Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا از سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، همایش بین المللی «ایران‌شناسی: تجربه دیروز، وضعیت حال، نگاه به آینده» با حضور اشرف بروجردی رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، فاطمه جان احمدی معاون پژوهش سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و دبیر علمی، علی محمد طرفداری دبیر اجرایی و با شرکت نمایندگان ۲۳ کشور به صورت مجازی افتتاح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اشرف بروجردی رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در این همایش اظهار کرد: تعامل بین ملت ها هم بستگی به میزان شناخت و فهم مشترک از تمامی داشته ‏ها، ذخایر علمی و اندیشه ای یکدیگر است. هرچه این شناخت فراگیرتر باشد میزان حمایت و تعامل بین آنها گسترده‏ تر خواهد شد.

وی با طرح این سؤال که چرا ایران و ایرانشناسی را انتخاب کردیم؟ گفت: شاید این گام نخست باشد برای آشنایی با دیگر ملت ها، سابقه، دیرینه، تاریخ و فرهنگ آنان تا از این طریق بتوانیم زمینه گفتگو، بهره ‏مندی از دانش اندیشمندان و دانشمندان و خرده‏ فرهنگ‏ های ملت ها که معمولاً آنها را با آن می‏شناسند فراهم کنیم. به گفته حمد بن عبدالعزیز الکواری، «باید افراد را طوری تربیت کرد که در فضای مواجهۀ اندیشه با اندیشه و نظر با نظر قرار بگیرد»؛ به عبارت دیگر اساس متقابل از یکدیگر بر پایه گفتگو نهاده شده است زیرا مردم چه صحرانشین و چه شهرنشین از آن یکدیگرند.

بروجردی در ادامه تصریح کرد: بر این اساس به ایرانشناسی با این رویکرد می‏نگریم که ایران سرزمین تجلی خرد و اندیشه است، سرزمین دانش و دانشوری از گذشته ایام، مهد اندیشمندان نام‏آور مهد فرهنگ و ادب این گذشته همۀ سرمایه فرهنگی مردم این سرزمین است. تعاملات فرهنگی و تبادل اندیشه از آموزه ها و روش دانشمندان ایرانی است هنوز مردم ایران به یاد دارند همت آیت الله بروجردی و شیخ محمد شلتوت از مصر را که تبادلات اندیشه‏ های دینی‏شان زمینه ساز شکل‏ گیری تقریب بین مذاهب شد. هنوز در خاطره ‏ها نقش برادران برمکی در اداره امور عباسیان را به خاطر می‏آورند، امروز افتخار بشر منشور حقوق کوروش هخامنشی است.

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تاکید کرد: شناخت گذشته سرزمینم فخر من است چرا که مشحون از اندیشه ‏های عالمانه ‏ای است که آن را از سایرین متمایز می‏کند تا جایی که شما در هیچ کجای تاریخ نمی‏خوانید که مردم این سرزمین صلح‏ جو نباشند. آنها همواره می‏کوشیدند تا با همسایگان خود مدارا کرده و متعرض آنان نشوند همچنانکه هرگز اجازه نداده‏ اند که مستعمره دیگران باشند و تسلط بیگانه را با مقاومت و نه آغازگری در جنگ پاسخ داده ‏اند چرا که فرهنگ این سرزمین بر تکریم عشق و محبت و دوستی است و نه تخاصم با دیگران و اگر امروز شما شاهد ایستادگی و مقاومت مردم ایران در مقابل زورگویی دیگران هستید به همین بستگی دارد.

بروجردی افزود: مردم ایران را اگر می‏خواهید در عرصۀ سیاست بشناسید عدم پذیرش ظلم و ستم شاخصه آن است و اگر گفتگو را امروز در فرهنگ مردم ایران نمی‏یابید به دلیل آن است که معرفت مشترکی از فرهنگ گفتگو در نزد دیگران نمی‏یابد. نمی‏توان برای ملت ایران شرط گذاشت که تسلیم شرایط بیگانگان شود. این حساسیت حتی در نامگذاری ایران سرزمین وجود دارد. زمانیکه مقلوب‏کنندگان حقیقت نام خلیج فارس را به نامی دیگر می‏خوانند یکباره همه ایرانیان از سراسر جهان به اعتراض پرداخته و از هویت ایرانی بودن خلیج فارس دفاع می‏کنند تا به دیگران اثبات کنند که حذف حقیقت و نادیده گرفتن آن نوعی ظلم است که باید در مقابل آن ایستاد.

وی یادآور شد: اگر می‏خواهید جامعۀ ایرانی را بشناسید مهربانی، گذشت، فداکاری و کمک به دیگران را در اینجا جستجو کنید. و اگر به دنبال معنای شناخت فرهنگ این سرزمین هستید، شعر، موسیقی، خط، نقاشی، ادبیات و... را بررسی کنید. در این سرزمین سراسر عشق و دوستی به نوع بشر و به طبیعت متجلی است و این پایۀ آینده ایران است که بتواند با تعامل با یکدیگر و تعاطی افکار و اندیشه و دانش و خرد جهل را از ذات انسان دور نگاه دارد.

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران افزود: معتقدم آفت توسعه و پیشرفت، جهل و خرافه است و همه تلاش اندیشمندان اصلاح باورهای انحرافی و مقابله با جهل و نادانی است و تسری علم به بشریت برای رسیدن به کمال و این معنای دیپلماسی فرهنگی است و ارزش آن بیش از دیپلماسی سیاسی است و هویت‏ساز است چون ملتها وقتی احساس خطر می‏کنند در مقابل تهاجم فرهنگی به مخدوش شدن هویت خود می‏اندیشند اما اگر اصل بر احترام متقابل و آزادی و توسعه روحیه تفاهم و تسامح و محبت و دوستی با یکدیگر باشد چه از نوع هم‏‌آئینی و یا با آئینی دیگر قرابت فکری ایجاد شده و هر فردی در جایگاه خودش پذیرفته می‏شود و حقوق انسانها حفظ می‌‏شود.

بروجردی خاطرنشان کرد:  به تعبیر حمد بن عبدالعزیز الکواری: تاکنون مرجعی قویتر از حقوق بشر که بتوان بنا و ساختار دیپلماسی فرهنگی بر آن استوار ساخت تا از متانت لازم در عرصۀ گیتی برخوردار باشد وجود ندارد و این است آینده سرزمینم ایران که تعلق خاطرم به آن را هرگز با هیچ گزینۀ دیگری معاوضه نمی‏کنم و همواره می‏سرایم که پیروز و سربلند باشی ایران عزیز.

برچسب‌ها اشرف بروجردی مصر حقوق بشر

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اشرف بروجردی مصر حقوق بشر اشرف بروجردی مصر حقوق بشر رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران مردم ایران ملت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۹۲۹۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشریح اقدامات بسیج ورزشکاران در هفته ترویج فرهنگ پهلوانی

رئیس سازمان بسیج ورزشکاران مهمترین اقدامات انجام شده این سازمان به مناسبت هفته بسیج ورزشکاران و ترویج فرهنگ پهلوانی را تشریح کرد. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم و به نقل از روابط عمومی سازمان بسیج ورزشکاران، 17 شوال سالروز نبرد تاریخی حضرت علی علیه السلام با عمر بن عبدود و حرکت جوانمردانه امیرالمومنین، روز بسیج ورزشکاران و ترویج فرهنگ پهلوانی نام‌گذاری شده است. این تاریخ قمری امسال مصادف با 7 اردیبهشت 1403 شد که به همین مناسبت در این هفته اقدامات مؤثری از سوی بسیج ورزشکاران انجام شد.

مهدی میرجلیلی رئیس سازمان بسیج ورزشکاران در تشریح این اقدامات که در تمام استان‌های کشور متناسب با تقویم انجام شده است، اظهار داشت: حرکت تاریخی امیرالمومنین در نبرد با عمر بن عبدود، درس بزرگی برای تمام مردم آزاده جهان بالاخص ورزشکاران بود که در عین قدرتمندی، هرگز مغلوب هوای نفس خود نشوند و تمام کارها را تنها برای رضای خدا انجام دهند. اگر امروز با تمام بی‌عدالتی‌ها و ظلم‌هایی که در جهان شاهد آن هستیم، نام و نشان جوانمردی در صفحه روزگار باقی مانده است به خاطر همین آموزه‌هایی است که بزرگان دین و اخلاق از خود به یادگار گذاشته‌اند تا هر کس دنبال حق و حقیقت است از آنان الگوبرداری کند.

وی ادامه داد: امروز شاهد هستیم نه فقط مردم ایران و نه حتی فقط شیعیان یا مسلمانان، بلکه تمام انسان‌های آزاده جهان حتی در دل دانشگاه‌های آمریکا علیه ظلم و جور رژیم صهیونیستی به مردم مظلوم فلسطین به پا خواسته‌اند که این همان آموزه امیرالمومنین است که در تاریخ جریان دارد.

رئیس سازمان بسیج ورزشکاران در ادامه به بیان دلایل تأسیس این قشر پرداخت و افزود: سازمان بسیج ورزشکاران نیز در تبعیت از آموزه‌های اصیل اسلامی و در راستای ارتقای سطح فرهنگ و منش پهلوانی در ورزش به همت بزرگان ورزش کشور تأسیس شد که اثرات این اقدام مبارک هر سال درخشان‌تر از قبل شده است. امروز عدم مبارزه ورزشکاران شریف ایران برابر نمایندگان رژیم غاصب و کودک‌کش صهیونیستی تبدیل به یک الگوی جهانی شده است و شاهد اقدامات ورزشکاران کشورهای دیگر نیز در این زمینه هستیم.

میرجلیلی حضور در خط مقدم کمک به مردم را از دیگر خصوصیات ورزشکاران ایرانی نام برد و گفت: روحیه پهلوانی از کودکی در قلب ورزشکاران ایرانی وجود دارد و ما به‌عنوان خدمتگزاران مردم و جامعه ورزش سعی در گردهم آوردن ورزشکاران جوانمرد داشته ایم تا اقدامات آنان در هماهنگی با یکدیگر تبدیل به یک اقدام بزرگ شود.

وی در ادامه به بیان برنامه‌های سازمان بسیج ورزشکاران به مناسبت روز این قشر کرد و گفت: باعث افتخار ماست که روز مبارک 17 شوال به اسم قشر بسیج ورزشکاران نامگذاری شده است و در این هفته تمام تلاش خود را انجام دادیم تا گلچینی از اقدامات این قشر را برابر چشم مردم عزیزمان قرار دهیم. از اهم برنامه‌هایی که برگزار شده می توان به برگزاری یادواره شهدای ورزشکار به صورت خانگی وشهرستانی برگزاری مراسم در مزار شهید ابراهیم هادی با حضور ورزشکاران شاخص و خانواده های شهدا، اردوی راهیان نور برای ورزشکاران عزیز، اردوی راهیان پیشرفت و آبادانی ، ویژه برنامه هایی که در نماز جمعه سراسر کشور با شعار علی مقتدای پهلوانان انجام شد، رونمایی از شهید شاخص جامعه ورزش و جوانان کشور ،برگزاری مراسم ویژه روز بسیج ورزشکاران و ترویج فرهنگ پهلوانی با حضور مسئولان استانی و شهرستانی، ورزشکاران برجسته، خانواده های شهدا و مردم شریف ایران اشاره کرد.

رئیس بسیج ورزشکاران همچنین به برنامه‌هایی که توسط این سازمان در تمام استان‌های کشور با همکاری فدراسیون پهلوانی و زورخانه‌ای و وزارت ورزش و جوانان برگزار شد اشاره و خاطر نشان کرد: علاوه بر تهران در تمام استان‌های کشور و شهرستان‌ها اقدامات خاصی صورت گرفت که برگزاری مراسم گلریزان در زورخانه‌های کشور، تجلیل از خانواده قهرمانان، مربیان، داوران و مرشدان برتر، حضور در گلزار شهدا و غبارروبی مزار مطهر آنان، برگزاری مراسم و اجرای برنامه ورزش زورخانه‌ای در کلیه زورخانه‌های کشور، پارک‌ها و فضاهای باز شهرها و تقدیر از ورزشکاران، مدیران و حامیان فرهنگ پهلوانی و جوانمردی، تجلیل از خانواده شهدا جانبازان عزیز، برگزاری اردوهای جهادی جهت خدمت به مردم عزیز توسط ورزشکاران، بازدید از زورخانه‌های شهرستان‌های تابعه، اجرای ورزش زورخانه‌ای در اماکن عمومی از جمله آنهاست.

میرجلیلی در خاتمه عنوان کرد: به عنوان خادم کوچک مردم امیدوارم این اقدامات مورد رضای خداوند متعال، پیامبر اسلام صلوات الله علیه و آله، ائمه معصومین سلام الله علیهم، نایب بر حق امام زمان حضرت امام خامنه‌ای دام طله العالی، جامعه ورزش و مردم شریف ایران اسلامی قرار گرفته باشد و در سال جدید همت خود را دو چندان خواهیم کرد تا جامعه ورزش بیش از پیش به موفقیت‌های خود در عرصه قهرمانی و فرهنگی ادامه دهد و پرچم پرافتخار جمهوری اسلامی ایران را بر فراز قله‌های موفقیت به اهتزاز درآورد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ظرفیت های استان تهران برای تعامل اقتصادی با «واسط»عراق مهیا است
  • مسجد پایگاه دین وکانون تقویت اندیشه ناب فرهنگ اسلامی
  • تشریح اقدامات بسیج ورزشکاران در هفته ترویج فرهنگ پهلوانی
  • هم اندیشی علمی مساله حجاب؛ حکمرانی نرم و سخت برگزار می شود
  • شبکه نمایش خانگی مروج چه اندیشه‌ای است؟!
  • اندیشه‌ امام در عملیات وعده صادق نمود پیدا کرد
  • عزم جدی مقامات ایران و ازبکستان برای توسعه همکاری‌های فرهنگی
  • آیت الله علوی بروجردی: روحانیت در عصر آیت‌الله بروجردی، با سازمان‌دهی ایشان به اوج رسید/ ایشان معتقد بودند ما برای دنیا حرف داریم
  • سرمایه معنوی جمهوری اسلامی در این منطقه بی‌بدیل از جهان، رو به فزونی است
  • تعامل فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس و مدیران نمایشگاه کتاب ضروری است