Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@10:37:58 GMT

حق بیمه تابعی از تورم نیست

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۹۳۶۱۸

حق بیمه تابعی از تورم نیست

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، حق بیمه در حالت متعارف خود حاصل ضرب «نرخ حق بیمه» و «سرمایه یا حداکثر تعهد بیمه‌نامه» است.

به طور معمول تورم یا افزایش قیمت‌ها روی نرخ حق بیمه تاثیری ندارد اما اگر قیمت یا ارزش احتسابی دارایی مالی یا جانی تحت پوشش بیمه افزایش یابد و به تبع آن سرمایه یا تعهد بیمه‌نامه نیز افزایش داده شود، حق بیمه متناسب با افزایش سرمایه یا تعهد بیمه‌نامه افزایش پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین تورم از کانال سرمایه یا تعهد بیمه‌نامه می‌تواند بر حق بیمه اثر بگذارد.

البته این اثر حتمی و قطعی نیست چرا که تورم در صورتی می‌تواند بر حق بیمه تاثیرگذار باشد که در مرحله اول ارزش احتسابی دارایی جانی یا مالی تحت پوشش بیمه افزایش یابد و در مرحله بعد بیمه‌گذار سرمایه یا تعهد بیمه‌نامه مربوطه را افزایش دهد. در صورتی که این اتفاق رخ ندهد، با وجود تورم، حق بیمه تغییری نخواهد کرد.

از سوی دیگر ممکن است بیمه‌گذار بدون اینکه تغییری در قیمت دارایی تحت پوشش بیمه صورت گرفته باشد، سرمایه یا تعهد بیمه‌نامه خود را افزایش دهد و در نتیجه حق بیمه نیز افزایش یابد. به همین دلیل حق بیمه لزوما تابعی از تورم نیست و می‌تواند بیشتر یا کمتر از آن تغییر یابد یا اینکه بدون تغییر باقی بماند.

برای درک بهتر این موضوع می‌توان از بیمه شخص ثالث مثال آورد. در بیمه شخص ثالث مبلغ دیه بعلاوه ۲.۵ درصد آن در واقع نقش سرمایه یا تعهد بیمه‌نامه را بازی می‌کند بنابراین حق بیمه شخص ثالث حاصل ضرب «نرخ حق بیمه شخص ثالث» و «۱۰۲.۵ درصد مبلغ دیه» خواهد بود.

سوابق تغییر دیه و حق بیمه شخص ثالث طی سال‌های گذشته به خوبی نشان می‌دهد که حق بیمه شخص ثالث لزوما تابعی حداقل متناسب از افزایش مبلغ دیه نبوده است.

در حالی که مبلغ دیه در سال ۱۴۰۰ در مقایسه با سال ۱۳۸۵ حدود ۱۸.۳ برابر شده اما در این دوره حق بیمه شخص ثالث فقط ۱۱.۲ برابر افزایش داشته است.

برچسب‌ها بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران خسارت بیمه تورم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران خسارت بیمه تورم بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران خسارت بیمه تورم حق بیمه شخص ثالث مبلغ دیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۹۳۶۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت های فارس، چشم ۳۲ هیات تجاری خارجی را گرفت

ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران در حالی وارد دومین روز کاری خود شد که حضور سرمایه‌گذاران خارجی و داخلی در غرفه استان فارس قابل توجه بود، به طوری که در نخستین روز این رویداد حداقل سه تفاهم‌نامه با سرمایه‌گذارانی از کشور‌های روسیه و مغولستان به امضاء رسید.

تفاهم‌نامه‌های کشت فراسرزمینی محصولات کشاورزی، بسته‌بندی میوه و تولید گوشت با این دو کشور به امضاء رسید.

امروز نیز سرمایه‌گذارانی از کشور‌های افغانستان، پاکستان، چین، ایتالیا و اندونزی با حضور در غرفه استان فارس از ظرفیت‌های این استان در حوزه‌های صنعت، معدن، کشاورزی و تولیدات دانش‌بنیان آگاه شدند و چند تفاهم‌نامه همکاری در زمینه صادرات مواد غذایی، واردات و صادرات مواد اولیه تولید بیسکوئیت و همچنین نوشیدنی‌ها و گیاهان دارویی منعقد شد.

از دیگر کشور‌هایی که از غرفه استان فارس بازدید کردند می‌توان به سرمایه‌گذاران کشور‌های عراق، ترکیه، سنگاپور، پاکستان اشاره کرد.

در همین ارتباط حسن شیخ‌نیا، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس از حضور ۳۲ هیات تجاری کشور‌های مختلف در غرفه استان فارس خبر داد و گفت: در جریان این دیدار‌ها و مذاکرات انجام شده ۱۵ تفاهم نامه همکاری به امضاء رسید.

او با بیان اینکه اگر این تفاهم‌نامه‌ها به قرارداد تبدیل شود ظرفیت قابل توجهی برای استان فارس ایجاد می‌شود، اظهار داشت: وزارت کشور دو زنجیره ارزش را برای استان فارسی مصوب کرده که شامل فولاد و گیاهان دارویی است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس یکی دیگر از ظرفیت‌های قابل توجه استان فارس را در زمینه گندم عنوان کرد و گفت: فارس به عنوان دومین تولیدکننده گندم کشور ظرفیت‌های زیادی برای ایجاد زنجیره ارزش این محصول استراتژیک دارد.

شیخ نیا از افزایش برداشت گندم در سطح هکتار به دلیل استفاده از روش‌های علمی و فناورانه در تولید دانه و نهاده خبر داد و گفت: خوشبختانه در زمینه صرفه جویی در مصرف آب برای بخش زراعت اقدامات خوبی انجام شده به طوری که به ازاء هر هکتار کشت غرق آبی، ۹ هکتار کشت به صورت آبیاری قطره‌ای انجام می‌شود.

او با بیان اینکه تلاش می‌شود فارس به عنوان پایلوت مرکز تحقیقات گندم کشور معرفی شود، اظهار داشت: علاوه براین در زمینه تولید آرد و نان کامل و همچنین تولیدات پروتئینی به عنوان پایلوت کشور شناخته می‌شویم.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • استفاده از سهمیه سوخت حدود ۱۵ هزار تاکسی و وانت‌بار محدود می‌شود
  • افزایش ۲۰۰ میلیون یورویی سرمایه صندوق ضمانت صادرات
  • ابطال ۲۳ هزار کارت سوخت تاکسی فاقد بیمه شخص ثالث
  • ظرفیت های فارس، چشم ۳۲ هیات تجاری خارجی را گرفت
  • فلاحت پیشه: نه‌تنها از منابع فروش نفت نفعی برای مردم حاصل نشد؛ بلکه دولت دست در جیب مردم کرده است
  • فرصتی طلایی برای درخشش در جشنواره فروش بیمه میهن
  • آشنایی با نحوه محاسبه هزینه بیمه شخص ثالث
  • برنت ۸۹ دلار و ۵۰ سنت شد
  • چه کسانی با مالیات بر عایدی سرمایه مخالف هستند؟
  • قانون جدید مالیات؛ زمینه ساز کتمان معاملات