Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از ساینس‌دیلی، بسیاری از ویروس‌های آران‌ای رشته مثبت، راهبرد مشترکی برای پیشگیری از تشخیص داده شدن توسط سلول‌ها دارند تا تعداد آن‌ها افزایش یابد. از میان این ویروس‌ها می‌توان به کروناویروس، فلاوی‌ویروس‌هایی مانند "ویروس نیل غربی" (West Nile virus)، ویروس "زیکا" (Zika) و "پیکورناویروس‌ها" (Picornaviruses) عامل فلج اطفال و برخی از التهابات قلبی و مغزی اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه برخی از انواع ویروس‌های آران‌ای، خود را می‌پوشانند تا در سلول پنهان شوند و کپی‌هایی را از خود تکثیر کنند، اما ممکن است "آنزیم‌های کارآگاه" (detective enzyme)، محل اختفای آن‌ها را پیدا کنند. یک تغییر جزئی در رمز ژنوم سلول‌ها، ظرفیت تولید این حسگر‌ها را به آن‌ها می‌بخشد.

این نوع ویروس‌ها پس از حمله کردن به یک سلول، بر بخشی از غشای درون سلول غلبه می‌کنند. آن‌ها این اندامک اصلاح‌شده را به عنوان پناهگاهی برای تکثیر خود به کار می‌برند. به همین دلیل، محصولات ویروسی در برابر بسیاری از حسگر‌های ایمنی ذاتی سلول محافظت می‌شوند.

اگرچه پژوهش‌های بسیاری، اهمیت پروتئین‌های OAS را در فعال‌سازی آنزیمی که آران‌ای ویروس را جدا می‌کند، نشان داده‌اند، اما اطلاعات کمی در مورد نقش پروتئین‌های OAS در وسعت فعالیت ضد ویروسی در دسترس است.

یک پژوهش جدید که در "دانشگاه واشنگتن" (University of Washington) انجام شده است، نشان می‌دهد که آنزیمی موسوم به "OAS۱"، نقاط مخفی این ویروس‌ها را هدف می‌گیرد. آنزیم‌های خانواده OAS۱ توسط اینترفرون ویروس‌های آران‌ای و محل اختفای آن‌ها را جستجو می‌کنند و این کار به سلول برای دفاع در برابر حمله کمک می‌کند.

اگرچه پژوهش‌های بسیاری، اهمیت پروتئین‌های OAS را در فعال‌سازی آنزیمی که آران‌ای ویروس را جدا می‌کند، نشان داده‌اند، اما اطلاعات کمی در مورد نقش پروتئین‌های OAS در وسعت فعالیت ضد ویروسی در دسترس است.

بیشتر حسگر‌های ویروس آران‌ای سلول برای تشخیص ویروس‌ها در "سیتوزول" (Cytosol) مستقر شده‌اند که بین هسته و غشای خارجی سلول قرار دارد. آن‌ها آران‌ای ویروس را که طی عفونت، در سیتوزول تجمع می‌کند، احساس می‌کنند.

در مقابل، پروتئین "OAS۱ p۴۶" در سیستم غشای داخلی به ویژه "شبکه آندوپلاسمی" (Endoplasmic Reticulum) و "دستگاه گلژی" (Golgi apparatus) قرار دارد. دستگاه گلژی، یک اتاقک سلولی است که پروتئین‌ها در آن بسته‌بندی و ارسال می‌شوند.

ایزوفرم OAS۱ p۴۶، یک ماده بیوشیمیایی است که تنظیم می‌شود و توانایی انتقال به غشا را به پروتئین می‌بخشد. این ایزوفرم از آمینواسید‌هایی که در انتهای دنباله پروتئین قرار دارند، کمک می‌گیرد تا فعالیت ضد ویروسی آن را بهبود ببخشد.

همچنین در این مقاله گفته شده، هدف قرار دادن حسگر‌های ذاتی آران‌ای در سیستم غشایی ممکن است توانایی آن‌ها را در درک آران‌ای تولید شده توسط ویروس‌هایی که از این اتاقک‌ها برای تکثیر استفاده می‌کنند، افزایش دهد.

پژوهشگران دریافتند که محل قرار گرفتن ایزوفرم OAS۱ p۴۶ در این غشاها، دسترسی حسگر‌های ویروسی سلول را به محل‌های تکثیر ویروس افزایش می‌دهد. این موضوع، فعالیت ضد ویروسی قوی‌تری را در برابر انواع ویروس آران‌ای به همراه دارد که از راهبرد پنهان شدن در غشا برای تکثیر مخفیانه استفاده می‌کنند.

"رام ساوان" (Ram Savan)، سرپرست این پژوهش گفت: تجزیه و تحلیل ویروسی ما نشان می‌دهد که ایزوفرم OAS۱ p۴۶ در برابر چندین ویروس آران‌ای رشته مثبت از جمله فلاوی‌ویروس، پیکورناویروس و کروناویروس، ویژگی ضد ویروسی دارد.

دانشمندان، این پژوهش را با بررسی نمونه‌های آزمایشگاهی بیماران مبتلا به کووید-۱۹ ادامه دادند و مزایای این روش را ارزیابی کردند.

رام ساوان ادامه داد: ما در این پژوهش، یک نوع تک-نوکلئوتیدی را در ژن OAS۱ شناسایی می‌کنیم که به بررسی شدت کووید-۱۹ می‌پردازد.

پژوهشگران دریافتند که قرار دادن غشای داخل سلول در تشخیص ویروس‌های خطرناکی که روی این لایه‌ها تکثیر می‌شوند، بسیار مهم است به این دلیل که قرار دادن غشا‌های داخلی، برای عملکرد ضد ویروسی OAS۱ در برابر انواع خاصی از پاتوژن‌های مهاجم ایمنی، حیاتی است. همچنین این نتایج نشان می‌دهند که کنترل تکثیر کروناویروس در ابتدای عفونت به واسطه ایزوفرم OAS۱-p۴۶، عامل مهمی در کاهش شدت بیماری کووید-۱۹ به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید

آزمایش سه داروی ضد التهاب برای درمان کرونا

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آنزیم ها ویروس کرونا فعالیت ضد ویروسی پروتئین های OAS پروتئین ها آران ای ویروس ها حسگر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۶۰۹۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا میگن پنیر کاتیج یا کوتاژ مصرف کنید؟+ طرز تهیه کامل

پنیر یکی از انواع لبنیات است که از هزاران سال پیش تا کنون بخشی از رژیم غذایی بشر را تشکیل می‌دهد. پنیر انواع مختلف و طعم های متفاوتی داشته و در بسیاری از دستورهای آشپزی موجود در دنیا نقشی اساسی ایفا می‌کند. پنیر کوتاژ از انواع پنیر است که مزه ترشی دارد و فواید بی نظیری برای سلامتی دارد که در این بخش از بهداشت و سلامت به آن پرداخته ایم.

پنیر کاتیج یا کوتاژ چیست؟

به گزارش نمناک، پنیر کوتاژ یا پنیر کاتیج که به آن پنیر کلبه نیز می گویند، یک پنیر سفید و نرم است که در تهیه آن از مایه پنیر استفاده نمی‌شود و از شیر ترش تهیه می‌شود. پنیر کوتاژ یک پنیر تازه است و خیلی زود خراب می‌شود، بنابراین باید به سرعت مصرف شود و در یخچال نگهداری گردد.

طرز تهیه پنیر کوتاژ یا کاتیج سنتی سرشیر و چربی شیر را جدا کنید. شیر را در یک کاسه شیشه‌ای بریزید و رویش را هم با یک پارچه پشمی با بافت درشت بپوشانید. شیر را برای 2 روز در هوای آزاد و محوطه باز بگذارید تا شیر کمی ترش شده و حالتی ژله‌ای و دلمه دلمه بگیرد. بعد از 2 روز هیچ آبی نباید روی شیر ببینید واگر بعد از 2 روز شیر شما آب داشت، به آن وقت بیشتری برای ترش شدن بدهید. چربی شیر را دوباره بگیرید. شیر بریده شده را در یک ظرف فلزی بریزید و روی حرارت خیلی کم بگذارید و اجازه بدهید که 5 تا 10 دقیقه حرارت ببیند تا آب و دلمه‌های شیر جدا شود. بعد از جدا شدن آب شیر، آن را در پارچه نخی یا آبکش توری بریزید تا قسمت جامد شیر جدا شود. پارچه حاوی پنیر چند بار بفشارید. پارچه را 2، 3 ساعت از جایی آویزان کنید یا یک جسم سنگین روی پارچه بگذارید تا آب پنیر از آن خارج شود. این پنیر را می‌توانید چرخ کرده یا رویش خامه بریزید و مصرف نمایید. پنیر کاتیج یا کوتاژ برای چه کسانی مناسب است؟

پنیر کوتاژ یک ماده عالی برای افراد زیر است:

زنان باردار کودکان در حال رشد ورزشکاران، بدنسازان و دوندگان سالمندان موارد مصرف پنیر کاتیج یا کوتاژ از این پنیر به صورت رنده شده در انواع سالاد و نان می‌توان استفاده کرد. در بسیاری از دستور‌های آشپزی پنیر کوتاژ را یک جایگزین خوب برای پنیر ریکوتا می‌دانند، چون این پنیر چربی کمی دارد. در پاستا‌های پنیری هم می‌توان از این پنیر استفاده کرد. میزان مصرف پنیر کاتیج

پنیر یکی از غذاهایی است که در مصرف آن باید اعتدال را رعایت کنید و اگر به شیر حساسیت دارید مراقب مصرف آن باشید.

فواید بی نظیر پنیر کاتیج یا کوتاژ

پنیر کوتاژ دارای فواید زیر می باشد:

یکی از فواید مهم پنیر کوتاژ حفظ دندان هاست. پنیر کوتاژسرشاراز کلسیم بوده و موجب می شود استخوان های قوی و سالمی داشته باشید و از پوکی استخوان و سایر مشکلات استخوانی مرتبط با افزایش سن جلوگیری کنید. با افزایش سن، توده استخوانی شروع به ضعیف شدن می کند و سلامت استخوان ها را تحت تاثیر قرار می دهد. پنیر سرشار از ویتامین ب کمپلکس و کلسیم است که با مصرف آن کلسیم و ویتامین ها جذب و در سراسر بدن پخش می شوند. ویتامین ب کمپلکس موجود در پنیر کوتاژ برای فعالیت های متابولیکی مختلف بدن بسیار مفید است. ویتامین ب12 موجود در پنیر کوتاژ برای عملکرد صحیح مغز مورد نیاز است و به جذب آهن کمک می کند. ریبوفلاوین کربوهیدرات ها را به انرژی تبدیل واسید پانتوتنیک به عنوان یک سنتز کننده عمل و به تشکیل پروتئین ها، چربی ها، کربوهیدرات ها و اسیدهای آمینه در بدن ما کمک می کند.از طرف دیگر نیاسین نقش مهمی در هضم، تولید انرژی و کاهش کلسترول دارد. یک و نیم فنجان پنیر کم چرب حاوی 14 گرم پروتئین و 81 کالری است. مطالعات نشان می دهد پروتئین می تواند به افراد کمک کند در طول روز احساس سیری بیشتری داشته باشند و زنانی که پروتئین بیشتری مصرف می‌کنند، عضلات لاغرتری دارند همچنین این مطالعه نشان داد زنانی که پنیر کوتاژ می‌خورند نسبت به زنانی که پروتئین کمتری (18 درصد کالری) مصرف می‌کنند، مدت بیشتری احساس سیری دارند. چربی پنیر کوتاژ برای رشد جنین زنان باردار مفید شناخته شده است. پنیر تازه 12 درصد و میزان چربی پنیر کوتاژ بین 40 تا 50 درصد می باشد. پنیر کوتاژ سرشار از مواد مغذی است،به همین دلیل برای زنان باردار و ورزشکاران توصیه می شود. پنیر کوتاژ سرشار از ویتامین آ است و مطمئنا برای سلامتی و رشد جنین در زنان باردار بسیار مفید خواهد بود. پنیر و محصولات فرآوری شده سرشار از کلسیم، فسفر و روی هستند. مقدار کلسیم موجود در پنیر کوتاژ 8 درصد از مقدار توصیه شده روزانه است و علاوه بر این، سدیم فراوانی دارد. این مواد معدنی برای رشد جنین در رحم زنان باردار نیز بسیار مفید هستند. پنیر علاوه بر کلسیم، حاوی پروتئین های با کیفیتی است که مصرف آن در طول دوره رشد بسیار اهمیت دارد و همچنین برای داشتن توانایی کنترل وزن مناسب است. پروتئین موجود در پنیر کوتاژ می تواند از بدن در برابر سموم، باکتری ها و ویروس ها محافظت کند. نحوه نگهداری پنیر کاتیج

پنیر کوتاژ را می توان در یخچال نگهداری کرد و باید حداکثر تا چهار روز پس از خرید آن را مصرف کنید.

عوارض پنیر کاتیج

این پنیر حاوی حدود 364 میلی گرم سدیم است. رژیم غذایی پر نمک می تواند منجر به عوارضی مانند فشار خون بالا، افزایش خطر بیماری قلبی و سکته مغزی و همچنین دیابت شود.

مطالعه اخیر روی رژیم غذایی سرشار از پروتئین حیوانی از جمله پنیر نشان داد که خوردن غذاهای غنی از گوشت و پنیر در دوران میانسالی می تواند خطر مرگ را دو برابر و احتمال چهار برابر خطر مرگ ناشی از سرطان را افزایش دهد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • غبار روبی گلزار شهیدای آران و بیدگل
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • غذا‌هایی که شکم تخت به شما هدیه می‌دهد
  • چرا میگن پنیر کاتیج یا کوتاژ مصرف کنید؟+ طرز تهیه کامل
  • حقیقت در مورد پروتئین: چگونه به اندازه کافی در هر سنی پروتئین دریافت کنیم؟
  • ۱۲ منبع پروتئین گیاهی