Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-30@20:56:53 GMT

تشخیص سرطان ریه با آزمایش خون و DNA افراد

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۹۴۶۱۹

تشخیص سرطان ریه با آزمایش خون و DNA افراد

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران ، یک فناوری جدید آزمایش خون هوش مصنوعی که توسط محققان مرکز سرطان دانشگاه جانز هاپکینز توسعه یافته است، نشان داد بیش از ۹۰ درصد سرطان‌های ریه را در نمونه‌های نزدیک به ۸۰۰ فرد مبتلا و بدون سرطان تشخیص داده است.

به گزارش مدیکال اکسپرس، رویکرد آزمایشی موسوم به DELFI (ارزیابی DNA قطعات برای رهگیری زودهنگام)، الگو‌های منحصر به فردی در تکه تکه شدن DNA ریخته شده از سلول‌های سرطانی در گردش خون نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با استفاده از این فناوری در نمونه‌های خونی از ۷۹۶ فرد در دانمارک، هلند و آمریکا، محققان دریافتند که رویکرد DELFI بین بیماران مبتلا و غیر مبتلا به سرطان ریه به طور دقیق تمایز قائل می‌شود.

DELFI با ترکیب این آزمایش با تجزیه و تحلیل عوامل خطر بالینی، نشانگر بیولوژیکی پروتئین و به دنبال آن تصویربرداری با توموگرافی کامپیوتری، ۹۴ درصد از بیماران مبتلا به سرطان را در مراحل مختلف و زیرگروه‌ها تشخیص داد. این شامل ۹۱ مورد از بیماران مبتلا به سرطان‌های مرحله I/II کمتر تهاجمی و ۹۶ تن از بیماران با سرطان‌های مرحله III/IV پیشرفته‌تر بود. این نتایج در مجله Nature Communications منتشر خواهد شد.

 استاد انکولوژی و مدیر برنامه ژنتیک و اپی ژنتیک سرطان در مرکز سرطان جان هاپکینز کیمل گفت: سرطان ریه شایع‌ترین علت مرگ ناشی از سرطان است و سالانه تقریبا ۲ میلیون نفر در سراسر جهان جان خود را از دست می‌دهند. با این حال کمتر از ۶ درصد از آمریکایی‌هایی که در معرض ابتلا به سرطان ریه هستند، با وجود پیش بینی‌هایی که می‌توان از مرگ ده‌ها هزار نفر داشت و حتی کمتر از آن‌ها در سراسر جهان غربالگری تحت غربالگری توموگرافی کامپیوتری با دوز پایین قرار می‌گیرند. این به دلایل مختلفی از جمله نگرانی از آسیب احتمالی ناشی از بررسی نتایج تصویربرداری مثبت کاذب، قرار گرفتن در معرض اشعه یا نگرانی در مورد عوارض ناشی از روش‌های تهاجمی است.

دیمیتریوس ماتیوس، یکی از محققان این مطالعه از دانشگاه جانسون می‌گوید: واضح است که نیاز فوری و برآورده نشده برای توسعه روش‌های جایگزین و غیرتهاجمی برای بهبود غربالگری سرطان برای افراد در معرض خطر و در نهایت عموم مردم وجود دارد. ما معتقدیم آزمایش خون یا بیوپسی مایع در سرطان ریه می‌تواند راه خوبی برای افزایش تلاش‌های غربالگری باشد، زیرا انجام این کار آسان، در دسترس و مقرون به صرفه است.

فناوری DELFI از آزمایش خون برای اندازه گیری غیر مستقیم نحوه بسته بندی DNA در داخل هسته سلول با مطالعه اندازه و مقدار DNA بدون سلول موجود در گردش از مناطق مختلف در سراسر ژنوم استفاده می‌کند. سلول‌های سالم DNA را مانند یک چمدان منظم بسته بندی می‌کنند که در آن مناطق مختلف ژنوم با دقت در محفظه‌های مختلف قرار می‌گیرد. برعکس هسته سلول‌های سرطانی مانند چمدان‌های نامرتب‌تری هستند و اقلامی از سراسر ژنوم به طور تصادفی پرتاب شده‌اند. هنگامی که سلول‌های سرطانی می‌میرند، DNA را به صورت آشفته در جریان خون آزاد می‌کنند. DELFI با شناسایی وجود سرطان با استفاده از یادگیری ماشینی، نوعی هوش مصنوعی، میلیون‌ها قطعه DNA بدون سلول را از نظر الگو‌های غیر طبیعی از جمله اندازه و مقدار DNA در مناطق مختلف ژنومی مورد بررسی قرار می‌دهد. این رویکرد نمای DNA بدون سلول را که "fragmentome" نامیده می‌شود، فراهم می‌کند. به گفته محققان رویکرد DELFI فقط نیاز به توالی ژنوم با پوشش کم دارد و این فناوری را قادر می‌سازد در محیط غربالگری مقرون به صرفه باشد.

برای این مطالعه، محققان دانشگاه جانز هاپکینز، با همکاری محققان دانمارک و هلند، ابتدا توالی ژنومی DNA بدون سلول را در نمونه‌های خون ۳۶۵ فرد شرکت کننده در یک مطالعه هفت ساله دانمارکی به نام LUCAS انجام دادند. اکثر شرکت کنندگان در معرض خطر بالای سرطان ریه بودند و علائم مربوط به استعمال سیگار مانند سرفه یا مشکل تنفس را داشتند. رویکرد DELFI نشان داد بیمارانی که بعدها مشخص شد به سرطان مبتلا هستند دارای تغییرات گسترده‌ای در پروفایل‌های تکه تکه خود هستند، در حالی که بیماران مبتلا به سرطان دارای پروفایل قطعه قطعه ثابت هستند. متعاقبا محققان با استفاده از جمعیت متفاوت ۳۸۵ نفر بدون سرطان و ۴۶ نفر مبتلا به سرطان، فناوری DELFI را تایید کردند. به طور کلی، این روش بیش از ۹۰  نفر از بیماران مبتلا به سرطان ریه، از جمله بیماران مبتلا به مراحل اولیه و پیشرفته و با زیرگونه‌های مختلف را تشخیص داد.

محقق ارشد این مطالعه در این باره می‌گوید: الگو‌های تکه تکه شدن DNA یک اثر انگشت قابل توجه برای تشخیص زودهنگام سرطان فراهم می‌کند که ما معتقدیم می‌تواند اساس آزمایش بیوپسی مایع در دسترس برای بیماران مبتلا به سرطان ریه باشد.

اولین کارآزمایی بالینی ملی به نام DELFI-L۱۰۱ که توسط دانشگاه جانز هاپکینز پشتیبانی می‌شود، در حال ارزیابی یک آزمایش مبتنی بر فناوری DELFI در ۱۷۰۰ شرکت کننده در آمریکا از جمله شرکت کنندگان سالم، افرادی مبتلا به سرطان ریه و افراد مبتلا به سرطان‌های دیگر این گروه مایل به مطالعه بیشتر DELFI در انواع دیگر سرطان‌هاست.

پربیننده ترین ثبت نام واکسن کرونا ( بروزرسانی جدید ) یک آنتی‌ بادی برای همه‌ جهش‌های کووید-۱۹ ۱۵ نشانه افراد مبتلا به کرونا دلتا عوارض واکسن‌ های تزریق‌شده چیست؟ + فیلم فاموتیدین و آسپرین در کاهش شدت بیماری کووید ۱۹ مفید هستند

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: سرطان ریه بیماران مبتلا به سرطان مبتلا به سرطان ریه DNA بدون سلول آزمایش خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۹۴۶۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف زیاد نوشابه رژیمی ما را به کدام سرطان مبتلا می‌کند؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، نوشابه‌های رژیمی در تابستان ۱۹۸۲ میلادی به بازار عرضه شده و موجب شگفتی افراد زیادی شدند و طبق ادعای شرکت کوکاکولا این نوشابه‌های زیرو یا با شکر صفر ضرری برای سلامتی افراد ندارد.

بیشتر بخوانید: الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟

نوشابه‌های رژیمی راهی برای جلوگیری از وجود قندهای افزودنی هستند، اما اخیراً نوشابه‌هایی با نام «زیرو» نیز کنار آن‌ها وارد بازار شده‌اند. کوکاکولا یک نمونه محبوب از این برندهاست.

به گفته شرکت کوکاکولا هر دو نوشیدنی بدون قند و کالری هستند. با این حال، چرا نوشیدنی ها طعم متفاوتی دارند؟ تفاوت اصلی این است که نوشابه رژیمی با آسپارتام شیرین می‌شود، در حالی که نوشابه زیرو حاوی شیرین کننده‌ای به نام آسه سولفام پتاسیم یا Ace-K است.

در حالی که پزشکان هر دوی این شیرین‌کننده‌ها را سم کامل می‌خواند، اما واقعیت این است که هر دو مورد تایید اداره دارو و غذای آمریکا (FDA) هستند و در حد طبیعی ایمن تلقی می‌شوند.

گفته می‌شود مصرف آسپارتام با افزایش خطر ابتلا به سرطان مرتبط است، اما به نظر می رسد که تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

پروفسور لارنس یانگ، انکولوژیست در دانشگاه وارویک به نشریه سان گفت: ارتباط مصرف آسپارتام با افزایش خطر ابتلا به سرطان همچنان بحث برانگیز است.

مانند بسیاری از خطرات مرتبط با رژیم غذایی و بیماری، این هشدار می دهد که ما باید در مصرف بیش از حد شیرین کننده های مصنوعی احتیاط کنیم، زیرا در خوردن گوشت های فرآوری شده و سایر انواع غذاهای ناسالم زیاده روی می کنیم.

آژانس بین المللی تحقیقات سرطان (IARC)، واحد تحقیقات سرطان WHO اعلام کرد که این ایده که آسپارتام ممکن است باعث سرطان (به ویژه سرطان کبد) در افراد شود، بر اساس شواهد محدودی است.

منبع: اطلاعات آنلاین

انتهای پیام/

کد خبر: 1228726 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • دعوت برای اهدای خون به بیماران مبتلا به سرطان
  • فراخوان اهدای خون به بیماران مبتلا به سرطان
  • پیش بینی آرتروز ۸ سال زودتر، با هوش مصنوعی و یک آزمایش خون
  • محققان: با هوش مصنوعی می‌توان آرتروز را ۸ سال زودتر پیش‌بینی کرد
  • رازگشایی از ۷ علت ابتلا به سرطان
  • مصرف زیاد نوشابه رژیمی ما را به کدام سرطان مبتلا می‌کند؟
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • به‌زودی تشخیص سه نوع خطرناک سرطان با یک قطره خون ممکن می‌شود