Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، علی‌زمان میرآبادی رئیس مرکز تحقیقات کاربردی و تولید بذر و عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در جدیدترین مطلب خود با اشاره به تلاش برای تولید دانه‌های روغنی نوشت: یکی از اقدامات مهم برای حفظ ژن گیاهی کشور، به‌نژادی و افزایش راندمان این گیاهان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاری که می‌تواند به افزایش تولید و خودکفایی کشور نیز کمک کند.

این کارها با انجام اقداماتی چون به‌زراعی، به‌نژادی، گیاه‌پزشکی، زیست‌فناوری، بانک بذر و میکروارگانیسم ها و آموزش و ارتباطات قابل اجرا است. انجام تحقیقات و کمک به پژوهش‌های کاربردی این حوزه نیز می تواند راهی اثرگذار برای پاسخ به این نیاز باشد.

نیازسنجی فعالیت ‏های تحقیقاتی مرتبط با دانه‏‌های روغنی، تامین بانک استراتژیک ژن گیاهی و میکروارگانیسم‌های دانه‏ های روغنی، اقدامات به‌زراعی و به‌‏نژادی برای افزایش راندمان کمی و کیفی محصولات روغنی نیز دیگر اقداماتی است که برای تحقق این هدف کاربردی است.

ایجاد شبکه علمی دانه های روغنی با مشارکت و ارتباطات علمی - تحقیقاتی با  تمامی مراکز دانشگاهی و سازمان های دولتی و خصوصی داخلی و خارجی یکی از اقداماتی است که مجموعه آزمایشگاهی ما برای تحقق این اهداف انجام داده است.

ما در این مرکز تلاش کرده‌ایم کارهایی چون شناسایی عوامل خسارت ‏زا از جمله آفات، بیماری‏ها، علف ‏های‏ هرز و عوامل غیر زنده و ارائه طرح‏های تحقیقاتی مرتبط به‌ منظور پیشگیری، کنترل و یا کاهش آسیب آن‌ها، به‌کارگیری روش‏ های نوین زیست‌ فناوری در اصلاح ژنتیکی محصولات دانه روغنی و همچنین تولید و تجاری ‏سازی مواد زیستی برای کنترل عوامل خسارت ‏زا یا افزایش راندمان محصولات را انجام دهیم.

مرکز تحقیقات کاربردی و تولید بذر همچنین در تلاش است تا توسعه پژوهش‌ها با هدف کشت دانه های روغنی، افزایش تولید و خودکفایی در کشور محقق شود. این مرکز در زمینه ارائه خدمات پژوهشی و آزمایشگاهی زمینه را برای توسعه فرآورده‌های روغنی، تولید بذر و پژوهش‌های زیستی فراهم کرده است.

این شرکت به مسیر تولید دانه‌های روغنی قدم گذاشته است و در تلاش برای خودکفایی کشور، میزان تولید را تا رکورد 320 هزار تن در سال 1386 به ثبت رساند،  اما با واگذاری امور خصوصی به بخش دولتی به تدریج از این میزان کاسته شد.

شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، بستری را برای همکاری با دانشگاه ‏ها و مراکز تحقیقاتی دولتی و خصوصی و اجرای طرح های مشترک ایجاد کرده است. با کمک تسهیلات اعتباری شبکه به پژوهشگران و دانشگاهیان، طرح‌های فناور در قالب پایان ‏نامه ‏ها و طرح‏ های تحقیقاتی سازمانی یا خصوصی با قوت بیشتری دنبال می‌شود.

مجموعه ما اقدام به تاسیس بخشی تخصصی به نام مرکز تحقیقات کاربردی و تولید بذر در مازندران کرد که فعالیت اصلی این مرکز تحقیق و پژوهش برای تولید ارقام جدید دانه های روغنی است.

 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: دانه های روغنی زیست فناوری خودکفایی افزایش راندمان دانه های روغنی تولید بذر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۶۷۲۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه بنگاه اقتصادی نیست/ لزوم تولید دانش کاربردی برای تبدیل به سرمایه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدجواد فرهنگ رئیس مرکز حراست و مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به همراه جمعی از مسئولان ضمن بازدید از امکانات و بخش‌های مختلف اداری واحد رامسر در جلسه هیئت رئیسه این واحد دانشگاهی شرکت کرد.

رئیس مرکز حراست و مشاور ریاست عالی دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اهمیت حضور مجموعه حراست در واحد‌های دانشگاهی اظهار کرد: یکی از وظایف جدی مجموعه حراست صیانت و حفظ سرمایه‌های مادی و معنوی واحد‌هاست تا مدیر آن مجموعه بتواند با خیال راحت فعالیت‌های توسعه‌ای و پیشرفتی انجام دهد.

فرهنگ، هدف اصلی دانشگاه را تربیت نیروی متخصص و متعهد برای کشور دانست و عنوان کرد: در دانشگاه دو هدف عمده و چند هدف فرعی تعریف شده و در زمینه‌های تخصصی موضوع تولید علم و پژوهش و در حوزه تعهد هم مسئله رفتار و کردار انسانی است که در یک شخصیت باید متبلور شود.

وی افزود: نباید به دانشگاه به‌عنوان یک بنگاه اقتصادی و به دانشجو به‌عنوان‌ یک مشتری نگاه کرد و نگاه مشتری‌مداری و درآمدزایی نگاه خوبی نیست.

رئیس مرکز حراست و مشاور ریاست عالی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه یک استاد و یک هیئت علمی می‌تواند نظام دانشی را در یک دانشگاه متحول کند، ادامه داد: هدف برای یک‌ مجموعه بسیار مهم است و اگر این هدف برای هرکدام از ارکان مجموعه به درستی تعریف شود ساختار درستی هم متناسب با همان هدف طراحی خواهد شد.

فرهنگ متذکر شد: تولید دانش، تحقیق، پژوهش، انجام طرح پژوهشی و چاپ مقاله توسط اعضای هیئت علمی دانشگاه به‌عنوان اهداف فرعی در دانشگاه تعریف می‌شوند که در نهایت منجر به دانش‌افزایی در جامعه خواهد شد و هرچه به سمت تولید دانش کاربردی حرکت کنیم آن دانش را تبدیل به سرمایه خواهیم کرد.

همت محمدنژاد سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد رامسر هم با ارائه گزارشی از این واحد دانشگاهی در ابعاد مختلف فرهنگی، اجتماعی و تربیتی به تشریح استراتژی‌ها و اهداف تدوین شده در آینده از قبیل افزایش تعداد دانشجو، توسعه و گسترش مدارس سما در مقاطع مختلف تحصیلی، تکمیل پروژه سوله ورزشی و احداث کمپ ورزشی و احداث مهمانسرا پرداخت.

دکتر فرهنگ با حضور بر سر مزار شهدای گمنام دانشگاه آزاد اسلامی واحد رامسر ضمن قرائت فاتحه با آرمان‌های امام و شهدا تجدیدپیمان کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش یک و نیم برابری کشت دانه روغنی در پارس آباد
  • دانشگاه بنگاه اقتصادی نیست/ لزوم تولید دانش کاربردی برای تبدیل به سرمایه
  • کشت کلزا در ۳۲۷۰ هکتار از اراضی آذربایجان شرقی
  • خرید تضمینی دانه‌های روغنی به بیش از ۶۰ هزارتن رسید
  • بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان
  • روز مزرعه دانه های روغنی در لرستان
  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام
  • افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور
  • تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد
  • تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران