Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اتاق خبر، به نقل از پایگاه خبری اتاق ایران، حمیدرضا صالحی رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران با بیان اینکه وزیر جدید نیرو در شرایطی کاندید اداره این وزارتخانه شده که تداوم رویکردهای غلط از گذشته تا امروز در این وزارتخانه هزینه‌های فراوانی را بر کشور تحمیل کرده است، می‌گوید: متاسفانه آثار زیان‌بار این وضع را در تابستان امسال دیدیم و پیش‌بینی می‌شود کمبود برقی که به صورت میراث‌وار به ما رسیده و علت عمده آن عدم سرمایه‌گذاری در سال‌های گذشته بوده، در سال اینده هم گریبان‌گیر ما باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  

صالحی با ارزیابی برنامه‌های گزینه پیشنهادی وزارت نیرو می‌افزاید: در حوزه انرژی و آب با مشکلات مختلفی مواجه هستیم و باید ببینیم برنامه‌های آقای محرابیان، وزیر پیشنهادی تا چه حد می‌تواند منجر به کاهش این نگرانی‌ها شود. به اعتقاد من برنامه‌های ایشان و آنچه قرار است ظرف 4 سال اینده دنبال کند تا حدودی در تداوم همان نگاه‌های قبلی است. به همین دلیل این نگرانی را ایجاد می‌کند که مبادا با توجه به عدم تغییر پارادایم و نگرش در حوزه انرژی همان مسیری را برویم که در گذشته هم رفته‌ایم.

رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران به پیشنهادات بخش خصوصی برای بهبود عملکرد وزارت نیرو پرداخته و ادامه می‌دهد: پیشنهادات بخش خصوصی این است که وزارت نیرو اجازه دهد از ظرفیت‌هایی که در حوزه انرژی در بخش خصوصی ایجاد کردیم کمال بهره را ببریم. اجازه دهد اقتصاد انرژی در جای خودش بنشیند و اجازه دهد نهادهای رگولاتوری درست و صحیحی ایجاد شوند تا بتوانند از ظرفیت‌هایی که در کشور داریم نهایت استفاده را ببریم.

او تاکید می‌کند: رعایت این نکات هم می‌تواند ظرفیت نیروگاه‌های ناتمام موجود را با اصلاح ساختار اقتصاد انرژی به سرانجام برساند و در یک سال آینده این نیروگاه‌ها را به اتمام برساند و هم می‌تواند نیروگاه‌های نیازمند تعمیر و ترمیم را به مدار برگرداند. از طرفی هم با اصلاح ساختار اقتصاد انرژی و فعالیت نهادهای بالادستی در حوزه انرژی مثل بورس انرژی که یک نهاد مترقی است و می‌تواند این نگرانی‌ها را کم کند، هم به سمت بهینه‌سازی مصرف به ویژه مصرف صنایع خواهیم رفت و هم اینکه منابع خوبی از سمت صنعت به حوزه تولید انرژی وارد خواهد شد. این راهی است که به نظر می‌رسد در حوزه برق باید در پیش گرفت.

صالحی درباره رویکردهای ضروری در حوزه آب نیز می‌گوید: در حوزه آب وزیر پیشنهادی نیرو با مشکلات بزرگی از جمله بحث مدیریت منابع آب روبرو است. متاسفانه در این حوزه به خصوص در بخش کشاورزی سیاست‌های پوپولیستی زیادی داشتیم. ما از حفاظت از منابع اصلی و رودخانه های کشور فاصله گرفتیم. نوع نگاه به سدها باید تجدید نظر شود تا بتوانیم از منابعمان به خوبی استفاده کنیم. وزیر جدید باید برای سواستفاده از منابع زیرزمینی فکری کند.

او در نهایت توصیه می‌کند: از آنجا که خوشبختانه در بخش خصوصی هم در حوزه برق و هم در حوزه آب ظرفیت‌های بسیار بزرگی در این چهل سال ایجاد کردیم؛ وزیر نیرو تا جایی که می‌تواند باید از این ظرفیت استفاده کرده و امور را به بخش خصوصی واگذار کند. باید 80 درصد از امور وزارت نیرو به بخش خصوصی واگذار شود. وزیر نیرو با این نگاه می‌تواند تمرکز اصلی خود را بر راهبردها و سیاست‌ها و حفظ منابع و استراتژی‌ها متمرکز کرده و از تصدی‌گری فاصله بگیرد. بهرحال بخش خصوصی کشور آماده است تا در کنار ایشان پرتوان برای حل مشکلات وارد شود.

صالحی درباره توان بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری لازم در حوزه تولید انرژی هم می‌گوید: اگر نهاد رگولاتوری به درستی در جای خود بنشیند و دولت از تصدیگری فاصله بگیرد و اجازه دهد بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران وارد شوند و با مصرف‌کنندگان برق  و مخصوصا مصرف‌کنندگان تجاری و صنعتی بزرگ قراردادهای چندجانبه بلندمدت منعقد کنند، درآمدهایی که از این ناحیه ایجاد می‌شود را می‌توان صرف احداث نیروگاه‌های جدید کرد. دولت اگر ورود نکند خیلی از کارها بهتر انجام می‌شود. صنعت برق در همه جای دنیا صنعت ثروتمندی است اما در ایران با نگاه بسته و سرکوب‌گر و انحصارگر دولتی، صنعت برق به این جا رسیده است.  ورود دولت در این  در این سال‌ها باعث شده فرصت‌ها را از دست بدهیم.

   

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: وزیر پیشنهادی نیرو حوزه انرژی نیروگاه ها وزارت نیرو بخش خصوصی اجازه دهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۷۱۱۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از برنامه برای رفع نقاط پرتصادف تا تمهیدات تسهیل تردد زائران اربعین حسینی

معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی به تشریح اقدامات و عملکرد این وزارتخانه در حوزه‌های ایمنی راه‌ها، ترانزیت و برنامه ریزی برای سفرهای اربعین حسینی امسال پرداخت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سید کمال هادیان فر با اشاره به عملکرد وزارت راه و شهرسازی در حوزه ایمنی راه‌ها و رفع نقاط حادثه‌خیز اظهار کرد: برخی از نقاط پر تصادف مربوط به گذشته است و باید توجه داشت که ۴۶ هزار کیلومتر از ۲۷۰ هزار کیلومتر راه موجود در کشور را راه‌های شریانی و برخوردار از جدا شونده و نیوجرسی تشکیل می‌دهند، اما راه‌های فرعی بسیاری با استانداردهای مخصوص خود و بدون برخورداری از جداشونده نیز در دست بهره برداری هستند که ارتقای راه‌ها و تبدیل به دوبانده یا تعریض آنها نیازمند منابع مالی زیادی است.

وی افزود: در جلساتی که با حضور مسئولان سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای و پلیس راهور فراجا برگزار شد، از ۳۲۰۰ نقطه، بالغ بر ۸۸۷ نقطه پر تصادف شناسایی شده است که ۴۱۲ نقطه با منابع داخلی وزارت راه و شهرسازی برطرف شده و ۴۷۵ نقطه دیگر در اولویت برنامه‌های امسال قرار دارد.

معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: دولت برای برنامه هفتم توسعه ۳ هزار میلیارد تومان برای تسریع رفع نقاط پر تصادف پیشنهاد کرده بود که مورد قبول مجلس قرار گرفت اما در برخی بخش‌ها ابهامات مختصری برای نمایندگان به وجود آمد که در جلسات برگزار شده این موارد روشن شد و امید است در چند روز آینده به تصویب برسد.

۶۰ درصد تصادفات در ۳۰ کیلومتری ورودی شهرها رخ می‌دهد

هادیان فر با بیان اینکه ۶۰ درصد تصادفات در ۳۰ کیلومتر ورودی شهرها رخ می‌دهد، گفت: این آمار به رفتار رانندگی از جاده به بزرگراه درون شهری بر می‌گردد و بی توجهی به کاهش سرعت یا خستگی و خواب آلودگی بر آن تأثیر دارد. از این رو وظایف مربوط به رفع مشکلات حریم جاده و حریم شهر به استانداران محول شده است تا نسبت آن اقدام کنند.

وی با اشاره به اهمیت برگزاری مستمر کمیسیون ایمنی ترافیک و شورای عالی ترافیک تصریح کرد: برگزاری جلسات کمیسیون ایمنی راه‌ها با حضور دستگاه‌های عضو بسیار تأثیرگذار است. به طور مثال در جلسه گذشته کمیسیون ایمنی راه‌ها طرح کاهش ۱۰ درصدی تصادفات سالانه ارائه شد و مورد تاکید وزیر راه و شهرسازی قرار گرفت.

حوزه ترانزیت ساماندهی می‌شود

معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی در ادامه به حوزه ترانزیت و حمل و نقل بین‌المللی اشاره کرد و گفت: با جدیت کامل به دنبال تکمیل شاخه ریلی کریدور شمال-جنوب و قطعه رشت به آستارا هستیم.

هادیان فر افزود: هدف ما در معاونت حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی، سازمان یافتگی در حوزه ترانزیت است و نیازمند ایجاد بستری هستیم که نقش تمامی دستگاه‌های دست‌اندرکار ترانزیت در آن دیده شود و صاحب کالا از قیمت، زمان و سطح خدمات ارائه شده در کریدور ترانزیتی عبوری از ایران آسوده خاطر باشد.

وی بر ابتکار وزیر راه و شهرسازی با عنوان "ایران راه" تاکید کرد و گفت: باید پلتفورم نام برده ایجاد شود و استقبال صاحبان کالا برای عبور بار بین‌المللی از کریدورهای عبوری از داخل ایران به عنوان مسیرهای امن، ارزان و سریع جلب شود.

امسال ۴ میلیون زائر در مراسم اربعین شرکت می‌کنند

معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی به تدابیر اندیشیده شده برای جابه‌جایی زائران اربعین حسینی در سال جاری اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین مسائل ما اقدام برای رفع ناترازی ناوگان نسبت به زائرین در ایام اربعین است که طبق پیش‌بینی‌ها امسال بالغ بر ۴ میلیون زائر در این مراسم شرکت می‌کنند که در این راستا از طرف عراقی درخواست شده، خودروهای زائران ایرانی بتوانند با تمهیداتی که در نظر گرفته شده وارد خاک عراق شوند. همچنین ۱۵۰ میلیون یورو به واردات ۲۰۰۰ دستگاه اتوبوس با کارکرد زیر ۵ سال اختصاص داده شد.

کد خبر 748610

دیگر خبرها

  • ادارات لرستان سهم اعتبارات وزارتخانه‌ای را تا پایان اردیبهشت مشخص کنند
  • وضعیت اعتبارات عمرانی و هزینه‌ای لرستان هر چه سریع‌تر مشخص شود
  • ابتکار وزارت نیرو برای حل بحران خاموشی‌ها؛ راه‌اندازی پویش!
  • وزارتخانه‌های نیرو، ارتباطات و سازمان انرژی اتمی پیشتاز صدور به موقع مجوز‌ها
  • ‌بری: طرح پیشنهادی فرانسه را دریافت نکرده‌ایم/ نبرد ما تا توقف جنگ در غزه ادامه می‌یابد
  • بلینکن: پیشنهادی «سخاوتمندانه» به حماس داده شده است
  • افتتاح مرکز پایش هوشمند انرژی برق در همدان
  • بازدید وزیر نیرو از پست‌های ۴۰۰ کیلوولت برق باغستان کرج و چهارباغ
  • از برنامه برای رفع نقاط پرتصادف تا تمهیدات تسهیل تردد زائران اربعین حسینی
  • حملات سنگین روسیه به ۴ نیروگاه حرارتی اوکراین