Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرآنلاین، به نقل از بی بی سی، جو بایدن رییس‌جمهوری آمریکا گفت که دولت این کشور، پیش‌بینی نمی‌کرد که نیروهای ارتش افغانستان به این سرعت سلاح را بر زمین بگذارند و به گفته او "فرار کنند."

به گفته او، دولت آمریکا انتظار داشته که نیروهای نظامی افغان در برابر پیشروی طالبان مقاومت کنند و کابل به این سرعت به کنترل نیروهای طالبان در نیاید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جو بایدن در پاسخ به انتقادها درباره خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان گفت که وقتی به قدرت رسید، طالبان بسیاری از مناطق روستایی افغانستان را در جنوب و شمال این کشور کنترل می‌کرد.

به گفته او، به قدرت رسیدن طالبان نتیجه توافقی است که دولت آمریکا در زمان قدرت دونالد ترامپ با طالبان امضا کرد

بایدن تایید کرد که گروهی از دیپلماتهای آمریکایی سقوط سریع دولت افغانستان را پیش‌بینی کرده بودند.وی در عین حال گفت که ارزیابی خود او این بود که این اتفاق ظرف چند ماه آینده رخ خواهد داد.

رییس‌جمهوری آمریکا گفت همانطور که به خروج شهروندان کشورش از افغانستان متعهد است، افغان‌هایی که به نیروهای آمریکایی کمک کردند نیز از این کشور خارج خواهند شد.

جو بایدن در پاسخ به سوالی درباره آثار اتفاقات افغانستان بر اعتبار آمریکا گفت که اعتبار کشورش در نگاه متحدانش در ناتو، زیر سوال نرفته است.

بایدن که با انتقادهای گسترده‌ای درباره نحوه خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان روبه‌روست، در سخنرانی جدیدش مدعی شد که متحدان آمریکا از اقدامات چند روز اخیر این کشور در افغانستان راضی هستند.

هم همچنین بار دیگر تاکید کرد که هزینه‌های جنگ افغانستان بسیار سنگین بوده و در عین حال، هدف جنگ افغانستان در سال ۲۰۰۱ برای "مقابله با تروریسم" به نتیجه رسیده است.

رئیس جمهوری آمریکا را در این سخنرانی، کامالا هریس معاون اول او و همچنین آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا همراهی کردند.

او تاکید کرد که آمریکا کنترل فرودگاه کابل را در دست دارد تا روند خروج نیروهای نظامی کشورها و همچنین شهروندان افغانستان که قصد خروج دارند، انجام شود. او گفته به طالبان هشدارهای لازم داده شده است.

وی افزود: تمرکز ویژه ما بر این است که هر آمریکایی که می‌خواهد افغانستان را ترک کند، بتواند به صورت ایمن به فرودگاه برسد. همچنین افراد آسیب‌پذیر اهل افغانستان مثل زنان و روزنامه‌نگاران را منتقل خواهیم کرد. ما برای طالبان روشن کرده‌ایم که هرگونه اخلال در عملیات خروج با پاسخی قاطع مواجه خواهد شد.   

وی در گزارشی گفت که آمریکا توانسته علاوه بر کسانی که در پروازهای چارتر بودند، ۱۳ هزار نفر را از هفته پیش از افغانستان خارج کند. او گفت تاکنون دولت آمریکا ۲۰۴ خبرنگار را از افغانستان خارج کرده است.

بایدن افزود: من هر روز با فرماندهان مستقر در کابل صحبت می‌کنم تا اطمینان پیدا کنم که روند خروج شهروندان آمریکا و شهروندان افغان همکار با آمریکا با بالاترین استاندارد و کاملا ایمن انجام بشود.

بایدن با دفاع از خروج از آمریکا گفت: هدف ما از بین بردن القاعده و کشتن بن لادن بود. یک چیزی حدود ۱۵۰ میلیون تا ۳۰۰ میلیون دلار در افغانستان هزینه کردیم و دیگر وقت خروج بود.

جو بایدن گفت که در تماس با آنگلا مرکل، بوریس جانسون و امانوئل مکرون، رهبران کشورهای آلمان، بریتانیا و فرانسه، آنها تصمیم گرفته‌اند که در نشست هفته آینده در جی هفت، استراتژی مشترکی برای برخورد با افغانستان اتخاذ شود.

