Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@15:31:52 GMT

رقابت مرغ فروش ها برای جلب مشتری در گیلان 

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۸۹۳۳۳

رقابت مرغ فروش ها برای جلب مشتری در گیلان 

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، تا ماه گذشته شاهد کمبود شدید مرغ در بازار بودیم به طوری که مردم برای تهیه مرغ  باید در صف خرید قرار می گرفتند و در اکثر اوقات نیز  مجبور بودند بیش از نرخ مصوبه عرضه مرغ برای این ماده غذایی بپردازند.

  بر اساس آمار سال ۹۹، استان گیلان با ۸۴۳ واحد مرغداری با ظرفیت بیش از ۱۹ میلیون قطعه، ۱۰ درصد گوشت مرغ کشور را تولید می کند که با این وجود گیلان از قطب های تولید گوشت مرغ است و رتبه پنجم تولید مرغ کشور را در اختیار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین سالانه ۹۰ تا ۹۵ میلیون جوجه ریزی در واحدهای مرغداری استان انجام و حدود ۱۶۵ هزار تن گوشت مرغ تولید می شود که این میزان نه تنها مورد مصرف گیلانیان قرار می گیرد، بلکه بخشی از آن نیز به سایر استان های کشور ارسال می شود.

کاهش چند صد تومانی قیمت مرغ برای جلب مشتری بیشتر

اما هم اینک بازار مرغ در گیلان سر وسامان یافته و به ثبات رسیده و خوشبختانه این ماده پروتئینی در اکثر واحدهای عرضه مرغ، به وفور یافت می شود و حتی فروشندگان برای جلب مشتری با هم رقابت می کنند.

قیمت مصوب مرغ در گیلان نیز همان ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان است و با توجه به اینکه همه فروشندگان مرغ، سهمیه موردنظر خود را دریافت می کنند، تعدادی از این فروشندگان دست به ابتکاراتی زده تا مشتریان بیشتری را جلب تا سهمیه مرغ آنان زودتر به فروش برود.

یکی از این ابتکارات ، فروش مرغ زیر قیمت مصوب است و تعدادی از فروشندگان نیز، چند صد تومانی ارزان تر مرغ خود را توزیع می کنند تا مشتریان بیشتری را جلب کنند که در این راستا هم اینک شاهدیم که قیمت مرغ در برخی از مغازه های مرغ فروشی ، ۲۴ هزار و ۷۰۰ تومان ، ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومان و حتی ۲۴ هزار تومان نیز به فروش می رسد.

نظارت جدی در توزیع و فروش مرغ  

اما این رقابت به نفع مصرف کننده است چون هم اینک خیال مردم از این بابت راحت است که هر زمان که اراده کنند، مرغ در دسترس آنان است و می توانند این ماده غذایی را تهیه کنند اما تنظیم بازار مرغ نیز دلایلی دارد که رئیس اتاق اصناف گیلان مهمترین امر را همدلی و همکاری همه مسئولان گیلان اعلام کرد.

جلال الدین محمد شکریه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در رابطه با پشت سر گذاشتن بحران مرغ باید از رئیس کل دادگستری گیلان، دادستان ، معاونت دادستانی ، رییس اداره اماکن و بازرسان نظام صنفی تشکر و قدردانی کنم و در راستای ساماندهی توزیع مرغ نیز، سازمان صنعت ، معدن ، تجارت گیلان نیز زحمات زیادی در خصوص چگونگی فعالیت مرغ داری ها و کشتارگاه ها کشیدند.

وی افزود: با وجود اینکه گیلان یکی از قطب های تولید مرغ در کشور است اما تا حدود یک ماه گذشته کمبود مرغ را در این استان شاهد بودیم که این کمبود بسیار آزار دهنده بود چون مردم، برای تهیه مرغ با مشکل مواجه بودند. 

شکریه ادامه داد: اما با ورود و کمک دستگاه قضایی ، در سیستم تولید و توزیع مرغ، ساماندهی لازم انجام شد و در حال حاضر مرغ در واحدهای صنفی به وفور یافت می شود و از این بابت، هم اینک در گیلان مشکلی وجود ندارد.

وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر با توجه به اینکه تعدادی از کشتارگاه های مرغ فاقد پروانه کسب بودند، با کمک ستاد تنظیم بازار و همکاری استانداری گیلان ، این کشتارگاه ها نیز شناسایی،  ساماندهی و آمارشان به چرخه تولید افزوده شد.

رئیس اتاق اصناف گیلان اظهار کرد: همچنین سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان گیلان نیز از طریق شرکت پست و سامانه های ذیربط ، میزان تحویل مرغ را رصد می کند تا خللی در عرضه مرغ و تنظیم بازار این محصول در گیلان به وجود نیاید و این بازار دچار مشکل نشود.

شکریه به قیمت مصوب مرغ نیز اشاره و بیان کرد: هم اینک قیمت مرغ در استان گیلان همان ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان است و در همین قیمت باقی مانده اما در سایر استان ها ، قیمت مرغ بیش از این است و  از این رو مسافران هنگام بازگشت مرغ خریداری می کردند چون قیمت مرغ در گیلان نسبت به بعضی از استان ها، مناسب تر و ارزان تر است.

رئیس اتاق اصناف گیلان افزود: به هرحال تمام هدف مسئولان برطرف شدن مشکلات و کمبودها است و در این راستا باید همه تلاش کنیم تا با کنترل و تنظیم بازار، شاهد پایداری و ثبات در بازار باشیم به خصوص در تولید و توزیع مایحتاج ضروری و لازم خانواده ها کوشا باشیم. 

کنترل بازار مرغ و رفع مشکل کمبود و گرانی،  نوید بخش امکان مدیریت بازار و جلوگیری از بروز مشکل برای مصرف کنندگان است. 

مردم گیلان امیدوارند این شیوه درست کنترل بازار در سایر بخشها نیز اعمال و از  اجحاف در حق مصرف کنندگان پیشگیری شود. 

برچسب‌ها رشت مرغداری گیلان اتاق اصناف ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: رشت مرغداری گیلان رشت مرغداری گیلان اتاق اصناف ایران تنظیم بازار اتاق اصناف ۲۴ هزار قیمت مرغ هم اینک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۸۹۳۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود

علی حسینی عضو شورای ملی زعفران در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، به موضوع قیمت زعفران در بازار، وضعیت صادرات و تولید زعفران و علل قاچاق پرداخت.

وضعیت قیمت زعفران در بازار چگونه است؟

حسینی: هم اکنون زعفران در دست کشاورزان و صادرکنندگان نیست و تنها عوامل بازارگردان با احتکار زعفران در انبارها اقدام به گران فروشی می کنند.

صادرکنندگان و تولیدکنندگان نقشی در بازار زعفران ندارند و از آنجاکه هیچ نهاد نظارتی در بازار نیست، سودجویان و عوامل واسطه زعفران های مانده در انبارها را با قیمت های نجومی دد بازار عرضه می کنند که اختلاف معناداری با قیمت خرید محصول از کشاورزان دارد. آمارها حاکی از آن است که کشاورزان حداقل هرکیلو زعفران را با نرخ ۳۰ میلیون و حداکثر ۴۳ میلیون تومان فروختند.

با توجه به آنکه گردانندگان بازار دلالان هستند که با خرید و نگهداری زعفران در انبارها بدنبال سودهای نجومی هستند، از این رو نمی توان پیش بینی راجع به بازار داشت.

تقاضا از سوی تجار خارجی برای خرید طلای سرخ ایرانی چگونه است؟

حسینی: با توجه به نوسان قیمت زعفران در بازار، قاچاقچیان در کنار دلالان اقدام به سودجویی می کنند به طوریکه زعفران تاریخ گذشته و مانده در انبارها را به آن سوی مرزها قاچاق می کنند که این امر اعتبار بزرگترین تولیدکننده زعفران را دچار خدشه می کند.

صادرکنندگان با ریسک بالا اقدام به صادرات می کنند چراکه بازگشت ارز به سامانه نیما با مشکلاتی روبروست که همین امر بر رونق قاچاق دامن زده است.

بنابر آمار سالانه افغانستان ۶۷ تن زعفران صادر می کند، درحالیکه تولید زعفران این کشور کمتر از ۲۰ تن است که این امر بدان معناست که بخشی از زعفران های قاچاق شده به این کشور به اسم زعفران افغانستان صادر می شود. براین اساس مشکلات قاچاق زعفران باید عارضه یابی و رفع شود.

سالانه چه میزان زعفران کشور به بازارهای هدف قاچاق می شود؟

حسینی: آمارها حاکی از آن است که سالانه ۱۰ تن زعفران به آن سوی مرزها قاچاق می شود و از آنجا که حداکثر تاریخ انقضا زعفران ۳ سال از زمان برداشت است، قاچاقچیان زعفران های تاریخ گذشته مانده در انبارها را به آن سوی مرزها قاچاق می کنند که این امر آسیب جدس به آینده زعفران می زند چراکه با از دست دادن بازارها زیان قابل جبران نیست.

اکثر زعفران های قاچاق، زعفران هایی هستند که تاریخ مصرف آنها گذشته است که در شرایط کنونی با ورود دلالان به بازار خطر هشدار تشدید قاچاق زعفران را می دهیم.

پتانسیل تولید چه میزان زعفران در کشور وجود دارد؟

حسینی: بنابر آمارهای اعلامی سطح زیرکشت زعفران در استان های خراسان بیش از ۱۲۰ هزارهکتار است که براین اساس پتانسیل تولید بیش از هزارتن محصول در کشور وجود دارد، درحالیکه تولیدفعلی زعفران در کشور ما یک چهارم تا یک پنجم این میزان است که براین اساس منابع و انرژی کشور برای تولید کمتر از ۳۰۰ تن زعفران صرف می شود.

آمارها حاکی از آن است که سالانه ۲۰ تا ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف و مابقی صادر می شود. در شرایط کنونی که کمتر از ۳۰۰ تن زعفران تولید می شود، این احتمال وجود دارد که ۱۰ تا ۱۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف شود.

بنابر آمار طلای سرخ ایران به ۶۰ تا ۶۸ کشور دنیا صادر می شود، اما اگر مشکلات عارضه یابی شود، می توان سهم بیشتری داشت. به عنوان مثال سالانه ۶۰ تن زعفران به امارات صادر می کنیم، درحالیکه حداکثرمصرف ۵ تن است و ۵۵ تن دیگر را مجدد به اسم خود صادر می کنند. درحالیکه ما باید آن کشورها را شناسایی کنیم و مستقیما خود صادرات داشته باشیم، اما متاسفانه سالهاست غفلت کرده ایم.

اگر استراتژی دقیقی برای تولید و صادرات زعفران را در نظر بگیریم به مرور هم می توان از خام فروشی جلوگیری کرد.

عملکرد تولید زعفران در هکتار چقدر است؟

حسینی: بنابر آمار تا دهه ۶۰ در هرمتر مربع ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلی گرم یعنی بیش از نیم گرم و معادل ۶ تا ۷ کیلو در هکتار تولید داشتیم، درحالیکه تولید فعلی کمتر از ۲ کیلو در هکتار است که علت این امر باید بررسی و رفع شود چراکه آیندگان از ما طلب می کنند.

با توجه به آنکه قدمت تولید زعفران در کشور ما به ۳ هزار سال پیش بازمی گردد،آیا کافی نیست که در این خصوص تمهیداتی داشته باشیم چرا که فرصت های زیادی را از دست دادیم و برای کشوری که بیش از ۹۰ درصد تولید زعفران دنیا را در اختیار دارد، این موضوع زیبنده نیست.

با توجه به افزایش قیمت زعفران و ورود دلالان در سطح بازار و تشدید قاچاق به آن سوی مرزها بعید است که میزان صادرات به ۲۸۶ تن سال گذشته برسد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • قیمت مصوب انواع میوه اعلام شد/ جدول قیمت
  • اعلام قیمت عمده انواع میوه و سبزی+جدول
  • ثبت سفارش ۱۳۰ هزارتن برنج در ۲ ماهه ابتدای سال
  • قیمت خودرو امروز ۱۰ اردیبهشت + جدول
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • دلار آزاد به دامنه ۵۰ هزار تومان سقوط کرد
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • تعرفه تاکسی‌های اینترنتی را شرکت‌ها تعیین کنند یا شورای رقابت؟
  • ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود
  • آپارتمان‌های تهران بدون مشتری ماند؛ قیمت مسکن متری چند؟