Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-03@03:41:19 GMT

تاثیر قدرت گیری طالبان بر همسایگان افغانستان

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۸۹۱۰۸

تاثیر قدرت گیری طالبان بر همسایگان افغانستان

اقتصادآنلاین - عاطفه حسینی؛  به گزارش سی‌ان‌بی‌سی، با دستور رئیس‌جمهوری آمریکا به پنتاگون مبنی بر خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، طولانی‌ترین جنگ آمریکا پایان یافت. با خروج نیروهای نظامی ایالات متحده از افغانستان، علی‌رغم آنکه تعداد نیروهای طالبان از ارتش افغانستان کمتر بود، اما این گروه به پیشروی‌های سریع در میدان جنگ دست یافتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در هفته‌های اخیر، این گروه پیش از ورود به کابل، پایتخت افغانستان، و تصرف قصر ریاست جمهوری، سایر شهرهای بزرگ و مراکز استان‌های این کشور را به تصرف خود درآورد.

به گفته معاون برنامه آسیا در مرکز وودرو ویلسون، درحال‌حاضر بسیاری از همسایگان افغانستان که با این کشور دارای روابط ژئوپلیتیک هستند، باید با رژیم نوظهور طالبان سازگار شوند. همچنین کشورهای همسایه افغانستان نگران بی‌ثباتی سیاسی، احتمال ورود مهاجران و تبدیل شدن دوباره افغانستان به پناهگاهی برای انجام فعالیت‌های تروریستی هستند.

پاکستان

به گفته تحلیلگران، پاکستان در گذشته از اهرم و نفوذ قابل توجهی بر طالبان برخوردار بوده است، زیرا پاکستان یکی از معدود کشورهایی بود که این گروه را آخرین باری که در قدرت بودند به عنوان یک دولت قانونی به رسمیت شناخت. همچنین پاکستان مدت‌هاست متهم به کمک مخفیانه به طالبان در افغانستان است، اتهامی که این کشور همواره آن را رد کرده است.

با این وجود، تحلیلگران معتقدند که نفوذ اسلام آباد بر طالبان در طول سال‌های گذشته کاهش یافته است و احتمالا پاکستان از خشونت‌های احتمالی در مرزهای خود محافظت می‌کند. گزارش‌ها حاکی از آن است که بازگشت طالبان به افغانستان به طور بالقوه می‌تواند گروه‌های تروریستی در پاکستان، از جمله طالبان پاکستانی را دلگرم کند که می‌تواند امنیت این کشور را تحت تأثیر قرار دهد.

 از سوی دیگر تحلیلگران گروه اوراسیا می‌گویند: "به طور گسترده‌تر، پاکستان ظهور طالبان را یک شکست بزرگ برای رقیب اصلی خود هند و یک نتیجه مثبت می‌داند."

شاه محمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان با انتشار توییتی نوشت که این کشور در حال کار برای خروج دیپلمات‌ها و سایر پرسنل خود از افغانستان است. وی همچنین از جامعه بین‌المللی خواست "به طور سازنده‌‌ مشارکت خود را در افغانستان ادامه دهند."

هند

هند در دو دهه گذشته با دولت غیرنظامی افغانستان رابطه پایداری داشته و به دولت این کشور برای توسعه افغانستان کمک‌هایی ارائه کرده است. کارشناسان معتقدند که تحولات اخیر در افغانستان، دهلی نو را در "وضعیت سخت استراتژیک" قرار داده است. همچنین آنها معتقدند طالبان، به طور سنتی یک گروه ضد هند است که افزایش قدرت این گروه در افغانستان می‌تواند سبب شود کشورهای رقیب هند مانند چین و پاکستان جای پای خود را در افغانستان محکم‌تر کنند.

تحلیلگران گروه اوراسیا خاطرنشان کردند که هند تلاش‌هایی برای تعامل با طالبان انجام داده است، اما بیشتر عملیات دیپلماتیک خود را در افغانستان متوقف کرده است. تحلیلگران همچنین معتقدند: "هند به خصوص نگران است زیرا آخرین باری که طالبان در قدرت بودند، به شبه نظامیان طرفدار پاکستان پناه دادند. دهلی نو نگران است که پاکستان جسور از این فرصت برای ضربه زدن به هند استفاده کند. انجام این کار ظرفیت درگیری وسیع‌تری بین هند و پاکستان را افزایش می‌دهد. "

وزارت خارجه هند در بیانیه‌ای اعلام کرد به اتباع این کشور در افغانستان توصیه کرده است که فوراً به هند بازگردند. همچنین بلافاصله پس از تسلط طالبان بر کابل گفته شد که سفیر هند در کابل و کارکنان هندی این سفارت‌خانه به سرعت به هند باز می‌گردند.

چین

در حالی که کشورهایی مانند ایالات متحده، بریتانیا و هند برای خروج دیپلمات‌ها و شهروندان خود از افغانستان عجله دارند، چین تصمیم گرفت سفارت خود را در کابل باز نگه دارد. اما به شهروندان چینی توصیه شده است که در خانه بمانند. سخنگوی وزارت خارجه چین اعلام کرد که پکن منتظر انتقال آرام قدرت و همچنین خواستار مهار جنایت و تروریسم است.

کارشناسان معتقدند که چین در موقعیتی قوی قرار خواهد داشت و برای تحقق دو هدف اصلی خود یعنی ایجاد محیطی امن برای پروژه‌های زیرساختی و انزوای شبه نظامیان اویغور، به دنبال ایجاد همکاری با طالبان است.

روسیه

همانند چین، روسیه سفارت خود در کابل را باز نگه داشت، اما گفته می‌شود برخی از پرسنل خود را جابه‌جا می‌کند. پیش‌تر سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه گفت که این کشور برای به رسمیت شناختن طالبان به عنوان مقامات قانونی در افغانستان عجله‌ای ندارد و خواستار تشکیل یک دولت فراگیر شد.

با این وجود چین و روسیه هنوز دلایلی برای نگرانی در مورد بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان دارند. چین نگران اتفاقاتی است که ممکن است در شین جیانگ رخ دهد و روسیه نگران این است که در آسیای میانه چه اتفاقاتی خواهد افتاد. کارشناسان معتقدند که یکی از اولویت‌های فوری روسیه محدود کردن حرکت گروه‌های تندرو سازمان یافته به سوی کشورهای آسیای میانه در امتداد مرز شمالی افغانستان است.

ایران

به گفته تحلیلگران، وضعیت جدید افغانستان نیازمند توجه بالایی از سوی ایران است. آنها معتقدند: "هدف ایران جلوگیری از هجوم سیل پناهندگان، مواد مخدر و جلوگیری از آسیب به هزاره‌ها در افغانستان خواهد بود." هزاره‌ها که عمدتاً مسلمان شیعه و سومین گروه قومی بزرگ در افغانستان هستند، در گذشته بسیار از سوی طالبان مورد آزار و اذیت قرار گرفتند.

پربیننده ترین پراید ۱۴۹میلیون شد/ قیمت ساینا، کوییک و تیبا + جدول قیمت جدید محصولات مدیران خودرو + جدول مرحله سوم فروش خودروی فیدلیتی از هشتم شهریور ماه یک گام تا فاجعه تورمی؛ رییسی با بودجه ۱۴۰۰ چه می‌ کند؟ فوری / ادامه رکوردشکنی قیمت پراید

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: عاطفه حسینی طالبان عاطفه حسینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۸۹۱۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر صنعت و تجارت طالبان به ایران سفر کرد

وزیر صنعت و تجارت حکومت طالبان در رأس هیئتی با هدف تسهیل تجارت و ترانزیت وارد سیستان و بلوچستان شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «نورالدین عزیزی» وزیر صنعت و تجارت حکومت طالبان، امروز (چهارشنبه 12 اردیبهشت) در رأس یک هیئت بزرگ اقتصادی و تجاری وارد استان سیستان و بلوچستان شد.

شرکت در نشست «امکان‌سنجی و تسهیل روند همکاری‌های اقتصادی میان دو کشور» و رایزنی درباره توسعه روابط تجاری و ترانزیتی بین ایران و افغانستان با محوریت سیستان از اهداف این سفر است.

عزیزی پیش از این نیز در دیدار با مقامات ایران گفته بود پس از حکومت جدید در افغانستان زمینه افزایش دادوستد مساعد شده است و با ظرفیتی که افغانستان و ایران در بخش‌های مختلف دارند، می‌توان میزان تجارت را افزایش داد.

وی همچنین اعلام کرده بود: در شرایط کنونی روند طی مراحل اسناد و صدور مجوز نسبت به گذشته سهل‌تر شده است و سرمایه‌گذاران ایرانی نیز می‌توانند مانند یک افغان در افغانستان سرمایه‌گذاری کنند.

امضای تفاهم‌نامه 55ماده‌ای ایران و افغانستان برای همکاری در حوزه کشاورزیسند همکاری‌ حمل‌ونقل جاده‌ای ایران و افغانستان امضا شدبرگزاری نشست مشترک فنی حمل‌ونقل جاده‌ای ایران و افغانستان در کابل

انتهای پیام/.+

دیگر خبرها

  • بیش از ۳۵ کشته در حملات داعش در افغانستان
  • مسدود شدن گذرگاه اسپین بولدک
  • وزیر صنعت و تجارت طالبان وارد ایران شد
  • وزیر صنعت و تجارت طالبان به ایران سفر کرد
  • روایت روزنامه جمهوری اسلامی از مدارا با طالبان بدون خط قرمز/ جازدن سیل به جای دادن حقابه!
  • امضای قرارداد صادراتی ازبکستان با تجار افغانستانی
  • تغییرات اقلیمی افغانستان را تهدید می کند
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده‌اند
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده اند
  • هشدار حزب التحریر به طالبان