رئیس جمهور آمریکا در اظهارات خود گفت که ایالات متحده هیچ محدودیتی در خارج از فرودگاه بین المللی حامد کرزای در کابل ایجاد نکرده است.

جو بایدن در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران حاضر در کاخ سفید گفت، گسترش منطقه حفاظت شده در اطراف فرودگاه کابل به ورای آنچه هم‌اکنون وجود دارد، می‌تواند پیامدهای ناخواسته به دنبال داشته باشد.

وی گفت که فرمانده آمریکایی در افغانستان دستور داده است که پروازهای خروجی از فرودگاه کابل از سر گرفته شود. ما صبح امروز چند ساعت پروازهای خود را در کابل متوقف کردیم تا مطمئن شویم که می توانیم افراد خارج شده را در نقاط ترانزیت مورد رسیدگی قرار دهیم ، اما فرمانده ما در کابل قبلاً دستور از سرگیری پروازهای خروجی را صادر کرده است.

بایدن گفت که ایالات متحده در حال حاضر بیش از ۶۰۰۰ سرباز در افغانستان دارد.از جمله لشکر 82، که امنیت باند پرواز هنگام خروج را تأمین می کند.

وی تاکید کرد که ماموریت آمریکایی ها از افغانستان تا ۳۱ اوت به پایان می رسد.

بایدن در پاسخ به این پرسش که آیا ایالات متحده مجبور است پس از ۳۱  اوت در افغانستان بماند تا همه آمریکایی ها را تخلیه کند ، به خبرنگاران گفت: "من فکر می کنم تا آن زمان کار ما تمام شده است." اما ما پس از خروج نتیجه می گیریم. "

بایدن پیشتر اعلام کرده بود که نیروهای آمریکایی تا زمان تخلیه کامل شهروندان آمریکایی در صورت لزوم حتی پس از ۳۱ اوت در افغانستان باقی خواهند ماند.

وی افزود: امروز جنبش طالبان عملاً تمام سرزمین کشور از جمله پایتخت را تحت کنترل دارد.

او قاطعانه تاکید کرد که خروج از افغانستان یک ضرورت بود زیرا ماندن طولانی مدت یک گزینه معتبر نبود.

رئیس جمهور  امریکا در نهایت اعتراف کرد که نمی تواند بگوید "نتیجه نهایی" در این کشور آسیای مرکزی چگونه خواهد بود. بایدن در کاخ سفید به خبرنگاران گفت در حالی که ایالات متحده "همه تلاش" خود را برای "تخلیه امن" انجام می دهد ، مشکلات در میان تلاش های گسترده تخلیه اجتناب ناپذیر است.

بایدن گفت: "هر آمریکایی که بخواهدبازگردد ، ما او را باز می گردانیم. من نمی توانم قول دهم که نتیجه نهایی چه خواهد بود و یا بدون خطر از دست دادن خواهد بود اما به عنوان فرمانده کل ، من تمام منابع لازم را بسیج خواهم کرد."

با این حال ، وی همچنین اذعان داشت که اعزام نیروهای اضافی آمریکایی به منظور بازگرداندن نیروهای آمریکایی به ناچار "عواقب ناخواسته بسیار وحشتناکی را به دنبال خواهد داشت"

 وی در ادامه ادعاها مبنی بر ممانعت نیروهای طالبان از ورود آمریکایی ها به فرودگاه را رد کرد و گفت "هیچ نشانه ای" از چنین ادعاهایی دریافت نکرده است اما "ما هر کاری را که باید انجام شود انجام خواهیم داد".

رئیس جمهور آمریکا آمار دقیقی از آمریکایی هایی که هنوز در افغانستان هستند ارائه نداد و گفت که مقامات هنوز در حال بررسی صحت آمارها هستند.  رئیس جمهور گفت: "این یکی از بزرگترین و سخت ترین عملیات هوایی تاریخ است."

بایدن گفت این یکی از بزرگترین و دشوارترین عملیات انتقال هوایی تاریخ است و تنها کشوری در جهان که توانایی انجام چنین عملیاتی را در یک نقطه دیگر دنیا و با این دقت دارد، ایالات متحده است.

وی اضافه کرد، تاکنون حدود ۱۳ هزار نفر به ایالات متحده منتقل شده‌اند.

وی اظهارات قبلی خود مبنی بر اینکه ایالات متحده می تواند از مهلت 31 اوت گذر کند را تکرار کرد ، اما گفت که معتقد است تخلیه همه آمریکایی ها و اتباع افغان دارای ویزا در بازه زمانی تعیین شده تکمیل خواهد شد. 

بایدن در پاسخ به سوالی درباره متحدان ناتو در مورد روند خروج آمریکا ، خاطرنشان کرد که متحدان ناتو از برنامه های ایالات متحده مطلع بوده اند و وی برای خروج آمریکا از آنها حمایت دریافت کرده است.

وی با تاکید براینکه هیچ انتقادی از سوی متحدان آمریکا در باره خروج از افغانستان ندیده، گفت: "من هیچ بی اعتباری از طرف متحدانمان در سرتاسر جهان ندیده ام.

وی همچنین در واکنش به انتقادها از ارزیابی‌های آمریکا در مورد ناکامی نیروهای امنیتی افغانستان در برابر طالبان گفت، این ارزیابی‌ها ارتباطی با توانایی‌های ما در محافظت از آمریکا در برابر تروریسم ندارند.

رئیس جمهوری آمریکا تاکید کرد ایالات متحده بدون حضور نظامی در افغانستان نیز می‌تواند هرگونه تحرک با خطر احتمالی در آن کشور را تحت نظر داشته باشد.

310 310

کد خبر 1546822

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: جوزف بایدن ایالات متحده آمریکا افغانستان طالبان پنتاگون ناتو نیروهای آمریکایی بایدن در پاسخ ایالات متحده جمهوری آمریکا آمریکایی ها آمریکا گفت رئیس جمهور بایدن گفت جو بایدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۶۶۴۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بایدن در دو نسخه؛ سرکوب زنان آمریکایی و حمایت از زنان ایرانی

وقوع رخداد‌هایی که در دانشگاه‌ها اتفاق افتاد ۷ ماه پیش غیرقابل تصور بود، این‌که یک زن سفیدپوست آمریکایی، آن هم دانشگاهی، توسط دولتش که موعظه آزادی می‌کند و گزارش‌های سالانه در مورد لزوم احترام کشور‌های جهان به حقوق زنان منتشر می‌کند، تنها به دلیل بیان دیدگاه‌هایش مورد ضرب و شتم قرار گیرد و بازداشت شود.

اما به باور ناظران و حتی مؤرخان و فیلسوفان «طوفان الاقصی» دژ‌های توهم انسان‌دوستی و دموکراسی غرب را در هم کوبید و چهره‌ی واقعی آزادی‌ها در آن را آشکار کرد.

دانشگاه‌های آمریکا ۱۸ آوریل جاری، موجی از اعتراضات گسترده علیه کمک‌های مالی و تسلیحاتی واشنگتن به اسرائیل جهت نسل‌کشی فلسطینی‌ها به دست رژیم صهیونیستی را کلید زدند که از ۷ اکتبر آغاز شده بود.

این اعتراضات خیلی زود دانشگاه‌های کلمبیا، اموری، نورث وسترن، جرج واشنگتن، جرج تاون، ییل، واشنگتن، کالیفرنیای جنوبی، هاروارد و دیگر مراکز و مؤسسات علمی و تحقیقاتی معروف ایالات متحده را فرا گرفت.

این اعتراضات به دانشگاه‌های داخل آمریکا ختم نشد، بلکه در راستای آن دانشگاه‌های استرالیا، کانادا و سپس فرانسه نیز در برگرفت. این درحالی است که خبر‌هایی از شعله‌ور شدن دامنه این اعتراضات در دیگر کشور‌های غربی، به ویژه انگلیس به عنوان اولین حامی شکل‌گیری «اسرائیل» در سرزمین‌های اشغالی فلسطین در سال ۱۹۴۸، نیز به گوش می‌رسد.

تا این لحظه تجاوزات رژیم صهیونیستی به نوار غزه منجر به شهادت بیش از ۳۵ هزار فلسطینی شده است که بیشتر آنها را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند. علاوه بر تخریب اکثر شبه کامل زیرساخت‌ها و مناطق مسکونی غزه.

شلاق کابوی آمریکایی

وقتی پلیس برای سرکوب دانشجویانی که حمایت مالی از نسل‌کشی را محکوم می‌کردند، وارد میدان شد، زنان را ضرب و شتم و آنها را به همراه صد‌ها دانشجو و استاد بازداشت کرد.

در این ضرب و شتم‌ها و بازداشت‌ها حتی مدرک تحصیلی پرفسور «کارولین فولین»، استاد اقتصاد دانشگاه اموری نیز به دادش نرسید. دنیا فریادهایش را که می‌گفت: "من پروفسور هستم" و ناله‌هایش زیر پای پلیس را شنید. صحنه‌ای که یادآور قتل «جرج فلوید» سیاه‌پوست آمریکایی به دست پلیس بود.

با «جیل استاین» ۷۳ ساله، پزشک و کاندیدای ریاست جمهوری نیز اینگونه رفتار شد. پلیس وی را به دلیل شرکت در اعتراضات دانشگاه واشنگتن بازداشت کرد.

در صحنه‌ای دیگر، یک پلیس کفش‌های سنگین خود را بر گردن دختر جوانی فشار می‌دهد، چون می‌خواست کمک مالی دولتش به کشتار کودکان و زنان غزه متوقف شود.

مقابل این صحنه‌های خشونت‌آمیز، مردم اظهارات بایدن را به یاد می‌آورند که چگونه در آنها ظلم به زنان در ایران و سایر کشور‌های جهان را محکوم می‌کرد.

بایدن در اظهاراتی گفته بود، زنان در ایران برای حق آزادی، آزادی‌بیان، تجمع و تظاهرات مبارزه می‌کنند و افزوده بود: «زنان در سراسر جهان تحت آزار و اذیت هستند. تهران باید به خشونت علیه شهروندانش پایان دهد.»

این تنها نسخه خارجی کابوی هشتاد ساله نیست که به خود اجازه می‌دهد، ارزش‌هایی، چون آزادی، همزیستی و تمدن را به ملت‌هایی صادر کند که از نخستین سپیده‌دم تاریخ، تمدن‌ساز بوده‌اند.

در نسخه داخلی، کابوی هشتاد ساله به شهروندانش به ویژه زنان، اجازه می‌دهد، فقط در مسائلی، چون بیکاری، سقط جنین، مهاجرت، * و تراجنسیتی اظهارنظر و تظاهرات کنند و هرگز اجازه ندارند، از خطوط قرمز عبور و برادر بزرگ‌تر را عصبانی کنند.

شخصیت‌های اورول

برادر بزرگتری که «جورج اورول» در رمانش «قلعه حیوانات» (۱۹۸۴) پیش‌بینی کرد، کسی جز «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی نیست که از دور تمام رخداد‌های جاری در واشنگتن و دیگر شهر‌های آمریکا را زیر نظر دارد و نظر خود را بر آنها در کشوری تحمیل می‌کند که از آن به عنوان بهشت آزادی‌ها یاد می‌شد.

از آنجایی که هدف جنبش دانشجویی رهایی از سلطه برادر بزرگ است، لذا لازم بود، «وینستون اسمیت» قهرمان، نقش خود را در هدف قرار دادن مراکز فکری، فرهنگی، مدنی و به طور کلی علمی ایفا کند تا آگاهی و بیداری از این مراکز به جامعه آمریکا و از آنجا به افکار عمومی جهان درز پیدا نکند تا مبادا پایه‌های تجاوز، بی‌عدالتی و فساد در جهان متزلزل شود.

به همین دلیل، بایدن به پلیس و گارد ملی اجازه می‌دهد تا زنانی که علیه ظلم برادر بزرگ‌تر در اسرائیل قیام می‌کنند، را ضرب و شتم کنند و خود به حمایت‌های مالی و تسلیحاتی‌ش از «اسرائیل» ادامه می‌دهد، حتی اگر همه مردم آمریکا از جمله یهودیان، از وی متنفر باشند.

در این راستا، هفته گذشته رئیس جمهور آمریکا با کمک مالی ۲۶ میلیارد دلاری به «اسرائیل» برای ادامه جنگ‌ش در نوار غزه موافقت کرد و متعهد شد که همچنان به حمایت‌هایش جهت تأمین و تضمین امنیت و برتری این رژیم بر همسایگانش ادامه دهد.

به تبعیت از بایدن، بلینکن و کربی نیز نقش روزانه خود را ایفا و هر روز تأکید می‌کنند که «اسرائیل» مرتکب نسل‌کشی نشده، غیرنظامیان را هدف قرار نداده و قوانین بین‌المللی را نقض نکرده است. آنها اصرار دارند، حقایقی که با تمام جزئیات آن در رسانه‌های دنیا پخش می‌شود و میلیارد‌ها نفر در سراسر جهان آنها مشاهده می‌کنند، دروغی بیش نیست.

وحشتناک‌ترین کابوس.. مرحله‌ای بی‌مانند در تاریخ

با همه اینها، «مازن النجار»، نویسنده و خبرنگار شبکه «الجزیره» بر این باور است، خیزش دانشگاه‌های آمریکا مرحله‌ای منحصربه‌فرد «در مبارزه فرهنگی با نظام سلطه امپریالیستی» است. این خیزش «برخی پیوند‌های این نظام را گسسته و الهام‌بخش بسیاری از مردم دنیا شد و پیش‌روی آنها افق‌های انسانی، معنوی و اخلاقی جدیدی گشود.»

النجار در مقاله‌ای در شبکه الجزیره نوشت: «آنچه در دانشگاه‌های آمریکا اتفاق می‌افتد به وحشتناک‌ترین کابوس صهیونیست‌ها تبدیل شده است. این اعتراضات، چیزی جز مشروعیت‌زدایی از "اسرائیل" و رسواکردن اخلاقی آن، به‌ویژه در میان نسل‌های جوان غرب نیست. نباید فراموش کرد که هم اکنون این احتمال به شدت مطرح است که این خیزش‌ها و تظاهرات‌ها توسط نسل جدیدی از یهودیان در غرب رهبری شود. نسلی که اگرچه در خانواده‌های ریشه‌دار یهودی و حتی صهیونیستی بزرگ شده‌اند، اما روایت صهیونیسم جهانی را تکذیب می‌کنند و به دنبال حقیقت و عدالت هستند».

«عمار علی حسن»، پژوهشگر و جامعه‌شناس جهان عرب نیز می‌گوید: «با گذشت زمان، جوانان در غرب محدودیت‌هایی که شهروندان کشورهای‌شان درباره اسرائیل وضع‌شده را در هم می‌شکنند، محدودیت‌هایی که برای چندین دهه برای آنها اعمال شده و حالا متوجه شده‌اند، همه پوچ و ناحق هستند.»

و چه بسا شاهد تحقق خیلی زود این گفته «کریس هگز»، نویسنده و خبرنگار نظامی آمریکایی باشیم که در یکی از گزارش‌های خود خاطرنشان کرد: «دانشجویان آمریکایی که در میان آنها بسیاری از یهودیان نیز مشاهده می‌شوند، در خیزش خود شجاعت اخلاقی و جسمی بسیاری نشان دادند. این خیزش را چیزی جز شکست فاحش نخبگان و نهاد‌های حاکم نیست. خیزشی که خواسته‌اش توقف بزرگ‌ترین جنایت یعنی نسل‌کشی است.»

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • بایدن در دو نسخه؛ سرکوب زنان آمریکایی و حمایت از زنان ایرانی
  •  دولت بایدن و عربستان در آستانه یک توافق امنیتی
  • نامه ۵۰ قانونگذار آمریکایی به بایدن و درخواست برای جلوگیری از حمله به رفح
  • نامه ۵۰ قانونگذار آمریکایی به بایدن و درخواست برای توقف حمله به رفح
  • ۲۰۰ بازداشت فقط در یکی از دانشگاه‌های امریکا
  • افزایش آمار بازداشت معترضان به ۲هزار نفر در دانشگاه‌های آمریکا
  • گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه
  • آکسیوس: توافق حماس و اسرائیل تنها امید بایدن است
  • افشاگری رسانه آمریکایی درباره انبوه گاف‌های بایدن در ۲۰۲۴
  • شبکه آمریکایی‌: بایدن به دنبال اعطای پناهندگی به برخی از آوارگان فلسطینی است