Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-05@03:02:52 GMT

شناسایی محل نشت گاز به کمک پهپادها

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۶۹۵۱۶

شناسایی محل نشت گاز به کمک پهپادها

هنگامی که نشت گاز در یک ساختمان یا یک سایت صنعتی رخ می‌دهد، آتش‌نشانان مجبورند با استفاده از ابزار حسگر گاز، محل نشت را پیدا کنند که این موضوع، هم زمانبر است و هم گاه جان آتش‌نشانان را به خطر می‌اندازد. به همین دلیل هم محققان درحال تحقیق برای ساخت نخستین روبات‌های بسیار کوچک هستند.

این روبات‌ها درواقع پهپادهای بسیار کوچکی هستند که می‌توانند منبع نشت گاز را در عمق زیرساخت خانه‌ها به‌درستی و با دقت بالا تشخیص دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پهپادهای بسیار کوچک با همکاری دانشمندان اسپانیا، دانشگاه هاروارد و همچنین دانشگاه هلند توسعه می‌یابند. در ساخت این پهپاد بسیار کوچک از هوش مصنوعی استفاده شده و همچنین استراتژی ویژه‌ای برای جست‌و‌جو و مسیریابی برای آن در نظر گرفته می‌شود. گفتنی است دموی این روبات پرکار در نمایشگاه مجازی علوم روباتیک به نمایش درآمد.
این روبات‌های پرنده، بسیار کاربردی هستند چراکه به‌دلیل اندازه بسیار کوچکشان می‌توانند تقریباً از هر مانعی عبور کنند بدون اینکه با آن برخورد کنند. سنسورهای این پهپادها با استفاده از هوش مصنوعی به گونه‌ای طراحی شده‌اند که حتی می‌توانند نشت گاز در لوله کشی‌های زیر کار در ساختمان‌ها را نیز پیدا کنند.
در این روبات‌ از الگوریتمی به‌نام Sniffy Bug استفاده شده شده است تا بتواند بوی گاز را تشخیص دهد. همچنین در ساخت این پهپادها از الگوریتمی به نامparticle swarm optimization” (PSO) استفاده شده است. به این ترتیب اگر یکی از این پهپادهای کوچک بوی گاز را تشخیص دهد بلافاصله سیگنال‌هایی به سایر پهپادها ارسال می‌کند تا با کمک یکدیگر به‌دنبال محل اصلی تجمع گاز بگردند.
این تحقیقات تنها برای کمک به آتش‌نشانان و محافظت از جان آنها برای یافتن محل اصلی نشت گاز انجام نمی‌شود و دانشمندان معتقدند با توسعه این تحقیقات می‌توانند از این تکنولوژی برای مأموریت‌های علمی مانند شناسایی متان در مریخ، تشخیص زودهنگام بیماری‌ها یا همچنین آفات موجود در گلخانه‌ها بهره بگیرند.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: بسیار کوچک نشت گاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۶۹۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصلحت قطعی همچنان در انتظار تصمیم مجمع تشخیص مصلحت نظام

طرح الزام به تنظیم سند رسمی کشور که امام خامنه‌ای از آن به‌عنوان "مصلحت قطعی" یاد کرده‌اند، همچنان در انتظار تصمیم اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار دارد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب در دیدار سال قبل با رئیس و مسئولان قوه قضاییه معاملات غیررسمی اموال غیرمنقول را "منشأ بزرگ فساد" خواندند و در حکمی بسیار مهم تأکید کردند: "خیلی از فسادها در مورد اموال غیرمنقول از همین معاملات غیررسمی و معاملات عادی به وجود می‌آید؛ باید جلوی این گرفته شود و واقعاً این‌جوری است که اگر حالا به‌فرض از دیدگاه شورای محترم نگهبان یک اشکالی هم این قانون مجلس داشته باشد، مصلحت قطعی نظام و کشور در این است که این قانون باید دنبال بشود یعنی این شیوه‌ای که الآن رایج است که دو خط بنویسند، منتقل کنند و مانند به اینها، منشأ فسادهای بزرگ است."

زمانی که این بیانات مطرح شد، طرح الزام به تنظیم سند رسمی به دلیل رفع نشدن اختلاف دیدگاه بین مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان قانون اساسی، به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شده بود و همچنان این "مصلحت قطعی" در انتظار تصمیم اعضای مجمع است.

الزام به تنظیم سند رسمی یک "جراحی حقوقی ـ اقتصادی ـ اجتماعی"مخالفان اعتبارزدایی از اسناد عادی از افشای اموالشان می‌ترسند

بررسی متن ابتدایی طرح پس از توصیه مقام معظم رهبری با سرعت بیشتری در کمیسیون حقوقی ـ قضایی مجمع تشخیص مصلحت مورد رسیدگی قرار گرفت؛ هرچند اختلافات فقهی مانع از سرعت گرفتن بیش از پیش رسیدگی‌ها شد تا اینکه در طرح پس از چکش‌کاری در کمیسیون تخصصی که ریاست آن را رئیس قوه قضاییه به عهده دارد، به صحن مجمع آمد.

تصویب بسیاری از مواد این طرح که مواد یک و 10 آن از اهمیت ویژه‌تری برخوردار است، به سرعت خوبی پیش رفت تا اینکه نوبت به بررسی ماده 10 شد که درباره سامانه‌ای که سازمان ثبت متولی آن است بحث می‌‌کند و مربوط به طی ایام گذار در بحث اعتبارزدایی از اسناد عادی است.

قرار بود روز چهارشنبه گذشته (12 اردیبهشت) این ماده هم به تصویب اعضا برسد که به گفته یکی از اعضای کمیته نهایی‌سازی متن طرح الزام به تنظیم سند رسمی در معاملات مربوط به اموال غیرمنقول در مجمع تشخیص مصلحت نظام، متأسفانه این ماده و این طرح هنوز جمع‌بندی نشده و بررسی‌ها هنوز ادامه دارد.

تأخیر در تصویب این طرح مهم در حالی است که امام خامنه‌ای از آن به عنوان مصلحت قطعی نظام و کشور یاد کرده‌اند و طبق آمارهای رسمی اعلام شده از قوه قضاییه، با تصویب و اجرای این طرح حجم ورودی‌ پرونده‌های حقوقی و قضایی تا 50 درصد کاهش خواهد یافت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مصلحت قطعی همچنان در انتظار تصمیم مجمع تشخیص مصلحت نظام
  • موساد دستگاه‌های تشخیص چهره را در نوار غزه نصب کرد
  • چرا رتیل‌ها مودار هستند؟
  • پنتاگون اعلام کرد پدافند هوایی اردن را تقویت می‌کند
  • پنتاگون پدافند هوایی اردن را تقویت می‌کند
  • تصاویر پهپادها جنایت جدید ضدبشری اسرائیل در غزه را فاش کرد
  • تصاویر پهپادها جنایت جدید ضدبشری اسرائیل در غزه را فاش کرد+ فیلم
  • تولید میکروقطره‌هایی که برای تشخیص دقیق بیماری استفاده خواهند شد
  • کلاهبرداری تتر چیست و چطور آن را تشخیص دهیم
  • اتمام رفع تداخلات اراضی در سیستان‌وبلوچستان