Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@06:36:43 GMT

کاوش‌های تخت جمشید در «ایران باستان» دیده می‌شود

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۹۲۶۶۲

کاوش‌های تخت جمشید در «ایران باستان» دیده می‌شود

پژمان مظاهری‌پور در گفتگو با خبرنگار مهر درباره پخش مستند «ایران باستان» به کارگردانی خود که امشب قسمت دوم آن روی آنتن شبکه مستند می‌رود، بیان کرد: در این فیلم اطلاعات باستان شناسی از کاوش‌های تخت جمشید و آنچه انجام شده و اسنادش باقی است ارائه می‌شود. قسمت دوم این مجموعه نیز به کاوش‌های ایرانی‌ها با مدیریت علی سامی می‌پردازد و همچنین مرمت سازه‌های تخت جمشید که توسط ایتالیایی‌ها انجام شد و تا قبل انقلاب طول کشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: در این قسمت روایتی از تلاش ایرانی‌ها در امر باستان شناسی به تصویر کشیده می‌شود. بعد از جنگ دوم جهانی کاوش در تخت جمشید توسط بنیاد تخت جمشید و به سرپرستی علی سامی آغاز شد. این اولین باری بود که ایرانی‌ها مدیریت کاوش در تخت جمشید را به عهده می‌گرفتند.

مظاهری پور در ادامه توضیح داد: پس از علی سامی و پایان کاوش‌ها ایتالیایی‌ها برای مرمت تخت جمشید آمدند و اگر امروز از تخت جمشید چیزی باقی مانده محصول تلاش آن بریت تیلیا و جوزپه تیلیا است، بعدها ایرانی‌ها کار مرمت را دنبال کردند و بناهای باقی مانده حفظ و نگهداری شد.

وی با اشاره به جمع‌آوری تحقیقات برای این مستند بیان کرد: ساخت مجموعه سه گانه تخت جمشید که سه قسمت از مجموعه ایران باستان را تشکیل می‌دهد از سال ۱۳۹۵ شروع شد و در طی دو مرحله در سال ۱۳۹۶ فیلمبرداری شد و برای جمع‌آوری اسناد و مدارک و مستندات آن دو سال زمان گذاشته شد تا به پایان تدوین رسید.

مجموعه مستند ۷ قسمتی «ایران باستان» به کارگردانی پژمان مظاهری پور با نگاهی متفاوت به بناهای تاریخی کشورمان در شبکه مستند تهیه و آماده پخش شده است و دوشنبه‌ها ساعت ۲۱ روی آنتن شبکه مستند می‌رود.

تهیه کننده این مستند مریم حق پناه، کارگردان پژمان مظاهری پور، فیلمبردار مهدی باقری، گوینده شهرام درخشان و کارشناس شاهرخ رزمجو است.

کد خبر 5287315 عطیه موذن

منبع: مهر

کلیدواژه: تمدن ایران باستان تخت جمشید شبکه مستند سیما محرم 1400 حسینیه مهر تئاتر ایران موسیقی ایرانی ویروس کرونا بازیگر سینما رادیو ایران سینمای مستند موسیقی نواحی تعزیه درگذشت چهره ها حضور هنر ایران در جهان هرمز فرهت برنامه رادیویی ایران باستان مظاهری پور تخت جمشید ایرانی ها کاوش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۹۲۶۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرمانده ارشد سپاه : اسم خلیج فارس را با کسی قسمت نمی کنیم/ اگر نفتکشی از ایران ببرید جبران خواهیم کرد

دریادار تنگسیری گفت: امروز خلیج فارس اهمیت زیادی دارد. ذاتا خلیج فارس متعلق به ایران و کشورهای همسایه است، اما اسمش را با کسی تقسیم نخواهیم کرد.   به گزارش تسنیم، سردار علیرضا تنگسیری در آیین اختتامیه چهاردهمین جشنواره فرهنگی و هنری خلیج فارس با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی اظهار داشت: نام بزرگ خلیج فارس در تاریخ ثبت است و کسی نمی‌تواند این اسم را تغییر دهد، باید از دست‌اندرکاران راه‌اندازی این جشنواره تشکر کرد.   وی افزود: جوانان بدانند ۱۰ اردیبهشت افتخاری برای ایرانیان است، در سال ۱۶۲۲ میلادی دلاورمردان این سرزمین این منطقه مهم را آزاد کردند که افتخارش برای تمام ملت است، دلاورمردان ایرانی جرون را هرمز و گمبرون را بندرعباس کردند و نشان دادند ایران و ایرانی در برابر استکبار از هر نوعش ایستادگی می‌کنند.   فرمانده نیروی دریایی سپاه گفت: مردم هرمزگان و بوشهر افتخار دارند با سه دشمن در دهه‌های گذشته مبارزه کرده‌اند هم با امپریالیسم، هم با استکبار جهانی و هم با نوکر استکبار که به تمامیت ارضی حمله کرد مبارزه کردند و به پیروزی رسیدند.   وی تصریح کرد: مسئله فرهنگ مربوط به همه است و افتخار خلیج فارس و این مسئله که «خلیج فارس همیشه ماندن» برای همه ملت است و نمی‌توان آن را با گروه سیاسی و مباحث این چنینی گره زد اینجا مرقد بزرگان ماست ما اینجا هستیم و می‌میریم، پای ما در این سرزمین بند است.   دریادار تنگسیری گفت: امروز خلیج فارس اهمیت زیادی دارد. ذاتا خلیج فارس متعلق به ایران و کشورهای همسایه است اما اسمش را با کسی تقسیم نخواهیم کرد ما با ۱۳۵۵ کیلومتر مرز دریایی طولانی‌ترین ساحل را داریم و اگر جزایر را نیز محاسبه کنیم به ۵۸۰۰ کیلومتر ساحل می‌رسد.   وی تاکید کرد: ما عمیق‌ترین مسیر دریانوردی خلیج فارس را در آب‌های ایران داریم، آبراه بین‌المللی از بین جزایر ما عبور می‌کند، اهمیت خلیج فارس به سهم آن در صادرات نفت و گاز بر نمی‌گردد اهمیت آن بسیار بیشتر است که موجب شده پرتغالی‌ها ۱۱۷ سال اینجا بمانند و نشان می‌دهد خلیج فارس در اختیار ماست و باید از آن برای نسل‌های آینده حراست کنیم.   فرمانده نیروی دریایی سپاه گفت: ما از همین مرزها دفاع می‌کنیم و محکم پایش ایستاده‌ایم، گذشت زمانی که کشتی نفتکش ما را در زمان طاغوت از می‌گرفتند، امروزه می‌دانند اگر نفتکشی از ما ببرند جبران خواهیم کرد، نفتکش ما را بردند به جایش نفتکش آن‌ها را گرفتیم و مجبور شدند آن نفتکش را آزاد کنند که این یعنی اقتدار ایران و ایرانی. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • نسبت ما با فضای مجازی چگونه است؟ / تلاش «شبکه» برای ایجاد پرسش
  • می گوید: جسد موجود در تابوت‌ها سالم بودند اما...+ عکس | ماجرای ویدئوی جنجالی تابوت‌های باستانی خوزستان چیست؟
  •  کاوش در «فلک‌الافلاک»/ قدمت ۵ هزارساله سکونت انسان در این عرصه
  • «بیگانه» در آنتن شبکه ۳ دیده ‌می‌شود
  • ماجرای ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی چیست؟
  • ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی مربوط به سال ۱۳۹۸است
  • نخستین کاوش محققان ایرانی در عمق ۲ هزار متری دریای عمان
  • گامی دیگر برای ثبت جهانی قلعه فلک الافلاک خرم آباد
  • «گردشگری دریایی» فقط یک وعده در روز خلیج فارس بود!
  • فرمانده ارشد سپاه : اسم خلیج فارس را با کسی قسمت نمی کنیم/ اگر نفتکشی از ایران ببرید جبران خواهیم کرد