Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@11:46:23 GMT

«ناخوانده در شهر»؛ روایت دردهای کادر درمان

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۰۰۷۷۳

«ناخوانده در شهر»؛ روایت دردهای کادر درمان

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، یکم شهریور مصادف با زادروز پزشک حاذق ایرانی ابو علی سینا، با هدف گرامی داشت خدمات و تالیفات وی به دانش پزشکی و تجلیل از پزشکان جامعه، به عنوان روز پزشک در ایران نامگذاری شده است.  از آنجا که ابن سینا را پدر علم پزشکی می‌دانند به همین علت در ایران روز تولد وی را برابر با روز پزشک نامگذاری کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در تقویم ایرانی روز پزشک دوشنبه یک شهریور ۱۴۰۰ است. این روز در تقویم قمری برابر با ۱۴ محرم ۱۴۴۳ و در تقویم میلادی با ۲۳ آگوست ۲۰۲۱ برابر است.

در دوسالی که از شیوع کرونا گذشته است، پزشکان و کادر درمان قهرمانان واقعی جامعه بوده‌اند؛ کسانی که قطعا اطلاق یک روز برای تجلیل از زحماتشان کافی نیست ولی این مناسبت شاید فرصتی به تفکر درباره جان فشانی ها و سختی های سفیدپوشان جامعه پزشکی و کادر درمان در این زمان سختی که سپری شده باشد.

بی شک یکی از رسالت های دشوار مستندسازان در دوسال گذشته پرداختن به یک پاندمی، ثبت و ضبط ابعاد مختلف، پراکندگی، شدت و وسعت آن بوده است. موضوعی که به دلیل حضور در دل یک بحران و درگیری فیلمساز، مخاطرات و ریسک این کار را بیش از پیش ساخته است.

چنانچه اکبر عالمی کارگردان پیشکسوت سینمای مستند در همان روزهایی که درگیر تولید مستندی در باب کرونا بود به این بیماری مبتلا شد و درگذشت. البته که وی تنها مستندسازی نبود که بر اثر این بیماری از دنیا رفت. از آدم هایی شناخته شده تر چون خسرو سینایی، هوشنگ میرزایی و کیومرث درم‌بخش و جوانترهایی چون حامد جلالی کاشانی که تازه واردان مستعدی در این عرصه بودند که کرونا فرصت دیگری برایشان باقی نگذاشت.

مستند نیمه بلند ناخوانده در شهر در ۳۴ دقیقه روایت زندگی و کار پرستاری در بیمارستان واسعی شهر سبزوار است؛ یکی از هزاران نفر کادر درمانی که در روزهای سخت مواجهه و مقابله با کرونا روزها و شب‌های سخت و نگران کننده ای را گذراند.

دست و پنجه نرم کردن کادر درمان بیمارستان با یک بیماری ترسناک که هنوز درمانی برای آن وجود ندارد و بیماران مختلفی که هرکدام به دلیلی اهمیت دارند (بارداربودن، همکار بودن و...) از جمله مواردی است که از زاویه دید فیلمساز برجسته می شوند.

نگرانی های خود این آدم ها برای معاشرت با دیگران و به خصوص اعضای خانواده شان به دلیل مجاورت و مواجهه با بیماران کرونایی یکی دیگر از موضوعاتی است که فیلم به آن می‌پردازد. کابوسی که اتفاقا در فیلم هم رخ می دهد و پرستار راوی قصه که نگران درگیرشدن با کروناست، هم خودش مبتلا می شود و هم بار خاطر ابتلای مادر و خواهرش را به دوش می کشد.

ناخوانده در شهر ساعات مختلف شبانه روز، بیماران مختلف مبتلا به کرونا با سن، جنس و شرایط مختلفشان و دغدغه ها و نگرانی های کادر درمان بیمارستان واسعی سبزوار را به تصویر می کشد. بیمارستانی که نمونه ای از صدها بیمارستان کشور است که استیصالی مشترک را به نمایش می گذارد. این زمینه مشترک باعث می شود که هر اثری که در این دوران تولید شده و می شود به سان تکه ای از یک پازل قسمتی از تاریخ پزشکی، بهداشتی و شرایط اجتماعی و فرهنگی دوران و زمانه خود را بازتاب دهد.

بر این اساس این موضوع اهمیت ساخته شدن و تجمیع داده هایی که این گونه مستندات فراهم می سازند را بیش از پیش برجسته می سازد.

