Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-30@12:01:01 GMT

چرایی نقض پروتکل‌های بهداشتی

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۹۸۰۱۶

چرایی نقض پروتکل‌های بهداشتی

به گزارش «تابناک»، روزنامه ایران در یادداشتی به قلم سعید معدنی جامعه شناس، آورده است: برخی با همه محدودیت‌ها و هشدارها بار سفر بستند و به مسافرت رفتند. برخی نیز بدون رعایت پروتکل های بهداشتی در جلسات عزاداری شرکت کردند. جالب اینجاست هر یک به دیگری اشاره می‌کردند که جلو اینها را بگیرید. اما باید از یک نکته غافل نشد جمع بزرگی از مردم دستورات مبنی بر هم «در خانه ماندن» و هم «حفظ فاصله‌گذاری در مراسم مذهبی» را مراعات کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قبل از اینکه پاسخ سؤال اصلی را بدهیم لازم به یادآوری است که ایران اولین کشور کرونایی در خاورمیانه و کانون این بیماری بوده است که مشکلات اقتصادی حاصل تحریم‌ها و سردرگمی مسئولان باعث شد برای تسلط و کنترل بیماری و انواع جهش یافته آن آمادگی لازم را نداشته باشند.

اما دلایل کمتر توجه کردن مردم به توصیه‌ها به سه نکته برمی گردد:

۱- طولانی شدن و خسته شدن مردم: همیشه وقتی مصیبتی و بلایی مثل جنگ و بیماری و سیل و زلزله و....جامعه را در بر می‌گیرد، ابتدا در بین مردم همبستگی ایجاد شده و به کمک هم می‌روند. اما اگر این پدیده ناگوار طولانی شود به‌مرور عوارض آن پدیدار می‌شود. نه تنها مردم نسبت به هم بی‌توجه شده بلکه به جدال با هم برمی‌خیزند و جرم و جنایت و خودکشی افزایش می‌یابد. برای مثال تحقیقات پژوهشگران نشان می‌دهد در سال یا ماه‌های نخست شروع جنگ همبستگی جامعه افزایش یافته و میزان خودکشی - به‌عنوان یکی از عوارض - در جامعه کم می‌شود اما با طولانی شدن جنگ میزان خودکشی هم افزایش می‌یابد.

به همین دلیل مسئولان و مردم ما باید مراقب افراد و خانواده‌هایی باشند که عزیزان‌شان را بر اثر کرونا از دست داده‌اند. بدین ترتیب یکی از دلایل عدم مراعات یا بی‌توجهی به توصیه‌ها خستگی، یأس، درماندگی و افسردگی مردم به خاطر مرگ دیگران و وضع طاقت‌فرسای اقتصادی است.

۲- سوء مدیریت مسئولین: نبود برنامه ریزی های لازم و پیش بینی شرایط های بحرانی بخصوص جهت تهیه واکسن از سوی متولیان بهداشت یکی از اشتباهات بزرگ بود. اگر بموقع اقدام شده و واکسن وارد کرده بودند شاید الان سایه مرگ کرونایی را کمتر بر سر مردم‌مان حس می‌کردیم. کاری که ترکیه، اسپانیا و ایتالیا کردند. جالب آنکه تقریباً همزمان با کشور ما ایتالیا و اسپانیا نیز کانون گسترش کرونا در اروپا بودند اما آنها توانستند عوارض کرونا را به حداقل برسانند ولی ما هر روز شاهد انبوه مرگ هموطنان‌مان هستیم.

۳- انواع جدید بیماری: انواع جهش یافته و جدید بیماری تمامی دسته بندی‌ها و برنامه‌ریزی‌های قبلی را به هم می‌ریزد و مردم را سردرگم می‌کند.

مثلاً در ابتدا بیشتر افراد مسن در معرض خطر بودند اما الان ما در همه سنین بیمار و کشته داریم. لذا مردم خود را برای هر شرایطی و همه انوع بیماری آماده نکرده‌اند. برای مثال یکی از مسئولان توصیه کرد: «ما سرما خوردگی نداریم هر کس سرما خورده بود قطعاً بیماری کروناست و باید به درمانگاه‌ها و بیمارستان‌ها مراجعه کنند». همین امر باعث وحشت مردم شد. معمولاً افراد به طور طبیعی در تابستان به خاطر نوع زیست مثل خوردن آب یخ، نشستن جلو کولر و...‌ احساس سرما خوردگی می‌کنند و قبلاً با یک قرص مسکن بهبود می‌یافتند. اما همین توصیه باعث هجوم مردم به بیمارستان‌ها شده و بیماری را گسترش داد. در آخر توصیه می‌شود در امر واکسیناسیون سریع‌تر عمل کنند و همچنین متخصصان و مسئولان در گفتارشان دقت کنند و شرایط جامعه را هنگام سخن گفتن درنظر بگیرند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: محرم افغانستان رای اعتماد کابینه پیشنهادی رئیسی طالبان احمد مسعود محمدرضا حکیمی ویروس کرونا پروتکل های بهداشتی رعایت پروتکل ها عدم رعایت محرم افغانستان رای اعتماد کابینه پیشنهادی رئیسی طالبان احمد مسعود محمدرضا حکیمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۹۸۰۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توجه اصلی به جنایات صهیونیست‌ها معطوف باشد

در پی خیزش گسترده و سرتاسری دانشجویان در آمریکا در حمایت از مردم مظلوم غزه و فلسطین، مرتضی نجفی قدسی ،قرآن پژوه و فعال رسانه در یادداشتی چنین آورده است: 


بسم الله الرحمن الرحیم 
تجمع گسترده تانک‌ها و ادوات نظامی رژیم صهیونیستی در نزدیکی رفح، حاکی از حمله قریب الوقوع این رژیم سفاک و خونخوار به مردم مظلوم غزه است. 

