Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-30@10:45:07 GMT

بورس این هفته از نگاه کارشناسان

تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۷۷۹۰۷

به گزارش بورس تابناک، این امر در شرایطی رخ می‌دهد که عمده کارشناسان و سهامداران شرکت کننده در نظر سنجی «دنیای‌اقتصاد»، روند عمومی قیمت سهام در هفته‌جاری را همچنان صعودی ارزیابی کرده‌اند. این دهمین نظر سنجی متوالی است که این دو دسته از بازیگران بازار روند بازار سهام را صعودی پیش‌بینی کرده‌اند. با این حال در نظر‌سنجی این هفته در بین تحلیلگران اتفاق‌نظر سابق وجود ندارد و بیش از نیمی از آنها معتقدند روند بورس در هفته‌جاری کم‌نوسان یا نزولی خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همزمان با افزایش اختلاف‌نظر‌ها پیگیری مسیر پول در بازار سهام حاکی از خروج نقدینگی از سوی سهامداران حقیقی است. امری‌که احتمالا ناشی از هراس و تجربه ‌از یک رکود طولانی‌مدت در بازار سهام باشد. برهمین اساس بررسی روند معاملات سهام طی هفته مزبور همزمان با رسیدن شاخص به‌سطح یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی برای ادامه مسیر بورس حائز اهمیت خواهد بود.

  کارشناسان چه می‌گویند؟

صعودی: 47 درصد کارشناسان حاضر در این نظرسنجی روند معاملات در هفته‌جاری را صعودی پیش‌بینی کرده‌اند. به‌اعتقاد این کارشناسان مهم‌ترین دلیل تقویت تقاضا ایجاد انتظارات تورمی در اقتصاد است. جایی‌که نرخ ارز در روزهای گذشته با افزایش قابل‌توجهی مواجه شد و از نگاه اقتصاددانان با کاهش احتمال انجام مذاکرات  هسته‌ای، احتمالا موج جدید تورمی شکل بگیرد که می‌تواند پیشران معاملات سهام باشد. از سوی دیگر بسیاری از صنایع در هفته‌های گذشته افزایش نرخ فروش را تجربه‌ کردند و احتمالا بسیاری نیز در انتظار این افزایش نرخ باشند.

امری که منجر به ‌افزایش سودآوری سهام و در نتیجه کاهش نسبت قیمت بر درآمد سهام می‌شود و افزایش تقاضا در سهام را به‌دنبال خواهد داشت. از سوی دیگر سطوح قیمت در بازارهای جهانی موضوعی است که می‌تواند مد‌نظر سهامداران قرار گیرد و از یک کانال  سهام کالایی پیشران  بورس تهران باشد. به‌رغم کاهش قابل‌توجه قیمت در بازارهای کالایی به‌دلیل رشد شاخص دلار هنوز قیمت این فلزات  پتانسیل حمایت از سهام مرتبط در بورس تهران را دارد. به‌نظر می‌رسد موارد مزبور بتوانند زمینه حرکت بورس در مسیر صعودی را فراهم کنند.

کم‌نوسان: 20 درصد از تحلیلگران شرکت کننده در نظر‌سنجی معتقدند بورس تهران در مسیر کم‌نوسان حرکت خواهد کرد. به‌اعتقاد این افراد به‌رغم افزایش نرخ دلار و سطوح مناسب قیمت در بازارهای جهانی در روز یکشنبه، بازار شاهد افزایش فشار فروش از سوی سهامداران در ساعات ابتدایی معاملات بود. همچنین حقیقی‌ها در حال خارج کردن نقدینگی خود از بازار سهام هستند که نشان می‌دهد تقاضا فعلا شکننده است و اعتماد به‌بورس نیز همچون قبل نیست.  در فضای کنونی بسیاری از موارد همچون آینده برجام مبهم است و از طرفی مشخص نیست تیم اقتصادی و دیپلماتیک دولت جدید چه برنامه‌ای برای اقتصاد و مذاکرات هسته‌ای دارند، از این‌ رو احتمالا سهامداران با نوعی احتیاط در معاملات سهام حضور یابند که نتیجه آن حرکت شاخص سهام در مسیر کم‌نوسان خواهد بود.

نزولی: 33 درصد از کارشناسان شرکت کننده در نظرسنجی معتقدند شاخص‌کل در هفته جاری در مسیر نزولی حرکت خواهد کرد. از دیدگاه این افراد بورس در ادامه این روند صعودی نیازمند ‌اصلاح و استراحت است.

 از طرف دیگر عده‌ای معتقدند بازدهی برخی گروه‌ها در روزهای اخیر بسیار بیشتر از بازده ‌شاخص‌کل بود و این موضوع اصلاح برخی صنایع را افزایش خواهد داد، به‌ویژه آنکه برخی پیش‌بینی می‌کنند گزارش‌های مرداد‌ماه نمی‌توانند در سطح قابل قبول و متناسب با بازار باشد.

  بورس این هفته از نگاه سهامداران

صعودی: 69 درصد سهامداران شرکت کننده در نظر سنجی معتقدند روند معاملات سهام در مدار صعود حرکت خواهد کرد. این گروه از معامله‌گران همانند کارشناسان  افزایش نرخ دلار و انتظارات تورمی را مهم‌ترین عامل صعود قیمت‌ها عنوان کرده‌اند. به‌اعتقاد  این افراد  ارزش دلاری بورس تهران در محدوده‌ای قرار گرفته  است که می‌تواند عامل جذب نقدینگی به‌معاملات سهام باشد. این امر می‌تواند موجب بهبود تقاضای سهام و رشد قیمت‌ها شود.

کم‌نوسان: 14 درصد سهامداران حاضر در نظرسنجی، روند بورس تهران در هفته جاری را کم‌نوسان پیش‌بینی کرده‌اند. بازار سهام به‌نقطه‌ای رسیده ‌است که باید ابهام برخی موارد رفع شود تا سهامداران بتوانند با اطمینان بیشتری در بازار حضور یابند. باید دید دیدگاه دولت در قبال قیمت‌گذاری دستوری و جایگاه بازار سرمایه چگونه‌ است. از طرفی باید عزم و اراده دولت جدید در قبال مذاکرات هسته‌ای ارزیابی شود. مادامی از که این موارد مهم رفع ابهام نشود، روند کلی بازار سهام کم‌نوسان خواهد بود.

نزولی: 17 درصد سهامداران نیز افت عمومی قیمت‌ها در جریان معاملات هفته‌جاری را پیش‌بینی کرده‌اند. این افراد معتقدند بورس تهران در چند هفته اخیر سود قابل‌توجهی نصیب سهامداران کرد؛ از این‌رو احتمالا فعالیت‌های شناسایی سود و خروج از بازار بار دیگر روند کلی معاملات را با نزول مواجه کند.

 

منبع: دنیای اقتصاد

منبع: تابناک

کلیدواژه: محرم افغانستان اشرف غنی رای اعتماد کابینه پیشنهادی رئیسی طالبان هفت تپه پیش بینی بورس بازار سرمایه نقدینگی محرم افغانستان اشرف غنی رای اعتماد کابینه پیشنهادی رئیسی طالبان هفت تپه پیش بینی کرده اند شرکت کننده در نظر بورس تهران معاملات سهام هفته جاری هفته جاری نظر سنجی بازار سهام افزایش نرخ کم نوسان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۷۷۹۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه روند کاهشی قیمت دلار در بازار

قیمت دلار که چند روزی است روند نزولی در پیش گرفته، امروز به کانال ۵۰ هزار تومان برگشت.

به گزارش ایسنا، قیمت دلار که در روز‌های گذشته روند کاهشی گرفته بود، امروز به کانال ۵۹ هزار تومان هم رسید؛ برخی از دلالان میدان فردوسی، قیمت این ارز را تا ۶۰ هزار تومان هم عنوان کردند و در مواردی هم این نوع ارز را تا ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان هم می‌فروختند.

دلالان چهارراه استانبول و خیابان منوچهری معتقدند در روز‌های آینده امکان ریزش دلار تا ۵۸ هزارتومان هم وجود دارد.

بازار میدان فردوسی که در تلاطم افزایش قیمت‌ها، تب و تاب فروش از سوی دلالان را به همراه داشت، امروز از هیجان خالی بود؛ البته فروشندگان دلار همچنان در بازار حضور داشتند تا اگر تقاضایی برای خرید باشد، پاسخ دهند.

تحولات مرزی بین ایران و پاکستان قبل از پایان یافتن تعطیلات نوروز ۱۴۰۳، سرآغازی برای روند صعودی قیمت دلار بود. همچنین همزمان با پایان تعطیلات نوروزی، اخبار سیاسی از حمله هوایی رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولی سفارت ایران در دمشق در سیزدهم فروردین‌ماه منتشر شد و روند صعودی که در بازار ارز آغاز شده بود را تسریع کرد.

به‌دنبال این اتفاق، ایران ۲۵ فروردین‌ماه، در عملیات «وعده صادق» یک حمله موشکی به رژیم صهیونسیتی ترتیب داد و فردای این حمله، قیمت دلار در ساعات آغازین بازار، به ۷۰ هزار تومان هم رسید؛ اما این روند صعودی ادامه‌دار نبود و در عرض چند ساعت، بازار روند نزولی به خود گرفت و به ۶۶ هزار تومان هم رسید.

در این مدت برخی از کارشناسان بازار هشدار دادند که روند صعودی این روز‌های بازار ارز، ناشی از هیجانات سیاسی است و ادامه‌دار نخواهد بود؛ درواقع به گفت آن‌ها از نظر اقتصادی اتفاقی رخ نداده که بخواهد علت افزایش قیمت ارز باشد. البته برخی دیگر از کارشناسان تاکید کردند که بدون یک بسته سیاستی مناسب، بازار ارز انضباط نمی‌گیرد و این بازار نیازمند برنامه پایدار است.

دیگر خبرها

  • بورس همچنان ریزشی؛ سهامداران نگران شدند
  • افزایش سه برابری برگزاری مجامع الکترونیک در بازار سرمایه
  • کوچ نقدینگی از بازار طلا و ارز به بازار سرمایه/ بورس جذاب شد
  • روند نزولی قیمت دلار شروع شده است
  • ادامه روند کاهشی قیمت دلار در بازار
  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • بازگشت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان
  • خبرخوش برای سهامداران عدالت/تا این تاریخ سود را پرداخت می‌کنیم
  • روند نزولی قیمت دلار در بازار آزاد سرعت گرفت
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه | افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل