Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-04@03:32:00 GMT

به خاطر تولید داخلی در خرید واکسن تاخیر کردیم

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۶۷۵۰۳

به خاطر تولید داخلی در خرید واکسن تاخیر کردیم

‍‍‍‍‍‍

به گزارش «تابناک»، حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به سوالات صریح مجری رادیو جوان می گوید: مدیران پروژه واکسن برکت خودشان هم نمی دانستند که نمی توانند به وعده تولید 20 میلیون واکسن تا پایان مرداد عمل کنند. او اعتراف می کند که پروژه خرید واکسن به خاطر واکسن های داخلی به تاخیر انداخته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فاطمه صداقتی مجری رادیو جوان در گفت وگو با حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت مجلس سوالات بی پرده ای را می پرسد که متن کامل آن را در ادامه می خوانید:

از سرنوشت هفت واکس ایرانی مطلع هستید؟

-بله

آیا ما به هوای اینکه در داخل واکسن تولید کنیم، در خرید واکسن خارجی تاخیر داشتیم؟

- بله

آیا مافیایی در کشور است که سودش در تاخیر واردات واکسن است؟

- قابل پیش بینی نیست

مدیران پروژه واکسن برکت خودشان هم می‌دانستند که نمی‌توانند به قول تولید 20 میلیون واکسن تا پایان مرداد و 50 میلیون واکسن تا شهریور عمل کنند؟

- خیر؛ نمی دانستند

نمی دانستند؟ شما چقدر در مجلس بر عملکرد وزارت بهداشت و وزارت خارجه نظارت داشتید؟ الان ما باید حرف آقای زالی را باور کنیم یا آقای ظریف را؟

ما مرتب در جریان بودیم و پیگیری می کردیم؛ در کمیسیون بهداشت و درمان نیز از کمیته غذا و داروی و اکسن این موارد را مرتب پیگیری می کرد. متاسفانه اشکالات زیادی اتفاق افتاد...

نتیجه پیگیری هایتان چه بود؟

سوءِ مدیریت ستاد ملی کرونا باعث اشکالاتی شد و بیشتر هم تقصیر رئیس ستاد بود که توصیه ها را گوش نمی کرد

به رئیس ستاد ملی کرونا توصیه می دادید ولی ایشان گوش نمی کرد. برای همین ما الان واکسن نداریم؟

نه (این مربوط به) برای واکسن نیست. ( منظورم از سوءِ مدیریت) کل مشکلاتی است که در جریان کرونا اتفاق افتاد.

واقعا جا ندارد از وزیر بهداشت بخواهید پاسخگوی این وضع باشد؟ ادعا می کرد که کشورهای دنیا آمده اند و می‌گویند شما چطور کرونا را مدیریت کردید؟ بگویید ما هم از شما هم یاد بگیریم. این الان وضع ماست با یک عالم وعده و وعید. وعده هایی مثل اینکه چند میلیون واکسن می خواهیم تولید کنیم و به بازار بریزیم. من در همین برنامه با کسانی که در تولید واکسن ایرانی بودند صحبت کردم و رسما وعده می دادند؛ خودشان می دانستند دروغ می گویند؟

_نمی دانستند دروغ می گویند. یعنی فکر می کردند که می توانند این کار را انجام دهند. به غیر از دو شرکت؛ یکی انستیتو پاستور و دیگری رازی، همه این ها تجربه اولشان بود. بقیه شرکت ها تجربه ای نداشتند. فکر می کردند می توانند این کار را انجام دهند.

آقای دکتر! آن فکر کردن مال یک ماه یا دوماه است نه برای دو سال که در بوق و کرنا کنیم ما داریم واکسن تولید می کنیم. حالا به نظر شما وزیر بهداشت و درمان نباید پاسخگو باشد؟

وزیر بهداشت و درمان و هر وزیری در حوزه خودش باید پاسخگو باشد. ولی اینکه حالا ایشان بتواند توجیه کند وزارت بهداشت و درمان مقصر بوده یا بقیه، با توجه به مدارک و مستنداتی است که باید ارائه دهد.

ما مگر دو سال پیش نمی دانستیم که زیرساخت تولید واکسن نداریم و این بیماری شوخی نیست که حالا ما بنشینیم برای آن واکسن تولید کنیم؛ آیا آزمون ها درست در بیاید یا نه؟ بعد هم گیریم واکسن از آزمون ها سرافراز در آمد، ما که خط تولید نداریم. این ها را از دو سال پیش می دانستیم خودمان! پس چرا اینقدر به مردم وعده و وعید دادیم؟ واکسن هم وارد نکردیم و ببنید روزانه چند صد نفر  می میرند!

سهل انگاری شد؛ در این شکی نیست.

سهل انگاری یعنی جان عزیز من! یعنی جان عزیز شما! یعنی یک عالم جنازه که روزانه دفن می شوند.

