این کار نیاز به تسهیل‌گری دارد و بانک ملت می‌تواند در این حوزه با صندوق نوآوری و شکوفایی همکاری خوبی داشته باشد. 

خیاطیان با اشاره به اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی از سال گذشته موضوع تأمین مالی جمعی را با جدیت پیگیری می‌کند، تصریح کرد: این حوزه نیز یکی از مصادیق بارز مشارکت مردم محسوب می‌شود و اثرگذاری بسیار خوبی در حوزه تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان و تحقق شعار سال خواهد داشت.

بحث تسهیلات تکلیفی موضوع تبصره 18 و همچنین موضوع سرمایه‌گذاری، از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست درباره آن بحث و تبادل نظر شد. 

تعامل و همکاری خوب میان بانک ملت و صندوق نوآوری برای حمایت از دانش‌بنیان‌های کشور

دکتر فرشید فرخ‌نژاد؛ مدیرعامل بانک ملت نیز در این نشست تأکید کرد: همه ما به ضرورت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و نقش‌آفرینی مهم این شرکت‌ها در اقتصاد کشور، اعتقاد راسخ داریم. یکی از بخش‌های مورد توجه نظام و دولت، توجه و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان است. بانک ملت تلاش می‌کند در راستای سیاست‌های نظام و متناسب با ظرفیت‌های مجموعه بانک، به وظایف خود در حوزه حمایت از دانش‌بنیان‌ها عمل کند. 

وی افزود: تعامل بسیار خوبی میان بانک ملت و صندوق نوآوری و شکوفایی وجود دارد و علاقه‌مند به توسعه همکاری‌های دوجانبه هستیم. امیدواریم با شناسایی دقیق نقاط قوت همکاری مشترک، بتوانیم در سال 1403 اتفاقات خوبی را در حوزه حمایت از دانش‌بنیان‌های کشور با همکاری یکدیگر رقم بزنیم. در بحث عمل به تسهیلات تکلیفی (تسهیلات تبصره 18) تلاش می‌کنیم به تعهدات خود عمل کنیم. 

فرخ‌نژاد تصریح کرد: اوراق صکوک و تأمین مالی جمعی نیز از موضوعات مورد توجه بانک ملت محسوب می‌شوند و تلاش می‌‎کنیم در قالب چند تفاهم‌نامه، دامنه فعالیت‌های مشترک در این حوزه‌ها را گسترش دهیم. بانک ملت تلاش می‌کند بیش از پیش از ظرفیت‌‌های موجود برای کمک به توسعه زیست بوم نوآوری کشور استفاده خواهد کرد. 

برنامه صندوق نوآوری برای کمک به تبدیل 1000 شرکت نوپا به شرکت فناور 

دکتر روح‌الله ذوالفقاری؛ معاون تسهیلات و تجاری‌سازی صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در این نشست گفت: بازیگران متعددی در حوزه تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان نقش‌آفرینی می‌کنند و در این بین، شبکه بانکی کشور نقش بسیار مهمی برعهده دارد. 

وی افزود: همکاری میان صندوق نوآوری و بانک ملت از سال 1399 آغاز شد و طی دو سال اخیر 2500 میلیارد تومان تسهیلات ترجیحی توسط بانک ملت به شرکت‌های دانش‌بنیان پرداخت شده است؛ همچنین 1000 میلیارد تومان ضمانت‌نامه برای این شرکت‌ها صادر شده است. شرکت‌های دانش‌بنیان، مجموعه‌های بسیار خوش‌حسابی در شبکه بانکی کشور محسوب می‌شوند و بخشی از این موضوع به دلیل حساسیت‌هایی است که در انتخاب و معرفی شرکت‌های دانش‌بنیان برای دریافت تسهیلات صورت می‌گیرد. 

معاون تسهیلات و تجاری‌سازی صندوق نوآوری و شکوفایی تأکید کرد: در صندوق نوآوری، برنامه‌های ویژه‌ای را برای کمک به تحقق شعار سال و گسترش حمایت‌ها از شرکت‌های دانش‌بنیان تدارک دیده‌ایم. یکی از مواردی که در سال جدید باید مورد توجه قرار گیرد، تسهیلات تکلیفی موضوع تبصره 18 است که بخشی از آن پرداخت شده و بخشی دیگری باقی مانده است که امیدواریم با همکاری بانک ملت به زودی پرداخت شود. 

ذوالفقاری افزود: یکی از برنامه‌های جدی صندوق نوآوری در سال 1403 بحث کمک به تبدیل‌ 1000 شرکت نوپا به شرکت فناور است که بحث منابع تکلیفی در این زمینه باید مورد توجه قرار بگیرد. نیازهای مالی زیست بوم نوآوری کشور به سرعت درحال رشد هستند و ما نیز در صندوق نوآوری در این زمینه برنامه‎‌های توسعه‌ای مدنظر داریم. امیدواریم بانک ملت رقم خوبی را برای پرداخت تسهیلات به شرکت‌‌های دانش‌بنیان در سال 1403 در نظر بگیرد.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه انتشار اوراق صکوک و صدور ضمانت‌نامه‌ها به خصوص بحث صدور ضمانت‌نامه‌ها توسط صندوق‌های پژوهش و فناوری در سراسر کشور، می‌توانیم در قالب انعقاد تفاهم‌نامه‌های مشترک، اتفاقات خوبی را رقم زده و به توسعه هرچه بیشتر شرکت‌های دانش‌بنیان کمک کنیم.

تأسیس شرکت مشترک میان صندوق نوآوری و بانک ملت

دکتر کمیل شاعری؛ معاون سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی نیز ضمن اشاره به موضوع تأسیس شرکت مشترک میان این صندوق با بانک ملت گفت: توافقاتی برای تأسیس شرکت مشترک انجام شده است و امیدواریم این شرکت در سال 1403 تأسیس شود. این شرکت می‌تواند در حوزه‌هایی مانند فناوری‌های مالی، هوش مصنوعی و بلاکچین فعالیت کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزاری دومین نمایشگاه حمل و نقل دانش‌بنیان در اصفهان
  • پرداخت خسارت درمان بازنشستگان تامین اجتماعی تا آخر سال ۱۴۰۲
  • مالکیت فکری ستون اصلی «اقتصاد دانش بنیان»
  • در حوزه مالکیت فکری بسیار عقب هستیم
  • طراحی و ساخت برج‌های تقطیر توسط یک شرکت دانش‌بنیان
  • صادرات ۱۰ میلیارد دلاری دانش بنیان‌ها تا دو سال آینده
  • حرکت سازمان اوقاف در مسیر مولدسازی و بهبود اقتصاد کشور با حمایت از شرکت‌های دانش بنیان + فیلم
  • پرداخت ۳ همت تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها
  • صنعت نفت و گاز پیشتاز مسیر حرکت به سمت دانش‌بنیان شدن
  • نشست استاندار مازندران با نخبگان و شرکت‌های دانش‌بنیان استان