بیش از ۷ ماه از تجاوز رژیم صهیونیستی به پهنة کوچک غزه می‌گذرد و حدود چهل هزار نفر از کودکان و زنان و مردم بی پناه غزه در مظلومانه‌ترین صحنه‌ها به شهادت رسیدند و حدود هشتاد هزار نفر هم زخمی و مجروح و نقص عضو شده اند و بخش اعظم غزه هم با بمباران‌های وسیع به اندازه حجم چندین بمب اتمی طوری تخریب شده است که بر اذعان کارشناسان سازمان ملل بیش از ۱۴ سال آوار برداری آنها بطول می‌انجامد. 

در این مدت تنها نقطه‌ای که تقریباً مصون مانده و بیش از ۵/۱ میلیون آواره فلسطینی را در خود جای داده شهر مرزی رفح است و در محاصرة غذایی و دارویی هم هستند و بسیاری از قحطی آب و مواد غذایی خبر می‌دهند که اگر این وضعیت همچنان ادامه یابد با فاجعه بزرگ انسانی در این شهر روبرو هستیم و لیکن رژیم صهیونیستی ظاهراً تعجیل در نسل کشی مردم باقیمانده غزه دارد و با تجهیزات سنگین نظامی در حال آماده سازی برای حمله ور شدن به رفح با این تراکم جمعیت عظیم است که حتی کوچه‌ها و خیابانهایش هم محل چادر آوارگان است و هرگونه حمله‌ای هزاران نفر را به کشتن می‌دهد. 

متأسفانه در چنین شرایطی کشور‌های عربی و همسایگان اسرائیل نه تنها کمکی به ملت مظلوم غزه نمی‌کنند حتی بی شرمانه در رهگیری موشک‌ها و پهباد‌های ایرانی به سوی اسرائیل با آمریکا و انگلیس و فرانسه سعی در ساقط کردن آنها داشتند گرچه عملیات غرور آفرین دلاور مردان نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران دل‌های ملت‌های مسلمان و مخصوصاً مردم فلسطین در کرانه باختری و غزه را شاد کرد و درس بزرگی را به صهیونیست‌ها و حامیانش داد. 
عدم اجرای مصوبه شورای امنیت سازمان ملل برای آتش بس در غزه بیش از پیش بی اعتباری این نهاد بین المللی را ثابت کرد و نشان داد که آمریکا و اسرائیل تابع شورای امنیت هم نیستند و تنها اهرمی که برای متوقف کردن جنگ غزه باقی می‌ماند، همین اعتراضات و مخالفت‌های میلیونی و گسترده مردمی در سرتاسر دنیا و مخصوصاً کشور‌های غربی است. 

خوشبختانه خیزش عجیبی تمامی دانشگاه‌های آمریکا و بعضی کشور‌های اروپایی را در بر گرفته و هزاران دانشجوی دختر و پسر به همراه استادانشان به تحصن‌ها و تجمع‌هایی در حمایت از مردم مظلوم فلسطین و غزه پرداخته و علیرغم خشونت شدید پلیس و ضرب و شتم دانشجویان و دستگیری آنها همچنان برخواسته خود که توقف نسل کشی مردم غزه و فلسطین است تأکید دارند و لیکن مسئولان آمریکایی و بعضی دول اروپایی که سرسپردة صهیونیست‌های وحشی هستند، دانشجویان را به یهودی ستیزی متهم می‌کنند‍! معلوم نیست چند هزار نفر دیگر از مردم غزه کشته شوند تا شاید مسئولان آمریکایی به نسل کشی مردم فلسطین اعتراف کنند! ‍ 

عجیب است که مسئولان آمریکایی حاضرند در دفاع از صهیونیست‌ها دانشجویان نخبه شان را هم بکشند چرا که در بام این دانشگاه‌ها تیربار و تک تیرانداز مستقر کرده اند یعنی در حقیقت این صهیونیست‌ها هستند که مسئولان آمریکایی را در چنگ خود دارند و مسئولان آمریکا حاضرند حتی ملت خود را هم فدای اسرائیل کنند‍! 

در چنین شرایطی وظیفه کشور‌ها و ملت‌های اسلامی بسیار سنگین است و دولت و ملت ایران هم همیشه در دفاع از ملت مظلوم فلسطین آمادگی خود را عملاً ابزار کرده است و عملیات «وعدة صادق» نیز جلوه‌ای از همین حمایت بود. 

در این وضعیت، حرکت مسئولان داخل کشور باید هماهنگ با سیاست خارجی کشور بوده و توجه اصلی به سوی جنایات رژیم صهیونیستی، معطوف باشد و از سوژه آفرینی در داخل پرهیز شود چرا که دشمنان با ابزار‌های تبلیغاتی شان مترصدند تا با کمترین رخداد‌ها و سوء عملکرد‌ها اذهان جهانیان را به سوی جمهوری اسلامی ایران بچرخانند. 

مرتضی نجفی قدسی

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • حکمرانی رسانه را جدی بگیریم
  • «با چرا شروع کنید» تا موفق شوید
  • مسئولان جریان‌های اثرگذار بر حوزه کاری خود را بشناسند
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • ممبینی خبر داد: افزایش پاداش تیم‌های ملی با یکسری پروتکل‌ها
  • چرایی برگزاری امتحانات پایه نهم در روزهای پنجشنبه
  • روستای رودریش شهرستان کهگیلویه درگیر اپیدمی بیماری تب مالت است
  • یک میلیون و ۹۰۰ هزار نوبت سر دام در اراک ایمن سازی سازی شد
  • توجه اصلی به جنایات صهیونیست‌ها معطوف باشد
  • دغدغه کارگران روی میز مسئولان