Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-27@10:22:52 GMT

محمدیاری: آیا برنامه مبدعانه‌ای برای بحث برجام دارید؟

تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۸۳۹۲۸

محمدیاری: آیا برنامه مبدعانه‌ای برای بحث برجام دارید؟

نماینده مردم رضوان‌شهر در مجلس گفت: آقای امیرعبداللهیان آیا شما برای وزارت امور خارجه یک روش خاص و مبدعانه‌ای دارید که ما شاید یک تحول در دیپلماسی بین‌المللی به ویژه در بحث برجام باشیم؟

به گزارش مشرق، حسن محمدیاری در نشست علنی امروز عصر مجلس شورای اسلامی و در مخالفت با وزیر پیشنهادی امورخارجه گفت: من در شخصیت آقای امیر عبداللهیان ایرادی نمی‌بینم و ایشان انسانی هستند فرهیخته و در تراز ملی اما خواهش من از ایشان این است که به سؤالات و ابهامات ما نیز پاسخ دهند تا مجلس به قناعت وجدانی دست پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم رضوان‌شهر در مجلس اظهار داشت: آقای وزیر پیشنهادی از شما می‌خواهیم که صریحا اعلام کنید که در قبال سیاست‌های دوگانه دولت گذشته مبنی بر تفکیک و جدایی دیپلماسی سیاسی از دیپلماسی مقاومت و تلقی آنان در ناتوانی وزارت امور خارجه در حمایت و پرداخت هزینه مقاومت و به تبع آن تحمیل هزینه‌های سنگین بر نظام و حتی جریانات انقلابی منطقه آیا برنامه لازم و اقتدار و توانایی لازم را دارید یا خیر؟

وی افزود: سیاست خارجی ما مبتنی بر منویات انقلابی رهبر معظم انقلاب و بنیانگزار انقلاب اسلامی است. بنده اعتقاد دارم که در دورانی که وزیر امور خارجه به عنوان سفیر یک نظام وارد میدان می‌شود باید فردی با سابقه انقلابی، دارای اطلاعات و دانش کافی و امکان برقراری رابطه مستقیم با مقامات عالی نظام به خصوص رهبری را داشته باشد و بر این باور هستم که فرد اول جبهه بین‌المللی کشور محسوب شده و باید پاسخگوی ملت و به ویژه مجلس باشد.

محمدیاری خاطرنشان کرد: آقای وزیر پیشنهادی، مجلس از شما عقلانیت مبتنی بر مشورت و خرد جمعی و تذکرات انقلابی را طلب می‌کند که این می‌تواند از حیثیت نظام اسلامی دفاع کند و متقابلا جلوی تفکرات ظالمانه و تروریسم‌پرور استکبار جهانی و صهیونیسم بین‌المللی را بگیرد. آقای امیرعبداللهیان در سیاست خارجی باید ابتکار عمل را به دست گرفته و انتظار داریم که به هیچ وجه به دنبال تصمیمات و سیاست‌های منفعلانه و عکس‌العلمی نباشید.

وی اظهار داشت: آقای امیرعبداللهیان برنامه خود را درباره تقویت دفاتر نمایندگی‌های مستقر در استان‌ها عنوان کنید. بعضی از استان‌های مرزی ما واقعا کم‌برخوردار هستند. بنا بر این است که دیپلماسی شما در داخل کشور هم فعال باشد. انتظار داریم که در این بخش هم شما راهکارهایتان را بفرمائید.

وی افزود: آقای امیرعبداللهیان انتظار است که در مورد حوادث گذشته از جمله حادثه منا، اقدام ضدانسانی آمریکا در به شهادت رساندن عالیترین مقام نظامی ایران یعنی حاج قاسم سلیمانی اعلام موضع کنید و اقدامات قانونی و دیپلماسی شما جهت مقابله با جنایت‌های مشابه آن را باید در برنامه‌هایتان صریح و شفاف اعلام کنید.

وی خاطرنشان کرد: در مورد سرنوشت شهید متوسلیان و همراهان ایشان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد آیا برنامه‌ای دارید یا خیر؟

نماینده مردم رضوان‌شهر در مجلس اظهار داشت: اخیرا ما مطلع شدیم که متأسفانه فعالیت دانشکده امور بین‌الملل به حاشیه کشیده شده و منفعلانه عمل می‌کند. با توجه به اینکه برخی از دوستان در این باره دل‌نگرانی‌هایی دارند برنامه شما برای تقویت این دانشکده و نهایتا خروج دانشجویان دانشکده امور بین‌الملل برای همراهی شما در مجموعه بزرگ وزارت امور خارجه چیست؟

وی افزود: بنده اعتقاد دارم که سیاست خارجی کشور نباید دوگانه و میدان سهم‌خواهی جریانات سیاسی باشد. آقای امیرعبداللهیان شما به عنوان یک عنصر انقلابی که از بدنه وزارت امور خارجه مراحل ترقی را طی کردید با موضع خودتان در خصوص برجام را مشخص کنید.

وی خاطرنشان کرد: مردم سؤال دارند نتیجه برجام چه خواهد شد. شما در مورد این موضوع صحبت می‌کنید و ما را اقناع خواهید کرد.

محمدیاری اظهار داشت: با توجه به شیطنت‌هایی که استکبار جهانی علیه نظام جمهوری اسلامی داردو هجمه‌های وارد شده در این راستا آقای وزیر پیشنهادی آیا شما یک روش خاص دارید که ما شاهد یک تحول در دیپلماسی بین‌المللی به ویژه در بحث برجام باشیم. موضوع برجامی که به بن‌بست کشیده شده و شاید زوایای پنهانی داشته باشد و با ابتکارعمل شما بشود این گره‌های کور را باز کرد و ما شاهد گشایش در همه عرصه‌ها به ویژه در حوزه اقتصادی که مردم واقعا تحت فشار هستند.

وی خاطرنشان کرد: ما از سه بعد آقای رئیسی را فرد برجسته می‌دانیم، یکی مبارزه با فساد در قوه قضائیه. آیا اگر خدای نکرده ما شاهد فسادی در بدنه مجموعه بزرگ وزارت امور خارجه بودیم این اقتدار را در مبارزه فساد در شما خواهیم دید؟ برجستگی دوم، آقای رئیسی متابعت محض از مقام معظم رهبری است به ویژه در عرصه‌های بینالمللی آیا این متابعت و ذوب در رهبری را در شما هم خواهیم دید؟ و برجستگی سومی که آقای رئیسی دارند روش و افتادگی ایشان در مواجهه با دوستان است. آیا شما پاسخگوی خوبی در قبال مجلس خواهید بود.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان حسین امیرعبداللهیان سردار حاج قاسم سلیمانی سید ابراهیم رئیسی وزارت امور خارجه برجام قوه قضائیه مجلس شورای اسلامی آقای امیرعبداللهیان وزارت امور خارجه وزیر پیشنهادی بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۸۳۹۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»

نمایندگان پارلمان اروپا روز پنجشنبه با صدور قطعنامه‌ای جانبدارانه، پاسخ ایران به تجاوزگری رژیم صهیونیستی علیه کنسولگری کشورمان در سوریه را محکوم کردند و خواستار خویشتن‌داری طرف‌ها و جلوگیری از تشدید تنش‌ها شدند.

در این قطعنامه که یک نسخه آن در تارنمای پارلمان اروپا منتشر شد، قانون‌گذاران اروپایی خواستار تشدید سیاست شکست خورده تحریم ایران شدند. آنها در تداوم حمایت تمام‌قد غرب از رژیم تروریستی صهیونیستی به ابراز تاسف از تجاوز این رژیم علیه کنسولگری ایران بسنده و اشاره کرده‌اند که اصل مصونیت اماکن دیپلماتیک باید طبق قوانین بین المللی رعایت شود.

گفتنی است که ایران با بهره گیری از حق ذاتی دفاع از خود مبتنی بر ماده ۵۱ منشور ملل متحد و در پاسخ به تجاوزات نظامی مکرر رژیم اسرائیل، به ویژه حمله نظامی علیه مکان دیپلماتیک ایران که در روز ۱۳ فروردین ماه (اول آوریل ۲۰۲۴) در نقض آشکار حقوق بین الملل و بند ۲ منشور ملل متحد صورت گرفت و متعاقب آن ناتوانی شورای امنیت برای اتخاد تدابیر لازم برای محکومیت و مسئولیت پذیر کردن متجاوز، مجموعه‌ای از حملات نظامی علیه اهداف نظامی در سرزمین‌های اشغالی را انجام داد.

جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که به اهداف و اصول حقوق بین الملل و منشور ملل متحد متعهد است، اما در بکار گیری حق ذاتی دفاع از خود بر اساس حقوق بین الملل در هنگام ضرورت تردید نخواهد کرد.

نمایندگان پارلمان اروپا در بخش دیگری از قطعنامه جانبدارانه‌ای که امروز صادر شد، ضمن تکرار ادعا‌های بی‌اساس و سیاه‌نمایی درباره نقش ایران در منطقه، از تصمیم اخیر شورای وزیران امور خارجه اتحادیه برای تشدید سیاست شکست‌خورده تحریم ایران استقبال کرده و خواستار افزودن فوری نام اشخاص و نهاد‌های نظامی ایرانی در فهرست تحریم‌ها شدند.

