Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، به نقل از روابط عمومی دادگستری، محمد قاسمی دادستان مرکز استان قزوین گفت: طی یک دهه گذشته نام‌گذاری سال از سوی رهبر معظم انقلاب(مدظله‌العالی) پیرامون مسائل اقتصادی و حمایت از تولید داخلی بوده و این نشان از اهمیت موضوع و دغدغه معظم‌له نسبت به چرخه تولید و اقتصاد کشور دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لذا شعار سال جاری در واقع فصل‌الخطاب برای تمامی دستگاه‌ها و نهادها در راستای حمایت از حوزۀ صنعت و تولید است و باید تمامی اقدامات در جهت تحقق شعار سال باشد.

وی افزود: دستگاه قضایی در گذشته با تشکیل کارگروه حمایت قضایی از تولید و صرفاً با بررسی پرونده‌های قضایی مطروحه، برای حل مشکلات حوزه صنعت و تولید ورود می کرد، اما در حال حاضر این رویکرد تغییر کرده و ورود دستگاه قضایی در این حوزه، در راستای لبیک به فرمان رهبر فرزانه انقلاب جدی تر و راهگشا شده است.

دادستان مرکز استان در ادامه بیان داشت: در چند سال اخیر و در دوره تحول و تعالی، دستورالعمل تشکیل ستاد اقتصاد مقاومتی از سوی قوه قضاییه ابلاغ و برگزاری نشست‌های این ستاد در استان به صورت مستمر در دستور کار قرار گرفت و ورود دستگاه قضایی در راستای حمایت از بخش صنعت و تولید شتاب بیشتری گرفت و رویکرد دستگاه قضایی فرا پرونده‌ای شده و مسائل و مشکلات صنعتگران و تولیدکنندگان به صورت میدانی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

این مقام قضایی استان با بیان اینکه اشتغال و تولید از حقوق جامعه است، تصریح کرد: دستگاه قضایی بر اساس اصل ۱۵۶ قانون اساسی و با رویکرد پیشگیرانه و همچنین احیاء حقوق عامه در حوزه تولید ورود کرده و هرچقدر چرخه اقتصاد کشور رونق یابد، بدون‌شک شاهد کاهش جرائم، آسیب‌های اجتماعی و پرونده‌های قضایی خواهیم بود و امنیت اجتماعی و اقتصادی خانواده‌ها نیز تأمین می‌شود.

قاسمی تأکید کرد: کشور هم‌اکنون در شرایط جنگ اقتصادی دشمن قرار دارد و همانگونه که در دوران جنگ تحمیلی با جانفشانی حتی وجبی از خاک میهن به دست دشمن نیفتاد، در شرایط جنگ اقتصادی نیز باید به گونه‌ای عمل شود، که حمایت حداکثری از چرخه اقتصاد و صنعت داخلی صورت گیرد.

وی در ادامه اظهار داشت: متأسفانه برخی سوء مدیریت‌ها، قوانین و مقررات ناکارآمد، تعارض در قوانین فعلی، خودتحریمی‌ها علاوه بر تحریم‌های ظالمانه دشمن و... گریبان‌گیر چرخه اقتصاد داخلی است و لازم است در تمامی موارد با توجه به استقرار دولت سیزدهم بازنگری صورت گیرد و تولید تنها دغدغه صنعتگران باشد.

این مقام مسئول همچنین گفت: یکی از مشکلات جدی بخش صنعت، بانک محوری است و بسیاری از تولیدکنندگان با اخذ تسهیلات در این حوزه وارد می شوند و با توجه به نوسانات اقتصادی و تحریم های دشمن در بازپرداخت اقساط دچار مشکل می‌شوند. لذا در بدو ورود اهلیت افرادی که تمایل به فعالیت در حوزه صنعت دارند، از حیث آورده مالی باید مورد بررسی قرار گیرد و بانک‌ها نیز باید کمک کنند تا صنعتگران با ادامه تولید بتوانند مطالبات بانکی را پرداخت نمایند و بانک‌ها نیز باید به حقوق خود که بخشی از آن سرمایه شهروندان است، دست یابند.

محمد قاسمی در ادامه بیان داشت: دستگاه قضایی در جهت گره‌گشایی از مشکلات بخش صنعت عملکرد خوبی داشته و سال گذشته، رأی وحدت رویه از سوی دیوان عالی کشور صادر شد، که در حکم قانون است و بر اساس آن بانک ها صرفاً باید سود بر اساس قانون را دریافت نمایند و سایر موارد را نمی‌توانند مطالبه کنند و محاکم نیز بر این اساس رأی صادر می‌کنند و این موضوع بخش اعظمی از مشکلات صنعتگران را مرتفع خواهد کرد.

