Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@06:26:07 GMT

شناسایی ۲۴ گونه آفت در حوزه رویشی زاگرس

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۸۷۱۸۴

شناسایی ۲۴ گونه آفت در حوزه رویشی زاگرس

ایسنا/لرستان یک عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی لرستان گفت: حدود ۲۴ گونه آفت و بیماری طی عملیات پایش در ایستگاه‌های جمع آوری نمونه در حوزه رویشی زاگرس شناسایی و معرفی شده است.

مجید توکلی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: تقریباً ۱۳ استان در منطقه رویشی زاگرس قرار دارد.

وی ادامه داد: براساس آخرین گزارشات در ایران ۱۲۵۰ گونه حشره و تعداد معدودی از جانوران درختان و درختچه‌های جنگلی و درختان غیرمثمر داریم، عنوان کرد: حدود ۲۶۰ حشره معرفی شده از بلوط تغذیه می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توکلی با اشاره به این‌که پروانه‌ها غنی‌ترین راسته از حشرات تغذیه کننده از بلوط هستند، عنوان کرد: در حوزه جنگل و مرتع بیش‌از ۶۰۰ آفت و بیماری این عرصه‌ها را تهدید می کند که ۵۰ آفت مهم و کلیدی است که با مدیریت علمی باید برای مبارزه با آن‌ها برنامه داشته باشیم، آفت‌ی مانند جوانه‌خوار در تمام جنکل‌های بلوط کشور گسترش دارد.

این عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان، گفت: بیماری زغالی که در سال ۱۳۸۸ در کشور ساع شد، مبحث آفات و بیماری ها در عرصه‌های طبیعی موضوعی کاملاً تخصصی است و با اکوسیستم‌های زراعی و باغی کاملاً متفاوت است.

وی افزود: یکی‌از مهم‌ترین علت‌های طغیان آفات کلیدی در عرصه‌های طبیعی، مانند طغیان آفت ابریشم، دخالت‌های غیرعلمی و اصولی انسان در طبیعت است، چراکه انسان جزئی از اکوسیستم بوده و اثرگذارترین عامل تغییر و تحول در آن محسوب می شود.

توکلی با اشاره به این‌که در بریتانیا ۴۲۳ گونه حشره معرفی شده که از بلوط تغذیه می‌کنند، عنوان کرد: در مجارستان نیز ۶۵۸ حشره شناسایی شده است.

این عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان اظهار کرد: گرم شدن هوا، افزایش گازهای گلخانه‌ای و دما، کاهش رطوبت، کاهش پراکندگی بارندگی‌ها، سرعت وزش باد و ... باعث تغییر اقلیم شده که ثابت شده به نوعی در افزایش روند جمعیت آفات و برخی قارچ‌ها مؤثر است.

وی تصریح کرد: ما در حوزه رویشی زاگرس ۴۶ ایستگاه جمع‌آوری نمونه داریم که از این تعداد چهار ایستگاه مرتعی و ۴۲ ایستگاه جنگلی است و حدود ۲۴ گونه آفت و بیماری طی عملیات پایش در این ایستگاه‌ها شناسایی و معرفی شده است.

توکلی تأکید کرد: هدف ما رصد آفات نوظهور یا بازپدید است که این کار به صورت دائمی انجام می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی زاگرس مجید توکلی مجارستان ایران لرستان ايسنا بریتانیا ايران رویشی زاگرس معرفی شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۸۷۱۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«آینده شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های سنتی ایران» منتشر شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،کتاب «آینده شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های سنتی ایران» تالیف هژیر فتحی و با همکاری فائزه تقی‌پور منتشر شد.

روندهای طی شده دهه‌های اخیر نشان داده که میزان مصرف رسانه‌های سنتی که روزگاری رسانه‌های جریان اصلی جامعه بوده‌اند رو به افول نهاده و شبکه‌های اجتماعی مجازی منبع اصلی دریافت اطلاعات شده‌اند. تبدیل این شبکه های اجتماعی به عنوان منابع اصلی تولید و توزیع خبر، فضایی را شکل داده است که این روزها می توان ادعا کرد رسانه‌های سنتی دیگر مثل گذشته قادر نیستند دستورکار برای افکار عمومی تعیین کنند. در این وضعیت، رسانه‌های اجتماعی کارکرد تعیین دستورکارها و برجسته سازی موضوعات را بر عهده گرفته اند از این منظر متخصصان حوزه رسانه در خصوص ادامه این روند و آینده مواجه ای که شبکه های اجتماعی با رسانه های سنتی دارند، نگران باشند.

منظر آینده پژوهی در حوزه رسانه هم برای تحریریه رسانه ها و هم برای سیاستگذاران حوزه رسانه مفید و اثر بخش خواهد بود. در این کتاب کوشیده شد که سناریوهای محتمل آینده که در مواجهه شبکه های اجتماعی مجازی با رسانه های سنتی ایران رخ خواهد داد، با روش علمی شناسایی و تبیین شود تا هم فعالان حوزه رسانه به خصوص مطبوعات از آن بهره ببرند و هم متولیان رسانه ای کشور درک بهتری از جایگاه آینده شبکه های اجتماعی در فضای رسانه ای کشور داشته باشند.

کتاب حاضر حاصل پژوهشی است با روش آینده‌پژوهی در مقطع دکترا، با عنوان «آینده پژوهی شبکه های اجتماعی در مواجهه با رسانه های سنتی ایران از منظر روابط قدرت» که در آن سعی شده آینده های محتملی که شبکه های اجتماعی مجازی در مواجهه با رسانه های سنتی ایران دارند، شناسایی و تبیین شود. در این پژوهش، خبرگان رسانه ای، دانشگاهی و فضای مجازی به شناسایی مولفه های اثربخش در این مواجهه رسانه ای پرداختند که در نهایت به ترسیم سناریوهای آینده منجر شد. همچنین در فصل آخر نیز به موضوع روزنامه نگاری رباتی به عنوان روشی برای برون رفت رسانه های سنتی از منجلاب کمبود مخاطب و بهبود وضعیت این وسایل ارتباط جمعی در حوزه محتوا و مخاطب پرداخته شده است.

«آینده شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های سنتی ایران» در ۱۸۰ و به قیمت ۱۸۰ هزار تومان در سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی منتشر شده است.

۲۲۰۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899353

دیگر خبرها

  • تاثیر آفت‌کش‌ها بر افزایش احتمال پارکینسون
  • لکه های پرخطر و حادثه خیز، شناسایی شود
  • معرفی نیروی مستعدجویای کار به شرکت‌های حاضر در نمایشگاه ایران هلث
  • بیش از ۳۴۰۰ مرکز مشاوره درکشور به مردم خدمات سلامت روان می دهند
  • معرفی نیروی مستعد جویای کار به شرکت‌های حاضر در نمایشگاه ایران‌هلث‌
  • گچساران ایستگاه اصلی تولید بذر در منطقه گرمسیری و نیمه گرمسیری
  • پایان تورنمنت زیر ۱۲ سال فوتبال تهران برای شناسایی استعدادها
  • هرگونه افزایش قیمت در حوزه کالا‌های اساسی گرانفروشی است
  • بیشترین موارد ابتلا به مالاریا در سیستان‌و بلوچستان بوده‌است
  • «آینده شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های سنتی ایران» منتشر شد