مستندی برای تقدیر از زحمات کادر درمان

جابر مطهری‌زاده کارگردان این اثر پیشتر در مورد این مستند بیان کرده بود: در نهایت با هماهنگی‌های انجام شده، فیلمبرداری مستند ناخوانده در شهر را بصورت فیلمسازی تک‌نفره شروع کردم، برای این که عوامل کمتری وارد این فضای پر خطر شوند.

در این فیلم مشاهده‌گر، ما افرادی را دنبال می‌کنیم که همه با یک لباس متحدالشکل و ماسک به صورت، طوری که چهره و حتی جنسیت آنها مشخص نیست، برای یک هدف واحد که شکست این ویروس کشنده هست، جانفشانی می‌کنند. گویا همه‌ مردم، اعم از پزشک و پرستار و خدمه بیمارستان، حتی نیروی انتظامی که مسئولیت قرنطینه شهر را برعهده دارد و نیروهای داوطلبی که هر روز و هر شب، سطح شهر را ضد عفونی می‌کنند، تبدیل به شخصیتی واحد شده‌ و برای یک هدف متحد مشترک بسیج شده‌اند.

این مستندساز تصریح کرده بود: در این روزها که فیلمبرداری این مستند را شروع کرده‌ام، سه چهار پزشک و پرستار که در بخش بیماران کرونایی مشغول خدمت‌رسانی بوده‌اند، خودشان و حتی خانواده‌شان به این ویروس مبتلا شده‌اند و در واقع پزشک و پرستار و بیمار در یک نقطه به هم رسیده‌اند. در این مستند تلاش کردیم کار و زحمت شبانه‌روزی و طاقت‌فرسای کادر درمان را با وجود کمبود امکانات به تصویر بکشیم. به عقیده من این یک برهه مهم از تاریخ معاصر ماست که تا سال ها از یادها نخواهد رفت و تاثیر آن بر زندگی مردم و جامعه تا مدت‌های طولانی باقی خواهد ماند.

مستند ناخوانده در شهر تولید سال ۱۴۰۰، تلاش کادر درمان شهرستان سبزوار در استان خراسان رضوی در مقابله با ویروس کرونا و درمان بیماران به تصویر کشیده است.

سایر عوامل تولید این فیلم عبارتند از: تهیه کننده: مهدی مطهر، تهیه شده: سازمان هنری رسانه‌ای اوج، نویسنده: علی‌اصغر عزتی‌پاک.

برچسب‌ها مستندساز کرونا سینمای مستند ویروس کرونا روز پزشک اختصاصی ایرنا خسرو سینایی روز پزشک علی اکبر عالمی مستند

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مستندساز کرونا سینمای مستند مستندساز کرونا سینمای مستند ویروس کرونا روز پزشک اختصاصی ایرنا خسرو سینایی روز پزشک علی اکبر عالمی مستند ناخوانده در شهر کادر درمان روز پزشک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۰۰۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت

مورد تاسف‌بار مرد هلندی که بیش از یک سال‌ونیم به کووید-۱۹ مبتلا بود، در گزارش جدیدی مستند شده است. این مورد با ۶۱۳ روز ابتلا، طولانی‌ترین عفونت کووید است که از آن اطلاع داریم. درواقع این عفونت به‌قدری طولانی بود که ویروس فرصت داشت تا در بدن این مرد به واریانت جدیدی تبدیل شود.

به گزارش خبرآنلاین، مرد ۷۲ ساله‌ی هلندی سابقه‌ی سلامتی پیچیده‌ای داشت. او قبلا برای درمان نوعی سرطان خون، پیوند سلول‌های بنیادی انجام داده بود؛ اما بعد‌ها سرطان دیگری به‌نام لنفوم بزرگ سلول بی منتشر (DLBL) در او تشخیص داده شد. این مرد در نتیجه‌ی دارو‌هایی که برای درمان بیماری خود مصرف می‌کرد به‌شدت دچار نقص سیستم ایمنی شد؛ به این معنی که مورد جدی ابتلا به کووید-۱۹ همیشه برای او به عنوان خطری بالقوه به‌شمار می‌رفت.

مرد هلندی در فوریه‌ی ۲۰۲۲ به کووید مبتلا شد و با ترکیبی از آنتی‌بادی‌های مونوکلونال و استروئید‌ها تحت درمان قرار گرفت؛ اما متاسفانه دارو‌ها اثر نکردند و عفونت او ماندگار شد. اگرچه این مرد پیش از ابتلا به بیماری چندین دوز واکسن کووید دریافت کرده بود، هیچ شواهدی مبنی‌بر پاسخ آنتی‌بادی در بدن او مشاهده نشد.

بیمار برای بیش‌از ۶۰۰ روز آلوده به ویروس باقی ماند و مجبور شد چندین‌بار در بیمارستان بستری شود؛ اما خیلی زود و تنها ۲۱ روز پس از نخستین درمان، علائم جهش ویروس در او مشاهده شد. در ابتدا تعیین توالی نشان داد که ویروس در بدن مرد جهشی پیدا کرده که با سوتروویماب (یکی از دارو‌هایی که بیمار با آن تحت درمان قرار گرفته بود) مرتبط است.

ویروس در بدن بیمار بیش از ۵۰ بار جهش داشت

تجزیه‌وتحلیل‌های بیشتر ۲۷ سواب بینی جمع‌آوری‌شده بین فوریه‌ی ۲۰۲۲ تا سپتامبر ۲۰۲۳ حکایت از این داشت که ویروس در بدن این مرد بیش از ۵۰ بار جهش داشته است. برخی از این جهش‌ها در پروتئین اسپایک رخ داده بود؛ اتفاقی که نشان می‌دهد ویروس درحال سازگاری برای فرار از سیستم ایمنی بدن انسان است.

مشکلات سلامتی اساسی در مورد مرد هلندی به این معنی بود که سیستم ایمنی بدن او درواقع هرگز فرصتی برای پاکسازی ویروس نداشت. بستری‌شدن طولانی مدت در بیمارستان، همراه با نیاز به انجام اقدامات احتیاطی بیشتر برای جلوگیری از آلوده‌شدن دیگران، کیفیت زندگی مرد را تحت‌تاثیر قرار داده بود. به‌گفته‌ی تیم پزشکی، هیچ مدرکی وجود ندارد که واریانت جهش‌یافته در بدن این مرد، افراد دیگری را در جامعه آلوده کرده باشد.

بیمار در ماه اکتبر ۲۰۲۳ و در نتیجه‌ی عود بیماری زمینه‌ای خود از دنیا رفت. تاکنون هیچ موردی مشاهده نشده که تا این حد طولانی‌مدت دوام آورده باشد و از طرفی عفونت‌های پایدار پدیده‌ی شناخته‌شده‌ای هستند که با ویروس کرونای عامل کووید ۱۹ ارتباط دارند. برخی از تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که از هر ۱۰۰ عفونت، تنها سه مورد ممکن است بیش از یک ماه باقی بماند.

مشکل این است که هرچه ویروس به‌مدت طولانی‌تری در بدن انسان تکثیر شود و تکامل یابد، شانس بیشتری برای ایجاد جهش‌های فرار ایمنی وجود دارد. این یکی از تئوری‌های مطرح‌شده در مورد چگونگی پیدایش اومیکرون است. باید توجه داشت که هر گونه‌ی جهش‌یافته به واریانتی نگران‌کننده تبدیل نمی‌شود؛ اما همچنان مهم است که عفونت‌های مداوم تحت نظر قرار گیرند و بیمارانی که از قبل با سایر مسایل پزشکی درگیر بوده‌اند، بهترین مراقبت‌های ممکن را دریافت کنند.

نویسندگان مقاله در بیانیه‌ای می‌گویند: «مدت زمان عفونت کووید در مورد مرد هلندی بسیار زیاد بود؛ اما عفونت‌های طولانی‌مدت در بیماران دارای نقص ایمنی در مقایسه با عموم افراد جامعه شایع‌تر است. کار بیشتر تیم ما شامل توصیف گروهی از عفونت‌های طولانی‌مدت بین یک ماه تا دوسال در بیماران نقص ایمنی بستری در بیمارستان بود. بااین‌حال به‌طور کلی عفونت‌های طولانی‌مدت اتفاق نادری است؛ چراکه افراد دارای نقص ایمنی تنها درصد بسیار کمی از کل جمعیت را تشکیل می‌دهند.»

مورد مرد هلندی در کنفرانس جهانی ESCMID ارائه خواهد شد.

دیگر خبرها

  • اجتماع کادر درمان در حمایت از جنبش دانشجویان آمریکایی
  • ببینید | «ابو جهاد» به روایت مستند
  • مستند «ابوجهاد» از شبکه مستند پخش می‌شود
  • راهکارهای خانگی برای درمان معده‌دردهای خفیف
  • از سکته گوش چه می‌دانید؟
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • اظهارات تکان‌دهنده؛ بزرگان ما برای درمان سریع به اروپا می‌روند | چرا دنبال پزشک حزب‌الهی نیستید؟ | فیلم
  • توزیع ۲۰۰۰ پزشک عمومی در کشور