Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خوزستان عضو هیات مدیره نظام پزشکی آبادان با اشاره به قیمت بالای داروهای نجات‌بخش در درمان کرونا گفت: یک پزشک در صورتی که تجربه خوبی داشته باشد، می‌تواند داروی مشابه را برای بیماران تجویز کند بنابراین پزشک باتجربه نباید بیمار را درمانده دارو کند مگر اینکه دارو، نجات‌بخش باشد.

دکتر عبدالله خوان‌زاده اظهار کرد: در ابتدای شیوع کرونا بسیاری از داروها توصیه نمی‌شد اما همین داروها اکنون جزو پایه‌های درمان این بیماری هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدا به هم ریختگی و آشفتگی نیز در درمان وجود داشت اما اکنون تجربه پزشکان بیشتر شده و دستورالعمل‌ها نیز موجب یکپارچی درمان شده است.

به گزارش ایسنا، وی افزود: تا این لحظه در اکثر بیمارستان‌ها روند تهیه داروهای اصلی و اساسی کرونا مشکل نداشته است. البته نمی‌دانم در روزهای آینده وضعیت چگونه خواهد بود و با موج دیگری مواجه خواهیم شد یا خیر؟

عضو هیات مدیره نظام پزشکی آبادان گفت: برخی داروها جزو پروتکل‌های درمانی نیستند اما تجویز آن‌ها جزو اختیارات تامه یک پزشک است و برای نجات جان بیماران تجویز می‌شوند. این داروها گران‌قیمت هستند و تهیه آن‌ها برای اقلیتی از جامعه مشکل است. با این وجود روند تهیه دارو قابل قبول بوده است هر چند برخی بیماران، توان تهیه داروهای گران‌قیمت را ندارند.

وی بیان کرد: در ابتدای شیوع کرونا؛ برخی پزشکان معتقد بودند داروی  IVIg که گران‌قیمت و تهیه آن مشکل بود، جان بیمار را نجات می‌دهد اما وزارت بهداشت عنوان کرد که تهیه این دارو هیچ نقشی در این زمینه ندارد و تجویز نشود اما همچنان تعداد کمی از پزشکان در حال تجویز این داروها هستند.

خوان‌زاده افزود: یک پزشک در صورتی که تجربه خوبی داشته باشد، می‌تواند داروی مشابه را برای بیماران تجویز کند بنابراین پزشک باتجربه نباید بیمار را درمانده دارو کند مگر اینکه دارو، نجات‌بخش باشد.

وی در خصوص تهیه برخی داروها از خارج از بیمارستان، بیان کرد: مسلما تا این لحظه داروهای اساسی و اصلی بر اساس دستورالعمل‌ها در بیمارستان‌ها موجود بوده است اما یک سری داروهای خاص در بیمارستان‌ها وجود ندارند که باید از خارج از بیمارستان تهیه شوند.

عضو هیات مدیره نظام پزشکی آبادان گفت: هزینه برخی داروهای نجات‌بخش نیز بسیار بالا است اما جزو دستورالعمل‌های کشوری نیستند و بیمارستان‌ها نیز این داروها را ندارند. برخی بیماران نیز توان مالی برای تهیه این داروها را ندارند.

وی در خصوص شایعات مطرح‌شده درباره جوابگو نبودن داروهای موجود در سوش دلتا، تصریح کرد: کرونای دلتا به داروها و دستورالعمل‌های موجود پاسخگو است اما مشکلی که در خصوص این سوش وجود دارد، سیر سریع و فوق‌العاده زیاد انتشار بیماری است.

خوان‌زاده افزود: از هم‌اکنون گفته می‌شود سوش بعدی کرونا، لامبدا است که محققان و اپیدمیولوژیست‌ها بر این باور هستند که بیماری‌زایی این سوش، کمتر از دیگر سوش‌ها است.

وی با بیان اینکه همه جهش‌های ویروس در جهت افزایش بیماری‌زایی نیست، گفت: بر اساس تجارب به دست آمده از همه‌گیری‌ها در طول تاریخ، این جهش‌ها بیماری‌زایی ویروس و تلفات را زیاد می‌کنند اما در نهایت، ویروس جهشی می‌کند که موجب پایان عمر این پاندمی می‌شود.

عضو هیات مدیره نظام پزشکی آبادان تصریح کرد: اکنون شرایط بحران و جنگ است و در صورت ادامه این معضل باید دولت تسهیلات بیشتری در بیمارستان‌ها برای مردم در نظر بگیرد.

وی با اشاره به ابتلاهای خانوادگی در سوش دلتا گفت: اگر یک فرد خانواده به کرونا مبتلا شود در صورتی که بستری نشود، باید ۳۰۰ هزار تومان تا یک میلیون تومان برای درمان هزینه کند اما بستری شدن و ابتلای تعداد زیادی از اعضای خانواده، مصیبت بزرگی است و شاید بسیاری از خانواده‌ها زیر بار هزینه‌های درمان له شوند. بستری یک بیمار چهار تا پنج برابر این عدد است و شاید هر بیمار حتی ۵ تا ۶ میلیون تومان هزینه کند.

خوان‌زاده با اشاره به ابتلای بسیاری از افراد حتی پس از تزریق دو دوز واکسن، افزود: واکسن از ابتلا پیشگیری نمی‌کند اما در صورت ابتلا، به نوع خفیف بیماری مبتلا می‌شوند. پیشگیری بهتر از درمان است و مردم باید پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند؛ استفاده از ماسک حتی از تزریق واکسن نیز مهم‌تر است.

وی با بیان اینکه بی‌اشتهایی یک علامت ثابت در مبتلایان به کرونا است، بیان کرد: اکثر موارد منجر به بستری، در هفته سوم ابتلا مراجعه می‌کنند بنابراین هر کسی سابقه تماس با فرد مبتلا یا مشکوک به کرونا داشته است و دچار علائم بی‌اشتهایی، تب، ضعف، سرفه، تنگی نفس یا اسهال باشد باید به مراکز بهداشتی یا درمانی مراجعه کند.

عضو هیات مدیره نظام پزشکی آبادان که در یک برنامه رادیویی صحبت می‌کرد، گفت: در صورتی که بیمار در یک هفته تا ۱۰ روز اول ابتلا به مراکز بهداشتی یا درمانی مراجعه کند، نجات پیدا می‌کند اما اکثر موارد در هفته سوم ابتلا مراجعه می‌کنند و درمان آن‌ها بسیار پرهزینه است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی اخبار اجتماعی خوزستان کروناویروس خیز پنجم کرونا دارو دستورالعمل ها بیمارستان ها خوان زاده نجات بخش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۸۳۰۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مواظب مصرف داروهای خواب آور باشید

به گزارش صدای ایران از ایرنا،دکتر حبیب‌الله خزایی روز شنبه با بیان اینکه عموم مردم بعد از چند شب بی‌خوابی سراغ مصرف دارو‌های خواب آور می‌روند به ایرنا توضیح داد که مصرف خودسرانه دارو‌های خواب آور می‌تواند عواقب، پیامد‌ها و عوارضی را برای شخص مصرف کننده در پی داشته باشد.

این فوق تخصص طب خواب با اشاره به اینکه بی‌خوابی باید حداقل سه ماه و هفته‌ای سه شب ادامه داشته باشد افزود: اگر شخصی در این مدت بی خوابی را تجربه کرد، نیاز به پیگیری و دریافت خدمات تخصصی و در صورت نیاز و تشخیص پزشک، نیاز به مصرف دارو خواهد داشت.

دکتر خزایی با تاکید بر اینکه بی خوابی‌های زودگذر عموما بدون نیاز به مصرف دارو خود به خود از بین می‌روند گفت: کسانی که تجربه کوتاه مدتی از بی خوابی دارند نباید خودسرانه به مصرف دارو روی بیاورند چراکه این دارو‌های غیرنسخه ای، خطر وابستگی شدید را در فرد ایجاد می‌کند.

وی ضمن هشدار نسبت به مصرف دارو‌های خواب آور گفت: اغلب بی خوابی‌های اتفاق افتاده برای افراد نیاز به مصرف هیچ دارویی ندارند و بعد از مدتی این مشکل حل خواهد شد.

 یکی از مهمترین مباحث مطرح شده در حوزه سلامت جسم و روان انسان ها، خواب نرمال و طبیعی است چراکه بروز اختلال در روند آن، می‌تواند سلامت انسان‌ها را مورد تهدید قرار دهد و براساس آخرین اطلاعات از انجمن علمی روان پزشکان ایران، یک سوم مردم ایران از بی خوابی به عنوان شایع‌ترین اختلال خواب رنج می‌برند.

در سال ۲۰۱۰ یک مطالعه توسط محققان دانشگاه 'وارویک' نشان داد: افرادی که هر شب کمتر از ۶ ساعت می‌خوابند در قیاس با افرادی که در شب ۶ تا ۸ ساعت توصیه شده می‌خوابند، ۱۲ درصد بیشتر احتمال دارد که دچار مرگ زودهنگام (پیش از ۶۵ سال) شوند.

از سوی دیگر مطالعات نشان داده اند که خوابیدن بازیابی قطعاتی از اطلاعات را که ممکن است در گوشه‌ای از مغز ما فراموش شده باشند، آسانتر می‌کند و همچنین مطالعه دیگری از محققان دانشگاه اکستر نشان داد که در دو موقعیت که افراد اطلاعات را در طول دوره ۱۲ ساعته بیداری فراموش می‌کنند، احتمال بیاد آوردن این اطلاعات بعد از یک شب خوابیدن، حدود ۲ برابر می‌شود.



دیگر خبرها

  • سه پرواز پی در پی و نجات بخش اورژانس هوایی ارومیه
  • این داروها عامل میگرن هستند
  • هشدار وزارت بهداشت فلسطین درباره خطر فاسد شدن داروها در غزه
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • مراقب باشید؛ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • انجام نخستین عمل رادیکال نفروکتومی در بیمارستان شهید بهشتی تفت
  • مواظب مصرف داروهای خواب آور باشید
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید