Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، یکی از فعالیت‌های بسیار قدیمی در ایران که بیشتر توسط بانوان خوش ذوق ایرانی صورت گرفته و می‌گیرد بافت فرش با طرح‌ها و در اندازه‌های مختلف است.

فرش دستبافت شاید امروزه بیشتر جنبه تزئینی داشته ولی در گذشته فعالیتی برای کمک به چرخه اقتصادی خانواده‌ها بوده و گاهی تمامی اعضای خانواده در این فعالیت همکاری داشته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با بالا رفتن مواد اولیه بافت فرش، نبود بازار مناسب و گران تمام‌شدن این محصول برای تولیدکنندگان، عدم حمایت دولت برای بیمه بافندگان و بسیاری از مشکلات دیگری که بر سر راه این فعالیت بوده رغبت کمتری برای تولید در این بخش باقی مانده است.

خراسان‌جنوبی یکی از مراکز فرش دستبافت در ایران با قدمت بسیار زیاد بوده که ۲ برند فرش مود و قهستان در حال حاضر نیز معروف بوده و متقاضیان زیادی دارد.

کیفیت عالی مواد اولیه، دقت در بافت، انتخاب نقوش مناسب و بازار پسند، استفاده از رنگ‌های زیبا و طبیعی، بهره‌گیری از بافندگان با تجربه و خوش ذوق از جمله آیتم‌هایی بوده که می‌تواند سبب تولید فرش نفیس شود که خوشبختانه فرش خراسان‌جنوبی با داشتن این موارد جایگاه خود را در بازارهای داخلی و خارجی پیدا کرده اما همت مسئولان در حمایت از بافندگان می‌تواند این جایگاه را حفظ نماید.

تولید ۸۰ هزار مترمربع فرش در استان

«محمدحسن کامیابی» رئیس اتحادیه فرش خراسان‌جنوبی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در رابطه با فرش دستبافت و مشکلات پیش روی تولیدکنندگان در این بخش، اظهارداشت: عمده فرش دستبافت استان در نقوش ریز ماهی، افشان، ریز ماهی، لچک، ترنج، ریزماهی کف ساده، نقوش خشتی، طرح نائین، نقوش ایلیاتی و در ابعاد مختلف بافته می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در چهار ماهه امسال حدود ۸۰ هزار مترمربع فرش دستبافت توسط بافندگان تولید شده است، تصریح کرد: ارزش این میزان فرش ۱۲۰ میلیارد تومان بافته شده است.

صادرات پایین فرش در استان

طی چهار ماهه گذشته میزان صادرات فرش دستبافت در استان بسیار پایین بوده که دلایل مختلفی همچون تحریم‌های خارجی، مسائل و مشکلات در حوزه صادرات ایران، مشکل برگشت ارز و بیماری کرونا داشته است

 

رئیس اتحادیه فرش دستبافت خراسان‌جنوبی به موضوع صادرات فرش دستبافت استان اشاره کرد و یادآور شد: طی چهار ماهه گذشته میزان صادرات فرش دستبافت در استان بسیار پایین بوده که دلایل مختلفی همچون تحریم‌های خارجی، مسائل و مشکلات در حوزه صادرات ایران، مشکل برگشت ارز و بیماری کرونا داشته است.

بازاریابی؛ حلقه مفقوده صنعت فرش

کامیابی با بیان اینکه مشکل بازاریابی به ویژه در بازارهای خارجی یکی دیگر از مشکلات پیش روی تولیدکنندگان فرش دستبافت بوده که این امر صادرات فرش را تحت تأثیر قرار داده، افزود: بازاریابی یکی از وظایف مرکز ملی فرش ایران بوده که باید با توجه به تحریم‌ها بازاریابی در کشورهای جدید انجام گیرد که متأسفانه به سبب مدیریت ضعیف در این حوزه کمتر به این موضوع توجه شده است.

وی اضافه کرد: حجم صادرات فرش دستبافت در استان به نسبت ۵۰ سال اخیر در طی ۲ سال گذشته کمترین میزان بوده است.

قالی‌بافان در انتظار بیمه

رئیس اتحادیه فرش دستبافت خراسان‌جنوبی به مشکل بیمه تأمین اجتماعی و بازنشستگی بافندگان فرش دستبافت در استان اشاره کرد و گفت: متأسفانه این موضوع تبدیل به یکی از مشکلات اساسی بافندگان فرش دستبافت محسوب شده که این مشکل به سبب عدم حمایت دولت برای پرداخت بخشی از حق بیمه بافندگان بوده است.

