Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@17:13:31 GMT

آیت الله تسخیری طلایه دار وحدت امت اسلامی بود

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۶۷۱۰۴

آیت الله تسخیری طلایه دار وحدت امت اسلامی بود

حجت الاسلام و المسلمین محمد اسدی‌موحد روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا، با تشریح با ابعاد وجودی آیت الله محمدعلی تسخیری مشاور فقید رهبرمعظم انقلاب در امور جهان اسلام، افزود: کتابها، مقالات و تمامی آثار بجا مانده و همچنین حضور فعال ایشان در کنفرانس ها و همایش های بین المللی کشورهای مختلف گویای این واقعیت است که از دغدغه های اصلی وی، ایجاد وحدت بین امت های اسلامی در جهان بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه با اشاره به ویژگیهای وی، فرهیختگی، سخنوری و خطیب توانا بودن به ویژه در میان کشورهای عربی که به زبان شیوا و بلیغ مطالب رو منتقل می کرد را از دیگر ویژگیهای این عالم برشمرد.

این پژوهشگر فرهنگی در عرصه بین المللی همچنین خرد ورزی ،حکیمی با هوش در تعاملات، داشتن برهان قوی در کلام، صاحبدل و عرفانی بودن، تواضح ، فروتنی و ... را از دیگر ویژگیهای آیت الله تسخیری عنوان کرد و گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام تسلیت خودشان به مناسبت رحلت وی در سال گذشته ، از آیت الله تسخیری به عنوان «مجاهد نستوه وخستگی ناپذیر» یاد کردند.

ویژگی‌های آیت الله تسخیری

حجت الاسلام اسدی موحد، آشنایی آیت الله تسخیری با فقه مقارن و تمامی مسائل، مذاهب، مکاتب فقهی جهان را یکی از عوامل موفقیت وی دانست و گفت: او خیلی تلاش کرد تا بتواند موضوع تشکیل امت واحده و وحدت مسلمانان جهان واقعیت عینی پیدا کند.

چاپ نشریه به مناسبت اولین سالگرد

رئیس موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود، به برنامه ریزی های این موسسه و سازمان به عنوان اولین سالگرد رحلت این عالم فرهیخته اشاره کرد و گفت: به همین مناسبت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با توجه به وظیفه ذاتی خود که معرفی اسلام و تمدن ناب ایرانی- اسلامی به جهان است با همکاری این موسسه اقدام به چاپ نشریه ای بنام « الوحده » به زبان عربی در جهت معرفی ابعاد وجودی و شخصیتی، معنوی و علمی و ... آیت الله تسخیری به جهان کرده است که همزمان با فرارسیدن سالگرد وی توزیع آن آغاز شد.

 وی ادامه داد: در این نشریه مقالات مختلف از اندیشمندان ،علمای اسلامی کشورهای عربی همراه با آرا و نظرات ایشان در بحث وحدت امت اسلامی، مصاحبه با برخی از بزرگان کشور گنجانده شده است.

ترجمه وتوزیع کتاب المختصر المفید فی تفسیر القرآن المجید

این کارشناس دینی و مذهبی در ادامه با اشاره به اینکه آیت تسخیری عالمی جامع الاطراف بود که در زمینه فقه قرآن اثری بسیار ماندگار در بحث قرآن و تفسیر به نام « المختصر المفید فی تفسیر القرآن المجید» داشت،‌اظهار داشت:  در این کتاب تفسیری بسیار مختصر از قرآن وجود دارد که ویژه نخبگان جوان است و بنا به ضرورت مقرر شده تا این کتاب در کشور های جهان به زبان انگلسی ترجمه و بزودی توزیع شود.

وی ابراز امیدواری کرد تا این کتاب و انتشار آن درعرصه بین الملل به ویژه انگلیسی زبان ها تاثیر زیادی داشته باشد.

حجت الاسلام اسدی موحد ادامه داد: موسسه بین المللی الهدی به مناسبت فرارسیدن اولین سالگرد آیت الله تسخیری اقدام به ترجمه تفسیر این کتاب قرآن کرده که امیدواریم در۶ ماه آینده کار ترجمه آن به زبان انگلیسی به پایان برسد و در اختیار کشورهای مقصد قرار گیرد.

به گفته وی، بنا داریم درآینده نیز این کتاب به زبانهای فرانسه و... هم ترجمه و در سطح بین الملل توزیع شود.

رئیس موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی همچنین در ادامه از انتشار کتابی درباره زندگینامه، آثار و مصاحبه هایی که درباره ایشان شده به سه زبان فارسی عربی، انگلیسی خبر داد و گفت: تلاش ما این است به عنوان وظیفه ذاتی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با استفاده از همه ظرفیت ها و منابع موجود علاوه بر معرفی شخصیت آیت الله تسخیری، اسلام ناب محمدی و آموزه های دینی و مذهبی و همچنین سبک زندگی ایرانی و اسلامی را نیز به جهانیان تبیین و معرفی نمائیم.

زنده‌یاد آیت‌الله تسخیری در یک نگاه

محمدعلی تسخیری در ۲۷ مهر ۱۳۲۳ در نجف زاده شد. پدرش علی‌اکبر تسخیری تنکابنی از اهالی رامسر و مادرش، انسیه‌بیگم از اهالی اصفهان بود. وی در دوران کودکی، روخوانی قرآن را فراگرفت. محمدعلی سپس تحصیلات ابتدایی را در مدرسه «منتدی النشر» که با مدیریت محمدرضا مظفر اداره می‌شد به پایان رساند. او در آنجا، علاوه بر مظفر، زیر نظر استادانی چون الغبان و شیخ مطر درس خواند و سپس آموزش متوسطه را در دبیرستان شبانه «خورنق» پی گرفت.

در سال ۱۳۴۱ دوره دبیرستان را به فرجام برد. آن‌گاه وارد دانشکده فقه شد و در رشته زبان عربی و علوم اسلامی به تحصیل پرداخت. هم‌زمان فراگیری درس‌های حوزوی را نیز آغاز کرد. پس از انقلاب ۱۳۷۷ (قمری) عراق به رهبری عبدالکریم قاسم، احزاب سیاسی مانند حزب کمونیست و ملی‌گرایان فعالیت‌های خود را از سر گرفتند و پیوسته با آموزه‌های اسلامی مخالفت می‌کردند. از این رو، حزب «جماعة العلماء» برای رویارویی با این گروه‌ها به سازمان‌دهی جوانان مسلمان دست برخاست. تسخیری نیز با مطالعه نشریات حزب «جماعة العلماء»، در جریان اهداف و برنامه‌های آن حزب الدعوة قرار گرفت. فعالیت‌های انقلابی او ادامه یافت تا در سال ۱۳۴۴ به‌طور رسمی به «حزب الدعوة» پیوست که با نظارت صدر اداره می‌شد. تسخیری در آن زمان، با سرودن اشعار انقلابی به فعالیت علیه نظام حاکم بر عراق پرداخت که به دستگیری و زندانی شدنش انجامید. پس از مدتی با میانجی‌گری علمای نجف به‌ویژه سید روح‌الله خمینی از زندان رهایی یافت و سپس راهی نجف شد. او زیر نظر استادانی چون مجتبی لنکرانی و کاظم تبریزی، دوره سطح را به پایان رساند و به درس خارج فقه راه یافت

این عالم شیعی، بیشتر از ۳۰ قصیده (به زبان عربی) سروده‌است و شعرهای وی در دیوانی با عنوان «اوراق و اعماق» انتشار یافت.

اخراج از عراق و فعالیت در ایران

تسخیری در سال ۱۳۴۹ به سبب فعالیت‌های سیاسی ضد نظام عراق، از این کشور اخراج شد و به ایران آمد. او فعالیت دینی و فرهنگی خود را در شهر قم و در مؤسسه دارالتبلیغ اسلامی و با انتشار مجله عربی‌زبان الهادی آغاز کرد. پس از انقلاب ۱۳۵۷ ایران در سمت معاونت بین‌الملل سازمان تبلیغات اسلامی فعالیت می‌کرد تا اینکه در سال ۱۳۶۹، مجمع جهانی اهل بیت را با همکاری افرادی مانند سید محمدباقر حکیم بنیاد گذاشت و خود به عنوان دبیرکل این مجمع برگزیده شد.

در سال ۱۳۷۴ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را تأسیس کرد تا فعالیتهای فرهنگی خارج از کشور در یک سازمان اداره شود. وی در سال ۱۳۸۰ از سوی رهبر ایران به سمت دبیر کلی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی انتخاب شد و در تاریخ ۲۴ تیر ۱۳۹۱ از دبیری مجمع تقریب مذاهب کنار رفت و به سمت مشاور عالی سیدعلی خامنه‌ای در امور جهان اسلام گماشته شد. تسخیری همچنین ث در مجامع بین‌المللی و اسلامی مانند بانک توسعه اسلامی و مجمع الفقه اسلامی فعالیت داشت.

محمدعلی تسخیری (۲۷ مهر ۱۳۲۳ تا ۲۸ مرداد ۱۳۹۹) روحانی ایرانی، نمایندهٔ استان تهران در پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری بود، و از تیر ۱۳۹۱ سمت مشاور عالی رهبر معظم انقلاب اسلامی در امور جهان اسلام را عهده‌دار بود. او رئیس پیشین مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و نماینده پیشین استان گیلان در دورهٔ سوم مجلس خبرگان رهبری نیز بوده‌ است.

آیت الله تسخیری که ۲۴ مرداد ۱۳۹۹ به سبب عارضه قلبی در بیمارستان خاتم‌الانبیاء تهران بستری شده بود، بامداد ۲۸ مرداد ۱۳۹۹ در سن ۷۵ سالگی درگذشت.

برچسب‌ها سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ارتباطات و رسانه محمدعلی تسخیری اختصاصی ایرنا رسانه پیام تسلیت قرآن کریم کتاب

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ارتباطات و رسانه محمدعلی تسخیری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ارتباطات و رسانه محمدعلی تسخیری اختصاصی ایرنا رسانه پیام تسلیت قرآن کریم کتاب سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی آیت الله تسخیری محمدعلی تسخیری بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۶۷۱۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات تادیب صهیونیست‌هاموجب تحکیم وحدت ملی وارتقای همدلی ملی شد

به گزارش خبرگزاری مهر، علی باقری، معاون سیاسی وزارت امور خارجه در نشست رونمایی از فصلنامه تاریخی- سیاسی "ماجرا" که به نحوه گذر موفق جمهوری اسلامی ایران از تهدیدهای امنیتی و نظامی سال‌های ۱۳۶۹ (تجاوز صدام به کویت) و ۱۳۷۷ (حاکم شدن طالبان در افغانستان و به شهادت رساندن دیپلمات‌های ایرانی در مزارشریف) و ۱۳۸۰ (رخداد یازده سپتامبر و حمله آمریکا به افغانستان) و ۱۳۸۱ (تجاوز آمریکا به عراق و سرنگونی صدام) پرداخته است، اظهار داشت: رمز عبور موفق و پیروزمند جمهوری اسلامی از چهار گذرگاه تهدید و خطر جدی، حکمت رهبر انقلاب اسلامی است.

معاون سیاسی وزارت امور خارجه با اشاره به مدیریت و راهبری هوشمندانه رهبر انقلاب اسلامی در گذر موفق از چهار رویدادی که طی دهه نخست ولایت ایشان می‌توانست ایران را به جنگ‌های با نتیجه نامعلوم بکشاند و در تشریح ماهیت حکمت رهبری در این خصوص گفت: تعامل فعال و هوشمندانه ایران با دو گزاره راهبردی و به ظاهر متناقض "پرهیز از جنگ" و "نهراسیدن از جنگ"، رمز عبور موفق جمهوری اسلامی ایران از این تهدیدها بود و در عمل توانست با ایجاد بازدارندگی فعال، "پیروزی بدون جنگ" را محقق کند.

علی باقری با اشاره به لزوم الگوسازی از تدابیر رهبری و سیاست‌های نظام در طول دهه‌های گذشته با هدف بهره‌گیری از تجربه‌های موفق و عبرت از تجربه‌های ناموفق به لزوم تاریخ‌نگاری عالمانه، بی‌طرفانه و جامع رویدادها و تحولات اشاره کرد و گفت: تاریخ‌نگاری درست و صادقانه انقلاب اسلامی کاری جهادی و مصداق بارز جهاد تبیین است.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه با اشاره به نقش و جایگاه حکمت در سامانه حکمرانی ولایت امر، گفت: حکمت فراتر از علم و دانش و تجربه و اطلاعات است و زمانی که نور تقوا بر علم و دانش تابیده شود، حکمت هویدا می‌شود و این ویژگی مختص نظام دینی است، چرا که منبع این نور آراستگی به زیور تقوای فردی و سیاسی است.

علی باقری با اشاره به فرآیند تربیت نیروی انسانی در مسیر حکمرانی دینی طی چهار و نیم دهه گذشته، گفت: شخصیتی برجسته و بی‌نظیر مانند سردار سلیمانی، محصول مکتب امامین انقلاب اسلامی و ثمره تربیت در سایه حکمت خمینی و خامنه‌ای است.

معاون سیاسی وزارت امور خارجه با اشاره به اختلاف میان جریان‌های سیاسی داخلی در سال ۱۳۶۹ در موضوع ورود یا عدم ورود به جنگ علیه آمریکا در قضیه تجاوز صدام به کویت، گفت: سیر تکاملی انقلاب اسلامی و حکمت رهبری انقلاب توانست افکار عمومی را چنان ارتقا دهد که در سال ۱۴۰۳ درباره پاسخ قاطع به تجاوزگری رژیم صهیونیستی، مواجه با یک اجماع ملی قاطع بودیم و ابتکار تادیب رژیم صهیونیستی، نه‌تنها موجب تشویش افکار عمومی نشد، بلکه در عمل موجب تحکیم وحدت ملی و ارتقای همدلی ملی گردید.

علی باقری با اشاره به اینکه گذر موفق ایران از نشیب و فرازهای نظامی و امنیتی چند دهه گذشته مرهون حکمت آیت‌الله خامنه‌ای بوده است، تصریح کرد: دستاورد مهم و راهبردی صیانت از امنیت ملی، تامین منافع ملی، حراست از تمامیت ارضی و حفاظت از حاکمیت ملی، مرهون سازوکارهای سخت و نرمی است که در طول سال‌های گذشته بر اساس تدابیر رهبری انقلاب در کشور نهادینه شده و این مهم نیز جلوه‌ای از حکمت رهبری انقلاب است. وی در ادامه افزود: اینکه در اوایل دهه ۱۳۷۰ ایران مبادرت به طراحی و ساخت موشک‌هایی می‌کند که سامانه‌های پدافندی پرهزینه و پیشرفته آمریکا و صهیونیست‌ها و همپیمانان آنها در دهه ۱۴۰۰ از رهگیری و مقابله با آن ناتوانند، حاکی از درایت رهبری، هوشمندی نظامیان، تخصص دانشگاهیان، توانمندی فناوران، مهارت صنعتگران و دوراندیشی دیپلمات‌های ایرانی است.

معاون سیاسی وزارت امور خارجه با اشاره به پیروزی بزرگ ناشی از عملیات وعده صادق که بازدارندگی فعال را به نفع جمهوری اسلامی ایران رقم زد، گفت: همانگونه که "طوفان الاقصی" سامانه‌های نظامی، اطلاعاتی و امنیتی رژیم صهیونیستی را در معرض خسارات غیرقابل ترمیم قرار داد، "وعده صادق" نیز سامانه تدبیر آمریکا در منطقه را با چالش‌های جدی مواجه نمود و تجدیدنظر در راهبردهای امنیت ملی را بر آمریکا تحمیل کرد.

علی باقری با اشاره به اینکه حفظ بازدارندگی فعال در گرو هم افزایی بیشتر و موثرتر همه ارکان نظامی، امنیتی، اطلاعاتی و سیاسی و دیپلماسی عمومی کشور است، تصریح کرد: حکمت رهبری اجازه نمی‌دهد حتی در پرتو پیروزی بزرگ وعده صادق، دستگاه‌های مسئول حتی لحظه‌ای از ارتقای بازدارندگی فعال در عرصه‌های مختلف غفلت کنند و به همین جهت، دستورکار دستگاه سیاست خارجی نسبت به قبل از عملیات وعده صادق گسترده‌تر، هوشمندانه‌تر، مبتکرتر، دوراندیشیانه تر و عملیاتی تر شده است.

کد خبر 6091506 محمد مهاجرانی

دیگر خبرها

  • شهید مطهری طلایه دار مبانی فکری انقلاب اسلامی بود
  • درخواست محسن رضایی از جبهه انقلاب | در سال‌های اخیر، شاهد کم‌رنگ شدن برخی ارزش‌ها بوده‌ایم
  • محسن رضایی: جبهه انقلاب اختلافات جزیی را کنار بگذارد
  • اگر حزب الله نبود اسرائیل به اکثر مناطق لبنان تجاوز می‌کرد
  • وحدت و برادری نیاز مهم امروز کشور است
  • جبهه انقلاب اختلافات جزیی را کنار بگذارد
  • دیدار صمیمانه مدیرعامل با تلاشگران ذوب آهن اصفهان
  • حج تجلی وحدت و اقتدار امت اسلامی است
  • عملیات تادیب صهیونیست‌هاموجب تحکیم وحدت ملی وارتقای همدلی ملی شد
  • وحدت در جامعه اسلامی مهم‌ترین رکن پیشرفت است