Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-09@02:26:45 GMT

مصرف سالانه ۳.۳ میلیارد متر مکعب آب در گیلان

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۸۸۰۹۴

مصرف سالانه ۳.۳ میلیارد متر مکعب آب در گیلان

وحید خرمی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه تأمین آب استان گیلان در سطح کلان بر عهده آب منطقه‌ای است، اظهار کرد: مصرف آب استان گیلان طی یک سال در کل مصارف اعم از شرب، صنعت، فضای سبز و کشاورزی بیش از سه میلیارد و ۳۰۰ میلیون متر مکعب است.

وی با بیان اینکه عمده مصرف آب استان در بخش کشاورزی است، افزود: در این بخش حدود سه میلیارد متر مکعب آب در استان گیلان مصرف می‌شود که قسمت عمده آن از محل سد سفیدرود به عنوان سد اصلی استان تأمین می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر عامل آب منطقه‌ای گیلان در ادامه با اشاره به اینکه بیش از همه منابع به سد سفیدرود بیشتر توجه می‌شود، گفت: بیش از دو میلیارد متر مکعب از آب مصرفی از سد سفیدرود تأمین می‌شود.

وی با بیان اینکه در سال‌هایی که همانند امسال دچار کم بارشی در سطح کشور هستیم نتیجه آن را در کاهش حجم آب ذخیره شده در سد سفیدرود مشاهده می‌کنیم، اضافه کرد: به هر اندازه که استان گیلان پر بارش باشد با توجه به اینکه منابع آبی استان در این سد ذخیره می‌شود شاهد این کاهش خواهیم بود.

خرمی با اشاره به اینکه سال گذشته نیز سال سختی برای آب استان بود که با همکاری مردم به ویژه کشاورزان و کاهش مصرف موفق به مدیریت مصرف شدیم، تصریح کرد: ظرفیت سد سفیدرود حدود یک میلیارد متر مکعب بوده در حالی که نیاز ما بیش از سه برابر ظرفیت مخزن این سد است.

بخش عظیمی از بارش‌ها در گیلان راهی دریا می‌شود

مدیر عامل آب منطقه‌ای گیلان به بیش از هزار میلی متر بارندگی در استان اشاره کرد و افزود: این میزان می‌تواند حجم عظیمی از منابع آبی را تأمین کند اما بیشتر بارش‌ها در فصل غیر کشاورزی اتفاق افتاده و راهی دریا می‌شود و با توجه به اینکه تکیه ما برای تأمین آب به سد سفیدرود متمرکز است چنین حجمی در آن قرار ندارد.

وی با بیان اینکه در زمینه تنش آبی سند بالادستی وجود دارد که در این سند چشم انداز آب استان گیلان نیز تعیین شده است، گفت: به نظر کارشناسان و آب منطقه‌ای استان گیلان نباید به سراغ آب‌های زیر زمینی و حفر چاه برویم.

خرمی با تأکید بر لزوم توجه و برنامه ریزی و مهار آب‌های سطحی و استفاده از مخازن، اظهار کرد: در همین راستا سدهای مخزنی پلرود و شفارود در شرق و غرب استان و سد دیورش در جنوب در حال احداث است.

وی با بیان اینکه احداث و بهره برداری از این سدها به تأمین آب به ویژه در بخش شرب کمک می‌کند، ادامه داد: در استان گیلان برای برون رفت از تنش آبی این تنها راهکاری است که از آن بهره مند می‌شویم.

مدیر عامل آب منطقه‌ای گیلان با اشاره به اینکه در زمینه تأمین منابع آب کشاورزی با توجه به اینکه عمده مصرف استان نیز در این بخش است نیازمند مدیریت مصرف هستیم، ادامه داد: این موضوع طی یک دهه گذشته با هماهنگی و همکاری کشاورزان در دستور کار قرار گرفته و موفق شده‌ایم در این بخش شاهد کاش مصرف باشیم.

وی با بیان اینکه در سال آبی امسال در زمینه میزان آورد جز بدترین سال‌ها بوده است، اضافه کرد: با کاهش چندین برابری مواجه بودیم و اگر به موفقیتی در زمینه توزیع منابع آب کشاورزی در این سال رسیده‌ایم به دلیل همکاری خوب کشاورزان و اجرای نوبت بندی آب بوده است.

کاهش ۷۰ درصدی آورد سفید رود در سال آبی جاری

خرمی در ادامه با اشاره به اینکه در سالی که آورد سد ۷۰ درصد کمتر از سال‌های گذشته بوده است خوشبختانه مشکلی در بخش کشاورزی نداشتیم، افزود: در زمینه تأمین آب خام نیز که وظیفه آب منطقه‌ای است در بخش تصفیه خانه‌های استان نیز نگرانی وجود ندارد.

وی به میزان هدر رفت آب در استان گیلان نیز اشاره و بیان کرد: در بخش کشاورزی هدر رفت آب به آن مفهوم نداریم و از نظر ما آبی که راهی دریا می‌شود به عنوان هدر رفت در استان گیلان محسوب می‌شود.

مدیر عامل آب منطقه‌ای گیلان ادامه داد: احداث سدهای لاستیکی در محدوده‌های انتهایی رودخانه‌ها و نزدیک به دریا این آب مهار و کشاورزان با پمپاژ از آن بهره مند می‌شوند.

وی با اشاره به وجود ۵۴ رودخانه دائمی و اصلی و به همین تعداد نیز رودخانه‌های فصلی در استان گیلان، اظهار کرد: بیش از دو هزار و ۵۰۰ کیلومتر رودخانه دائمی در استان جریان دارد که با توجه به وضعیت گیلان در سال اخیر با تراکم جمعیت شاهد نزدیک شدن ساخت و سازها به حریم رودخانه‌ها و ایجاد چرخه معیوب در این مناطق هستیم.

خرمی با بیان اینکه احداث سد بر روی رودخانه‌ها از وقوع سیلاب‌های جلوگیری می‌کند، افزود: در استان گیلان یک میلیارد متر مکعب آبی که از رودخانه‌های مصرف می‌شود با بستن سر دهنه‌ها و چاه‌های اطراف رودخانه‌ها آب برداشت می‌شود.

وی با اشاره به اینکه حیات گیلان به این رودخانه‌ها وابسته است، گفت: رعایت حد رودخانه‌ها از سوی مردم بسیار لازم و ضروری است و باید به آن توجه شود.

مدیر عامل آب منطقه‌ای گیلان همچنین به وجود ۹ هزار هکتار آب بندان اشاره و اضافه کرد: در سال ۹۵ همه این آب بندان در سامانه کاداستر کشور ثبت شد تا به آنها تعرضی صورت نگیرد و جز منابعی است که باید حفظ شود.

کد خبر 5286342

منبع: مهر

کلیدواژه: آب منطقه ای گیلان منابع آبی سد سفیدرود محرم 1400 ویروس کرونا عاشورا ماه محرم مراسم عزاداری آمار کرونا عکس استانها واکسن کرونا شیوع کرونا تاسوعا و عاشورا بوشهر نماز ظهر عاشورا کرمانشاه تاسوعای حسینی میلیارد متر مکعب استان گیلان رودخانه ها سد سفیدرود منابع آب تأمین آب آب استان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۸۸۰۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برداشت از فاز ۱۱ تا پایان دولت به ۳۰ میلیون متر مکعب می رسد

به گزارش خبرنگار مهر، وزیر نفت در آئین افتتاح نمایشگاه نفت، گاز و پالایش و پتروشیمی گفت: بیست و هشتمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی یکی از رویدادهای مهم منطقه است که به لطف پروردگار بیش از ۱۷۰۰ شرکت داخلی و ۲۵۰ شرکت خارجی حضور دارند که نشانه پویایی صنعت نفت است.

وی ادامه داد: خوشبختانه هر سال شرکت‌ها با حضور پر شوری در این نمایشگاه دارند و این امر سبب شده که در دولت ۱۳ با اتکا و پشتیبانی فعالان این حوزه اتفاقات خوبی رقم بخورد و با استفاده از ظرفیت داخلی توسعه پروژه‌ها را شاهد هستیم

به گفته وزیر نفت شروع به کار این دولت میزان تولید و صادرات چه وضعیتی داشت و با اتکا به توان سازندگان داخلی چه وضعیتی دارد.

وی ادامه داد: در ابتدای دولت پروژه‌های نیمه تمام وجود داشت و با در اولویت قرار دادن پروژه‌های ارز آور با برنامه ریزی کار خود را آغاز کرد.

به گفته این مقام مسئول با اتکا به توان سازندگان داخلی ۷۹ پروژه به ارزش ۱۶.۵ میلیارد دلار به اتمام رساندیم که برخی از آنها نزدیک به یک دهه متوقف شده بودند.

وزیر نفت با اشاره به اینکه امسال از دستاوردهای دولت رونمایی می‌کنیم خاطر نشان کرد: ۵۴ میلیون متر مکعب به ظرفیت گاز اضافه شد و ۵۰ میلیون متر مکعب پالایش ۲۲۰ هزار بشکه فرآورده‌های نفتی به ظرفیت کشور افزوده شد.

وی ادامه داد: دستاوردهای بزرگ فاز ۱۱ پارس جنوبی بود که به همت کارکنان صنعت نفت بهره برداری شد و اکنون ۱۲ میلیون متر مکعب گاز برداشت می‌شود که تا پایان دولت به ۳۰ میلی. ن متر مکعب می‌رسد و در سال‌های آتی آن به ۵۰ میلیون متر مکعب می‌رسد.

خبر در حال تکمیل است....

کد خبر 6100247 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • تقاضای تولید سالانه یک میلیون نهال صنوبر در همدان
  • متوسط سالانه ساخت راه آهن در کشور
  • هیچ محدودیتی برای سرمایه‌گذاری در صنعت نفت وجود ندارد
  • برداشت از فاز ۱۱ تا پایان دولت به ۳۰ میلیون متر مکعب می رسد
  • تردد سالانه ۸ میلیون زائر در آرامستان باغ رضوان
  • ذخیره‌سازی ۳۰ میلیون متر مکعب آب در سازه‌های آبخیزداری هرمزگان
  • هشدار سطح نارنجی در گیلان/ مردم از توقف و برپایی چادر در کنار رودخانه‌ها خودداری کنند
  • عشایر لرستان سالانه ۱۷ تن روغن حیوانی تولید می‌کنند
  • هشدار سطح نارنجی هواشناسی در گیلان صادر شد
  • سمنان در زمره استان‌های کم تورم کشور است