Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، تونی بلر، نخست وزیر سابق انگلیس که به نیرو‌های انگلیسی دستور پیوستن به تهاجم تحت رهبری آمریکا به افغانستان را صادر کرد، در مقاله‌ای طولانی که دیشب در وب سایت وی منتشر شد، نوشت: خروج شتابزده یک تصمیم "غم انگیز، خطرناک و غیر ضروری" بود که اهداف غرب را تضعیف کرد.

نخست وزیر اسبق انگلیس گفته است: اکنون یک وظیفه اخلاقی برای نیرو‌های غربی وجود دارد اینکه تا خروج همه افراد واجد شرایط، در افغانستان بمانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا را متهم کرد که تحت تاثیر "یک شعار سیاسی نامطلوب در مورد پایان دادن به جنگ‌های ابدی " قرار گرفته، در حالیکه تعامل ما در سال ۲۰۲۱ فرسنگ‌ها با تعهد ما در ۲۰ یا حتی ۱۰ سال قبل فرق دارد.

او می‌نویسد: "ترک افغانستان و مردم آن غم انگیز، خطرناک و غیر ضروری است، نه به نفع آن‌ها و نه به نفع ما است. "

وی افزود: تصمیم برای بازگرداندن افغانستان به همان گروهی که جنایات ۱۱ سپتامبر از آن برخاسته بود و به گونه‌ای که به نظر می‌رسد تقریباً برای تحقیر ما طراحی شده است، این سوال را در ذهن همه متحدان و دشمنان به وجود آورده که "آیا غرب اراده استراتژیک خود را از دست داده است؟ "

وی گفت: جهان در حال حاضر از وضعیت غرب مطمئن نیست، زیرا بسیار واضح است که تصمیم برای خروج از افغانستان در این راه نه با استراتژی کلان و نه با سیاست اتخاذ شده است.

وی از ایالات متحده و بریتانیا خواست لااقل به تعهدات خود در قبال افغان‌هایی که به آن‌ها کمک کرده‌اند عمل کنند، در شرایطی که این نگرانی وجود دارد که ممکن است فقط چند روز دیگر فرصت خروج پرواز‌ها از کشور وجود داشته باشد. رئیس جمهور بایدن پیام‌های متفاوتی در مورد مدت زمان ارائه برنامه تخلیه داده است و بعید است که انگلیس بتواند پس از خروج ارتش آمریکا به روند خروج ادامه دهد.

بلر می‌نویسد: ما باید خارج شویم و به کسانی که مسئولیت آن‌ها را داریم پناه دهیم - آن افغان‌هایی که به ما کمک کردند و در کنار ما ایستادند و حق دارند از ما بخواهند که در کنار آن‌ها باشیم.

وی افزود: نباید ضرب‌الاجل‌های ساختگی خلق کنیم، یک تعهد اخلاقی داریم که تا زمانی که همه کسانی که نیاز به خروجشان هست خارج نشوند، به آن پایبند باشیم و ما باید این کار را نه با کینه، بلکه از روی احساس عمیق انسانیت و مسئولیت انجام دهیم.

بلر گفت: عدم مشورت با انگلیس قبل از خروج نشان از افول قدرت ما در صحنه جهانی دارد.

او می‌گوید: برای بریتانیای خارج از اروپا با پایان مأموریت افغانستان بدون مشورت و اطلاع از سوی بزرگترین متحد ما باید تأمل جدی داشته باشیم. ما هنوز آن را نمی‌بینیم، اما ما در خطر سقوط به سطح دوم قدرت جهانی هستیم. شاید برای ما مهم نیست، اما حداقل باید یک تصمیم راسخ گرفت.

وی گفت که روسیه، چین و ایران این شرایط را شاهد هستند و از آن سوءاستفاده خواهند کرد. وعده‌های غرب به عنوان "ارز ناپایدار" تلقی خواهد شد.

بلر همچنین به اشتباهاتی در نحوه انجام ماموریت افغانستان از سال ۲۰۰۱ اعتراف کرد و گفت: ما چشم انداز حمایت از تعهد اساسی در تبدیل افغانستان از یک دولت تروریستی شکست خورده به یک دموکراسی کارآمد در حال بهبود را نادیده گرفتیم. ممکن است این جاه طلبی بیجا بود، اما این یک آرزوی واهی نبود.

وی گفت: شکی نیست که طی سال‌ها اشتباهاتی انجام دادیم که برخی از آن‌ها جدی بودند. اما واکنش به اشتباهات ما متأسفانه اشتباهات بعدی بود. امروز ما در حال و هوایی هستیم که به نظر می‌رسد آوردن دموکراسی توهم ایجاد یک آرمان شهر است و مداخله تقریباً به هر نوعی، یک کار احمقانه.

وی از انگلیس، تحت ریاست گروه کشور‌های G ۷، خواست تا متعهد به هماهنگی کمک به مردم افغانستان "و محاکمه رژیم جدید" باشد.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: تونی بلر افغانستان نخست وزیر سابق انگلیس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۷۷۵۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دره خزینه، یکی از دره‌های زیبا و شگفت‌انگیز لرستان+فیلم

دره خزینه پس از فرسایش در طی سالیان دراز به وجود آمده است. رودخانه سیمره (از سرشاخه‌های سیمره) از میان این دره عبور می‌کند و سبب زیبایی هرچه تمام‌تر دره خزینه می‌شود.

برای دسترسی به دره خزینه، ابتدا به شهرستان پل‌دختر رفته و از آنجا وارد جاده اندیمشک شوید. پس از سپری کردن مسافت ۴۷ کیلومتر وارد روستای دره خزینه شوید و از آنجا نیز پس از دو کیلومتر مسیر، به محل کارگاه سدسازی کرخه ۲ برسید. با عبور از این محل و پس از طی مسیر سه کیلومتری، به بالای پل معلق می‌رسید.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • ویدئویی شگفت‌انگیز از صدای جوجه تیغی که شبیه گریه نوزاد است
  • راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی در رشتخوار ضروری است
  • خلق اثر هنری شگفت انگیز دیوار چین (فیلم)
  • استوری بسیار غم‌انگیز حامد بهداد برای مریم + عکس
  • مصرف بهینه آب در استان بوشهر ضروری است
  • مهارت بی‌نظیر یک مرد در صید مار کبرا با بطری پر بازدید شد (فیلم)
  • ویدیو/ خروج پرسپولیسی‌ها از هتل در میان تشویق هواداران
  • (ویدئو) مهارت یک مرد در صید مار کبرا با بطری ۲۰ میلیون بار دیده شد
  • دره خزینه، یکی از دره‌های زیبا و شگفت‌انگیز لرستان+فیلم
  • استفاده از دانش بنیان‌ها در توسعه کشاورزی ضروری است