Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-07@23:43:56 GMT

۷۰ درصد جامعه پزشکان، پزشکان عمومی هستند

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۹۴۰۵۲

۷۰ درصد جامعه پزشکان، پزشکان عمومی هستند

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، محمدباقر حیدری رئیس سازمان نظام پزشکی استان کرمانشاه با اشاره به عضویت ۳۳۲۸ نفر در سازمان نظام پزشکی استان گفت : این تعداد گروه‌های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، ماما‌ها و کارشناسان پروانه دار را شامل می‌شود.

او گفت : در حال حاضر ۸۳۱ پزشک متخصص و فوق تخصص، ۱۰۷۹ پزشک عمومی، ۴۹۹ دندانپزشک، ۴۴۸ داروساز، ۲۴۲ ماما و ۲۲۹ کارشناس پروانه دار در نظام پزشکی استان عضویت دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با بیان اینکه تعداد پزشکان استان نسبت به نرم جهانی کم است، افزود: اما در مقایسه با میانگین کشوری، استان کرمانشاه به لحاظ تعداد پزشکان جزو استان‌های برخوردار است.

او با اشاره به افزایش تعداد پزشکان در سال‌های اخیر افزود: در سال‌های اخیر پذیرش دانشگاه‌های کشور در رشته‌های پزشکی بصورت منطقی صورت نگرفته و از طرفی بسیاری افراد با توجه به تمکن مالی در کشور‌های دیگر اقدام به تحصیل در رشته پزشکی کرده اند و همین امر موجب شده امروز شاهد به حد اشباع رسیدن برخی رشته‌های پزشکی باشیم.

او ادامه داد: اگر این روند پذیرش غیرمنطقی ادامه یابد، قطعا در سال‌های آتی با اشباع پزشکان در عمده رشته‌های پزشکی مواجه خواهیم شد.

حیدری با اشاره به علاقه بسیاری دانش آموزان به تحصیل در رشته‌های پزشکی گفت: برای این موضوع چند علت می‌توان متصور بود. اول اینکه پزشکی همواره یکی از مشاغلی است که از همان دوران بچگی، کودکان علاقه بسیاری به آن دارند و به محض اینکه سوال شود که می‌خواهند چه کاره شوند نیمی از بچه‌ها در پاسخ شغل پزشکی را انتخاب می‌کنند.

او افزود: از طرفی طبابت در تمام دنیا جزو مشاغل تاپ جامعه است و به همین علت والدین تمایل دارند که فرزند آن‌ها در این رشته تحصیل کند.

رئیس سازمان نظام پزشکی استان کرمانشاه درآمد بالای این رشته را هم عامل دیگری برای این تمایل عنوان کرد و افزود: در تمام کشور‌های دنیا، درآمد پزشکان نسبت به میانگین جامعه بالاتر است و همین امر موجب شده گرایش به این رشته هم بیشتر باشد.

حیدری درخصوص مشکلات جامعه پزشکی، درآمد پایین بسیاری از پزشکان را یکی از اصلی‌ترین این مشکلات عنوان کرد و افزود: متاسفانه زمانی که می‌خواهیم در خصوص درآمد پزشکان صحبت کنیم تنها چند پزشک نامدار و فوق تخصص را مد نظر قرار می‌دهیم و این درحالی است که ۷۰ درصد جامعه پزشکان را پزشکان عمومی تشکیل می‌دهند که درآمد‌های پایینی دارند.

او ادامه داد: در حال حاضر اگر خط فقر طبق اعلام برخی مسئولین ۱۰ میلیون تومان در نظر گرفته شود، ۶۰ تا ۷۰ درصد جامعه پزشکان که پزشکان عمومی هستند عملا زیرخط فقر هستند.

حیدری گفت: در شرایط کرونا که کادر بهداشت و درمان صادقانه و فداکارانه پای کارند، این انتظار هست که این قشر از پزشکان دیده شوند و درآمد آن‌ها متناسب با کار و زحمات آن‌ها باشد.

او افزود: این درآمد‌های پایین موجب شده که بسیاری پزشکان عمومی تمایلی به انجام کار طبابت نداشته باشند و این معضل حتی در برخی رشته‌های تخصصی هم مشاهده می‌شود.

حیدری بر واقعی شدن تعرفه‌های پزشکان تاکید کرد و افزود: اگر تعرفه‌ها واقعی شود، مشکلات بسیاری از پزشکان حل خواهد شد .

انتهای پیام/د

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: علوم پزشکی نظام پزشکی نظام پزشکی استان رشته های پزشکی پزشکان عمومی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۹۴۰۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دخالت تکنسین‎‌ها در امور جراحی و زیبایی/ چطور باید شکایت کرد؟

آنها با استفاده از عواطف افراد متقاضی جراحی علی الخصوص جوانان کم سن و سال و حضور در مشاغل خدماتی مراکز پیش گفته با توسل به تبلیغات دروغین در فضای مجازی و ثبت موسسات و مراکز درمانی زیبایی در ثبت شرکت‌ها متقاضیان جراحی را به خود جذب کرده و با بستن قرارداد شبه ترکمانچای با پزشکان متخصص و یا در اختیار گرفتن مهر پزشکی طبابت شاید تبانی با این مراکز پیش گفته انجام اعمال جراحی زیبایی آنها نظیر بینی، گونه، لب، سینه، باسن و غیره را به بهیار و پرستار و پزشک عمومی و نهایتا شاید با استثمار پزشکان متخصص تازه کار به آنها سپرده و از این تجارت غیر قانونی سرمایه ای به هم زده، بعد چند وقت به هر دلیل رابطه کاری خود را با پزشکان متخصص جوان قطع نموده و می‌نماید.

غافل از اینکه از اینجا کار تکنسین متقلب و شاید کلاهبرداری در جراحی زیبایی تمام شده، اما پزشکان متخصص با یک‌دنیا آه و ناله و پرونده‌های متعدد مالیاتی و شکایات درمانی در دادسرای رسیدگی به تخلفات سازمان نظام پزشکی و دادسرای عمومی و انقلاب و سازمان تعزیرات حکومتی بخاطر دخالت غیر قانونی این تکنسین‌ها در امور پزشکی و درمانی به علت شکایات افراد مواجه می‌شوند.

تلاش مراکز درمانی و این تکنسین‌های متقلب حتی پزشکان عمومی در توسل به برائت نامه ماخوذه از پزشکان قبل از عمل هم مثمر ثمر نیست. چون مطابق قانون:

اولا) رضایت یا برائت در واقع اجازه بیمار به پزشک برای انجام عمل جراحی است و به معنای آن نیست که هر اتفاقی را شامل گردد. همانطور که گفته شد پزشک متخصص و نه تکنسین و بهیار و پرستار و پزشک عمومی غیر متخصص.

ثانیا) در صورتی که به‌ دلیل تقصیر پزشک اتفاقی برای بیمار پیش ‌بیاید، حتی اگر برائت هم گرفته شده باشد، مسئولیت دیه و حبس و جزای نقدی و ابطال پروانه و غیره، متوجه پزشک است. باز هم قانونگذار تاکید دارد پزشک متخصص و نه تکنسین‌های خدماتی و البته در صورتی که پزشک متخصص در عمل جراحی رشته دارای صلاحیت طبابت و پروانه تخصصی موجب صدمه و تلف بیمار گردد ولی اعمالش با موازین پزشکی مطابق باشد مسئولیت ندارد و در صورت اثبات نیازی به برائت نامه هم ندارد. بنابراین ملاک اصلی در تعیین مسئولیت، قصور پزشک است نه برگه رضایت‌نامه و کار تکنسین.

بنابراین در صورت ایراد صدمه به بیمار می‌توانند:

اولا) از پزشک معالج شکایت نماید. در این صورت پس از طرح موضوع در دادسرای جرایم پزشکی، به دستور مقام قضایی، پرونده به کمیسیون پزشکی ارجاع می‌گردد و در صورت اثبات تقصیر پزشک، ایشان به تحمل زندان و جزای نقدی و پرداخت دیه محکوم می‌نمایند.

ثانیا) از بابت مداخله در امور پزشکی و گران‌فروشی و نداشتن پروانه طبابت و نقص عضو، شکایتی را در دادسرای عمومی و انقلاب و سازمان تعزیرات و حتی دادگاه انقلاب مطرح نماید. متاسفانه تمامی مسئولیت‌های حقوقی و کیفری جبران خسارت و پرداخت دیه و محکومیت به حبس و جزای نقدی و نداشتن پروانه متوجه پزشک است.

تا اینجا مسولیتی متوجه تکنسین‌ها و بهیاران و پرستارانی که خود را با توسل به جعل عنوان و یا ثبت شرکت‌های زیبایی و امثالهم و شاید با تبانی به مراکز درمانی معرف یا توریست درمان ‌نیست. اما اگر اقدامات متقلبانه آنها در ثبت موسسه زیبایی و راهنمایی متقاضی جراحی به مراکز زیبایی مد نظر خویش و غیره دلالت کنند شاید تحت عنوان معاون یا مشارکت در جرائم فوق متوجه آنها باشد.

به امیدی روزی که پزشکان جراح با هوش تحصیلکرده جامعه بخاطر مشتی دون اسیر این تکنسین‌های خوش خط و خال نشوند و فریب تبلیغات دروغین آنها را نخورند و بدین‌سان برای خود و قشر تحصیلکرده جراحان متخصص بدبینی ایجاد نکنند.

*وکیل پایه یک دادگستری

۴۷۲۳۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903050

دیگر خبرها

  • لزوم توجه سیاست‌گذاران به انگیزه ماندگاری پزشکان
  • دخالت نابجا در حوزه سلامت از دست وزارت بهداشت خارج شده است
  • احساس بی‌پناهی میان پزشکان جوان
  • تا ۱۰ سال آینده مجبوریم پزشک وارد کنیم
  • هوش مصنوعی به این زودی جایگزین پزشکان اورژانس نمی‌شود
  • ملک الشعراء حکیم شفایی، ادیب و پزشک نام‌آور اصفهانی
  • ۸۰ درصد جمعیت اصفهان جزو جامعه کارگری هستند
  • پرداخت بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال از مطالبات کادر درمان فارس
  • دخالت تکنسین‎‌ها در امور جراحی و زیبایی/ چطور باید شکایت کرد؟
  • نظام درمانی را به کجا می‌برند؟