Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرآنلاین، صبح امروز جلسه رای اعتماد به وزیران کابینه دولت سیزدهم آغاز شده و در جریان است. حسین امیرعبداللهیان وزیر پیشنهادی وزارت خارجه که امروز قرار است نمایندگان برای انتصاب او تصیمیم بگیرند قبلا دستی در آتش داشته و تبحر او گفته می شود بیشتر در امور منطقه است.

اولویت های او برای وزارت خارجه چیست؟

عبداللهیان برنامه ای که برای وزارت خارجه به مجلس ارائه داده است از اولویت گفتگو با همسایگان و پیگیری دیپلماسی اقتصادی که در دولت یازدهم و دوازدهم در وزارت خارجه ظریف دنبال شد را پیگیری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

الف) تقویت تبادلات و مراودات با همسایگان

ب)پیگیری دیپلماسی اقتصادی/انتخاب سفرا متناسب با ظرفیت هر کشور

ج) تقویت جبهه مقاومت

د) تعیین و تکلیف پرونده برجام

گفته می شود تعامل با کشورهای همسایه، تعیین تکلیف پرونده برجام و انتخاب سفرا متناسب با ظرفیت کشورها از برنامه‌های امیرعبداللهیان در بررسی صلاحیت او در مجلس بوده است.

رئیس جمهور در مورد وزیر پیشنهادی امور خارجه امروز در صحن مجلس بیان کرد: آقای امیرعبدالهیان علم و دانش دارد و تمام مراحل وزارت خارجه را دنبال کرده است.

 امروز در صحن علنی مجلس شورای اسلامی، سید ابراهیم رییسی، رییس جمهور اسلامی ایران در دفاع از گزینه پیشنهادی وزارت امور خارجه، حسین امیر عبدالهیان، دستور کار و اولویت‌های وزارت امور خارجه دولت سیزدهم را به این شرح برشمرد:
الف) سیاست خارجی متوازن
ب) توسعه روابط همسایگی
ج) اولویت دادن به اقتصاد در تعاملات خارجی به‌ویژه با همسایگان
د)  فعال‌کردن دیپلماسی اقتصادی

بازخوانی از روند صلاحیت/این وزیر، رأی می‌آورد

«ابراهیم عزیزی» روز  سه شنبه در گفت و گو با ایرنا اولویت های ملی و توقع از وزیر خارجه را اینگونه برشمرد:

*گزینه پیشنهادی وزارت امور خارجه از سوابق خوبی برخوردار است،  وزارتخانه را به خوبی می‌شناسد، چالش‌ این وزارتخانه را به‌درستی درک کرده‌ و برای رشد و شکوفایی وزارت امور خارجه هم برنامه خوب و کاربردی قابل ارزیابی ارائه داده‌ است.

* دارا بودن سوابق خوب، روحیه جوانی، مدیریت مبتنی بر تفکر و فرهنگ جهادی و انقلابی، قدرت برنامه‌ریزی و تلاش متکی بر حرکت راهبردی

حضور بیش از  ۳۸ سال در وزارت امور خارجه/ شناخت بدنه و زیرمجموعه وزارتخانه در سطوح بالا

*جدی گرفتن وزارت امور خارجه در خصوصو دیپلماسی اقتصادی

*حساسیت و شناخت به تحولات منطقه و تحولات بین‌المللی

*وزیر پیشنهادی درباره ارتباط با همسایگان، برجام، نگرش‌های اقتصادی وزارت امورخارجه، نگرش‌های تمدنی و ... برنامه‌های خود را مطرح کرد که نشان دهنده هدفگذاری جدی وی برای وزارت امور خارجه است.

همچنین در اینباره رحیمی جهان آبادی در ادامه برنامه‌های وزیر پیشنهادی امورخارجه را علمی و فراجناحی ارزیابی کرد و گفت: بخشهایی از برنامه های وزیر پیشنهادی امور خارجه مسائلی است که سالهای سال بسیاری از کارشناسان به اجرای  آن اذعان داشتند. از جمله اصلاح ساختار وزارت امورخارجه، اصلاح و ساماندهی نیروها در وزارت امورخارجه، تعیین دکترین در حوزه‌ها مختلف از جمله کشورهای همسایه، نگرش آسیایی و نگاه به شرق و ... برنامه‌های اجرایی مفیدی است که وزیر پیشنهادی امور خارجه هدفگذاری کرده است.

 وی ادامه داد: علاوه بر این برنامه های ارائه شده توسط امیرعبداللهیان در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، شاخص بندی شده است و این نشان می‌دهد که عمده این برنامه‌ها را می توان مورد ارزیابی قرار داد.

در همین باره  محمود عباس زاده مشکینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در بخشی از گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین،  با تاکید بر اینکه پنج وزیر پیشنهادی به مجلس به طور حتم مورد استقبال بالای نمایندگان قرار خواهند گرفت که عمده این افراد مرتبط با کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی هستند بیان کرد: امیر عبداللهیان از جمله افرادی است که با رأی بسیار بالا از مجلس راهی وزارت امور خارجه خواهد شد. 

>>> بیشتر بخوانید:
شانس بالای ۵ وزیر پیشنهادی رئیسی برای کسب رأی اعتماد مجلس

وی متذکر شد: در موضوع برجام باید توجه داشت که توپ در زمین ایالات متحده و غرب قرار دارد و آنها برای جبران کم کاری ها، خسارت و بدعهدی های خود به برجام بازگرداند، زیرا جمهوری اسلامی ایران تا کنون به تمامی تعهدات خود در ذیل برجام عمل کرده است. 

عباس زاده مشکینی تصریح کرد: انتظار داریم راهبرد دولت جدید در موضوع برجام به این شکل باشد که اگر طرف مقابل همچنان تصمیم به بدعهدی و ایجاد فشار داشت، از سوی ایران نیز یک استراتژی جدید و در راستای منافع ملی اتخاذ شود و دیگر با مواضع انفعالی گذشته با طرف مقابل مواجه نشود. 

310 310

کد خبر 1546869

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: حسین امیرعبداللهیان وزارت خارجه سیدابراهیم رئیسی دولت سیزدهم مجلس شورای اسلامی وزیر پیشنهادی امور دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه وزارت خارجه سیاست خارجی برای وزارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۶۷۵۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سودان: چاد از طریق امارات به واکنش سریع کمک می‌کند

سودان در واکنش به سخنان وزیر امور خارجه چاد این کشور را به دخالت در نبرد جاری در سودان متهم کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، سودان به طور رسمی اعلام کرده بود که امارات با ایجاد یک پل هوایی به چاد، کمک‌های تسلیحاتی خود را از طریق این کشور آفریقایی در اختیار نیروهای واکنش سریع قرار می‌دهد.

« محمد صالح نظیف» وزیر امور خارجه چاد سه شنبه هفته گذشته در گفت‌وگو با شبکه تلویزیون ماهواره‌ای الجزیره به شدت حمایت کشورش از نیروهای واکنش سریع را کرد و از نظام حاکم بر سودان خواست در زمینه ادعای خود مدرک ارائه دهد.

« حسین عوض» وزیر امور خارجه سودان در واکنش به اظهارات اخیر همتای چادی خود گفت: سودان مدارکی در اختیار دارد که نشان می‌دهد فرودگاه‌های چاد پذیرای بیش از 400 هواپیمای حامل کمک‌های تسلیحاتی امارات برای نیروهای واکنش سریع بوده‌ است.

بر اساس بیانیه وزارت امور خارجه سودان ، وی تاکید کرد: حمایت چاد از نیروهای واکنش سریع اظهر من الشمس است.

وزیر امور خارجه سودان گفت: چاد فرودگاه‌های « ام جرس» و « ابشی» را برای فرود هواپیماهای اماراتی اختصاص داده که حامل کمک‌های تسلیحاتی برای نیروهای واکنش سریع هستند.

به نوشته روزنامه سودان تریبون، حسین عوض اظهار داشت: بیش از 400 پرواز حامل سلاح و تجهیزات نظامی به فروودگاه‌های چاد انجام شده که توسط سازمان هواپیمایی سودان و سازمان‌ها و نهادهای بین المللی در زمینه هوا نوردی جزئیات این پروازها به دقت ضبط و ثبت شده‌ است.

نبرد دیپلماتیک میان سودان و امارات

وی افزود: یگان‌های ارتش با شماری از کاروان‌های تسلیحاتی که از چاد وارد سودان شده بودند برخورد کرده‌ و مقامات ذی صلاح در  روزهای اخیر ورود خودروهای نظامی به چاد از طریق بندر « دوآلا» در کشور آفریقایی کامرون را رصد کرده‌اند که مقصد نهایی این خودورها نیروهای واکنش سریع است.

وزیر امور خارجه سودان دولت آنجامنا را به اعزام مزدور به کشورش متهم و تصریح کرد: تعداد زیادی از مزدوران چادی که در کنار نیروهای واکنش سریع علیه ارتش می جنگیدند کشته و شماری از آنان  به اسارت در آمده‌اند و این در حالی است که نیروهای واکنش سریع با انتشار فیلم‌های ویدئویی کشته شدن این مزدوران را به دولت چاد تسلیت گفته است.

وزیر امور خارجه سودان گفت: مقر فرماندهی نیروهای واکنش سریع در چاد است و در آنجا روند جذب مزدور و شبه نظامی و دریافت پول انجام می‌شود، مجروحان نیروهای واکنش سریع در بیمارستان‌های چاد بستری و در صورت نیاز به خارج اعزام می‌شوند.

وی از دولت چاد خواست از دامن زدن به نبرد در سودان و جنایات هولناکی که نیروهای واکنش سریع مرتکب می‌شوند، دست بردارد و تصریح کرد: هزینه  خصومت با مردم سودان سنگین است و هرکس آتشی در سودان برافروخت از آن مصون نخواهد ماند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • روسیه سفرای انگلیس و فرانسه را احضار کرد
  • برگزاری ششمین نشست کمیسیون مشترک کنسولی ایران و تاجیکستان
  • سوریه:آمریکا صلاحیت اظهار نظر درباره حقوق بشر را ندارد
  • برنامه همکاری طالبان و ترکیه
  • سودان: چاد از طریق امارات به واکنش سریع کمک می‌کند
  • وزرای خارجه ایران و بنگلادش دیدار کردند
  • دیدار وزرای خارجه ایران و عربستان در بانجول
  • دیدار امیرعبداللهیان با وزرای خارجه مصر و عربستان
  • وزرای خارجه ایران و اندونزی با یکدیگر دیدار کردند
  • دیدار امیرعبداللهیان با همتای اندونزیایی در بانجول