Web Analytics Made Easy - Statcounter

لیدر اصلاحات در نخستین اقدام سیاسی خود پس از تحریم انتخابات ۱۴۰۰، به برخی افراد پیرامون خود مأموریت داده تا به تحلیل نتایج انتخابات بپردازند.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

حراج آبروی "کارگزاران" با یک نقد ضعیف

علی محمد نمازی، فعال اصلاح طلب و عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران در بخشی از یک مصاحبه که سایت اعتمادآنلاین آنرا منتشر کرد درباره برنامه های ارائه شده از سوی رئیس جمهور رئیسی گفته است: آقای رئیسی گفتند اولویت اول‌شان تولید است و می‌خواهند این نقدینگی را به سمت تولید هدایت کنند. اولین قدم برای هدایت نقدینگی به سمت سرمایه‌گذاری و تولید، ایجاد اطمینان از این است که آیا این سرمایه‌گذاری بازدهی خواهد داشت؟ سود خواهد داشت؟ که این موضوع تا حالا نبوده است و فکر هم نمی‌کنم آقای رئیسی بتواند تیمی را جمع کند که نقدینگی هزار میلیارد تومانی را به سمت سرمایه‌گذاری بیاورد و برای تولید کار شود.
او همچنین می افزاید: رئیس‌جمهور عنوان کرده در طول این ۴ سال می‌خواهد ۵ میلیون واحد مسکن بسازد که  این کار از عهده دولت خارج است و بخش خصوصی باید این کار را انجام دهد و سرمایه‌گذار خارج از کشور بیاید و شرکت‌های خارجی در این امر سهیم باشند که باتوجه به شرایط کشور در حال حاضر امکان‌پذیر نیست. [۱]

*جالب است که اوج کارشناسی و سابقه و تجربه در انتقاد نمازی از برنامه های رئیس جمهور اینست که بگوید: "فکر نمی کنم، بتواند" و "از عهده دولت خارج است"! بدون هیچگونه دلیل یا استقرایی.

در واقع آنچه که آقای نمازی گفته اند عملا با صحبت های یک انسان عامی در کوچه و بازار هیچ تفاوتی ندارد و آبروی حزب کارگزاران را به حراج گذاشته است.

این در حالی است که انتظار است در آستانه ورود نظام سیاسی نوین کشور به دهه ۵۰ سالگی، رجال سیاسی تلاش کنند تا از وزانت لازم برخوردار باشند و در نقدها یا راهکارهای خود؛ صورت استدلالی و علمی تری را برای گفتار و اقناع مخاطب برگزینند.

البته برای قضاوت در اینکه رئیس جمهور جدید برای عملی کردن طرح های خود موفق خواهد شد یا خیر!؟ نیازمند زمان هستیم اما عقلانیت و تجربه می گوید که ساخت بیش از ۱ میلیون مسکن در سال و یا جمع کردن نقدینگیِ بیشینه از فضای اقتصادی جامعه در صورت داشتن "مدیریت جهادی" یک اقدام عملی است و البته معجزه خاصی هم محسوب نمی شود.

*** 

نخستین اقدام سیاسی لیدر اصلاحات پس از تحریم انتخابات

روزنامه شرق، طی گزارشی در شماره دوشنبه گذشته خود نوشته است: اصلاح‌طلبان در شرایط کنونی با ادامه هیچ‌یک از روش‌های فوق نمی‌توانند جامعه ... را بار دیگر با خود همراه کنند؛ مگر آنکه پیش از شروع دوباره فعالیت سیاسی برای ورود به قدرت رسمی که نزدیک‌ترین زمان انتخابات مجلس دوازدهم در سال ۱۴۰۲ است، باید بتوانند در جامعه حضور داشته باشند و از مطالبات واقعی، عینی و به‌روز مردم سخن بگویند. حالا سیدمحمد خاتمی هم به‌نوعی از همین موضوع یعنی آسیب‌شناسی مسیر اصلاحات سخن گفته است تا شاید اصلاح‌طلبان بتوانند در آینده سیاسی ایران باز هم نقش‌آفرینی کنند. به‌تازگی اسماعیل گرامی‌مقدم گفته است: «در جبهه اصلاحات به آسیب‌شناسی پرداخته شده و پرداخته خواهد شد. من شنیده‌ام که آقای خاتمی به افرادی مأموریت داده تا به تحلیل نتایج انتخابات بپردازند. این مأموریت خارج از احزاب است؛ ولی من می‌دانم که همه احزاب آسیب‌شناسی انتخابات را شروع کرده‌اند و قطعا این موضوع به اینجا می‌انجامد که اصلاح‌طلبان در انتخابات‌های بعدی با چه رویکردی ورود کنند».[۲]

*بایستی دقت شود که جدای از اینکه هدف خاتمی از این مأموریت دهی؛  مجلس آرایی و عرض اندام سیاسی است یا هدفی واقعی را دنبال می کند؛ اما چپ های ستادی سال هاست که درباره ایران و ایرانی هدفی جز ناامیدسازی مردم را دنبال نمی کنند و از همین روست که در دولت متبوعشان طی ۸ سال گذشته شاهد ۲ رخداد دیماه ۹۶ و آبان ۹۸ بودیم!

رخدادهایی که در پیامد آنها همین آقایان به صحنه آمدند و با تفرعنی مثال زدنی از این گفتند که این رخدادها پیش لرزه بود و اعتراضات آبان ۹۸ در سطحی وسیعتر و با خشونتی بیشتر تکرار خواهد شد.

رصد فعالیت های این جریان معارض در کنار اشراف به رویکردهای اصلی آنها یک ضرورت عقلانی و امنیتی است.

لازم به تأکید است که چپ های ستادی با تحریم انتخابات ۱۴۰۰ عملا از دموکراسی نیز خارج شده و حضور آن در سپهر سیاست کشور با اشکالاتی عقلانی و منطقی همراه شده است.

***

1_https://etemadonline.com/content/511346

2_https://sharghdaily.com/fa/main/detail/296893

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان سید ابراهیم رئیسی کابینه رئیسی وزرای پیشنهادی رئیسی اصلاح طلبان محمد خاتمی فتنه اقتصادی وبلاگ مشرق تحریم انتخابات 1400 انتقاد منتقدان مشرق نیوز مدیریت جهادی نقدینگی ساخت مسکن تحریم انتخابات رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۹۰۷۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ فهرست در دور دوم انتخابات مجلس با هم رقابت می‌کنند

به گزارش «تابناک» به نقل از نامه نیوز، ۲۱ اردیبهشت انتخابات مرحله دوم مجلس دوازدهم برگزار می‌شود. این موضوع از آن جهت حائز اهمیت است که نتیجه انتخابات می‌تواند فراکسیون اکثریت مجلس را مشخص کند، چون تاکنون هیچ مجموعه سیاسی نتوانسته است اکثریت کرسی‌ها را از آن خود کند و گزینه مطلوب خود را به کرسی ریاست بنشاند.

اقبال شاکری در گفتگو با خبرنگار نامه نیوز درباره اهمیت انتخابات مرحله دوم مجلس شورای اسلامی گفت: ۴۹ کرسی از ۲۹۰ کرسی مجلس آینده در دور دوم انتخابات تعیین تکلیف می‌شوند. از آن ۴۹ کرسی، ۱۶ کرسی متعلق به حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر است.

وی افزود: کسانی که به دور دوم انتخابات مجلس راه یافتند از اقبال نسبی مردم برخوردار هستند، از این رو پیش بینی می‌شود ۲۱ اردیبهشت ماه شاهد یک رقابت مثبت و خوب باشیم. حالا مردم می‌توانند از بین مقبول‌ترین ها، بهترین‌ها را انتخاب و راهی مجلس کنند. انشاءالله همچون دور نخست شاهد حضور و مشارکت بالای مردم در پای صندوق‌های رأی باشیم.

این نماینده مجلس با اشاره به اتفاقات اخیر منطقه و پاسخ قاطعانه ایران به رژیم صهیونیستی یادآور شد: ما یک نظم نوین جهانی را ایجاد کردیم، از این رو امیدواریم مجلس دوازدهم از این قدرت آفرینی‌ها استفاده و با تمام توان و قوتش شروع به کار کند و اصل را بر وفاق ملی و یکپارچگی سیاسی بگذارد تا انشاءالله برای خدمتگزاری بهتر و قوی‌تر از همان ابتدا گام‌های اساسی بردارد.

وی با اشاره به لزوم توجه مجلس دوازدهم به اولویت‌های مورد نیاز جامعه ادامه داد: امیدواریم مجلس آینده طرح‌ها و لوایحی را به تصویب برساند که قدرت کشور افزون شود.

این فعال سیاسی درباره پیروزی از پیش معلوم لیست اُمنا در تهران اظهار کرد: ۴ فهرست اصلی شانا، اُمنا، صبح امید و جبهه متحد در دور دوم انتخابات مجلس با هم در تهران رقابت خواهند کرد. از ۳۲ نامزد حاضر در میدان، ۱۳ نفر از فهرست شانا، ۱۱ نامزد مشترک از امنا و صبح امید و ۷ نفر هم اختصاصی آن‌ها هستند؛ به نظر می‌رسد ترکیبی از نامزد‌های آن‌ها انتخاب و به مجلس راه می‌یابند.

دیگر خبرها

  • در جنگ‌ روایت‌ها به رسانه‌ها جدی‌تر توجه کنیم
  • اصلاحات جدید دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون دکتری اعلام شد
  • پزشکیان لیدر می‌شود؟
  • سیاست‌گذاری هوشمندانه حوزه انرژی، توسعه درآمدهای ارزی کشور در شرایط تحریم را میسر کرد
  • دولت در حوزه اقتصادی از ابتدا ضعیف بود | به انتخابات آمریکا نزدیک شویم ارز صعودی می‌شود
  • پزشکیان لیدر می‌شود؟/ترکیب‌ احتمالی فراکسیون‌های مجلس آینده
  • آمادگی بلاروس برای همکاری با ایران باوجود تحریم‌های غرب
  • ۴ فهرست در دور دوم انتخابات مجلس با هم رقابت می‌کنند
  • کره شمالی: آمریکا از حقوق بشر به‌عنوان ابزار سیاسی علیه پیونگ یانگ استفاده می‌کند
  • کره شمالی : آمریکا از حقوق بشر بعنوان ابزار سیاسی خصمانه علیه پیونگ یانگ استفاده می کند