Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: این روزها باغ‌ها، مزارع و نخلستان‌های جنوب کرمان شاهد تلاش کشاورزان برای به ثمر رساندن محصولات کشاورزی است، مشکلات اقتصادی، دلال بازی، افت قیمت محصولات کشاورزی و قیمت بالای حمل و نقل و نهاده‌ها مشکلات این قشر را نسبت به گذشته بیشتر کرده اما نه تنها اقدامی برای حل مشکلات صورت نگرفته است بلکه هر روز بر بار مشکلات این قشر محروم افزوده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خشکسالی و کمبود شدید بارندگی در جنوب کرمان این روزها بسیاری از منابع آبی جنوب استان را خشک کرده و برکه‌های، چشمه‌ها و رودخانه‌ها خشک شده است.

خشکسالی و کمبود شدید بارندگی در جنوب کرمان این روزها بسیاری از منابع آبی جنوب استان را خشک کرده و برکه‌های، چشمه‌ها و رودخانه‌ها خشک شده است

رودخانه هلیل رود نیز پس از یک سال در نهایت روز گذشته بود که برای ساعاتی جاری شد اما این میزان حق آبه نتوانست دردی از کشاورزان دوا کند.

بسیاری از باغ‌های و نخلستان‌های جنوب کرمان در گرمای ۵۰ درجه‌ای این روزهای شهرستان‌های جنوبی کرمان در حال خشک شدن هستند و در این میان تنها منابع آب‌های زیر زمینی است که کشاورزی را زنده نگه داشته و هر سال این منابع محدود تر می‌شود.

اما طی روزهای اخیر کشاورزان با مشکل عدم وجود سوخت و گازوئیل برای روشن کردن پمپ‌ها مواجه شده‌اند و در حالی که گرمای شدید هوا در حال از بین بردن محصولات است اما سوختی برای روشن کردن پمپ‌ها وجود ندارد و مزارع و باغ‌ها در حال خشک شدن هستند.

باغ‌های مرکبات و نخلستان‌ها در حال خشک شدن هستند

یکی از کشاورزان در گفتگو با مهر می‌گوید: درختان و نخل‌ها در حال خشک شدن هستند و هر چه به مسئولان مراجعه و طرح مشکل می‌کنیم هیچ اقدامی انجام نمی‌دهند.

محمد افراسیابی ادامه داد: برای مجموع باغ من در یک ماه یک بشکه و نیم گازوئیل اختصاص دادند که خیلی زود تمام شد و دیگر نمی‌توانیم پمپ را روشن کنیم.

وی گفت: در بازار آزاد گازوئیل وجود دارد اما بسیار گران است و نمی‌توانیم سوخت تهیه کنیم در نتیجه مزارع و باغ‌ها در حال خشک شدن هستند.

ابراهیم تاجیک نیز یکی دیگر از کشاورزان است که می‌گوید: با این وضعیت سوخت نمی‌توانیم گندم و محبوبات کشت کنیم و درختان نیز خسارت جدی دیده‌اند.

وی با اشاره به کاهش شدید بارندگی گفت: تنها امکان ما برای آبیاری برداشت آب از چاه‌ها است و در جنوب کرمان همه چاه‌ها با گازوئیل روشن می‌شوند.

وی افزود: میزان سوخت اختصاص یافته نسبت به سالهای گذشته به شدت کاهش یافته است و اگر این وضعیت ادامه یابد با چالش جدی مواجه می‌شویم و درختان چندین ساله مرکبات و نخل‌ها از بین می‌روند.

میزان سوخت اختصاص یافته نسبت به سال‌های گذشته به شدت کاهش یافته و اگر این وضعیت ادامه یابد با چالش جدی مواجه می‌شویم و درختان چندین ساله مرکبات و نخل‌ها از بین می‌روند

وی از خشک شدن علوفه و یونجه کشاورزان خبر داد و گفت: چرا شرکت نفت، مسئولان جهاد کشاورزی جنوب استان و وزارتخانه به حال کشاورزان چاره نمی‌کنند؟ در بازار علوفه نیست و ما هم نمی‌توانیم علوفه تولید کنیم در این میان تکلیف دام‌ها چه می‌شود؟ کسی به این مشکلات فکر می‌کند؟ یا فقط پشت میزها می‌نشینند و حقوق می‌گیرند.

