Web Analytics Made Easy - Statcounter

افغانستان یک هفته‌ای می‌شود که شاهد فروپاشی مؤلفه‌های ساختاری به عنوان یک کشور است. حال این روزها همسایه شرقی تحولات عجیبی را از سر می‌گذراند و اینکه با توجه به این واقعیات میدانی جمهوری اسلامی ایران در تعامل با طالبان و آینده افغانستان چه رویکردی را باید اتخاذ کند؟ پرسشی بزرگ است.

باید توجه داشت ایران به‌طور سنتی از نفوذ بالایی در افغانستان برخوردار بوده و در بین هزاره‌های شیعه و تاجیک‌های فارسی زبان از محبوبیت بالایی برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس نوع سیاست کنونی ما در قبال این همسایه شرقی می‌تواند مؤلفه‌های قدرت ما را بالا برده و یا تصمیم‌گیری غلط می‌تواند در بلند مدت به ضرر منافع ما تمام شود. ولی پیش از توجه کردن به موضع ایران در قبال افغانستان ذکر چند نکته، حیاتی به نظر می‌رسد. نخست اینکه ما نباید گروه طالبان را به عنوان نماینده همه پشتون‌ها بدانیم. به جرئت می‌توان گفت بیشتر از ۲۰ درصد قوم پشتون از طالبان حمایت نمی‌کنند. اما نکته‌ای که نباید غافل شد، این است که اگر همین پشتون‌ها بخواهند بین طالب و دولت با محوریت سایر اقوام انتخابی کنند، به دلیل رویکردهای قومی قطعاً طالبان را برمی‌گزینند و این یک مصیبت بوده و مانع آن شده که یک هویت ملی در افغانستان شکل بگیرد.

نکته دیگر اینکه هر چند ما نمی‌توانیم تغییر در طالبان را رد کنیم، اما این در جنبه تاکتیک، گفتمان و ادبیات است و به نظر می‌رسد منظومه فکری و معرفتی آن‌ها همان هست که ما در

۲۰ سال گذشته شاهد آن بودیم. طالبان در این مقطع دو هدف را دنبال می‌کنند؛ یک، متغیر وابسته که از طرف حامیان بیرونی آن‌ها حمایت می‌شود و آن تسلط کامل بر افغانستان ومنابع و معادن آن است. دیگر، رویکرد ایدئولوژیک است که شاکله فکری این گروه را تشکیل داده است. واقعیت آن است که طالبان نشان داده به لحاظ مذهبی به هیچ عنوان اهل تسامح و تساهل نیست. پس نگرانی عده‌ای از ظاهر سازی ابتدایی آن‌ها در راستای رسیدن به قدرت و سپس سر ستیز برداشتن با دیگر اقوام و مذاهب خطری واقعی است که در بلند مدت نباید از آن غافل بود.

با این اوصاف حال رویکرد جمهوری اسلامی در قبال اتفاقات افغانستان چگونه باید باشد؟ راهبرد حاکم بر سیاست خارجی ایران همچنان که در گذشته هم وجود داشته بر دو محور استوار است؛ حمایت از مردم افغانستان و حفظ یکپارچگی این کشور. بر این اساس تهران هیچ گونه دخالت مستقیمی در امور این کشور نداشته و نخواهد داشت. مسیر تعامل و یا تقابل ما با طالبان به مسیر مردم افغانستان برمی‌گردد. اگر مردم این کشور این گروه را به عنوان حاکمان آتی خود پذیرفته و به رسمیت بشناسند جمهوری اسلامی هم به این خواست و نظر احترام می‌گذارد اما اگر مقاومت مردمی شد ایران هم به تأمل و تفکر بیشتر در باب اتخاذ نوع رویکرد در قبال همسایه شرقی نیاز خواهد داشت.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: افغانستان رویکرد ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۸۷۴۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کانادا کمک‌ها به افغانستان را از سر می‌گیرد

دولت کانادا با اصلاح قوانین ضد تروریسم خود، در سال جاری میلادی کمک‌های توسعه‌ای به افغانستان را از سرمی‌گیرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، رسانه‌های کانادایی گزارش دادند اتاوا در نظر دارد در سال جاری کمک‌های توسعه‌ای خود را به افغانستان از سر گیرد.

مجلس عوام و سنای کانادا خرداد سال گذشته اصلاحیه‌ای را برای معافیت سازمان‌های امدادی از قوانین ضد تروریسم این کشور علیه طالبان تصویب کردند؛ بدین ترتیب، گروه‌های امدادی هنگام کمک‌رسانی به افغان‌ها به خاطر پرداخت مالیات به طالبان مجرم شناخته نمی‌شوند.

تغییر این حکم قانونی به سازمان‌های امدادرسانی اجازه می‌دهد که با کسب مجوز برای تعامل با طالبان، از مجازات کیفری مصون باشند.

به گزارش «گلوبال نیوز»، اداره امنیت عمومی کانادا در گزارشی دراین‌باره نوشت: تلاش‌ها برای عملیاتی کردن صدور مجوز ادامه دارد.

در این گزارش آمده است: «اتاوا قصد دارد این روند را تا بهار 2024 راه‌اندازی کند و برای دستیابی به ظرفیت کامل عملیاتی تا اواخر سال 2024 تلاش خواهد کرد».

کانادا: برنامه مشخصی برای کمک به افغانستان نداریم تصویب اصلاحیه قانون ضد تروریسم در کانادا برای کمک به افغانستان کانادا درخواست طالبان برای کنترل سفارت افغانستان در اوتاوا را رد کرد

«هارجیت سینگ ساجان» وزیر توسعه بین‌المللی کانادا پیش از این اعلام کرده بود قوانین ضد طالبان این کشور ممکن است با هدف تسهیل کمک‌های بشردوستانه به مردم افغانستان دچار تغییراتی شود.

ساجان در گفتگو با «کانادین پرس» تأکید کرده بود با این حال اوتاوا طالبان را از فهرست تروریست‌ها خارج نخواهد کرد.

وی گفته بود: ما در حال بررسی گزینه‌هایی هستیم تا ببینیم چگونه می‌توانیم انعطاف‌پذیری که سایر کشورها برای کمک به افغانستان دارند را به دست آوریم.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • دعوت از طالبان برای شرکت در کنفرانس وقف
  • حکومت افغانستان فراگیر است
  • طالبان خطاب به روسیه: حکومت افغانستان فراگیر است | دخالت در امور داخلی خود را نمی پذیریم
  • طالبان: دخالت در امور داخلی خود را نمی پذیریم
  • کابل خطاب به مسکو: حکومت افغانستان فراگیر است
  • طالبان هیچ‌گونه قاعده و قانونی در حوزه مرزبانی ندارد
  • کانادا کمک‌ها به افغانستان را از سر می‌گیرد
  • طالبان در سیلاب هم آب را به ایران بست | چانه‌زنی بر سر آب به کجا رسید؟
  • دیدار رایزن فرهنگی ایران با معاون سیاسی طالبان 
  • طالبان: برای حفظ دستاوردهای جهاد افغانستان تلاش می‌کنیم