Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، سید محمد طباطبائی دانش آموخته  دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح « تحلیل رفتار مکانیکی سلول در تهاجم سرطان بر مبنای ساختار سلولی» گفت: بر اساس تحقیقات منتشر شده، بیماری سرطان به عنوان یکی از مرگبار ترین بیماری ها در سطح جهان شناخته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: محققان علوم زیستی و بالینی در طول دهه های گذشته به طور دقیق این بیماری را رصد کرده و اطلاعات ارزشمندی جهت ارائه روش های درمانی جدید، منتشر کرده اند؛ اما در دو دهه گذشته محققان به این مهم دست یافته اند که علاوه بر تغییرات و تحولات زیست و بالینی، مشخصه های فیزیکی مهمی وجود دارند که به صورت معناداری در روند ایجاد و پیشرفت سرطان تغییر می کنند.

محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: مطالعات گسترده در این حوزه نشان داده است که این مشخصه های فیزیکی حتی می توانند به عنوان یک نشانگر زیستی، در تشخیص سرطان و یا حتی تعیین درجه پیشرفت به کار آیند. از مهم ترین این نشان گر های زیستی می توان به خواص مکانیکی( پروتئین/سلول/ بافت) و مشخصه های ظاهری (اندازه، شکل آرایش فضایی اجزای تشکیل دهنده و ..) اشاره کرد.

وی با اشاره به هدف از اجرای این پروژه گفت: یکی از اصلی ترین دست آوردهای علمی این تحقیق، ارزیابی تغییرات خواص مکانیکی سلول های سرطانی هم در سطح سلول و هم در سطح پروتئین به صورت برون تنی بوده است.

طباطبایی افزود: نتایج این تحقیق نشان داد خواص مکانیکی سلول چگونه به صورت کمی با ساختار اسکلت سلولی در ارتباط است.

وی تاکید کرد: دو جزء اصلی اسکلت سلولی یعنی پروتئین های اکتین و میکروتوبول با ایجاد سرطان و تهاجم آن از لحاظ میزان حضور و آرایش فضایی رشته ها دچار تغییرات اساسی شده اند که این امر موجب شده که رفتار الاستیک و ویسکوالاستیک سلول های سرطانی نیز تغییرات اساسی و معناداری داشته باشد.

وی اضافه کرد: در ادامه مشخص شد که تغییرات ایجاد شده در رشته های اکتین بسیار بیشتر از میکروتوبول ها است.

وی با بیان اینکه در این تحقیق از یک مدل مکانیک سلولی به نام مدل تنسگریتی استفاده شد تا بتوان با استفاده از این  مدل و نتایج آزمایشگاهی، تغییرات خواص مکانیکی رشته های اکتین و میکروتوبول را در روند تهاجم سرطان ارزیابی کرد، افزود: نتایج این تحقیق نشان داد که سلول های سرطانی پر تهاجم نیروی  ترکشن زیادتری نسبت به بقیه سلول ها وارد می کند.

وی خاطر نشان کرد: دراین پایان نامه در حوزه مکانیک سلولی تعریف شد و به منظور ارزیابی تغییرات خواص مکانیکی زیر اجزای سلول در فرآیند ایجاد و تهاجم سرطان در بافت پستان به صورت برون تنی، از روش های آزمایشگاهی و  مدلسازی در حوزه مکانیک سلولی بهره برده شد.

وی خاطر نشان کرد: نتایج این تحقیق شناخت عمیق تری نسبت به پیشرفت سرطان و نقش عوامل مکانیکی در پیشرفت سرطان ایجاد می کند و امید است که در آینده بتوان در طراحی روش های درمان بیماران سرطانی از این قبیل نتایج استفاده کرد.

گفتنی است :اساتید راهنمای  این طرح دکتر محمد تفضلی شادپور، دکتر مهدی بستان شیرین اعضای هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر بوده اند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: علوم زیستی سرطان دانشگاه امیرکبیر خبرخوب اسکلت سلولی دانشگاه صنعتی امیرکبیر خواص مکانیکی سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۷۹۶۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر ورزش شدید بر سرطان

آفتاب‌‌نیوز :

محققان معتقدند ورزش با شدت بالا باعث افزایش مصرف گلوکز توسط اندام‌های داخلی و در نتیجه کاهش در دسترس بودن انرژی مورد نیاز برای رشد تومور‌ها می‌شود.

با استفاده از داده‌های یک مطالعه، محققان ۷۲ درصد سرطان متاستاتیک کمتری را در شرکت کنندگانی که به طور منظم در فعالیت‌های هوازی با شدت بالا شرکت می‌کردند، یافتند.

در مطالعه دیگری که روی موش‌ها انجام شد، محققان دریافتند که فعالیت هوازی باعث کاهش ایجاد تومور‌های متاستاتیک در غدد لنفاوی، ریه‌ها و کبد حیوانات می‌شود.

سرطان متاستاز شده، سرطانی است که از جایی که شروع شده به قسمت دیگری از بدن گسترش یافته است.

محققان با تحقیق خود مکانیسم پشت اثر پیشگیرانه ورزش را شناسایی کردند. آن‌ها دریافتند که فعالیت بدنی باعث افزایش مصرف گلوکز توسط اندام‌های داخلی می‌شود که به معنای انرژی کمتر در دسترس تومور است.

به عبارت ساده‌تر، ورزش اندام‌های ما را برنامه ریزی مجدد می‌کند تا به مواد مغذی بیشتری نیاز داشته باشند که باعث می‌شود مواد مغذی کمتری برای رشد تومور در دسترس باشد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • نقش تغییرات آب و هوایی در گسترش ویروس ها
  • کاری که ورزش کردن با سرطان می‌کند
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • تاثیر ورزش شدید بر سرطان
  • یک گیاه ضد باکتری برای درمان برخی بیماری‌های عفونی
  • ساخت نخستین سلول مغزی مصنوعی با آب و نمک 
  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست