Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران ، افسردگی یک اختلال خلقی است که با احساس غم و اندوه و بی انگیزگی همراه است.

به گزارش ساینس، برخی افراد به غلط بر این باورند که افسردگی تلقین ذهنی شخص است، باید یادآوری کرد این حالت روحی کاملا جدی بوده و می‌تواند تمام جنبه‌های زندگی را تحت تاثیر قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افسردگی علاوه بر سلامت روحی و جسمی بیمار، روابط عاطفی و شغلی نیز در معرض خطر قرار دارند و به همین دلیل آشنایی با علائم و پیشگیری از بروز آن برای تمام افراد حائز اهمیت است.

افسردگی بر نحوه تفکر، احساسات و رفتار تاثیرگذار است و در موارد شدید بر سلامت فیزیکی بیمار نیز تاثیر می‌گذارد.

افسردگی در سالمندان بسیار قابل توجه است چراکه سالمندان افسرده تمایلی به مراجعه به پزشک برای چکاپ دوره‌ای و مصرف داروهای تجویزشده ندارند و همین امر نشان می‌دهد افسردگی تا چه اندازه می‌تواند برای سلامتی سالمندان مضر باشد.

افسردگی در سالمندان یک معضل جدی است؛ چرا که باعث می‌شود این گروه در انجام امور روزمره بی انگیزه شوند و این موضع تهدیدی برای سلامتی است.

دانشمندان به صورت مداوم به دنبال کشف دلایل افسردگی به ویژه در سالمندان هستند. مطالعات جدید محققان دانشگاه منچستر نشان می‌دهد ناشنوایی و کم‌شنوایی یک عامل دخیل بر افسردگی سالمندان است.

این مطالعه که چهل سال به طول انجامیده با مطالعه بیش از ۷۴ هزار شرکت‌کننده ۵۰ تا ۸۹ ساله نشان می‌دهد، وضعیت اقتصادی در افسردگی سالمندان دخیل است و در سالمندان مرفه، افسردگی کمتر دیده می‌شود.

از طرفی ادامه تحقیقات نشان می‌دهد استفاده از سمعک در کاهش افسردگی و بهبود کیفیت زندگی در گروه‌های اقتصادی ضعیف‌تر بیشتر از گروه‌های اقتصادی قوی است. این بررسی‌ها نشان می‌دهد بهبود علائم افسردگی در افرادی که بیشتر اوقات از سمعک استفاده می‌کنند، بسیار بیشتر از افرادی است که گاهی اوقات از سمعک استفاده می‌کنند.

عوارض دیگر ناشنوایی

ناشنوایی چهارمین عامل ناتوانی در سراسر جهان است که با افزایش سن عارضه‌ای شایع محسوب می‌شود. مطالعات جدید نشان داده است که شنوایی به طرز فوق‌العاده‌ای با ارتباطات اجتماعی گره خورده است و افت شنوایی یکی از مهمترین موانع ارتباطات اجتماعی است.

مطالعات اخیر محققان ژاپنی نشان می‌دهد کاهش و از دست دادن شنوایی در سالمندان عواقب مختلفی از جمله محدودیت فعالیت‌های اجتماعی و انزوا، اضطراب، کاهش حافظه و مشکلات فیزیکی به همراه دارد.

کاهش شنوایی با افزایش استرس و اضطراب فرد، توانایی و تمایل خروج از منزل وایجاد تعاملات اجتماعی را کاهش می‌دهد.

مطالعات جدید محققان ژاپنی با بررسی اطلاعات بیش از ۲۲۰ هزار خانواده نشان می‌دهد کاهش شنوایی و روابط اجتماعی یکی از عوامل خطر کاهش حافظه و زوال عقل است.  

کاهش ارتباطات اجتماعی مهمترین عامل بروز افسردگی سالمندان است. از طرفی انزوا و کاهش فعالیت‌های اجتماعی، منجر به عدم تحرک و فعالیت‌های فیزیک می‌شود و عوارضی از جمله افزایش وزن، قند خون، کلسترول و چربی به همراه دارد و باعث تحلیل عضلات سالمندان می‌شود.

در این مطالعه تاثیر کاهش شنوایی بر سه حوزه محدودیت در فعالیت‌های اجتماعی خارج از خانه، اختلالات روانی و کاهش حافظه مورد بررسی قرار گرفته و اثر آن بر بیماری‌ها و اختلالات دیگر در حال آزمایش است.