دبیر ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری استان همچنین به بخشنامه دادستان محترم کل کشور اشاره و افزود: بر اساس این بخشنامه در صورت تکافوی محل واحد تولیدی و وثائق تودیعی، دیگر شاهد ممنوع‌الخروجی و مسدود نمودن حساب بدهکاران تولید‌کننده نیستیم و این موضوع نیز که از دغدغه های صنعتگران بود، با توجه به این بخشنامه در استان اجرایی شده است.

قاسمی همچنین یادآور شد: بر اساس دستورالعمل ستاد اقتصاد مقاومتی، دادستان مرکز استان به عنوان دبیر ستاد تعیین گردیده و همین موضوع باعث ایجاد یک تحول و جهش در ستاد شده و از ظرفیت مدعی‌العموم در این حوزه استفاده می‌شود، که در سال گذشته ۱۷ نشست ستاد اقتصاد مقاومتی دادکستری استان قزوین برگزار گردیده و مصوبات گره‌گشایی نیز در راستای بهبود فضای کسب و کار به مرحله اجرا درآمده است.

وی بیان داشت: نوسانات بازار، تحریم های ظالمانه دشمن و برخی مسائل داخلی موجب شده واحدهای تولیدی با مشکلات مختلفی روبرو شوند و نقش ستاد اقتصاد مقاومتی در این راستا احیاء کننده است و اگر تلاش شود که واحد تولیدی در مسیر درست قرار گیرد، قطعاً نیازمند حمایت‌های مقطعی نخواهند بود و در کمال امنیت و آرامش به تولید خواهند پرداخت.

دادستان مرکز استان در ادامه گفت: بر اساس بخشنامه رییس کل محترم دادگستری استان نیز تمامی مراجع قضایی استان مکلف شده‌اند از جلب تولیدکنندگان خودداری کرده و پرونده‌های قضایی نیز در روند تولید اختلالی ایجاد نخواهند کرد.

محمد قاسمی اعلام داشت: بر اساس مصوبه ستاد روزهای چهارشنبه هر هفته به عنوان روز صنعت معین گردید و دیدار چهره به چهره با صنعتگران در دادستانی در حال انجام است و همچنین کارگروه حمایت از تولید نیز در ذیل ستاد تشکیل شده و اعضای کارگروه به صورت هفتگی از واحدهای صنعتی بازدید میدانی بعمل می‌آورند و در این بازدیدها مشکلات واحدهای صنعتی مورد بررسی اولیه قرار گرفته و سپس در نشست‌های ستاد مطرح و مصوبات لازم به تصویب خواهد رسید.

دادستان عمومی و انقلاب قزوین در پایان خاطرنشان کرد: عموماً ستاد اقتصاد مقاومتی به صورت اورژانسی عمل خواهد کرد و اگر بخواهیم مشکلات به صورت دائمی مرتفع شود، باید قوانین؛ از جمله بانکی، بیمه ای، مالیاتی، گمرکی و... بروزرسانی شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: قزوین محمد قاسمی دادستان قزوین ستاد اقتصاد مقاومتی دادستان مرکز استان دستگاه قضایی بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۷۹۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر کشور: مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور هستند

به گزارش قدس خراسان، احمد وحیدی در همایش ملی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی سراسر کشور  اظهار کرد: همه گام های رشد و ارتقا را جمهوری اسلامی طی کرده و در قله ها به‌سر می‌برد اما کاستی و کمی هنوز در حوزه اقتصاد وجود دارد. مقام معظم رهبری فرموده‌اند یکی از مسائل ما استحکام اقتصادی است و اقتصاد باید درخور آرمان های کشور باشد. یک کشور با آرمان‌ها، رسالت و انتظارات جهانی باید اقتصاد کافی و چشم نواز داشته باشد.

وزیر کشور با اشاره به اینکه امروز جمهوری اسلامی قدرت کاملا تصویب شده و مقتدری دارد، افزود: به خصوص بعد از عملیات وعده صادق نوع نگاه کشورها، ملت‌ها و نوع اشتیاق آنها به جمهوری اسلامی  متفاوت شده‌است. همیشه در هر مرحله‌ای قدرت و اقتدار را تجربه کرده ‌ایم و تحسین جهانیان و ملت های آزاده و غیر وابسته و وابسته برانگیخته و ما امروز هم در همان مسیر اقتدار هستیم.

وی گفت: ما در حوزه های سیاسی دفاعی،امنیتی، علمی و فرهنگی بسیار در موقعیت‌های خوبی به‌سر می بریم. ما پیام انقلاب اسلامی و رسالت انقلاب اسلامی را داریم. آینده روشن انقلاب اسلامی را به جهانیان نشان دادیم.کدام کشور می‌تواند مانند ایران ظرفیت سیاسی، استقلال سیاسی و مانورهای سیاسی داشته باشد و همه از منظر خدا خواهی و سعادت بشری است. در حوزه امنیت و دفاعی و علمی در نرخ رشد در جهان اول هستیم.

