Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین _ مهدی اسماعیل‌پور:  ماجرا از این قرار است که «محمد میرغفاری»، مربی فوتبال ساکن محله به‌عنوان مربی و یکی از اعضای کادر فنی تیم لیگ برتری «پیکان» منصوب شد. به این‌ترتیب اکنون مربیان فوتبال تهرانسر در بالاترین سطح فوتبال ایران، صاحب یک نماینده هستند. به همین بهانه گفت‌وگویی با مربی جوان و موفق منطقه ۲۱ انجام داده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بدشانسی بازیکنی که می‌رفت ستاره شود

محمد میرغفاری، متولد ۱۳۶۶، در محله «شمیرانات» است که از حدود ۲۸ سال پیش در تهرانسر سکونت دارد. این فوتبالیست سابق و مربی امروز هم‌محله‌ای درباره سابقه ورزشی و فوتبالی‌اش به همشهری محله می‌گوید: «مانند همه بچه‌های همسن و سال خودم، فوتبال را از کوچه، خیابان و مدرسه آغاز کردم، اما فوتبال حرفه‌ای من از سال ۱۳۷۶ آغاز شد. در آن سال به عضویت تیم جوانان «بانک ملی» درآمدم که در خیابان «فدائیان اسلام» قرار داشت و برای تمرین و مسابقه هر روز از تهرانسر تا جنوب شهر می‌رفتم. پستی که در آن بازی می‌کردم «مهاجم» بود. پس از بانک ملی به تیم جوانان «صبا باتری» ملحق شدم. در ادامه متأسفانه کمرم آسیب دید و۲ سال نتوانستم فوتبال بازی کنم. پس از آن مجبور شدم فوتبال بازی کردن را کنار بگذارم. بعد از این مصدومیت و کنار گذاشتن فوتبال به فکر مربیگری افتادم. فدراسیون فوتبال برای برگزاری دوره‌های مربیگری ثبت‌نام می‌کرد و من در آن دوره شرکت کردم. حدود۲ سال پیش موفق شدم مدرک «B آسیا» را کسب کنم و طی۲ ماه آینده نیز مدرک «A آسیا» را خواهم گرفت. هم‌چنین در چند دوره برای تیم‌های شهرداری مناطق ۹ و ۲۱ در مسابقات مناطق ۲۲‌گانه شهر تهران شرکت داشتم و در این رقابت‌ها چند قهرمانی کسب کردم.»

۱۱ سال تیم‌داری در تهرانسر

میرغفاری برای اهالی فوتبال در منطقه ۲۱ نامی شناخته شده محسوب می‌شود، چراکه بیش از یک دهه درحال تیم‌داری و شناسایی استعدادها و پرورش بازیکنان جوان است. او درباره کارنامه و سابقه فعالیت‌اش در کسوت مربیگری این‌گونه توضیح می‌دهد: «۱۱ سال پیش یک تیم و آکادمی فوتبال با نام «پدیده غرب» را راه‌اندازی کردم که ۶ شعبه در نقاط مختلف تهران از جمله تهرانسر، «دهکده المپیک» و «شادآباد» دارد و در گروه‌های سنی نونهالان تا بزرگسالان فعالیت می‌کند. درباره حضورم در کادرفنی تیم لیگ برتری پیکان هم از آنجا که «اکبر محمدی»، مدیرعامل باشگاه پیکان، از دوستان قدیمی من است و بر توانایی‌هایم در مربیگری شناخت دارد، از من دعوت کرد تا به کادر فنی این تیم بپیوندم.»

 استعدادهایی در حد لیگ برتر

مربی فوتبال تهرانسری بر این باور است که هنوز هم در بین بچه‌های این محله و منطقه ۲۱ فوتبالیست‌های با استعدادی مانند «علی کریمی»، «جواد نکونام» و «علیرضا بیرانوند» وجود دارند و تنها باید بر روی آنها سرمایه‌گذاری کرد. میرغفاری از شاگردان با استعداد خود در گذشته و حال حاضر می‌گوید که موفق به پوشیدن پیراهن باشگاه‌های بزرگی چون «استقلال» و «پرسپولیس» شده اند: «منطقه ۲۱ جوان‌های خوب و با استعدادی در حوزه ورزش دارد، اما متأسفانه اهمیت چندانی به آنها داده نمی‌شود. در بین بچه‌های آکادمی خودم، فوتبالیست‌هایی هستند که آینده درخشانی دارند و اگر شرایط برایشان مهیا باشد، بی‌شک در این فوتبال به جایگاهی می‌رسند. برخی از شاگردانم توانسته‌اند به تیم‌ها و رده‌های بالاتری دست پیدا کنند که از جمله آنها می‌توانم به
«محمدحسین یاسری» در تیم «پارسیان»، «عرفان شجاعیان» و «محمدحسین علیپور» در تیم‌های پایه استقلال و «محمدحسین محمودی» در امیدهای تیم پیکان اشاره کنم.»

فوتبال در زمین‌های خاکی رایگان بود

در گذشته که خبری از مدارس فوتبال و آکادمی‌ها نبود، زمین‌های خاکی، بازیکن‌ساز بودند. میرغفاری مشکل امروز فوتبال را پولی شدن آن می‌داند نه حذف شدن زمین‌های خاکی. او می‌گوید: «در گذشته برای فوتبال بازی کردن احتیاجی به پول نبود. زمین‌های خاکی که بازی کردن در آنها هزینه‌ای در برنداشت، محلی بود که بازیکنان با استعداد در آنجا رشد می‌کردند و به تیم‌های بزرگ می‌پیوستند. بسیاری از ستاره‌های فوتبال ما در دهه‌های گذشته از همین زمین‌های خاکی به تیم‌ملی رسیدند و حتی موفق شدند به باشگاه‌های خارجی بپیوندند. البته مشکل فوتبال ما خاکی یا چمن مصنوعی بودن زمین‌های فوتبال نیست، بلکه پولی شدن فوتبال است. پیش‌ترها بچه‌هایی که در محله‌ها و خانواده‌های فقیر زندگی می‌کردند، این فرصت را داشتند تا خود را از طریق فوتبال بالا بکشند و به قول معروف، «فوتبال ورزش پابرهنه‌ها بود».

مشکل اصلی اینجا است که دیگر فوتبال بازی کردن هم پولی شده است و خانواده‌هایی که توان پرداخت چنین هزینه‌هایی را ندارند، اغلب پشت خط می‌مانند. در قدیم داشتن استعداد و پشت کار و انگیزه حرف اول را می‌زد. این روزها همه چیز از جمله ورزش و فوتبال پولی شده است و اگر کسی بخواهد رشد و پیشرفت کند، باید۶۰ تا ۷۰ میلیون تومان پول بدهد. برای همین تعداد فوتبالیست‌های خوب کم شده است و مانند گذشته تعدادشان زیاد نیست. مشکل دیگری که به‌ویژه در منطقه ۲۱ وجود دارد، کم بودن تعداد زمین‌های فوتبال خوب و استاندارد است.»

وجود باشگاه محلی یعنی فرصت

مربی تیم لیگ برتری پیکان بر این باور است که فعالیت باشگاه‌های حرفه‌ای سبب رونق ورزش در محله‌ها می‌شود. همان‌گونه که فعالیت باشگاه «نفت» به رشد فوتبال در تهرانسر کمک کرد و منحل شدنش چیزی جز ضرر و زیان نبود. هم‌چنین او از لزوم حمایت صنایع از تیم‌های محلی می‌گوید: «وجود باشگاه‌های فوتبال مانند نفت تهران در منطقه ۲۱ بی‌شک در زمینه توسعه فوتبال و شکوفایی استعدادها نقش مهمی دارند. وجود باشگاه در یک محله سبب می‌شود که بچه‌های بیشتری فرصت و شانس تست دادن پیدا کنند و در نتیجه بیشتر دیده شوند. بچه‌های این منطقه اغلب در تیم‌های پایه نفت تهران تست می‌دادند و حضور این باشگاه موجب پیشرفت فوتبال در محله و حتی منطقه شده بود. منحل شدن باشگاه نفت به ورزش تهرانسر لطمه زد.

علاوه بر این تیم‌های محلی مانند تیم «ورد آورد» داریم که قدیمی و ریشه‌دار هستند و می‌توانند در لیگ استانی و حتی لیگ‌های یک و دو حضور داشته باشند، اما به دلیل مشکلات مالی سال‌ها است که درجا می‌زنند و نمی‌توانند هزینه‌های رفتن به رده‌های بالاتر که شاید در حدود ۵۰ میلیون تومان باشد تأمین کنند. این در شرایطی است که ما این همه کارخانه و صنایع در منطقه داریم که به راحتی می‌توانند اسپانسر و حامی این تیم‌ها شوند و بخشی از بودجه ورزشی خودشان را برای این تیم‌های محلی هزینه کنند. وجود تیم‌های باشگاهی در منطقه حتی اگر در لیگ دو حضور داشته باشند به جوان‌ها انگیزه می‌دهند تا بیشتر به ورزش جلب شوند. با این کار مسیر برای درخشش استعدادهای محلی هموار می‌شود. امیدوارم که روزی شاهد رونق گرفتن تیم‌های محلی و فعالیت باشگاهی در تهرانسر و منطقه ۲۱ باشیم.»

کد خبر 621919 برچسب‌ها همشهری محله فوتبال لیگ برتر فوتبال ایران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: همشهری محله فوتبال لیگ برتر فوتبال ایران زمین های خاکی تیم های محلی فوتبال بازی بازی کردن منطقه ۲۱ تیم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۹۰۹۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برجای ماندن چندین شهید و زخمی در بمباران محله‌های مسکونی غزه

به گزارش خبرگزاری مهر، خبرنگار شبکه المیادین تاکید کرد که بامداد امروز جنگنده های رژیم صهیونیستی خانه های مسکونی محله الشابوره را واقع در شهر رفح در جنوب نوار غزه بمباران کردند.

در جریان این حمله هوایی شدید تعدادی از فلسطینی ها، زخمی شده و به بیمارستان الکویت منتقل شدند.

نیروهای دفاع شهری نوار غزه نیز اعلام کردند که پیکرهای متلاشی شده ۹ شهید فلسطینی را از زیر آوار منطقه المعسکر واقع در شهر خان یونس خارج کردند.

بمباران خانه های مسکونی در خیابان الجلاء واقع در مرکز شهر غزه چندین شهید و زخمی در میان فلسطینی های بی گناه برجای گذاشت. علاوه بر حمله های هوایی، توپخانه ارتش رژیم صهیونیستی نیز منطقه النصر در شرق شهر رفح را هدف قرار داد.

جنگنده های رژیم صهیونیستی علاوه بر نوار غزه بخش هایی از جنوب لبنان را نیز هدف قرار دادند. این جنگنده های متجاوز بامداد امروز اطراف منطقه های کفرکلا، میس الجبل و برغز در جنوب لبنان را هدف قرار دادند. حمله های توپخانه ای رژیم صهیونیستی منطقه شبعا در جنوب لبنان را نیز در برگرفت.

وزارت بهداشت نوار غزه روز گذشته اعلام کرد که ارتش رژیم صهیونیستی طی ۲۴ ساعت گذشته مرتکب پنج جنایت و کشتار علیه خانواده های فلسطینی در این باریکه شدند.

در این گزارش آمده است: جنایت های وحشیانه رژیم صهیونیستی طی ۲۴ ساعت گذشته دست کم ۴۷ شهید و ۶۱ زخمی برجای گذاشته است. وزارت بهداشت نوار غزه تاکید کرد که آمار شهدا و زخمی های حمله های همه جانبه این رژیم علیه نوار غزه مجدداً افزایش یافته است.

بر اساس این گزارش، تعداد شهدای فلسطینی از تاریخ هفت اکتبر سال میلادی گذشته تاکنون به ۳۴ هزار و ۵۳۵ تن افزایش یافته است. آمار زخمی ها نیز به ۷۷ هزار و ۷۰۴ تن رسیده است. لازم به ذکر است که اکثر قربانیان تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه طی هفت ماه گذشته را زنان و کودکان تشکیل می دهند.

بر اساس اعلام نهادهای فلسطینی، هنوز پیکر هزاران فلسطینی زیر آوار خانه های تخریب شده در نوار غزه بوده و نیروهای امدادی نتوانسته اند آنها را خارج کنند.

کد خبر 6093735

دیگر خبرها

  • اجرای محله محوری مسجد بنیان در ۵۵ منطقه اراک
  • ابرپروژه مسکونی تهران در محله یاخچی آباد با ۱۰ هزار واحد ساخته می شود
  • حفظ چنار ۸۰ ساله در پروژه احداث سرای محله باغ فردوس | ببینید چطور گوهر سبز در دل ساختمان ۵ طبقه زنده ماند
  • ساخت پارکینگ‌های محلی منطقه‌ای و ارتقاء ایمنی شهروندان در دستور کار شهرداری منطقه۱۶ باشد
  • تدوین برنامه جامع ‌مدیریت‌ گردشگری برای‌ «دزپارت» خوزستان
  • برجای ماندن چندین شهید و زخمی در بمباران محله‌های مسکونی غزه
  • انتظار ۹ ساله ساکنان مسکن ویژه تهرانسر برای صدور سند مالکیت
  • مربی تیم ملی فوتبال از کادر فنی جدا شد
  • دوچرخه‌هایی که در تهران محو شده‌اند
  • نکات کلیدی برای خرید و فروش ملک در ستارخان