Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، وزیر پیشنهادی دولت سیزدهم برای تصدی وزارت صنعت، معدن و تجارت در انتظار رای تایید نمایندگان در مجلس شورای اسلامی است و در حال حاضر برنامه‌های وی به کمیسیون‌های تخصصی مجلس ارائه شده و در حال بررسی است.

در این راستا با توجه به اهمیت صنایع پایین‌دستی پتروشیمی از جمله صنایع پلیمر در ایجاد ارزش افزوده و اشتغالزایی در کشور و با توجه به قرار گرفتن این صنعت ذیل ساختار حکمرانی وزارت صمت، در فرصت باقی مانده نظر فعالان صنعت پلیمر را در خصوص اهداف و برنامه‌های ارائه شده توسط وزیر پیشنهادی صمت دولت سیزدهم و شروط تحقق آن جویا شدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سعید زمان زاده، نائب رئیس انجمن ملی صنایع پلیمر ایران معتقد است تحقق بخشی از اهداف تعیین شده در برنامه پیشنهادی منوط به اجرای کامل و اتصال سامانه جامع تجارت به سیستم مالیاتی است. در این خصوص گفت‌وگویی با وی داشتیم که به شرح زیر است.

*لزوم توجه به اصلاح ساختار قیمت ضوابط قیمت‌گذاری در زنجیره ارزش

فارس: یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های فعالان صنایع پلیمر ایجاد شفافیت اقتصادی بود که بارها در نشست‌های خبری این مجموعه بدان اشاره شد آیا برنامه‌های وزیر پیشنهادی می‌تواند به ایجاد شفافیت در صنایع کشور کمک کند؟

زمان‌زاده: قبل از هر چیز لازم است بررسی و آسیب‌شناسی شود که چرا برنامه‌های توسعه اقتصادی و صنعتی کشور و اهداف تعیین شده در آن که در قالب سند ۲۰ ساله چشم انداز تعریف شده، توفیقی نداشته و به اهداف تعیین شده نرسیدیم.

در سند چشم‌انداز، سیاست‌ها، اهداف، عملکرد اقتصادی و برنامه‌های توسعه بر اساس محورهای شش‌گانه تولید، بهبود رفاه جامعه، شاخص‌های پولی و کنترل تورم، اشتغال‌زایی و بهره‌وری و توزیع درآمد و فقرزدایی و جهانی شدن اقتصاد تعیین گردید و جایگاه اول اقتصادی علمی و فناوری در بین کشورهای جنوب غربی آسیا را نشانه گرفتیم.

بنابراین آنچه موجب عدم توفیق در توسعه اقتصادی کشور گردید صرفا فقدان برنامه نبوده است، بلکه ناکافی بودن اراده و عزم لازم برای اجرای برنامه‌ها از سویی و عدم توازن و هم سویی اهداف و برنامه‌ها با سیاست‌های کلان کشور بوده است. به هر حال برنامه ارائه شده توسط وزیر محترم پیشنهادی نباید خارج از چارچوب برنامه‌های سند چشم انداز باشد.

اینکه برنامه فوق می‌تواند منجر به شفافیت گردد، پاسخ مثبت است؛ چرا که در برنامه‌های کوتاه مدت به اصلاح ساختار قیمت ضوابط قیمت‌گذاری در زنجیره ارزش به ویژه برای محصولات پایه و مواد اولیه با صراحت اشاره شده است، لذا اجرای اصولی و پایش مستمر پروژه‌ها می‌تواند دستاورد شفافیت را به وجود آورد.

*سامانه جامع تجارت و اتصال آن به سیستم مالیاتی امری ضروری است

فارس: به نظر شما روند فعالیت سامانه جامع تجارت و اتصال آن به سامانه ۱۶۹ مالیاتی در این برنامه جای خواهد داشت؟ این کار چه کمکی به صنعت خواهد کرد؟

زمان‌زاده: پیوستگی و هماهنگی اجزای یک سیستم در یک چرخه کامل می‌تواند علاوه بر ایجاد شفافیت در تمامی فرآیندها و رقابتی شدن فضای کسب و کار و تولید، درآمدهای قابل اتکاء مالیاتی این دولت را افزایش دهد. درآمدهایی که از ایجاد ارزش افزوده در یک چرخه سالم تولید و خدمات حاصل می‌شود موجب تقویت و رشد مستمر و پایدار اقتصاد کشور خواهد شد و لازمه یک اقتصاد سالم و آزاد است.

سامانه جامع تجارت و اتصال آن به سیستم مالیاتی امری ضروری است که علاوه بر حذف فعالیت‌های غیر شفاف، از فرار مالیاتی و بی‌عدالتی در سهم مالیات افراد جلوگیری می کند. تحقق بخشی از اهداف تعیین شده در برنامه پیشنهادی منوط به اجرای کامل و اتصال سامانه جامع تجارت به سیستم مالیاتی است.

