Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، مجموعه «ماه در می‌زند» به کارگردانی مریم نوابی‌نژاد از ابتدای ماه محرم روی آنتن شبکه دو رفت و با مردم عادی درباره قصه‌هایی که دارند گفتگو کرد. محدثه واعظی پور فعال رسانه‌ای در یادداشتی به ویژگی‌های این برنامه و فضای آثار محرمی پرداخته است.

در متن یادداشت واعظی پور می‌خوانید:

«زمانی که دست تلویزیون در تولید برنامه و سریال باز بود، ماه محرم از مناسبت‌هایی بود که سریال‌هایی همسو با حال و هوای آن تولید و پخش می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سریال‌های پربیننده «وفا» (محمدحسین لطیفی) و «معصومیت از دست رفته» (داوود میرباقری) برای پخش در محرم تولید شدند و در بازپخش‌های مکرر هنوز بیننده دارند. ماه محرم پس از ماه رمضان، مهمترین مناسبت مذهبی بود که برای آن برنامه تولید می‌شد.

در سال‌های اخیر با تغییر و تحول‌هایی که در تلویزیون رخ داده و اصلی‌ترین آن، کمبود بودجه است، برنامه‌های گفتگومحور بیشتر از قبل مورد توجه واقع شده‌اند. «ماه عسل» پربیننده‌ترین برنامه گفتگومحور این سال‌ها، الگویی برای برنامه‌سازان بود تا از طریق گفتگو با آدم‌های معمولی (و نه چهره‌های مشهور و محبوب) مخاطب جذب کنند. «ماه در می‌زند» یکی از این برنامه‌هاست که امسال همزمان با ماه محرم پخش آن شروع شده. در نگاه اول همه چیز شبیه انواع و اقسام برنامه‌هایی است که پس از «ماه عسل» تولید شدند، اما جزئیات «ماه در می‌زند» را متفاوت می‌کند.

اول برویم سراغ شباهت‌ها که بیشتر در حوزه محتواست، اینجا هم با زندگی آدم‌های معمولی مواجهیم که فراز و فرودهایی، آنها را سوژه برنامه کرده و باعث شده شخصیت‌های قصه روی صندلی مقابل دوربین نشسته و هر کدام بخشی از داستان را برای بیننده روایت کنند. چیزی شبیه «هزار داستان»، «مثل ماه» یا «محاکات». اگرچه آن برنامه‌ها در اجرا و ساختار، تفاوت‌هایی با «ماه در می‌زند» دارند.

جذابیت هر بخش برنامه، محصول جذابیت داستان و پرونده‌ای است که در آن مطرح می‌شود. مثلاً داستان قاتل و مقتول مشهدی و رضایت خانواده قاتل یا ماجرای عزاداری حاج علی در بندر گناوه و قصه پدر جانباز دزفولی، ذاتاً شنیدنی و تکان‌دهنده هستند. امتیاز «ماه در می‌زند» این است که مجری را حذف کرده، حرف‌های تکراری، جهت دار و پر سوز و گداز را کنار گذاشته و ترجیح داده راوی در مواجهه مستقیم با بیننده، قصه‌اش را بگوید. زمان برنامه طولانی نیست، دکور، مجلل و مرعوب‌کننده نیست، موسیقی و پاساژ وجود ندارد و همه چیز بدون مقدمه و حواشی، طی می‌شود. این‌ها «ماه در می‌زند» را به یک برنامه بی ادعا و جمع و جور تبدیل کرده که جنجالی نمی‌شود، اما در اندازه خود، قابل تحمل و دیدنی است. حتی به واسطه روایت راویانش می‌تواند احساس تماشاگر را درگیر کند.

حضور مسعود فروتن در ابتدا و انتهای برنامه و روایت یک قصه کوتاه شنیدنی، حسن ختامی بر «ماه در می‌زند» است. در این روزها که اوضاع اقتصادی و شرایط اجتماعی، زندگی را بر بسیاری از مردم دشوار کرده و حتی شنیدن قصه‌های سوزناک و پراشک و آه، حوصله آنها را سر می‌برد، متاسفانه تلویزیون پر از چنین نمایش‌های حزن انگیزی است، «ماه در می‌زند» در این فضا می‌توانست یک پروژه شکست خورده باشد، اما از این ورطه بیرون می‌رود و تبدیل به یک برنامه درباره مردمی می‌شود که قصه‌هایی شنیدنی دارند. قصه‌هایی از جنس زندگی.»