آنها همچنین درخواست غیرقانونی افزودن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فهرست سازمان‌های به اصطلاح تروریستی را تکرار کرده و از جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواستار اقدام در این زمینه شدند.

بر اساس گزارش‌ها بورل قرار است فهرست تحریم‌های جدید علیه ایران را در پی عملیات وعده صادق ارائه کند؛ وی با این حال تصریح کرده است که شناسایی سپاه پاسداران به‌عنوان نهاد به اصطلاح تروریستی، بدون حکم دادگاه امکان پذیر نیست.

او هفته پیش در نشست با خبرنگاران در این باره گفت: ما به حکمی نیاز داریم که نشان دهد سپاه ایران در یک پرونده تروریستی دخیل بوده است. در شرایط کنونی چنین پرونده‌ای موجود نیست و من به همکارانم گفتم که پاسخ همانی که است چند ماه پیش اعلام شد.

قانون‌گذاران اروپایی در فراز دیگری از این قطعنامه به توافق سال ۹۴ اشاره کرده و بدون توجه به خروج یکجانبه ایالات متحده آمریکا از این توافق و بدعهدی کشور‌های اروپایی عضو برجام، خواستار پایبندی کامل ایران به تعهدات خود شدند.

گفتنی است که ایران پس از امضای برجام در سال ۱۳۹۴ با هدف لغو تحریم‌های ظالمانه، به عنوان کشوری مسئولیت پذیر، تعهدات خود را بدون عیب و نقص اجرا کرد و این مساله در ۱۶ گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد تائید قرار گرفت. اما پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه ۲۰۱۷ (دی ماه ۱۳۹۵) و پس از چند اقدام مقدماتی، نهایتاً با اتخاذ مواضع مغایر با مفاد برجام، با خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از آن در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می ۲۰۱۸)، در دو مرحله تحریم‌های ثانویه آن علیه ایران بازگردانده شد.

اجرای نامتوازنِ این توافق از یک طرف و فشار‌های ناشی از اعمال و تشدید تحریم‌های یکجانبه آمریکا از طرف دیگر، باعث شد تا یکسال پس از خروج آمریکا از برجام، نهایتاً در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ (۸ می ۲۰۱۹) شورایعالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تصمیماتی در راستای متوقف کردن گام به گام اجرای اقدامات داوطلبانه تعهدات هسته‌ای با اعطای فرصت‌های ۶۰ روزه به دیپلماسی، اتخاذ کند.

ایران تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشور‌های اروپایی که وعده می‌دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می‌کنند، فرصت دهد تا برای تحقق این وعده تلاش کنند. اما با توجه به اینکه کشور‌های اروپایی به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند، در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش داد. کاهش تعهدات ایران بر اساس مفاد توافق هسته‌ای برجام صورت گرفت.

دولت دموکرات جو بایدن پس از روی کار آمدن در ژانویه ۲۰۲۱، اقدام یکجانبه دولت سابق این کشور را برای خروج از توافق ایران و گروه ۱+۵ محکوم کرد، اما تاکنون دربرابر هرگونه اقدام معتبر برای جبران رفتار نادرست گذشته کوتاهی کرده است.

این درحالیست که ایران با وجود بدعهدی طرف مقابل، حداکثر شجاعت و بصیرت خود را با موافقت برای مشارکت در مذاکرات وین با هدف حفظ توافق برجام نشان داد، اما تجربه ماه‌ها مذاکرات در وین ثابت کرد کاخ سفید به دلیل مشکلات داخلی و فشار رژیم صهیونیستی قدرت تصمیم‌گیری برای بازگشت به توافق هسته‌ای را ندارد.

جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که اگر طرف آمریکایی واقع‌بینانه عمل کند، امکان دستیابی به توافق نهایی وجود دارد. توافق مد نظر ایران سندی است که علاوه بر تضمین طرف‌های مقابل به پایبندی، تحریم‌ها را به صورت موثر و قابل‌راستی آزمایی رفع کند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • کسب سهم مناسب از بازار با کار گروهی در سال ۱۴۰۲
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • مدیرعامل بانک ملی:کسب سهم مناسب از بازار با کارِ گروهی
  • آینده برجام / توافقی صورت می گیرد؟
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!
  • تعطیلی پنجشنبه‌ یا شنبه در صحن مجلس مشخص می‌شود
  • (ویدئو) تعطیلی پنجشنبه یا شنبه در صحن مجلس مشخص می‌شود
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • دیدار مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران با فرزند شهید مبارزی
  • آمریکا فرستاده ویژه جدید برای غزه منصوب می‌کند