Web Analytics Made Easy - Statcounter

در جهان امروز، زندگی اجتماعی ضرورت استفاده از عنصر آگاهی های جمعی و تبادل نظر و مشورت در همه تصمیم گیری ها چه در سطوح فردی و چه در سطوح جمعی و سازمانی را دوچندان کرده است. چرا که ثابت شده فردی که تنها به نظر و طرز فکر خود اعتماد و اتکا می کند، در معرض بروز لغزش و اشتباه قرار دارد اما همفکری با دیگران، بسیاری از زوایای مسائل مختلف را برای انسان آشکار می سازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهره گیری از همکاری ملی و خرد جمعی در تصمیم گیری های سیاسی جایگاه بسزایی به خود اختصاص داده است تا آنجا که یکی از شاخص های توسعه به شمار می رود؛ موضوعی که پس از انقلاب اسلامی در سیاستگذاری ها برجسته شد و در هر دوره ریاست جمهوری مورد تاکید و اجرا قرار می گیرد.

با روی کار آمدن دولت سیزدهم به ریاست آیت الله دکتر سید ابراهیم رییسی این موضوع بارها از تریبون های مختلف شنیده و به یکی از رویکردهای وی تبدیل شده تا آن جا که بنا بر اخبار، رییس جمهوری پس از کسب پیروزی در انتخابات، با جریان‌ های سیاسی منتقد تماس برقرار و نظرات بهینه آنان در پیشبرد اهداف نظام را جویا شد.

به نوشته ایرنا، ماجرای این تماس ها اینگونه بود که آیت الله رییسی با منتقدان اصولگرا و اصلاح طلب تماس هایی برقرار کرده تا از نظریات آنها برای استفاده در دولت خود بهره ببرد. البته این تماس ها در فضای رسانه ای کشور بازتاب وسیعی پیدا کرد و دیدگاه مختلفی در مورد آن مطرح شد و حتی عده ای آن را حرکت سیاسی دانستند و از طرفی دیگر عده ای به این تماس ها با دیدی مثبت نگاه کرده و معتقدند که اینگونه کارها می تواند سازنده باشد و به حل مشکلات کشور بیانجامد.

موضوعی که سیده زهرا اجاق سرپرست پژوهشکده مطالعات فرهنگی و ارتباطات روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه زنان و خانواده ایرنا، بر آن صحه گذاشت و اظهار داشت: همچنین باید تحقیق ها و پژوهش های علمی پشتوانه ای برای سیاست ها باشند.

وی با بیان اینکه به طور کلی در پیوند دادن بحث خرد، استدلال، پژوهش علم و سیاستگذاری بر اساس آن چالش وجود دارد، اظهار داشت: درک مفهومی عامل ایجاد این چالش ها شده به این معنا که وقتی شخصی دانشگاهی سخنی درباره موضوعی مطرح می کند، سیاست گذار یا تصمیم گیرنده در رده ملی، درک متفاوتی از آن قضیه دارد.

اجاق افزود: نبود درک مفهومی و زبان مشترک، علاوه بر اینکه تعاملی به وجود نمی آورد گاه منجر به ایجاد سوتفاهم هم می شود.

به گفته سرپرست پژوهشکده مطالعات فرهنگی و ارتباطات، در سطح جامعه هم همکاری عمومی و خرد جمعی کلماتی هستند که در برهه ای از زمان به دلیل اشاعه آن توسط روشنفکران، خواهان دارد و مردم درک خوبی نسبت به آن پیدا می کنند اما وقتی آن را صرفا به صندوق رای معطوف کنند رنگ و رخ دیگری در میان اقشار مختلف جامعه پیدا می کند. برای اصلاح وضعیت و ایجاد تعامل نیاز به اشاعه درک مفهومی از خرد جمعی با سیاسی است.

وی افزود: یعنی باید بتوانیم میان چند حوزه ارتباط برقرار کنیم تا تحول در زندگی فردی و اجتماعی افراد اتفاق بیافتد پس ضروری است چند حوزه علم، سیاست و صنعت و مردم را با هم پیوند داد. ضمن اینکه پژوهش ها و  تحقیق ها هم باید پشتوانه ای برای سیاست ها باشند تا سیاست و تصمیم های خوبی را پایه گذاری شود.

اجاق با تاکید بر اینکه حوزه علم می تواند به ثبات جامعه ایران کمک کند و جهت درستی به نگاه منتقدانه ای که عموم مردم دارند بدهد،  تصریح کرد: شاخص کشورهای توسعه یافته بهره وری از خرد جمعی است و در کشورهای پیشرفته شاهد این امر هستیم. در ایران هم باید بر اساس ویژگی های بومی، راه و سیاست را پیش برد.

وی به رییس جمهوری جدید توصیه کرد: نخست باید درک و فهم درستی از چیستی خرد جمعی تعریف شود سپس تغییر دیدگاه در حوزه سیاستگذاری اتفاق بیافتد. در واقع  از حوزه علم نخواهیم که سبک های سیاسی را توجیه کند بلکه از حوزه علم بخواهیم پژوهش های علمی انجام دهد و در سیاست ها از آن استفاده کرد.

اجاق با تاکید بر اینکه راهکار رسیدن به این همکاری در درجه نخست حفظ استقلال دانشگاه و سپس بهره گیری در سیاستگذاری از دانش علمی است که تولید می کند، یادآور شد: با طی کردن این مراحل، گفت و گو اتفاق می افتد و خرد جمعی در فضای جامعه متبلور و بارز می شود. متاسفانه در حال حاضر فضای ساکتی حاکم است و نیاز است این فضا شاداب تر شود و گفت و گوهای بیشتری اتفاق بیفتد که در تحقق این امر، رسانه ها بسیار موثر هستند؛ رسانه هایی که مخاطبان بسیاری دارند و می توانند پل خوبی میان متخصصان با عموم جامعه و سیاستگذاران باشند.

از: فاطمه دهقان نیری

برچسب‌ها آسیب های اجتماعی انقلاب اسلامی ایران سید ابراهیم رییسی اختصاصی ایرنا دولت سیزدهم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آسیب های اجتماعی انقلاب اسلامی ایران سید ابراهیم رییسی آسیب های اجتماعی انقلاب اسلامی ایران سید ابراهیم رییسی اختصاصی ایرنا دولت سیزدهم خرد جمعی حوزه علم تماس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۷۸۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است

«محمد جرادات» نویسنده و پژوهشگر سیاسی فلسطینی درباره تظاهرات اخیر دانشجویان دانشگاه‌های آمریکایی که در حمایت از ملت فلسطین به ویژه غزه در برابر جنایات رژیم صهیونیستی و در اعتراض به سیاست‌های آمریکا در حمایت از این رژیم برگزار شد، گفت: این اعتراضات که دانشگاه‌های آمریکا شاهد آن است به دانشگاه‌های اروپایی، استرالیایی و دانشگاه‌هایی در آسیا، جهان عرب و اسلام از جمله ایران و لبنان و حتی دانشگاه بیرزیت در کرانه باختری فلسطین گسترش یافت

وی اظهار داشت، این دانشگاه‌ها در خیزش جهانی خود حامل پیامی بسیار قوی برای آمریکا و سیاست‌های استعماری و استکباری آن در مقابله با مظلومان جهان به ویژه مردم فلسطین و غزه هستند که از زمان حمله هفتم اکتبر مقاومت فلسطین در معرض کشتار جمعی از سوی اسرائیل قرار گرفتند؛ حمله‌ای که هدف آن دفاع و پیروزی ملت فلسطین در برابر هفتاد و پنج سال مظلومیت و مقابله با اشغالگری رژیمی بود که موجودیت خود را بر فراز تپه های فلسطین اشغالی بنا کرد.

جرادات عنوان داشت، این اعتراضات و این جنبش‌ها در دانشگاه‌های آمریکا از سوی دانشجویان متعلق به نسل دهه بیست هستند؛ نسلی که به نظر می‌رسد به نخبگان و گروه سیاسی حاکم آمریکا در سنا و کنگره و احزاب دموکرات و جمهوری‌خواه و این نخبگان سیاسی که اسیر لابی صهیونیستی شده‌اند اعتقادی ندارند.

وی ادامه داد: یکی از این سیاستمداران فاقد اراده آمریکایی را دیدیم که به «نعمت شفیق»، رئیس دانشگاه کلمبیا می‌گوید «آیا می‌دانید اسرائیل موهبتی از جانب خداست و وقتی در مقابل اسرائیل می‌ایستید نفرین می‌شوید». این سیاستمدار آمریکایی به این طرز عجیب و وحشتناک درباره پرستش اسرائیل صحبت می‌کند.

اعتراضات دانشجویی در آمریکا

پژوهشگر فلسطینی تصریح کرد: بنابراین، این جنبش دانشجویی آمریکایی که علیه سیاست‌های آمریکا شورش کرده، انتظار ندارد که این نخبگان سیاسی موضع خود را تغییر دهند، زیرا آن‌ها با اسرائیل به عنوان یک معبود برخورد می‌کنند و آن را فراتر از منافع آمریکا می‌دانند. این افراد به اسرائیل به عنوان مروارید تاج تمدن غرب می‌نگرند. بنابراین، این بیگانگی فرهنگی و بیگانگی سیاسی که نخبگان سیاسی در آمریکا، بخش‌هایی از اروپا، در آلمان و در انگلیس از آن رنج می‌برند، در بینش و فرهنگ غرب علیه ملت عربی و اسلامی ریشه دوانده است. بنابراین آنها به عنوان مثال با ایران به عنوان یک اشتباه موجودیتی برخورد می‌کنند. چرا؟ چون تسلیم سیاست اسرائیل در منطقه نمی‌شود و در مقابل سیاست آمریکا ایستاده است که می‌خواهد اسرائیل مقصد و قبله همه سازشکاران و عادی‌سازان روابط و کسانی باشد که منافع آن‌ها و منافع اسرائیل را تامین می‌کنند.

نویسنده فلسطینی درباره آثار و نتایج این انتفاضه دانشجویی آمریکایی عنوان داشت، جنبش آمریکایی امروز در چندین سطوح فوایدی داشته و اگر تشدید شود، ممکن است نتایج بیشتری محقق کند. این جنبش، نتانیاهو و تیمش در تل‌آویو، بایدن و حتی ترامپِ کاندیدای انتخابات را سردرگم کرده و همه را در مظان اتهام قرار می‌دهد.  اکثریت این نسل جدی می‌خواهند سیاست آمریکا را از خدمت کردن مطلق به منافع رژیم اسرائیل دور نگه دارند و جلوی جنایات را در غزه بگیرند.

جرادات تصریح کرد: این دانشجویان در ابتدای جنبش خود مطالبات ساده‌ای را مطرح کردند، به طور مثال، از دانشگاه کلمبیا خواستند تمام تحقیقاتی را که برخی از دانشجویان به نفع وزارت جنگ رژیم اسرائیل انجام می‌دهند  و در زمینه هواپیماهای بدون سرنشین و توسعه برخی موشک‌ها است متوقف کند. آن‌ها می‌خواستند دانشگاهشان از شرکت‌هایی که با ارتش اشغالگر سر و کار دارند فاصله بگیرد، اما رئیس دانشگاه با وجود اینکه اصالتا عرب است، به پلیس مجوز ورود به حریم دانشگاه را داد  و از ارتش آمریکا خواست به دانشگاه‌ها حمله‌ور شود.

محمد جرادات، تحلیلگر فلسطینی

وی افزود: ۴۰ دانشگاه آمریکایی درگیر چیزی شبیه انقلاب و جنبش هستند. این امر نمی‌تواند سیاست آمریکا را تغییر دهد، مگر اینکه وارد حوزه قضایی شود و دستگاه قضایی آمریکا نسبت به این خیزش دانشجویی جانبدارانه وارد عمل شود و یا اینکه تبدیل به یک جریان سیاسی انتخاباتی شود که وضعیت سیاسی انتخاباتی را علیه حزب دموکرات و حزب جمهوری‌خواه تغییر دهد.

نویسنده فلسطینی در پاسخ به میزان اثرگذاری جنبش‌هایی از این دست بر سیاست‌های آمریکا گفت: بله این جنبش‌ها می‌تواند تاثیرگذار باشند. اما کسانی که دنیا را فقط با عینک اسرائیل می‌بینند، خواه بایدن و یا ترامپ و احزابشان، این افراد قطعا به این نسل جدید اهمیت نمی‌دهند و بایدن دانشجویان دانشگاه خود را اینگونه خطاب قرار می‌دهد که شما متوجه نیستید و این مربوط به مرحله ناپختگی سیاسی است. بنابراین یک انفصال و جدایی ذهنی و شکاف بزرگ در این نسل وجود دارد؛ نسل پیر در آمریکا و این نسل جوان. اما اگر این نسل جوان بتواند ابتکار عمل را در دست بگیرد و واقعیت را تحمیل کند، اوضاع می‌تواند تغییر کند، اما این امر نیازمند زمان، افزایش تحرکات و تحولات بسیاری است که چه بسا فراتر از جنبش سیاسی دانشجویی می‌رود.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • حیات یک کشور وابسته به معلمان است
  • رئیسی: متخلفین حوزه آسیب‌های اجتماعی معرفی شوند
  • عملکرد دستگاه‌های مسئول در حوزه آسیب‌های اجتماعی به شکل مستمر رصد می‌شود
  • (ویدئو) چرا دولت سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی را اجرا نکرد؟
  • خودتخریبی در نظام های سیاسی
  • فرید مرجایی، تحلیل گر مسائل آمریکا و مقیم این کشور: جنبش دانشجویی سپهر غالب بر فضای سیاسی آمریکا را به چالش کشید/ شبکه های اجتماعی امپراطوری رسانه ای را زیر سوال بردند/ تظاهرات دانشجویی خط قرمز انتقاد از اسرائیل را شکسته است
  • فرونشاندن التهابات اجتماعی و تنش‌های داخلی، ضرورتی امنیتی است
  • زلزله سیاسی در معتبرترین دانشگاه‌های جهان
  • پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است
  • شهر و حیات مدنی