کد خبر 5287307 عطیه موذن

منبع: مهر

کلیدواژه: شبکه دو سیما برنامه تلویزیونی محرم 1400 محرم 1400 حسینیه مهر تئاتر ایران موسیقی ایرانی ویروس کرونا موسیقی نواحی بازیگر سینما رادیو ایران موسیقی آئینی سینمای مستند تعزیه درگذشت چهره ها حضور هنر ایران در جهان برنامه رادیویی ماه در می زند برنامه ها قصه هایی ماه محرم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۹۳۰۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۹/۲ درصد مردم ایران تلویزیون تماشا می‌کنند

مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) یک طرح نظرسنجی با عنوان «سنجش نگرش مردم در خصوص برنامه‌های صدا و سیما» با تعداد نمونه‌ی ۱۷۱۵ نفر از شهروندان ۱۵ سال به بالای سراسر کشور در «هفته آخر فروردین ماه» سال جاری، به شیوه مصاحبه تلفنی انجام داده است که مهم‌ترین یافته‌های این نظرسنجی به شرح ذیل است:

۴۰.۸ درصد «ایرانیان» شبکه سه را بیشتر از سایر شبکه‌های تلویزیونی می‌بینند، ۳۵.۲ درصد شبکه آی‌فیلم و ۲۱ درصد شبکه یک را تماشا می‌کنند. میزان تماشای این شبکه‌ها در بین «بینندگان صدا و سیما» به ترتیب از این قرار است؛ ۵۸.۹ درصد شبکه سه، ۵۰.۸ درصد شبکه آی‌فیلم و ۳۰.۳ درصد شبکه یک. ۶۹.۲ درصد «ایرانیان» بیننده برنامه‌های صدا و سیما هستند.

یافته‌های نظرسنجی ایسپا نشان می‌دهد ۳۶.۹ درصد از «ایرانیان» برنامه مردان آهنین و ۳۴.۷ درصد برنامه زندگی پس از زندگی، ۳۴.۲ درصد برنامه محفل، ۳۲.۳ درصد برنامه شب خوش، ۳۱.۸ درصد برنامه فوتبال برتر، ۲۹.۷ درصد برنامه پانتولیگ و ۲۶.۵ درصد برنامه معرکه، ۲۴.۵ درصد برنامه مهمونی، ۲۱.۳ درصد برنامه ماه خدا، ۱۸.۸ درصد برنامه ماه من، ۱۷.۲ درصد برنامه ایران دوست داشتنی، ۱۶ درصد برنامه پاورقی و ۱۲.۱ درصد برنامه برمودا را دیده‌اند.

میزان تماشای این برنامه‌ها در بین «افرادی که تلویزیون تماشا می‌کنند» به این ترتیب است؛ ۵۳.۳ درصد برنامه مردان آهنین و ۵۰.۱ درصد برنامه زندگی پس از زندگی را دیده‌اند، ۴۹.۴ درصد برنامه محفل، ۴۸ درصد برنامه شب خوش، ۴۶ درصد برنامه فوتبال برتر، ۴۲.۹ درصد برنامه پانتولیگ و ۳۸.۳ درصد برنامه معرکه، ۳۵.۴ درصد برنامه مهمونی، ۳۰.۷ درصد برنامه ماه خدا، ۲۷.۲ درصد برنامه ماه من، ۲۴.۸ درصد برنامه ایران دوست داشتنی، ۲۳.۱ درصد برنامه پاورقی و ۱۷.۵ درصد برنامه برمودا را دیده‌اند.

۴۵.۴ درصد از «ایرانیان» گفته‌اند سریال زیرخاکی، ۲۳.۲ درصد سریال هفت سر اژد‌ها و ۲۰.۴ درصد سریال رستگاری را دیده‌اند.

میزان تماشای این سریال‌های تلویزیونی در بین «بینندگان تلویزیون» حاکی از این است که ۶۵.۵ درصد آنها گفته‌اند سریال زیرخاکی را دیده‌اند. ۳۳.۵ درصد سریال هفت سر اژد‌ها و ۲۹.۴ درصد سریال رستگاری را دیده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • ملاقات محرم با خانواده موسس سپاهان در رفسنجان
  • نگاهی به وضعیت بودجه احزاب در لایحه بودجه 1403 / مرکز پژوهش های مجلس: وزارت کشور گزارشی از نحوه توزیع کمک مالی به احزاب ارائه کند
  • فصل جدید برنامه «جام جم» به زودی روی آنتن می‌رود
  • فصل جدید برنامه «جام‌جم» به زودی تولید می‌شود
  • مسی ها آماده و سرحال برای دربی کرمان (عکس)
  • تجلی زندگی بر مدار مدیریت زمان
  • میثم تیموری: محرم نویدکیا جنتلمن است
  • همایش پیاده‌روی میمند
  • شبکه نمایش خانگی مروج چه اندیشه‌ای است؟!
  • ۶۹/۲ درصد مردم ایران تلویزیون تماشا می‌کنند