تشخیص کاهش شنوایی، استفاده از تجهیزاتی مانند سمعک و حمایت اعضای خانواده مهمترین عوامل در کاهش آسیب‌های ناشی از این عارضه است.

بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی، بیش از ۳۵۰ میلیون نفر در سراسر جهان به افسردگی مبتلا هستند و این اختلال مهمترین عامل ناتوانی در سراسر جهان محسوب می شود. طبق این آمار زنان بیشتر از مردان در معرض افسردگی هستند.  

عواملی مانند تغییرات هورمونی، ساختار مغز و عوامل محیطی و اجتماعی می‌تواند در ابتلا به افسردگی دخیل باشد.

مهمترین علائم افسردگی:

کاهش یا افزایش اشتها

کاهش یا افزایش وزن

احساس سردرگمی، بی ارزش‌بودن، بی حوصلگی و احساس گناه

بروز دردهای ناگهانی و مشکلات جسمی جدید از قبیل درد پشت و سردرد

عدم تمرکز

اضطراب

اختلال در قدرت تصمیم‌گیری و حافظه

احساس غم، اندوه، پریشانی و ناامیدی به صورت مستمر

تحریک‌پذیری عصبی حتی در مواجهه با مسائل کم اهمیت

بی علاقگی و عدم تمایل نسبت به انجام امور عادی، شرکت در جمع دوستان و خانواده، تفریح، ورزش و کارهای گروهی

اختلال خواب شامل کم‌خوابی یا پرخوابی

احساس خستگی مزمن و کمبود انرژی

تکرار افکار مرگ و خودکشی

مطالعات محققان دانشگاه منچستر نشان می‌دهد چنانچه ناشنوایی سالمندان در مراحل اولیه درمان شود، به راحتی می‌توان از بروز افسردگی پیشگیری کرد.

پربیننده ترین مهم ترین علامت ابتلا به کرونا چیست؟ رنگ لب شما خبر از سر درون شما می دهد واکسن فایزر یا آسترازنکا، کدامیک مقاوم تر است؟ اصلاح واکسن اسپوتنیک وی برای مقابله با سویه دلتا مهمترین عامل بی خوابی و کم خوابی چیست؟

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: سالمندان ناشنوایی کاهش شنوایی نشان می دهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۷۳۹۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت به دنیای صدا

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرگز سیستان وبلوچستان، مدیر بیمارستان الزهرای زاهدان دراین خصوص گفت:نیرو‌های متخصص و کادردرمان در مرکز فوق تخصصی کاشت حلزون زاهدان حس شنوایی رو به کودکان ناشنواهدیه می‌دهندوحالا این کودکان ناشنواحالا باکاشت حلزون شنوایی دنیای جدیدی از اصوات وارتباطات رو تجربه میکنند.
خورسندی افزود:باراه اندازی مرکز کاشت حلزون شنوایی در این بیمارستان از سال ۹۸تاکنون ۱۰۷کودک ناشنپا، شنوایی خود را بدست آورده اند.
وی درادامه گفت:مناسب‌ترین سن برای شروع فرآیند کاشت حلزون برای کودکان ناشنوا قبل از سه تا پنج سالگیست.
گفتنیست در حال حاضر ۸۰۰ کودک ناشنوای دیگر دراستان شناسایی شده که ۳۰۰نفر انان در نوبت کاشت حلزون در دراین مرکزقرار دارند.

دیگر خبرها

  • بازگشت به دنیای صدا
  • تاثیر بی‌نظیر این میوه برای کاهش وزن
  • سردار رادان: قرائت قرآن از زنان مکشوفه حجاب را نشان می دهند/ این تفکر حتی برخی افراد حزب اللهی را تحت تاثیر قرار داده و تصاویر آن دست به دست می‌شود
  • خواص قهوه + تاثیر بر لاغری و عوارض مصرف بیش از حد
  • ماه بر سلامتی کدام عضو بدن ما تاثیر می گذارد؟
  • ۷ تاثیر شگفت انگیز و باورنکردنی سفیده و زرده تخم مرغ برای پوست و مو
  • تاثیر باور‌های فراشناختی بر میزان سازگاری فردی و اجتماعی
  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید
  • بیماری که با افسردگی مرتبط است
  • این دروغ را درباره کاهش افسردگی باور نکنید