Web Analytics Made Easy - Statcounter


محمدباقر محسنی ساروی

  جمهوری اسلامی افغانستان دارای یک قانون اساسی است که در سال 2003 به تصویب رسید. از نظر سنتی هم جرگه‌های محلی و ملی مشورتی دارد که در فرهنگ افغان، سنتی پذیرفته‌شده است‌.

  افزون بر آن به پشتوانه حدود دو دهه دموکراسی نوپا و تعدد قومی و مذهبی که داشت، صاحب یک جامعه مدنی شد و فعالان مدنی شجاع و خشونت پرهیزی بسیاری دارد که از ارزش و اهمیت این دستاوردها، به خوبی آگاه اند و بر تعارض ذاتی "امارت اسلامی" با چنین نهادهایی وقوف دارند و از این ظرفیت باید در چنین شرایطی استفاده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



  سؤال این است که اگر دولت اشرف غنی در حمایت لجستیکی از نیروهای مقاومت مردمی کوتاهی کرد واگر طالبان در سایه فرار نیروهای اردوی ملی از جنگ با دشمن، ولایت ها را نه تصاحب که یکی پس از دیگری "دانلود" می‌کرد، چرا فعالان مدنی در سکوت نظاره گر بودند و اقدامی نکردند؟ چرا امروز درخصوص پرچم کشور، کمپین راه نمی‌اندازند و به راحتی می‌پذیرند پرچم یک گروه سیاسی، جای "بیرق ملی" را بگیرد؟

  نقص های دولت اشرف غنی بر سر جای خود محفوظ، اما نمی‌توان از "طالب" نمی‌توان تضمینی بر شکل‌گیری یک دولت در قد و قواره جهان امروز و توقعات جامعه مدنی افغانستان گرفت و دلیل ترک کشور توسط بسیاری از فعالان مدنی نیز وجود همین بی‌اعتمادی عمیق است.

  در این سه روز که از حضور طالبان در کابل می گذرد و در نشست خبری سخنگوی طالبان و بیانیه‌های این گروه وعده‌های پی‌درپی صلح و عفو عمومی صادرشد اما فعالان مدنی و افرادی که اخبار لحظه به لحظه همه ولایات و نه تنها کابل پایتخت افغانستان را دنبال می‌کنند از فقدان یکپارچگی در رهبری امارت اسلامی آگاه اند و از اقدامات خودسرانه که توسط برخی فرماندهان محلی طالبان صورت می‌گیرد اطلاع دارند ضمن اینکه یک جنبش ایدئولوژیکی با گرایش فناتیک و تندرو هرگز تغییر نمی‌کند و دست از آرمان‌های خود برنمی‌دارد و اگر این روزها، مدام وعده صلح و ثبات می‌دهد، مشاوره از متحدان باتجربه خارجی و قطعاً موقتی است و به‌زودی شاهد خواهیم بود طالبان، اقدامات سابق را در فاز پوشیده و با مخفی‌کاری ادامه خواهد داد.

  به مردم افغان از هر قوم و هر مذهبی می توان حق داد از دولت مرکزی به خاطر ناامنی، دزدی و فساد ناخشنود باشند اما نباید به دامان آرامش و صلح گورستانی پناه ببرند به ویژه این‌که مدعی این صلح و ثبات، خود بزرگترین عامل ناامنی، بی‌ثباتی و دلیل اصلی مداخله خارجی اباشد و فعالان مدنی افغانستان بهتر از ما این مسائل را می‌دانند.

  تا این لحظه جامعه مدنی افغانستان نیز در برابر شتاب حوادث، از زمان عقب مانده و قطعاً فردا خود را شماتت خواهد کرد چون با سلطه طالبان بر تمام کشور، اولین درختی که می خشکاند همین جامعه مدنی است.

  امروز طالبان به رضایت جهانی نیاز دارد و دست به عصا راه می‌رود اما به زودی این غبار فرو می نشیند و طالبان نیز ماهیت حقیقی خود را به جهان نشان می‌دهد و بدیهی است آن روز فعالان مدنی نیز قلع و قمع می‌شوند و اجازه و امکان هرنوع فعالیت اعتراضی از آنان گرفته می‌شود و اگر امروز که هنوز خروس‌خوان طالبانیسم در افغانستان‌ است از خواب، خوش باوری یا هراس بیرون نیایند فردا با دشواری های جدی تری رو به رو خواهند بود.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: مدنی افغانستان فعالان مدنی جامعه مدنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۵۸۰۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: برای حفظ منافع ملی با طالبان تعامل می‌کنیم

معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در یک نشست خبری گفت برای حفظ منافع ملی ایالات متحده، تعامل با حکومت طالبان ضروری است. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «ودانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به خبرنگاران گفت برای حمایت از «مردم افغانستان و منافع ملی ایالات متحده»، تعامل با حکومت طالبان ضروری است.

وی افزود تعامل این کشور با حکومت طالبان زمینه مبارزه با تروریسم را فراهم می‌کند و مسائل حقوق بشری در افغانستان نیز در دستور کار واشنگتن است.

پیش از این نیز «کارن دکر» کاردار سفارت آمریکا برای افغانستان در گفتگو با «د نیو هیومنیترین» گفته بود واشنگتن در شرایطی قرار دارد که باید از طرفی سیاست عدم به رسمیت‌شناختن طالبان را دنبال کند و از جانب دیگر در پی تعامل عملی با کابل باشد.

شورای امنیت قطعنامه سازوکار تعامل با طالبان را تصویب کردسازمان ملل: حضور زنان در دولت افغانستان شرط تعامل با طالبان استروزنامه آمریکایی: «بایدن» در برابر درخواست‌ها برای تعامل با طالبان مقاومت می‌کند

جامعه اطلاعاتی آمریکا نیز پیش‌تر در ارزیابی سالانه خود از تهدیدات علیه این کشور اعلام کرده بود  قدرت و تعامل بین‌المللی حکومت طالبان افزایش یافته است.

«ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز گفته بود کشورهای جهان براساس منافعی که دارند با طالبان در تعامل هستند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • بیش از ۳۵ کشته در حملات داعش در افغانستان
  • مسدود شدن گذرگاه اسپین بولدک
  • وزیر صنعت و تجارت طالبان وارد ایران شد
  • وزیر صنعت و تجارت طالبان به ایران سفر کرد
  • آمریکا: برای حفظ منافع ملی با طالبان تعامل می‌کنیم
  • امضای قرارداد صادراتی ازبکستان با تجار افغانستانی
  • تغییرات اقلیمی افغانستان را تهدید می کند
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده‌اند
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده اند
  • هشدار حزب التحریر به طالبان