Web Analytics Made Easy - Statcounter

جمهوری اسلامی ایران و نیرو‌های مسلح آن در سال‌های اخیر به ویژه پس از پایان جنگ تحمیلی تاکنون توانسته‌اند دستاورد‌های مهمی در حوزه تجهیزات و ارتقای توان رزمی به دست آورند.

خودکفایی و ایجاد قدرت درون‌زا با طراحی و ساخت انواع تجهیزات نظامی بومی در سال‌های اخیر به قدری سرعت یافته که حیرت بسیاری از ناظران بین المللی را به همراه داشته و باعث شده توان نظامی کشورمان هر سال بیش از سال‌های گذشته رشد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همه این دستاورد‌ها موید این مطلب است که فرماندهان و مسئولان نیرو‌های مسلح کشورمان به خوبی به اهمیت خودکفایی و دارابودن تجهیزات گوناگون تسلیحات در همه حوزه‌ها پی برده‌اند. پدافند هوایی و تجهیزات مورد استفاده در آن یکی از این حوزه‌های مهم در نیرو‌های مسلح کشورمان است که ارتش و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی طی سال‌های اخیر در قالب قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء (ص) با یکدیگر همکاری تنگاتنگی دارند.

پیشرفت سامانه‌های پدافند هوایی ایران اینک به مرحله بی‌نیازی نزدیک شده، ولی ظاهرا این پایان کار نیست و ایران گام‌هایی در جهت صعود کم سابقه در حوزه سامانه‌های پدافندی برداشته است. این در حالیست که ساخت سامانه باور ۳۷۳ در کم‌تر از ۱۰ سال تکمیل و اجرایی شده است؛ بنابراین حال که ایران به بالاترین سطح فناوری دفاعی در حوزه پدافند هوایی دست یافته است، از این پس در مدت زمان کوتاه‌تری قادر خواهد بود که محصولات باکیفیت‌تری را تولید کند. به معنای دیگر ایران در مرز علم پدافندی روز دنیا در حال حرکت است و هر لحظه باید منتظر اعلام یک خبر و دستاورد جدید دفاعی در این حوزه بود.

کشف، رصد، پایش، درگیری و انهدام اهداف هوایی به ویژه پهپاد‌ها و حتی نشاندن و سالم گرفتن آن‌ها از جمله قابلیت‌های نرم و سخت پدافند هوایی است که نمونه‌های متفاوتی از آن را طی سال‌های اخیر شاهد بودیم. البته حاصل این همکاری‌ها نیز امنیت بسیار بالای آسمان ایران اسلامی در قالب شبکه یکپارچه پدافندی هوایی کشور است، شبکه‌ای که با دارا بودن لایه‌های مختلف و متعدد امنیت بسیار بالایی را برای کشورمان فراهم کرده‌اند.

این پیشرفت‌ها در افزایش سطح پوشش راداری کشورمان نیز مشهود است به نحوی که پدافند هوایی کشورمان پس از پیروزی انقلاب اسلامی با پوشش بیش از ۳ هزار و ۶۰۰ نقطه، گستردگی فراگیر و کارآ بودن خود را در حفظ آسمان ایران اسلامی از پرنده‌های متخاصم و بهبود تردد هوایی و مراقبت‌های اطلاعاتی فرامنطقه‌ای نشان داده است. یکی از ابزار‌های این رصد و پایش رادار‌ها هستند که صنایع دفاعی کشورمان نمونه‌های متنوعی از آن‌ها را طراحی و تولید و همچنین کاربردی کرده‌اند.

وجود رادارهای قدرتمند؛ نیاز امروز آسمان ایران

در سال‌های اخیر وجود تهدیدات مختلف و همچنین گسترش تهدیدات باعث شده تا مسئولان دفاعی کشورمان بیشتر به فکر طراحی و ساخت رادار‌های بومی باشند. یکی از این تهدیدات که در سال‌های اخیر بیشتر به چشم می‌خورند، هواپیما‌های بدون سرنشین یا پهپاد‌ها هستند. پهپاد‌ها که در سال‌های اخیر به عنوان یک تهدید جدی در دکترین دفاعی کشور‌ها به خصوص ایران اسلامی مطرح هستند باید توسط سامانه‌های خاص همچون رادار‌ها شناسایی شوند.  

توجه به این تهدیدات وقتی جدی می‌شوند که به این نکته دست پیداکنیم که پهپاد‌ها امروز دیگر ابعاد بزرگی ندارند و در ابعاد بسیار کوچکی هم ساخته می‌شوند. یکی از این پهپاد‌ها هرمس اسرائیلی بود که توسط پدافند هوایی کشورمان منهدم شد. البته کشورمان در حوزه کشف، شناسایی و انهدام پهپاد‌های متفاوت همچون گلوبال هاوک به عنوان یک پهپاد غول پیکر نیز بسیار توانمند است. همه این‌ها نشان دهنده قدرت نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران در حوزه کشف، شناسایی، رهگیری و انهدام است، قدرتی که در اوج تحریم‌های شدید بین المللی به دست آمده است.