در حال حاضر کمتر از ۸ درصد بافندگان فرش دستبافت در استان تحت پوشش بیمه قرار داشته و بیش از ۹۰ درصد در انتظار بیمه هستند

 

کامیابی ادامه داد: در حال حاضر کمتر از ۸ درصد بافندگان فرش دستبافت در استان تحت پوشش بیمه قرار داشته و بیش از ۹۰ درصد در انتظار هستند که امیدواریم دولت جدید به موضوع با توجه به اشتغال افراد زیادی در استان به این حرفه توجه ویژه نماید.

دولت بافندگان فرش را دریابد

وی با اشاره به بالا بودن قیمت مواد اولیه فرش برای بافندگان، افزود: این امر توان خرید مواد اولیه مرغوب را از بافندگان سلب نموده و بافندگان انتظار دارند دولت با اعطای تسهیلات ارزان‌قیمت در این حوزه به آن‌ها کمک کند.

رئیس اتحادیه فرش دستبافت خراسان‌جنوبی در راستای معرفی فرش‌های دستباف استان، گفت: در گذشته هر ساله نمایشگاه بین‌المللی فرش در تهران برگزار می‌شده که این امر خود برای معرفی و بازاریابی فرش بسیار مؤثر بوده که متأسفانه در چند سال اخیر به سبب شیوع بیماری کرونا این نمایشگاه برگزار نشده و همچنین در سطح دنیا نمایشگاه‌هایی در سال‌های گذشته برگزار و فرش‌های ایران در آن معرفی می‌شده که باز هم به سبب این بیماری و همچنین مشکل تحریم‌ها این نمایشگاه‌ها برگزار نشده است.

کامیابی در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم با روی کار آمدن دولت آقای رئیسی وضعیت فرش با رونق صادرات در این حوزه بهبود یابد و به مشکلات بافندگان فرش دستبافت به عنوان یکی از اقشار ضعیف جامعه توجه ویژه‌ای صورت گیرد.

انتهای پیام/۶۹۰۲۷/ح

منبع: فارس

کلیدواژه: فرش خراسان جنوبی ایران خبرگزاری فارس بیرجند قالی بافی کامیابی مسک صادرات هنرمندان قالی باف صادرات فرش بافندگان فرش دستبافت فرش دستبافت در استان صادرات فرش دستبافت رئیس اتحادیه فرش خراسان جنوبی مواد اولیه تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۹۹۴۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر جدید وزیر صنعت برای متقاضیان خودرو/ علی‌آبادی: این خودرو‌ها را وارد کردیم؛ می‌توانید ثبت‌نام کنید و بخرید

عباس علی‌آبادی در گفت‌وگوی تلویزیونی اظهار داشت: اجلاس آفریقا را داشتیم و بزرگترین نمایشگاه دستاورد‌های کشور برای معرفی به بیش از ۲ هزار بازرگان و تاجر بین‌المللی برگزار خواهد شد و می‌تواند تبعات خوبی داشته باشد. اجلاس آفریقا با تعداد زیادی از مقامات ارشد سیاسی آفریقا به خوبی برگزار شد که می‌تواند تاثیرات خوبی در رفاه و اقتصاد کشور داشته باشد.

او افزود: آفریقا، اقیانوس فرصت‌ها برای بازرگانان و تجار ما است. از جمله مهمترین این فرصت توسعه‌نیافتگی کامل آفریقا است. البته آفریقایی‌ها به صورت جامع برنامه‌هایی را برای توسعه پیگیری می‌کنند و در این برنامه فرصت‌های برای تجار ما وجود دارد. برای تحقق جهش تولید باید دروازه صادرات باز شود. خیلی از کالا‌هایی که تولید می‌کنیم به جهت اینکه بازار صادراتی ندارد، مجبور هستیم تولید را محدود کنیم. به عنوان مثال در لوازم خانگی رشد خوبی در کیفیت و کمیت داشتیم، اما همچنان در تهدید کالا‌های قاچاق هستیم.

وزیر صمت ادامه داد: از جمله چالش‌هایی که در آفریقا داریم، نبود زیرساخت است که البته این موضوع با توجه به ظرفیت‌های خوبی که در توسعه زیرساخت حوزه‌های انرژی و حمل و نقل داریم یک فرصت محسوب می‌شود. نرخ رشد اقتصادی در آفریقا از متوسط جهانی بیشتر است و این به معنای فرصت است و ما باید از آن استفاده کنیم. تلاش می‌کنیم تا پایان امسال در تمام یا حداقل بخشی از کشور‌های آفریقایی که محوریت دارند، نمایشگاه‌های دائمی برای کالا‌های ایرانی را فراهم کنیم و همچنین به آفریقایی‌ها فرصت دهیم که در کشور ما پایگاه معرفی خود را داشته باشند. تراز تجاری ما با آفریقا کاملاً مثبت است و رویکرد ما این است که واردات خود را نیز از آفریقا افزایش دهیم. تا پایان امسال تعداد رایزن‌های بازرگانی ما در آفریقا به ۱۲ مورد می‌رسد و تعداد مراکز بازرگانی به ۱۵ مرکز خواهد رسید.

او در خصوص چالش‌های توسعه تجارت با آفریقا گفت: مهم‌ترین چالش‌ها رقبا هستند که تلاش می‌کنند پس از حضور ما در آفریقا با ابزار‌های مختلفی مانند تحریم جلوی این موضوع را بگیرند. برنامه وزارت صمت این است که میزان تجارت ایران اعم از صادرات و واردات نسبت به شرایط فعلی دو برابر شود.

علی‌آبادی افزود: باید ظرفیت‌های مالی و اقتصادی خود را به نفع صادرات بسیج کنیم و هر مانعی که در مسیر صادرات است را برداریم. ما به شرکت‌هایی اولویت می‌دهیم که صادرات محور و دانش‌بنیان هستند. شرکت‌هایی که حداقل ارزبری و بیشترین میزان ارزآوری را دارند. مشارکت مردم زمانی رخ می‌دهد که بتوانیم از سرمایه‌های خرد مردم استفاده کنیم.

او افزود: در حال تعریف پروژه‌هایی هستیم که بر اساس آنها بتوانیم صندوق‌های پروژه را تأسیس کنیم که مردم با سرمایه‌های خرد خود در پروژه‌های ملی مشارکت کنند. به زودی اطلاعیه‌ها در این باره منتشر خواهد شد. اگر بتوانیم این هدف را محقق کنیم، بخش مشارکت مردم در شعار سال را به معنای واقعی و الگوی تازه محقق کنیم.

علی‌آبادی گفت: رقبای ایران حتما برای ایران مزاحمت ایجاد خواهند کرد. یکی از کار‌های مهمی که باید انجام دهیم ابزار تجارت را فراهم کنیم که مهمترین آن حمل و نقل است. برای شرق و شمال آفریقا نسبت خوبی داریم و طبق دستور رئیس‌جمهور برای غرب و جنوبی آفریقا هم از لحاظ حمل‌ونقل پوشش دهیم که کار‌های سختی است و حتماً انجام خواهیم داد.

وزیر صمت افزود: آفریقا فرصت خوبی برای صنایع دانش‌بنیان ایران است و کشور‌های آفریقایی هم در حوزه آموزش هدف‌گذاری کرده‌اند و ایران باید از این فرصت استفاده کند. همچنین شرکت‌های مهندسی و زیرساخت ایران هم می‌توانند پروژه‌های بزرگی در آفریقا اجرا کنند. کشور‌های آفریقایی علاقه‌مند هستند از خودرو‌های روز استفاده کنند و این فرصتی برای ایران است.

وی تاکید کرد: تلاش خواهیم کرد به کسانی در اولویت ارز، ارز بدهیم که به سمت تجارت و صادرات بروند به‌ویژه به مقاصد صادراتی ایران از جمله آفریقا.

علی آبادی همچنین درباره برنامه‌های وزارت صمت در خصوص صنعت خودرو گفت: ما برنامه گسترده داریم و امسال تلاش خواهیم کرد که ظرفیت تولید را افزایش دهیم. ما به ظرفیت تولید ۵ هزار خودرو در روز رسیدیم و تلاش داریم که این را حدود ۲۰ درصد افزایش دهیم که خیلی جهش بسیار بزرگی است.

وی افزود: در بحث واردات خودرو باید گفت این موضوع را در دستور کار داریم تا به این وسیله تعادل بهتری در تامین تقاضای بازار و بحث ناترازی به وجود بیاوریم و اخبار خیلی خوبی در این زمینه داریم. تاکسی‌های برقی را واردات کرده ایم و مردم می‌توانند ثبت نام کرده و بخرند.

منبع: خبرآنلاین

tags # خودرو سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟

دیگر خبرها

  • آموزش محور اصلی بازاریابی و تجاری‌سازی در صنایع دستی
  • مدیریت صحیح پسماند حلقه مفقوده چهارمحال‌ و بختیاری/تهدیدی که می‌تواند به فرصت تبدیل شود
  • پویایی در جامعه نیازمند جهادی عمل کردن و تعالی فرهنگ ایثار است
  • برنامه ریزی برای ۷.۵ میلیارد دلار صادرات از خوزستان
  • هدف‌گذاری برای ۷.۵ میلیارد دلار صادرات از خوزستان
  • خبر جدید وزیر صنعت برای متقاضیان خودرو/ علی‌آبادی: این خودرو‌ها را وارد کردیم؛ می‌توانید ثبت‌نام کنید و بخرید
  • نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه سرمایه انسانی صنعت نفت برگزار شد
  • نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه منابع انسانی صنعت نفت برگزار شد
  • ارزش صادرات فرش ماشینی به ۲۸۰ میلیون دلار رسید
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری