Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از نیو اطلس؛ محققان موفق به پیشرفت چشمگیری در ساخت مینی اندام‌های آزمایشگاهی شده اند. این تیم با استفاده از سلول‌های بنیادی پرتوان القایی (iPSCs)، ارگانوئید‌های مغزی را برای ایجاد ساختار‌های ابتدایی چشم که می‌تواند نور را حس کرده و سیگنال‌هایی را به دیگر قسمت‌های مغز ارسال کند، ایجاد کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید

دانشمندان موفق به اتصال مغز انسان با کامپیوتر بی سیم شدند مغزهای مینیاتوری به کنترل و تشخیص بیماری‌ها کمک می‌کند

مغز انسان یکی از پیچیده‌ترین چیز‌هایی است که تاکنون خلق شده است. بنابراین دانشمندان برای درک بهتر آن، نسخه‌های مینیاتوری از مغز را در آزمایشگاه ساخته اند. برای ساخت این مینی مغزها سلول‌های پوستی از اهداکنندگان بالغ گرفته شده و دوباره به سلول‌های بنیادی بازگردانده می‌شوند و در مکانی که محیط مغز در حال ساخت و توسعه را تقلید می‌کند، قرار می‌گیرند و تشویق به تشکیل سلول‌های مختلف مغزی می‌‌شوند. نتیجه نهایی این فرآیند یک مدل مغزی سه بعدی و اندازه نخود است که می‌تواند برای مطالعه، کنترل بیماری یا اثرات دارو‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

در حال حاضر، تحقیقات به رهبری بیمارستان دانشگاه دوسلدورف یک گام فراتر رفته است. تیم تحقیقاتی ارگانوئید‌های مغزی را با فنجان‌های بینایی (ساختار‌های بینایی در چشم که در آن عصب بینایی با شبکیه قرار می‌گیرد) ادغام کرده است. آن‌ها به طور متقارن در قسمت جلوی مغز کوچک رشد کردند و به ارگانوئیدها نمایی دیگر دادند. اما مهمتر از همه این است که این فنجان‌های نوری کاربردی بودند. آن‌ها حاوی طیف متنوعی از انواع سلول‌های شبکیه هستند که شبکه‌های عصبی را تشکیل می‌دهند و توانایی پاسخ دادن به نور را دارند و این سیگنال‌ها را به مغز ارسال می‌کنند.

جی گوپالاکریشنان، نویسنده ارشد این مطالعه می‌گوید: "در مغز پستانداران، رشته‌های عصبی سلول‌های گانگلیونی شبکیه برای ارتباط با اهداف مغزی خود رشد می‌کنند، جنبه‌ای که قبلاً در سیستم آزمایشگاهی نشان داده نشده است. "

این تیم با استفاده از سلول‌های بنیادی چهار اهدا کننده، ۳۱۴ اندامک مغز را در ۱۶ دسته تهیه کردند که حدود ۷۲ درصد آن‌ها رشته‌های نوری را تشکیل می‌دادند. این ساختار‌ها با علامت ۳۰ روزه ظاهر شده و طی ۵۰ روز بالغ شدند. این تیم می‌گوید این چارچوب زمانی مشابه مدت زمانی است که شبکیه در جنین انسان تشکیل می‌شود. این مطالعه نشان می‌دهد که این تکنیک قابل تکرار است و باید مطالعات بیشتری انجام شود.

گوپالاکریشنان می‌گوید: "کار ما توانایی فوق العاده ارگانوئید‌های مغزی در ایجاد ساختار‌های حسی اولیه که به نور حساس هستند و دارای انواع سلولی شبیه به آنچه در بدن یافت می‌شود هستند را برجسته می‌کند. این ارگانوئید‌ها می‌توانند به مطالعه تعاملات مغز و چشم در طول رشد جنین، مدل سازی اختلالات مادرزادی شبکیه و ایجاد انواع سلول‌های شبکیه مخصوص بیماران برای آزمایش دارویی شخصی و درمان‌های پیوندی کمک کنند. "

در حالی که این ارگانوئید‌های مغزی بسیار ابتدایی هستند، اما اگر به پیشرفت خود ادامه دهند، ممکن است روزی چالش‌های اخلاقی را ایجاد کنند. مطالعات قبلی در حال حاضر امواج مغزی را در ارگانوئید‌های دو ماهه تقریباً معادل نوزادان نارس تشخیص داده و ممکن است توسعه بیشتر منجر به ایجاد مغز‌های کوچک با نوعی خودآگاهی یا حتی هوشیاری شود. ورود حسی مانند بینایی ممکن است عامل اصلی این امر باشد و این موضوعی است که دانشمندان باید به آن توجه کنند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مغز انسان مغز و اعصاب ارگانوئید ها ساختار ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۵۸۸۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری‌ها

به گزارش انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران، سید محمود تارا نائب رئیس کارگروه سلامت دیجیتال فرهنگستان علوم پزشکی ایران و مسئول پنل پیش نیاز‌های شکل گیری آزمایشگاه پزشکی هوشمند در بیست و یکمین کنگره کشوری و پانزدهمین کنگره بین المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران که در روز‌های ۱۱ الی ۱۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار می‌شود، اظهار داشت: آزمایشگاه‌های بالینی و پزشکی هوشمند امروزه یکی از پایه‌های مهم در تشخیص و مدیریت بیماری‌ها محسوب می‌شوند. این آزمایشگاه‌ها با استفاده از تکنولوژی‌های هوش مصنوعی، اطلاعات پزشکی را تحلیل کرده و الگوریتم‌های پیشرفته‌ای را به کار می‌برند تا بیماری‌ها را سریع‌تر بهبود بخشند. اهمیت آنها در دنیای امروزی این است که این تکنولوژی‌ها به پزشکان کمک می‌کنند تا بیماری‌ها را به دقت تشخیص دهند، پیش بینی کنند و درمان‌های بهتر و موثرتری را ارائه دهند.

وی افزود: هر چند در سطح جهانی، آزمایشگاه‌های پزشکی امروزی به طور گسترده‌ای از تکنولوژی‌های هوشمند مانند سیستم‌های اتوماسیون، تجهیزات تصویری پیشرفته (به ویژه در پاتولوژی و مطالعه لام)، سیستم‌های اطلاعات آزمایشگاهی هوشمند، بستر داده‌های بزرگ و سیستم‌های پشتیبانی تصمیم‌گیری بر اساس هوش مصنوعی استفاده می‌کنند ولی این اتفاق، هنوز در کشور ما، در حال طی مراحل اولیه هستند و آزمایشگاه‌های اندکی وجود دارند که پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای در این زمینه داشته اند. 

این متخصص حوزه انفورماتیک سلامت و بالین با اشاره به نیاز‌های اساسی و مهم در شکل گیری آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند بیان داشت: برای شکل‌گیری آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند، نیازمندی‌های اساسی شامل دسترسی به داده‌های بزرگ و با کیفیت، تکنولوژی‌های پردازش داده قدرتمند، استاندارد‌های امنیتی برای حفظ حریم خصوصی بیماران و توانایی‌های فنی- انسانی همکاری و ارتباطات مؤثر بین تجهیزات و سیستم‌ها هستند. پس از شکل گیری زیرساخت حداقل، بکارگیری تیم خبره این حوزه و تشکیل تیم‌های مشترک با کادر بالینی شروع کننده اولین فعالیت هاست.

وی به نقش شرکت‌های دانش بنیان ایرانی در برطرف کردن این نیاز‌ها تاکید کرد و گفت: شرکت‌های دانش بنیان ایرانی با توجه به توانایی‌ها و تخصص‌های خود، می‌توانند در برطرف کردن نیاز‌های ذکر شده نقش مهمی داشته باشند. آنها می‌توانند به طراحی و توسعه نرم‌افزار‌های پزشکی، تولید تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته و ارائه راهکار‌های هوشمند برای مدیریت داده‌های پزشکی و اطلاعات بیماری‌ها کمک کنند. این بستر، به خصوص در کشور ما، بستری گسترده و پتانسیل فعالیت فراوان دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • 6 علامت که می‌تواند نشان دهنده تومور مغزی باشد
  • آیا همه خون‌ها قرمز هستند؟
  • انتقال هوایی نوجوان ۱۳ ساله مسجدسلیمانی برای اهدای اعضاء
  • کشف روش‌های درمانی بالقوه بیماری کلیه پلی‌کیستیک
  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • فیلم| وقتی خاخام‌های اسرائیلی از دیدن بقایای موشک ایران شگفت‌زده شدند
  • اعضای نوجوان لردگانی به بیماران نیازمند عضو زندگی بخشید
  • ۷۰ هزار نفر از موزه‌های حرم مطهر رضوی دیدن کردند
  • افزایش ۳۰ درصدی ذخیره خون بند ناف نوزاد در هرمزگان
  • نقش آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری‌ها