همان طور که اشاره شد، اهمیت کشف، شناسایی و رهگیری پهپاد‌ها به خصوص انواعی که سطح مقطع کوچکی دارند نیز بسیار مهم و قابل توجه است. ایران اسلامی در این حوزه نیز به دستاورد‌های متعددی دست پیداکرده است که رادار سه بعدی ثامن یکی از این دستاورد‌ها به شمار می‌رود.

اولین رادار سه بعدی چندپایه ایرانی چه نام دارد؟

رادار سه‌بعدی چندپایه ایرانی ثامن یکی از دستاورد‌های متنوع صنایع دفاعی کشورمان در حوزه رادار و سامانه‌های کشف و شناسایی است. این رادار سه بعدی با توجه به ابعاد کوچک آن، قدرت بسیار بالایی دارد و می‌تواند نقش موثری در ایجاد امنیت برای آسمان ایران ایفا کند. رادار سه بعدی ثامن در باند VHF فعالیت می‌کند که جزو باند‌های طول موج بلند به شمار می‌رود و کاربرد آن کشف اهداف پنهانکار و به ویژه اهدافی با سطح مقطع پایین است.  

رادار کنترل هوایی ثامن قادر است تا اهداف مختلفی را کشف کرده و همان طور که اشاره شد نقطه قوت اصلی آن کشف اهدافی با حداقل سطح مقطع است. این رادار جزو رادار‌های میان‌برد و تاکتیکی بوده که نسبت به نمونه‌های خارجی خود از توان بالاتری برخوردار است.  

شاهکار رادار ثامن را باید کشف و شناسایی پهپاد آمریکایی گلوبال هاوک دانست که در ۳۰ خرداد سال ۱۳۹۸ توانست با ارسال اطلاعات آن به سامانه سوم خرداد زمینه انهدام آن توسط پدافند هوایی کشورمان را فراهم کرد. در واقع می‌توان این عملیات موفق را نمونه‌ای از کارآمدی رادار پیشرفته ثامن دانست./باشگاه خبرنگاران

منبع: فردا

کلیدواژه: ایران رادار سه بعدی سال های اخیر نیرو های مسلح رادار سه بعدی ایران اسلامی پدافند هوایی آسمان ایران دستاورد ها رادار ها پهپاد ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۸۵۷۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین خلبانان اوکراینی برای آموزش اف-۱۶ وارد فرانسه شدند

۱۰ خلبان اوکراینی که اکثر آنها هرگز پرواز نکرده‌اند، برای گذراندن دوره‌های آموزشی جامع مطابق با استانداردهای نیروی هوایی وارد فرانسه شده‌اند.

به گزارش ایسنا، این آموزش در پایگاهی در جنوب غرب فرانسه برگزار می‌شود و مقامات فرانسوی به دلایل امنیتی اطلاعاتی در مورد مکان خلبانان اوکراینی فاش نکردند.

به نقل از لیبراسیون، بااین‌حال، آنها که بین ۲۱ تا ۲۳ سال سن دارند، باید بعد از کریسمس سکان جنگنده اف-۱۶ آمریکایی را در دست بگیرند.

قبل از عزیمت به فرانسه، خلبانان اوکراینی سه ماه را در بریتانیا گذراندند و زبان انگلیسی را آموختند، زبانی که خلبانان ناتو از آن استفاده می‌کنند.

در مجموع، خلبانان اوکراینی دوره ۸۰ ساعت پرواز و ۵۰ جلسه شبیه‌سازی را خواهند گذراند. این آموزش سریع نصف طول دوره نیروی هوایی فرانسه است، اما کی‌یف چاره‌ای ندارد زیرا نیروی هوایی این کشور از آغاز جنگ تمام‌عیار روسیه آسیب‌دیده است و نیاز به بازسازی فوری دارد.

انتظار می‌رود اف-۱۶های آمریکایی در تابستان امسال وارد اوکراین شود. پس از اتمام دوره آموزشی خود در فرانسه، خلبانان اوکراینی، بعد از یک دوره سازگاری چهار ماهه در رومانی، از این جنگنده‌ها استفاده خواهند کرد.

سه جنگنده دیگر اف-۱۶ از هلند اخیرا به مرکز آموزشی اروپا در نزدیکی شهر فاتستی رومانی وارد شده‌اند. در حال حاضر هشت فروند اف-۱۶ در این پایگاه وجود دارد که ۳۲ فروند دیگر از نروژ وارد این پایگاه می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اولین اثر آذرنگاری ایران رونمایی شد
  • اولین المپیک ژیمناستیک ایران، کارمند شهرداری گرگان شد
  • اولین خلبانان اوکراینی برای آموزش اف-۱۶ وارد فرانسه شدند
  • سهمیه قطعی ایران برای اولین دوره لیگ نخبگان آسیا ۱+۲ است
  • آیا جنگ سرد بعدی یک مسابقه ازدحام پهپادی خواهد بود؟
  • تیم والیبال دانش آموزان ایران به جمع چهار تیم برتر جهان راه یافت
  • صعود نفس‌گیر یوزهای ایرانی به فینال
  • پهپاد‌ انتحاری ایرانی ، ابزار کارآمد روسیه در جنگ اوکراین
  • ایتالیا هم زانو زاد: والیبال ایران در جمع ۴ تیم برتر جهان
  • عزم جدی مقامات ایران و ازبکستان برای توسعه همکاری‌های فرهنگی