Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم با تاکید بر ضرورت حفظ جمعیت آبزیان و جلوگیری از صید بی رویه و غیر مسوولانه ذخایر دریایی در آب های قشم، خواستار ترویج فرهنگ صید مسوولانه در میان صیادان جزیره قشم شد.

به گزارش برنا؛ مهدی زارعی، معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم حفظ جمعیت آبزیان در قبال خطراتی که بازتولیدشان را تهدید می‌کند از اهداف اولیه پاسداری از حیات آن‌ها در ابعاد ملی و فراملی خواند و گفت: صید بی رویه و غیرمسوولانه ذخایر دریایی، نسل بسیاری از گونـه هـای جـانوری را بـه مخاطره انداخته است

زارعی افزود: در این میان صیادانی هستند که با استفاده از آموخته‌های پیشینیان و نیز تجربه در صید و صیادی و دریانوردی نسبت به حفاظت از دریا و تنوع زیستی حساس بوده و ضوابط صید مسوولانه را رعایت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم با اشاره به اینکه پیشینیان صید و صیادی در جزیره قشم به این مهم واقف بوده و بطور ذاتی آن را رعایت می‌کردند، تصریح کرد: امروز نیز کم نیستند صیادان عزیزی که راه بزرگان خود را ادامه می‌دهند و با رعایت صید مسئولانه از ذخایر دریایی برای استفاده آیندگان حفاظت می‌کنند.

زارعی به عنوان نمونه از محمد محمدی سهلی از صیادان روستای سلخ جزیره قشم نام برد و گفت: وی از جمله صیادان جوان و مسوول است که با روش صید انتخابی و مسوولانه نه تنها معیشت خود و خانواده را به درستی تامین، بلکه در حفظ تنوع زیستی و حفاظت از میراث آیندگان نیز تلاش می‌کند.

معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم درتوضیح تلاش‌های مسئولانه این صیاد جوان خاطرنشان کرد: چندی پیش تصاویر صید این صیاد جوان در حالی که ماهیان کوچک با ارزش اقتصادی کمتر را به دریا رها می‌کرد در شبکه‌های اجتماعی به صورت گسترده به اشتراک گذاشته شد.

زارعی با تحسین این اقدام مسئولانه این صیاد جوان تصریح کرد: این صیاد جوان که به خوبی می‌داند صید ماهیان بزرگ‌تر به صرفه‌تر است، ماهیان کوچک را با هدف حفظ تنوع زیستی و پایداری صید درآینده به دریای باز می‌گرداند و این عمل او گویای نگرش تحسین برانگیز این صیاد جوان در احترام به طبیعت و نعمات خدادادی است که می‌طلبد افرادی مانند این صیاد جوان که تعدادشان در جزیره کم هم نیستند برای تقویت فرهنگ والای حفظ محیط زیست، بیش از پیش مورد تجلیل قرار بگیرند.

دلایل کاهش تنوع زیستی در دریا

مدیر محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم نیز بهره برداری بیش از حد از منابع دریایی، صید و شکار غیرمسوولانه و غیرمجاز را از دلایل کاهش تنوع زیستی در دریا خواند.

سید محمد هاشم داخته استفاده از ابزار‌های نامتعارف و غیرمجاز شکار و صید را هم از جمله دلایل دیگر در این کاهش دانست.

او گفت: حفاظت و بهره‌برداری پایدار از اکوسیستم‌های طبیعی راه نجات تنوع زیستی است.

مدیر محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم افزود: در صورت پذیرش این موضوع توسط تمامی افراد جامعه به ویژه بهره برداران مستقیم مانند صیادان و دریانوردان می‌توان شاهد تداوم و پایداری صید در دریا بود.

به گفته سید محمد هاشم داخته مدیر محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم نتیجه همه این موارد بطور طبیعی به ارتقای سطح معیشت و زندگی مردم جامعه در زمان حال و آینده منجر خواهد شد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: گردشگری قشم خانواده طبیعت محیط زیست جامعه محیط زیست دریایی اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم صیاد جوان معاون فرهنگی تنوع زیستی محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۸۸۸۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

​​​​​​​توسعه همکاری محیط زیستی ایران و آفریقای مرکزی

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: جمهوری اسلامی ایران آماده گسترش همکاری‌ها در همه زمینه‌های اقتصادی و محیط زیستی با کشور جمهوری آفریقای مرکزی است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از سازمان حفاظت محیط زیست، علی سلاجقه در دیدار با تیبولیته انگارته روبارد، وزیر شرکت‌های کوچک و متوسط جمهوری آفریقای مرکزی که در سازمان حفاظت محیط‌زیست برگزار شد، با اشاره به پیشرفت‌های علمی کشورمان در حوزه‌های مختلف از جمله محیط زیست اظهار داشت: ایران آماده اعطای بورس به دانشجویان آفریقای مرکزی برای کسب علم در همه حوزه‌های فنی مهندسی، پزشکی و بالاخص حوزه محیط زیست است.