وحیدی تاکید کرد: در اقتصاد ظرفیت‌ها فراوان است. ما از نظر تولید ناخالص و قدرت خرید با توجه به آنچه سازمان برنامه و بودجه اعلام کرده است در رتبه  ١٩ قرار داریم. جهاد امروز ما مهم است و باید ظرفیت های بالقوه را بالفعل تبدیل کنیم و کشور را در حوزه اقتصادی بر قله‌های افتخار بنشانیم. البته دشمن در مقابل سنگ اندازی می‌کند و نمونه آن تحریم‌ها است و موارد غیر تحریم هم وجود دارد اما اینها نباید از تلاش‌های ما بکاهد.

وزیر کشور ادامه داد: لذا جهاد مهم شکل گرفته است و هر کس مسئولیت هایی دارد و شما عزیزان جایگاه بسیار مهمی در این جهاد دارید و باید گام‌هایی در حرکت‌های بزرگ اقتصادی بردارید. مناطق آزاد و ویژه پرچم داران و بخش مهم، نقطه تعیین کننده و پیشران بزرگ در اقتصاد هستند.

وی با بیان اینکه مناطق آزاد از ارکان اقتصاد مقاومتی هستند، تاکید کرد: مقام معظم رهبری فرمودند مناطق آزاد و ویژه باید در جذب فناوری‌های پیشرفته، جذب منابع خارجی، توسعه صادرات و توسعه تولید عملکرد بالایی داشته باشند. ما باید برای تحقق تک تک این موارد هدف گذاری، نقشه راه و برنامه اقدام مشخص داشته باشیم. از گذشته نسبت به این مناطق نظر بدبینانه ایجاد شده است و برگشت این نکته و نشان دادن ظرفیت بالای این مناطق بار سنگینی است که بر دوش شما عزیزان افتاده است.

وحیدی خاطرنشان کرد: الحمدلله برخی مناطق رشد خوبی داشتند و این نشان دهنده این است که حرکت‌های خوب آغاز شده و این حرکت های خوب باید مستمر، هدفمند با برنامه و با اصرار و پیگیری دنبال شود. دشمن قصد دارد از حوزه مناطق آزاد و ویژه به کشور آسیب برساند، تا کشور نتواند رشد کند لذا باید هدفمند و با برنامه جلو برویم. مناطق ویژه باید موضوع محور و هدفمند حرکت کنند و مناطق آزاد به صورت عمومی کار کنند.

وزیر کشور با تاکید ورود بخش خصوصی به مناطق ویژه ، ادامه داد: ما مناطق ویژه زیادی داریم که هنوز راه اندازی نشدند و باید بخش خصوصی در این زمینه ورود پیدا کند. ما باید به صورت هدفمند ظرفیت‌های مناطق ویژه را بسنجیم و عمل کنیم. سرمایه گذاران ایرانی زیادی داریم که سرمایه های خود را  در کشورهای دیگر سرمایه گذاری کردند.برای مناطق آزاد و ویژه جذب سرمایه مهم است.

وی با بیان این موضوع که باید یک منطقه آزاد را به عنوان شهر هوشمند معرفی کنیم تا الگویی برای شهرهای دیگر ما باشد، گفت: در این مناطق باید شهرک های اربعینی ایجاد کنیم و باید گفت که لیستی از فعالیت‌های متعدد وجود دارد که می‌توان در این مناطق اجرا کرد. همچنین برای توسعه حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی اقدام جدی صورت گیرد.رسیدگی به مردم بومی نیز باید در اولویت قرار گیرد. امنیت و محورهای حقوقی که مطرح شد نیز باید رسیدگی شود. همچنین این موضوع که منطقه‌ای نصف آزاد است و نصف دیگر آزاد نیست نیز باید بررسی شود زیرا مشکلاتی برای آن‌ها ایجاد شده که باید حل شود. زیرا آثار آن مردم را اذیت خواهد کرد.

در پایان این همایش از برخی مناطق آزاد و ویژه که شامل مناطق ویژه اقتصادی سلفچگان، سهلان، گرمسار و مناطق آزاد ارس، اروند بودند، تقدیر شد.

منبع: شهرآرا

دیگر خبرها

  • اقتصاد مقاومتی با اتکا به تولید داخل محقق می‌شود
  • رفع موانع در مسیر تحقق شعار سال در دستور کار دادگستری اصفهان
  • تعداد زنان کارگر به روایت وزیر کار
  • بیش از ۳ میلیون از جامعه کارگری را زنان تشکیل می دهند
  • انتقاد غیرمنصفانه، شجاعت مدیران را سلب می کند
  • وزیر کار: برای تحقق شعار امسال، باید در مسیر جهش تولید قدم برداریم
  • یکی از مسائل مهم کشور و مردم ما، مقوله عفاف و حجاب است/ نظرات شهید مطهری راهگشا است
  • اعطای نشان اقتصاد مقاومتی به ۱۲ واحد تولیدی برتر
  • رسیدگی قضایی به مشکلات ۲۶۲ واحد تولیدی خوزستان
  • وزیر کشور: مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور هستند