- باید پاسخگو باشند.

من که نمی توانم به عنوان یک شهروند، یقه وزیر بهداشت را  بگیریم و بگویم آقای وزیر، 2 سال است که دروغ می گویی و ادعای عجیب و غریب می کنی! شما (مجلس) یک مرجع قانونی هستید که می توانید (از وزیر پاسخ بخواهید). چه وقت این کار را می کنید؟

الحمدالله در کشور سازمان بازرسی داریم و دستگاه های نظارتی دیگر، (اینها) جلساتی تشکیل داده و پیگیری هایی کرده اند؛ ولی از داخل این جلسات چیزی در نیامد. یکی از دلایلش هم این است که وقتی جنگی اتفاق می افتد معمولا روال بر این است که می گویند فرمانده جنگ را نزنید و اجازه بدهید کارهایش را بکند. این یک جنگ تمام عیار بود.

قیمت این جنگ چه بود؟ جان یک عالم هموطن بود؟

ولی یک مساله را هم باید بپذیریم و آن اینکه (کشورها) به ما واکسن نمی دادند.

حالا خبرهایی هم می آمد که ما واکسنی را برگرداندیم؛ محموله ای را قبول نکردیم...

نه این ها صحت ندارد؛ الان سازمان جهانی بهداشت مدعی است 500 میلیون واکسن فیک در دنیاست و مراقبت کنید.

چرا به ما واکسن نمی دادند؟

بعید است که شما ندانید.

تحریم؟ می خواهم بدانم به خاطر تحریم ها به ما واکسن نمی دادند؟

ما نمی توانستیم پول منتقل کنیم، حتی برای همان سبد کواکس هم نمی توانستیم پول منتقل کنیم.

مگر نه اینکه دارو و درمان جزو تحریم ها نبوده؟

(جزءِ تحریم ها) بود؛ چه کسی می گوید نبود؟

ولی واقعا فکر نمی کنید مردمی که عزادار شده اند حق دارند بخواهند کسانی که 2 سال دروغ گفته اند بیایند و پاسخگو باشند؟ در روز روشن به ما دروغ گفتند؛ می‌دانستند نمی توانند واکسن تولید کنند. هی واکسن، واکسن، واکسن!

نمی دانستند که نمی توانند (واکسن انبوه تولید کنند). اشتباه کردند. بالاخره اشتباه کردند و باید جوابگو باشند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

منبع: تابناک

کلیدواژه: محرم افغانستان اشرف غنی رای اعتماد کابینه پیشنهادی رئیسی طالبان پرویز کردوانی شهریاری کمیسیون بهداشت واکسن کرونا واردات واکسن تولید واکسن واکسن برکت محرم افغانستان اشرف غنی رای اعتماد کابینه پیشنهادی رئیسی طالبان پرویز کردوانی بهداشت و درمان میلیون واکسن وزیر بهداشت واکسن تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۶۷۵۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ علت خرید اتوبوس شهری از چین | تفاوت اتوبوس داخلی با چینی چقدر است؟

همشهری آنلاین- مهدی اسماعیل پور: شهردار تهران در جریان بخشی از صحبت هایش در جلسه شورای اسلامی شهر تهران و در پاسخ به برخی از اعضا که ایراد ها و انتقاد هایی از قرارداد منعقد شده با طرف چینی داشتند، توضیحاتی را ارائه کرد که بخشی از آن در قالب یک ویدئوی کوتاه با عنوان " چرا ناراحتند؟" در فضای رسانه و مجازی دست به دست می شود. علیرضا زاکانی در این برش کوتاه از صحبت هایش می گوید: «چرا ناراحتند که قرار است ما ماشین با کیفیت ارزان در اختیار مردم قرار دهیم؟ خودرویی که ما در چین با تامین قطعات آن درشهر تهران قرارداد بستیم ۲۲۰ هزار یورو است. جرم ما این است که پا در کفش عده ای کرده ایم که اصلا علاقه ندارند تا بازی شان در کشور بهم بخورد.»

اتوبوس برقی داخلی ۱۵ میلیارد، نه ۱۲ میلیارد تومان

از جمله موارد و شبهات مطرح شده در این رابطه قیمت اتوبوس برقی داخلی است و مدعی شده اند که برخلاف آنچه که شهردار تهران گفته است، قیمت داخلی این خودرو ها ۱۲ میلیارد تومان و معادل ۱۸۱ هزار یورو است! نکته اول؛ کلانشهر در فروردین ماه امسال با کمک دولت از ۴۰ اتوبوس برقی داخلی رونمایی کرد،در همین رابطه علی قاسم‌پور عضو شورای اسلامی شهر کرج که این قیمت هر دستگاه اتوبوس برقی را ۱۵ میلیارد تومان اعلام کرده است، نه ۱۲ میلیارد تومان که این روزها برخی ها روی این قیمت مانور می دهند.

قیمت اتوبوس های برقی داخلی ۳۳۳ هزار یورو

با توجه به نرخ یورو در ارز مبادله ای در این روزها که حدود ۴۵ هزار تومان است، حتی معادل ارزی همان قیمت ۱۲ میلیارد تومان ادعایی هم ۲۶۶ هزار یورو می شود، اما افرادی که به شهردار تهران ایراد گرفته اند ومثلا نکته بین هستند، معادل ارزی این مبلغ را ۱۸۱ هزار یورو به خورد مخاطب خود می دهند! حالا اگر معادل ارزی همین حدود ۱۵ میلیارد تومان قیمت واقعی که عضو شورای اسلامی شهر کرج برای هرکدام از اتوبوس های برقی خریداری شده عنوان کرده است را محاسبه کنیم، رقمی درحدود ۳۳۳ هزار یورو می شود. یعنی تقریبا ۱۵۲ هزار یورو کمتر از قیمت واقعی!

۳۲۳ هزار یورو قیمت درج شده در قرارداد

حالا این حساب و کتاب های فرضی را کنار می گذاریم و برای پی بردن به اصل ماجرا سراغ برگه قراردادی می رویم که در وزارت کشور به امضا رسیده است. در این برگه مبلغ قرارداد هر دستگاه اتوبوس برقی داخلی ۳۲۳ هزار یورو است. این در شرایطی است که قیمت هر دستگاه اتوبوس برقی ساخت چین جدا از اینکه کیفیت و خدمات پس از فروش بهتری دارد، ۲۲۰ هزار یورو است؛ یعنی حدود ۱۰۳ هزار یورو ارزان تر!

اتوبوس های چینی حدود ۵ میلیارد تومان ارزان تر

به عبارت دیگر تفاوت ریالی اتوبوس برقی داخلی و چینی جدا از دیگر فاکتورها از جمله کیفیت، خدمات پس از فروش و سرعت تحویل، به نرخ امروز حدود ۴ میلیارد و ۷۰۰ میلیارد تومان ارزان تر است. اینکه شهردار تهران اعلام کرده اتوبوس های چینی ارزان تر از نمونه های داخلی است حرف امروز نیست. زاکانی در اول اسفند سال گذشته هم عنوان کرده بود که تفاوت قیمت اتوبوس‌های برقی چینی با اتوبوس‌های برقی داخلی بین حدود ۵ میلیارد تومان در هر اتوبوس است، در این رابطه گفته بود: «اتوبوس‌های چینی به مراتب ارزان‌تر از اتوبوس‌های داخلی هستند.»

کلاهی که می‌خواهند بر سر مردم بگذارند

به این ترتیب مشخص می شود که مخالفان و منتقدان سیاسی شهرداری و البته افرادی که منافع شان با بحث واردات خودروی ارزان قیمت و با کیفیت تر چینی به خطر افتاده تلاش دارند تا به مخاطبان و افکار عمومی القا کنند که با قرارداد چین کلاه گشادی بر سرشان رفته است و خرید اتوبوس های برقی بی کیفیت و گران تر مونتاژکاران داخلی به سرعت تحویل بسیار پایین به سود تهران و تهرانی ها است! در واقع کسانی که می‌خواهند سر مردم کلاه بگذارند و در راستای منافع خودشان از جیب مردم پول بردارند همان هایی هستند که برای کنسل شدن قرارداد واردات خودرو و اتوبوس برقی از چین تلاش می کنند و دست و پا می زنند!

کد خبر 848534 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها حمل و نقل خودروی برقی علیرضا زاکانی اتوبوس - شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه شهرداری شهردارى تهران تهران مافیا

دیگر خبرها

  • دستورالعمل بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد/ ممنوعیت حج برای مبتلایان به این بیماری‌ها
  • ممنوعیت حج برای مبتلایان به برخی بیماری‌ها؛ زائران حج چه واکسن‌هایی باید بزنند؟
  • ممنوعیت حج برای مبتلایان به برخی بیماری‌ها / زائران حج چه واکسن‌هایی باید بزنند؟
  • وزارت حج عربستان دستورالعمل‌های بهداشتی حج ۱۴۰۳ را ابلاغ کرد
  • دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • وزارت حج عربستان دستورالعمل‌ های بهداشتی حج 1403 را ابلاغ کرد
  • وزیر بهداشت: حمل دارو توسط سکو‌های اینترنتی موجب تسهیل امور مردم می‌شود
  • وزیر بهداشت: اولویت در تامین دارو شرکت های دانش بنیان داخلی هستند/ خدمات درمانی برای کودکان تا ۷ سالگی رایگان شد
  • ۵ علت خرید اتوبوس شهری از چین | تفاوت اتوبوس داخلی با چینی چقدر است؟