Web Analytics Made Easy - Statcounter

سال‌هاست در اهواز مردم از فصل بارش باران لذتی نمی‌برند چرا که این شهر نه تنها در ایام بارندگی بلکه حتی در دل تابستان هم بوی تعفن فاضلاب همه شهر را گرفته است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، تفاوتی ندارد ساکن کدام منطقه از اهواز باشید، حصیرآباد، منبع آب، کیان پارس، گلستان و یا زیتون… فرسودگی فاضلاب سالهاست که گریبان مردم این کلانشهر را گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بالا زدگی فاضلاب، ورود فاضلاب به منازل مردم، سرقت دَرهای فاضلاب، مرگ کودکان در فاضلاب‌های روباز، مدتهاست که در صدر اخبار اهواز قرار دارد معضل زیست محیطی که سلامت مردم این کلانشهر را به خطر انداخته است.

کارون بزرگترین رودخانه ایران که از سر بی کفایتی مسئولان خوزستان به باریکه‌ای تبدیل شده است هم از فاضلاب اهواز رنج می‌برد و به گفته‌ی محمدجواد اشرفی مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان در میانه‌های فروردین ماه ۱۴۰۰ روزانه ۲۰۰ هزار مترمکعب پساب‌های شهری، صنعتی و بیمارستانی وارد این رودخانه می‌شود که موجی از نگرانی‌ها را برای دوستداران رودخانه کارون و زیستگاه‌های خوزستان به وجود آورده است.

در این میان شهرداری اهواز و آبفای خوزستان هرکدام بار را بر دوش دیگری می‌اندازد، اما مسئولیت هرچه باشد مردم اهواز و کارون در عذاب‌اند.

۵۶ نقطه بحرانی در کلانشهر اهواز شناسایی شده است

علیرضا عالی پور، شهردار اهواز در این باره به خبرنگار ایمنا می‌گوید: با توجه به مسائل پیش آمده در سنوات گذشته و جاری شدن فاضلاب در سطح شهر به پیشنهاد شهرداری اهواز طرح ضربتی برای حل این مشکل ارائه شد؛ بر این اساس ۵۶ نقطه بحرانی در سطح این کلانشهر شناسایی و برای رفع مشکل جاری فاضلاب و آب‌های سطح در آن نقاط اقدامات لازم برنامه ریزی شد.

وی ادامه می‌دهد: این ۵۶ نقطه بحرانی در قالب ۹۷ پروژه بین آبفا و شهرداری اهواز تقسیم شده که شهرداری اهواز اکثریت پروژه‌های محوله را انجام و تنها ۱۲ پروژه نیمه‌کاره مانده که در دست تکمیل است.

شهردار اهواز خاطرنشان می‌کند: پس از شناسایی ۵۶ نقطه بحرانی و تقسیم میان آنها میان آبفا و شهرداری پروژه‌های دیگری به طرح الحاق شده که در جمع به ۱۳۴ پروژه رسید.

عالی پور اظهار می‌کند: جلسات رفع مشکل آب‌های سطحی و فاضلاب شهر اهواز با حضور دادستان، بازرسی استان ادامه دارد تا مشکل جاری شدن آب‌های سطحی رفع شود.

خرابی‌های زیادی در سیل ۹۸ به تأسیسات زیربنایی فاضلاب وارد شد

حمید محمودی عابد، معاون توسعه و بهره برداری فاضلاب کلان شهر اهواز نیز در خصوص مشکل فاضلاب شهر اهواز به خبرنگار ایمنا می‌گوید: برخلاف گفته‌ها شبکه‌های موجود و ایستگاه‌های پمپاژ در شهر اهواز صرفاً جهت فاضلاب بوده و امکان دفع آب‌های سطحی را ندارد و به اصلاح مرکب نیست.

وی ادامه می‌دهد: شبکه فاضلاب مرکبی که از سال ۱۳۷۲ زیر نظر آبفا قرار گرفت تنها ۶۰۰ کیلومتر بوده در حالی که شبکه فاضلاب اهواز اکنون ۲۲۰۰ کیلومتر و تک منظوره است و از آنجایی که تنها روزنه امید برای دفع آب‌های سطحی همین شبکه فرسوده است، آبفا اهواز مصمم است که در کنار شهرداری در بارندگی‌های پیش رو برای رفع مشکل آب‌های سطحی اقدام کند.

معاون توسعه فاضلاب آبفا اهواز اضافه می‌کند: بعد از سیل سال ۹۸ یک تنش خیلی سنگین و خرابی‌های زیادی به تأسیسات زیربنایی شبکه فاضلاب وارد شد و این پس زدگی‌های فاضلاب که در سطح شهر دیده می‌شود عمدتاً مربوط به خرابی‌های ایجاد شده در سیل ۹۸ است و البته بیش از ۹۰ کیلومتر از شبکه فاضلاب که در سیل سال ۹۸ تخریب شده بازسازی شده است.

وی با اشاره به پروژه‌های مشترک مربوط طرح ضربتی شهرداری و آبفا می‌گوید: در ۵۶ نقطه بحرانی تعیین شده بیش از ۸۰ درصد پروژه‌ها تکمیل شده و مابقی هم تا قبل از فصل بارندگی تکمیل خواهد شد.

محمودی عابد ادامه می‌دهد: قراردادهای با ارزشی بالغی بر ۳۶۰ میلیارد ریال برای خرید لوله‌های دفع و انتقال فاضلاب منعقد شده است که با تهیه آن‌ها بدون شک سرعت عمل جهت تعمیر و بازسازی شبکه فاضلاب اهواز بیشتر خواهد شد.

وی با بیان اینکه تقسیم کاری میان شهرداری و آبفا صورت گرفته و مسئولیت رفع مشکل آب‌های سطحی نیمی از اهواز بر عهده آبفا است، می‌گوید: در غرب اهواز سه ایستگاه پمپاژ آب وجود دارد که گلوگاه و قلب تپنده دفع آب‌های سطحی غرب اهواز است، در این راستا ابلاغی توسط آبفا به قرارگاه خاتم الانبیا داده شده تا پمپ‌هایی با توان بالا را در این سه ایستگاه نصب کنند تا هنگام بارندگی تخلیه آب از این ایستگاه‌ها به سرعت انجام شود.

محمودی عابد با اشاره به اینکه آبفا اهواز برای رفع مشکل فاضلاب و آب‌های سطحی هنگام بارندگی‌های پیش رو می‌تواند تمام مسئولیت را بر عهده بگیرد، اظهار می‌کند: وقتی بحث مشکلات مردم و تأسیسات زیربنایی اهواز پیش می‌آید، آبفا و شهرداری اهواز از هم جدا نیست باید مسئولیت را حس کرده تا قطره‌ای آب از باران‌های پیش مانند سال ۹۸ وارد خانه‌ی هیچ‌یک از شهروندان نشود.

به گزارش ایمنا، صحبت‌های مسئولان حاکی از آن است که تعامل برای رفع معضل جاری شدن آب‌های سطحی و پس زدگی فاضلاب میان آبفا و شهرداری اهواز برقرار شده تا قبل از فصل بارش مشکلات سال‌های گذشته شهر اهواز تکرار نشود؛ باید منتظر ماند و دید....

کد خبر 516602

منبع: ایمنا

کلیدواژه: فاضلاب فاضلاب شهري اهواز شهرداري اهواز شرکت آبفا کلانشهر اهواز آب و فاضلاب شهری شبکه فاضلاب شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق آبفا و شهرداری شهرداری اهواز شبکه فاضلاب آب های سطحی آب های سطح شهر اهواز پروژه ها برای رفع رفع مشکل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۹۷۸۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهر یزد به اعتبارات ملی نیاز دارد/ پروژه‌های نیمه‌تمام دفع آب‌های سطحی تکمیل می‌شود

شهردار یزد با بیان اینکه شهرداری وظیفه دارد خدمتگزار مردم باشد گفت: هرکجا که مشکلی ایجاد شود، مجموعه شهرداری یزد در صف اول خدمت به مردم است و مطالبات و درخواست‌های آن‌ها را دنبال خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد و به نقل از روابط عمومی شهرداری یزد، ابوالقاسم محی‌الدینی با تاکید بر اینکه شهر یزد با ثبت در میراث جهانی صرفاً یک شهر معمولی نیست، اظهار کرد: بافت تاریخی شهر یزد در فهرست میراث جهانی ثبت شده و بسیاری از آثار و ابنیه این شهر نیز ثبت ملی است و نگاهی ملی و جهانی به بافت تاریخی آن وجود دارد و از مقامات کشور، دولت جمهوری اسلامی و استاندار محترم تقاضا داریم در مبحث قنات‌ها، فرونشست‌ها، فاضلاب شهری و ساماندهی مسیل شهر اعتبارات ملی تخصیص داده شد.

وی افزود: احیای مسیل به ویژه قسمت‌های ابتدا و انتهای آن برای جمع آوری روان آب‌ها، افزایش ایمنی و تاب آوری شهر در مقابل سیلاب‌ها امری ضروری است؛ ولی باید در نظر گرفت که تحقق این امر با اعتبارات شهرداری حتی اعتبارات چند سال شهرداری پاسخگو نیست.

شهردار یزد خاطرنشان کرد: درخواست داریم هرچه زودتر نگاه ویژه‌ای به شهر میراث جهانی یزد شود و اگر این اتفاق نیفتد، با توجه به تغییرات اقلیمی که رخ داده است، هر سال شاهد این فرونشست‌ها در شهر یزد خواهیم بود و شاید این امر شدیدتر هم بشود.

محی‌الدینی گفت: اجرای شبکه‌های دفع آب‌های سطحی، حفر چاه‌های جذبی و احداث سیل بندها، گوشه‌ای از تلاش‌های شهرداری یزد در این مدت بوده است، به نحوی که با احداث سیل‌بندها دیگر دغدغه‌ای برای بارندگی‌های اخیر و ورود آب از بیرون یزد به داخل شهر نداشتیم.

وی ابراز امیدواری کرد: سعی می‌کنیم تا پایان سال پروژه‌های باقیمانده در خصوص دفع آب‌های سطحی را تکمیل کنیم و مردم بدانند که دغدغه ما در شهرداری یزد این است که آن‌ها دغدغه‌ای نداشته باشند.

کد خبر 748766

دیگر خبرها

  • هزینه ۱۰۵ میلیارد تومانی دولت به پروژه های آبفا در کردستان
  • شهر یزد به اعتبارات ملی نیاز دارد/ پروژه‌های نیمه‌تمام دفع آب‌های سطحی تکمیل می‌شود
  • ۲ کارگر حین عملیات لوله‌گذاری دفع آب‌های سطحی شیراز جان باختند
  • مرگ ۲ کارگر شهرداری شیراز
  • فوت دو کارگر حین اجرای عملیات لوله‌گذاری دفع آب‌های سطحی در شیراز
  • مرگ تلخ ۲ کارگر در حادثه عملیات لوله‌گذاری در شیراز
  • مرگ ۲ کارگر شهرداری شیراز حین عملیات لوله گذاری
  • مرگ ۲ کارگر پیمانکاری شهرداری شیراز حین کار
  • اجرای ۹ طرح آبرسانی در شهرستان خرمدره
  • ‌فوت ۲ کارگر در حادثه عملیات لوله‌گذاری دفع آب‌های سطحی در شیراز