وی با اشاره به اینکه جمهوری آفریقای مرکزی از سال ۲۰۱۶ میلادی سعی کرده تا از زیر پرچم استعمار غرب خارج شود، افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره از ندای آزادیخواهی در هرگوشه از جهان حمایت کرده است و در این راستا هر توانی که در حوزه محیط زیست داریم را در اختیار مردم و دولت شما قرار خواهیم داد.

معاون رئیس جمهور تصریح کرد: کشور ما در همه زمینه‌های فناوری علمی به ویژه انرژی‌های نو، مدیریت منابع آب و پساب، مدیریت پسماند، حفاظت از زیستگاه‌های طبیعی و توسعه رشته‌های دانشگاهی مختلف در حوزه محیط زیست می‌توانیم نیازهای مردم آفریقای مرکزی را تامین کنیم و در این راستا پیگیری‌ها و هماهنگی‌های لازم برای دعوت از وزیر محیط زیست این کشور برای حضور در ایران انجام خواهد گرفت.

سلاجقه با تاکید بر اینکه در آموزه‌های دینی و فرهنگی کشور ما ارتباط با ملت‌های جهان مبتنی بر انسانیت و تقوا تعریف شده و رنگ و نژاد هیچ جایگاهی در تعریف روابط و ارتقاء سطح مراودات ندارد، افزود: امیدوارم با توجه به موج جدید استعمار ستیزی که در کشورهای آفریقای مرکزی آغاز شده است، استثمار برای همیشه از این منطقه از قاره کهن آفریقا رخت ببندد و مردم شریف این کشورها در صلح و آرامش باشند.

نیازمند واردات فناوری‌های نوین و تربیت نیروی انسانی کارآمد هستیم

تیبولیته انگارته روبارد، وزیر شرکت‌های کوچک و متوسط جمهوری آفریقای مرکزی میز در این دیدار با اشاره به مشکلاتی که کشور فرانسه در طی سالها استعمار برای آفریقای مرکزی ایجاد کرده است، اظهار داشت: من امروز به عنوان نماینده کشور آفریقای مرکزی اعلان می‌دارم که فضای رسانه‌های کذب و دروغ ما را از این کشور و ظرفیت‌های عالی پیشرفت آن محروم کرده و رشد چشمگیر جمهوری اسلامی ایران در همه زمینه‌ها و نگاه انسانی شما به ارتباطات سرآمد جهان است ما به صورت جدی در جمع‌آوری و مدیریت پسماندها در شهرها و روستاهای کشورمان دچار مشکل هستیم.

وی با تاکید بر اینکه مشکلات اقتصادی باعث شده تا مردم و جوامع محلی دست به برداشت‌های بی‌رویه از جنگل‌های آفریقای مرکزی بزنند، یادآور شد: این برداشت‌ها به همراه تغییرات اقلیمی باعث شده تا توازن فصل‌های ما که پیشتر ۶ ماه بارندگی و ۶ ماه خشکی بوده تغییر یابد و ما اکنون برخی سالها چهار ماه بارندگی یا چهار ماه خشکی داریم و این آسیب جدی به کشاورزی ما وارد کرده است.

وزیر شرکت‌های کوچک و متوسط جمهوری آفریقای مرکزی گفت: ما نیازمند واردات فناوری‌های نوین و تربیت نیروی انسانی کارآمد هستیم و در این باره از جمهوری اسلامی ایران درخواست داریم تا در این زمینه به ما کمک کند.

کد خبر 749489

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری از معدن آلبلاغ برکات زیادی برای مردم دارد
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ صادر شد
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ اسفراین صادر شد
  • بازدید رایگان از موزه تاریخ طبیعی محیط زیست گیلان در روز ملی موزه‌ها
  • شکست مرز‌ها در مناطق چهارگانه محیط‌زیست
  • بازدید رایگان از موزه تنوع زیستی پارک پردیسان برای یک هفته
  • تأسیس بانک ذخایر دریایی ایران به مناسبت روز ملی خلیج فارس
  • دستگیری ۸ نفر از متخلفان محیط زیستی در اقلید
  • ​​​​​​​توسعه همکاری محیط زیستی ایران و آفریقای مرکزی
  • نمونه‌های دریایی ایران در مرکز ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران ذخیره می‌شود