*برنامه وزیر پیشنهادی صمت برای توزیع عادلانه سود در زنجیره ارزش پتروشیمی

فارس: برنامه‌های وزیر پیشنهادی می‌توانند به تکمیل زنجیره ارزش در صنعت پلیمر و پتروشیمی کمک کند؟ این اقدامات به چه صورت خواهد بود؟

زمان‌زاده: در برنامه به جلوگیری از خام‌فروشی و اهمیت تکمیل زنجیره ارزش اشاره شده است یکی از پروژه‌های مهم تعریف شده اصلاح ساختار قیمت‌گذاری با هدف توزیع عادلانه سود در طول زنجیره ارزش است. توجه ویژه به ارزش افزوده و اشتغال ایجاد شده توسط صنایع پایین دست پتروشیمی امری ضروری و اجتناب ناپذیر است که امیدواریم وزیر محترم در اولویت‌های کاری قرار دهند.

فارس: آیا اشتغال‌زایی از اولویت‌های این برنامه است؟ رویکرد اجرای آن را چگونه می‌بینید؟

زمان‌زاده: بدون تردید یکی از چالش‌های جدی و اساسی کشور موضوع اشتغال و آمار بالای بیکاری در جامعه خصوصا در گروه‌های سنی جوان و تحصیل کرده اعم از زنان و مردان است. ایجاد ۳ میلیون شغل جدید تا پایان سال ۱۴۰۴ پیش‌بینی شده است. خوشبختانه از تعداد ۳۶ پروژه تعریف شده ۷ پروژه به طور مستقیم با هدف اشتغالزایی وجود دارد که بیانگر توجه ویژه وزیر محترم به این معضل اجتماعی است.

این پروژه ها شامل: ساماندهی بنگاه‌های تعطیل و نیمه تعطیل، تامین زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی، طراحی شبکه مشاغل راه اندازی سامانه مشاغل، پروژه اشتغال دهک‌های درآمدی پایین، اشتغال مرزنشینان و اشتغال مناطق محروم است.

در پایان ضمن آرزوی توفیق روز افزون برای وزیر پیشنهادی صنعت معدن و تجارت جناب آقای دکتر فاطمی امین و حمایت از برنامه‌های ایشان یادآور می‌شویم که انجمن ملی صنایع پلیمر ایران به عنوان فدراسیون تشکل‌ها ضمن رصد برنامه‌ها میزان تحقق اهداف را مطالبه خواهد کرد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: صنایع پلیمر پتروشیمی سعید زمان زاده رضا فاطمی امین وزیر پیشنهادی صمت سامانه جامع تجارت سیستم مالیاتی اهداف تعیین شده زنجیره ارزش وزیر پیشنهادی صنایع پلیمر قیمت گذاری زمان زاده برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۶۱۵۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‌فرایند سرمایه‌گذاری در فارس تسهیل شود

ایسنا/فارس استاندار فارس خواستار تسهیل فرایند سرمایه‌گذاری در استان به خصوص از طریق برپایی پنجره‌ واحد الکترونیک شد.

محمدهادی ایمانیه امروز، ۶ اردیبهشت در نشست پایانی هماهنگی میان مدیران دستگاه‌هایی اجرای فارس برای شرکت در ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران با نام اکسپو ۲۰۲۴ که در محل نمایشگاه‌های بین المللی تهران برگزار خواهد شد، پیشنهاد داد تا پنجره واحد الکترونیک طی ۵ روز برگزاری نمایشگاه در محل اجرا برپا شود و فرایند سرمایه‌گذاری در استان نیز تسهیل شود.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای معرفی ظرفیت‌های استان فارس به ویژه در حوزه‌های زنجیره ارزش، گفت: در این نمایشگاه هر تعداد زنجیره‌های ارزش در استان وجود دارد باید ارائه شود. ایجاد زنجیره‌های ارزش جدید با مشارکت سایر استان‌ها نیز با هدف وحدت و هم افزایی در دستور کار قرار گیرد.

استاندار فارس با بیان اینکه برای شرکت در این نمایشگاه دو هدف را دنبال می‌کنیم، گفت: اولین هدف شرکت در اکسپو ۱۴۰۳، استفاده غیر فارسی‌ها از تولیدات و محصولات استان ‌ و در مرحله بعد افزایش میزان سرمایه‌گذاری‌هایی است که در فارس پس از برگزاری این رویداد بین‌المللی انجام می‌شود.

وی، ارائه ظرفیت‌های مختلف و متنوع استان به صورت رودررو و چهره به چهره را موثر دانست و افزود: طبیعتاً به ازای هر جذب سرمایه‌گذاری که منجر به عقد قرارداد و نتیجه نهایی شود باید مشوق‌هایی در نظر گرفت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ظرفیت‌های فارس در زمینه ایجاد زنجیره‌های ارزش قابل توجه است
  • نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴؛ بازدید وزیر کشور از غرفه فارس
  • لزوم برندسازی محصولات برای جلوگیری از خام فروشی در مازندران
  • گیلان با ۱۰۰ فرصت سرمایه‌ گذاری در نمایشگاه اکسپو تهران حضور دارد
  • زنجیره ارزش راهبردی خرمای خوزستان از نقاط قوت نمایشگاه ایران اکسپو
  • جدی: حق تولید و سهامداران در اصلاح قیمت پژوپارس رعایت شود
  • پیشنهادی برای تداوم اجرای طرح شیر مدارس
  • ‌فرایند سرمایه‌گذاری در فارس تسهیل شود
  • مجوز افزایش دوباره «قیمت لاستیک» به فاصله شش ماه/ سازمان حمایت از مصرف کننده خبر دارد؟
  • شارلاتان‌بازی نشریات توقیف‌شده به روایت اصلاح‌طلبان