مدیرامور آب شهرستان منوجان در این خصوص به مهر گفت: پیرو مراجعات مکرر کشاورزان مبنی بر کمبود میزان سوخت موتور پمپ‌های کشاورزی ذکر چند نکته جهت تنویر افکار عمومی و اطلاع کشاورزان ضروری است.

با کمبود شدید منابع آب زیر زمینی مواجه هستیم

عباس عطاپور گفت: با توجه به اینکه میانگین بارش شهرستان منوجان طی چند دهه اخیر ۱۶۰ میلیمتر بوده اما طی چندین سال اخیر به پایین‌ترین میزان خود رسیده است مدیریت برداشت آب بسیار ضروری است چون خشکسالی منجر به افت شدید سطح آب زیرزمینی در منطقه شده است.

وی گفت: با توجه به موارد فوق طبق بخشنامه‌های صادره از وزارت نیرو به کلیه ادارات امور آب کشور با توجه به افت شدید آب‌های زیرزمینی و برای جلوگیری از کاهش بیشتر منابع آب که تبعات جبران ناپذیری از جمله نشست زمین را به دنبال دارد، اقدام به کاهش میزان آبدهی و اصلاح پروانه چاه مطابق دستور العمل شده که به تبع کاهش آبدهی، قدرت موتور هم کاهش می‌یابد که این امر بر میزان سوخت دریافتی مؤثر است و این اقدامات مطابق دستورالعمل ارسالی از وزارتخانه انجام شده است و در نهایت میزان سوخت تخصیصی برای هر کشاورز در نظرگرفته شده است.

لزوم استفاده بهینه از آب و آبیاری مکانیزه

مریم سلاجقه کارشناس امور کشاورزی اداره کل هواشناسی استان کرمان نیز در گفتگو با مهر به تداوم خشکسالی در استان کرمان به خصوص در مناطق جنوبی استان اشاره کرد و گفت: خشکسالی در سال جاری آبی بی سابقه است و موجب بروز مشکلاتی برای کشاورزان شده است.

وی تصریح کرد: در شرایط کنونی نمی‌توان پیش بینی کرد که سال آبی آینده روند بهبود خواهد یافت به همین دلیل مدیریت مصرف آب بسیار مهم است.

سلاجقه افزود: استفاده از روش‌های آبیاری مکانیزه، جلوگیری از تبخیر و یا جذب آب به زمین از جمله راهکارهای مصرف بهینه آب است که در این خصوص مسئولان باید چاره اندیشی کنند.

در شرایط کنونی به نظر می‌رسد مسئولان به جای رفع مشکل کمبود آب، جلوگیری از آبیاری سنتی و تأمین منابع پایدار آب و اصلاح الگوی کشت بهترین راهکار را کاهش آبدهی چاه‌های آب دیده‌اند که بیشترین خسارت را به بخش کشاورزی استان وارد می‌کند.

کد خبر 5285784

منبع: مهر

کلیدواژه: خشکسالی خسارت خشکسالی جهاد کشاورزی جنوب کرمان محرم 1400 ویروس کرونا ماه محرم عاشورا مراسم عزاداری عکس استانها واکسن کرونا تاسوعا و عاشورا شیوع کرونا محدودیت های کرونایی آمار کرونا بوشهر رسانه هیئت نماز ظهر عاشورا حال خشک شدن هستند جنوب کرمان میزان سوخت منابع آب باغ ها پمپ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۷۲۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با اسیدیته قهوه، یکی از اصلی‌ترین خصوصیات قهوه آشنا شوید

آیا شما هم هنگام نوشیدن قهوه، متوجه ته‌مزه ترش و تیز آن شده‌اید؟‌ این ترشی و طعم تیز که گاهی ما را یاد طعم‌یادهای میوه‌ای می‌اندازد، همان اسیدیته قهوه است.

به گزارش ایسنا به نقل از سایت دلکینی، اسیدیته، یکی از اصلی‌ترین خصوصیات قهوه در کنار طعم، آروما (رایحه)‌ و بادی آن است. در واقع اسیدیته قهوه اگر به‌اندازه باشد، طعم قهوه را به‌طور چشم‌گیری بهبود می‌بخشد. البته این خاصیت جالب قهوه، عوارضی نیز دارد. اگر معده حساسی دارید، ممکن است با مصرف زیاد قهوه‌ درگیر رفلاکس معده شوید. هرچند جای نگرانی وجود ندارد و با یک‌ سری راهکار، می‌توان از این مسئله جلوگیری کرد.

اسیدیته قهوه چیست؟

همان‌طور که در ابتدا گفتیم، اسیدیته قهوه یکی از ویژگی‌های قهوه است که مسئولیت طعم تیز و ترش‌مزگی قهوه را برعهده دارد. این ویژگی اگر در قهوه به‌اندازه باشد، پیچیدگی قهوه را افزایش داده و طعم کلی را بهبود می‌بخشد. برخی افراد اسیدیته قهوه را با سطح pH قهوه اشتباه می‌گیرند، اما بدانید این دو کاربرد و تعاریف متفاوتی دارند. در واقع مقیاس pH میزان اسیدی یا قلیایی بودن مواد را اندازه می‌گیرد، اما اسیدیته قهوه به درک چشایی ارتباط دارد. اسیدیته قهوه، ناشی از وجود اسیدهای طبیعی موجود در دانه‌های قهوه است که معمولا شامل اسید کلروژنیک، اسید سیتریک و اسید کوئینیک می‌شوند. در واقع نوع و میزان این اسیدها در قهوه، اسیدیته آن را تعیین می‌کنند.

عواملی که روی اسیدیته قهوه تأثیر می‌گذارند

نوع و خاستگاه دانه قهوه: انواع مختلف دانه قهوه، بنا به خاستگاه و شرایط کشت‌شان میزان اسیدیته متفاوتی دارند. مثلا دانه‌هایی که در ارتفاعات بالاتر کشت می‌شوند، اسیدیته بیشتری دارند. از همین جهت قهوه عربیکا که در نواحی مرتفع‌تر تولید می‌شود، اسیدیته بیشتری نسبت به قهوه روبوستا دارد. بنابراین، اگر دنبال اسیدیته پایین‌تر هستید، در فروشگاه قهوه دلکینی دنبال ترکیباتی با درصد روبوستای بیشتر باشید یا تحقیقات بیشتری در زمینه خاستگاه‌های قهوه انجام دهید. درجه برشته‌کاری: فرایند برشته‌کاری بر اسیدیته قهوه تأثیر مستقیم دارد. هر چقدر درجه برشته‌کاری قهوه پایین‌تر باشد، اسیدیته بیشتر در دانه باقی می‌ماند. بنابراین، قهوه دارک رست اسیدیته کمتری نسبت به قهوه مدیوم رست و البته لایت رست دارد. این مسئله به خاطر این است که برای قهوه دارک رست، از درجه بالایی برای برشته‌کاری استفاده می‌شود که تا حد زیادی اسیدیته قهوه را از بین می‌برد. روش دم‌آوری: نحوه دم‌آوری قهوه و در واقع روش عصاره‌گیری آن، روی اسیدیته قهوه اثر می‌گذارد. مثلا قهوه‌های پور اور، ایروپرس یا اسپرسو، اسیدیته بیشتری را از پودر قهوه استخراج می‌کنند. در مقابل، روش‌هایی مثل کلد برو و فرنچ پرس، قهوه‌ای با اسیدیته و ترشی کمتر به شما تحویل می‌دهند.

آیا اسیدیته قهوه برای بدن مضر است؟

اسیدیته، یک ویژگی طبیعی در قهوه است و معمولا برای سلامتی ضرری ندارد. در واقع بعضی از اسیدهای موجود در قهوه مثل کلروژنیک، خواص آنتی‌اکسیدانی دارند و می‌توانند خطر بعضی از بیماری‌ها را کاهش دهند. با وجود این، مصرف زیاد قهوه‌هایی با اسیدیته بالا، ممکن است برای افراد با معده‌های حساس مشکل‌ساز شود و رفلاکس معده را تشدید کند.

چطور اسیدیته قهوه را کنترل کنیم؟

دانه قهوه را درست انتخاب کنید: با توجه به عوامل بخش قبلی، دانه قهوه با اسیدیته پایین خریداری کنید. مثلا قهوه برزیل، سوماترا و گواتمالا به اسیدیته پایین شهرت دارند. علاوه‌بر این، به درجه رست قهوه دقت کنید و ترجیحا دانه قهوه دارک رست بخرید که اسیدیته کمتری دارد. دانه قهوه را با درجه ریز آسیاب کنید: هر چقدر درجه آسیاب قهوه ریزتر باشد، اسیدیته کمتری از آن استخراج می‌شود. البته آسیاب قهوه به روش دم‌آوری شما بستگی دارد. روش‌های دیگر دم‌آوری قهوه را امتحان کنید: برای مثال قهوه کلد برو، بهترین روش تهیه قهوه برای کسانی است که قهوه با اسیدیته پایین می‌خواهند؛ چرا که در تهیه آن از آب داغ استفاده نمی‌شود. به قهوه پوست تخم‌مرغ اضافه کنید: مقداری پوست تخم‌مرغ را خرد کرده و به شکل پودر با قهوه آسیاب‌شده مخلوط کنید. پس از دم‌آوری، با استفاده از صافی نوشیدنی خود را سرو کنید. به‌خاطر ترکیبات قلیایی پوست تخم‌مرغ، اسیدیته قهوه کاهش می‌یابد. به قهوه نمک اضافه کنید: اگر کمی نمک به قهوه دم‌شده‌تان اضافه کنید، اسیدیته کمتر شده و طعم قهوه بهبود می‌یابد. از فیلتر کاغذی استفاده کنید: فیلتر کاغذی، روغن‌ قهوه را می‌گیرد و اسیدیته آن را پیش از سروکردن کاهش می‌دهد.

قهوه را با شیر مصرف کنید: اضافه‌کردن شیر به قهوه،‌ از بهترین روش‌های کاهش اسیدیته قهوه است. شیر دارای خاصیت ضداسیدی است و از رفلاکس معده جلوگیری می‌کند. اگر به هر دلیلی نمی‌توانید لبنیات مصرف کنید، هیچ نگران نباشید. شیرهای گیاهی مثل شیر بادام نیز به‌خاطر خاصیت قلیایی، برای کاهش میزان اسیدیته قهوه مناسب هستند.

سخن پایانی

آشنایی با اسیدیته قهوه و درک آن برای قهوه‌دوستانی که درمورد نوشیدنی موردعلاقه‌شان کنجکاو هستند، ضروری است. خیلی‌ها ترشی و طعم تیز قهوه را می‌پسندند و بعضی‌ها از آن فراری هستند! انتخاب درست فروشگاه خرید قهوه می‌تواند شما را در این مسیر یاری کند. با دانستن عوامل تأثیرگذار بر اسیدیته قهوه، می‌توانید دانه قهوه مناسبی بخرید تا در نهایت به قهوه مدنظر با میزان اسیدیته دلخواهتان دست یابید.

انتهای رپرتاژ آگهی

دیگر خبرها

  • ابتکار وزارت نیرو برای حل بحران خاموشی‌ها؛ راه‌اندازی پویش!
  • گرمای شدید و اعلام وضع اضطراری در جنوب آسیا
  • رونق حمل و نقل جاده‌ای کالا
  • رونق حمل و نقل جاده ای کالا
  • هشدار به کشاورزان ۳۱ استان با ورود سامانه بارشی جدید
  • هشدار به کشاورزان ۳۱ استان با ورود سامانه بارشی جدید از سه‌شنبه
  • مشکلات مالی، دانشگاه انگلیسی را به مرز نابودی رساند
  • با این مواد غذایی درد را فراموش کنید
  • خرید بیش از ۵۶۰ هزار تن گندم از کشاورزان خوزستان
  • با اسیدیته قهوه، یکی از اصلی‌ترین خصوصیات قهوه آشنا شوید