Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از از سخنگویان طالبان نظر این گروه در مورد تحصیل و اشتغال زنان و همچنین رابطه با رژیم صهیونیستی را بیان کرده است.

به گزارش ایمنا، سهیل شاهین در مصاحبه با شبکه پرس تی وی با وی، از مواضع طالبان در خصوص برخی موضوعات مهم مرتبط با استقرار این گروه به‌عنوان گروه حاکم بر افغانستان سخن گفت. مشروح این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید:

در مقطع کنونی، چه نوع حکومتی برای افغانستان پیش بینی شده است؟

همانطور که دیدید، در بیست سال گذشته ما مشغول مبارزه با اشغال امارت اسلامی افغانستان بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما اکنون رهبران ما مشغول رایزنی و مشورت با یکدیگر برای ایجاد یک دولت اسلامی فراگیر در افغانستان هستند و سیاستمداران و شخصیت‌های افغانی در این دولت حضور خواهند داشت. این هدف رایزنی‌هاست که هم اکنون در جریان است.

مجری: در مورد فراگیر بودن دولت، آیا قومیت پشتون هم بخشی از دولت خواهند بود؟

بله قطعاً. امارت اسلامی افغانستان بر اساس یک قومیت خاص نیست. همانطور که می‌دانید ما قومیت تاجیک را در بدخشان داریم. ایالاتی مانند فاریاب، ساریپول و دیگر ایالات شمالی هم هستند که ازبک نشین هستند. بنابراین پشتوها در جنوب و دیگر قومیت‌ها مجموعاً امارت اسلامی افغانستان را تشکیل می‌دهند و درواقع آنها مردم افغانستان را تشکیل می‌دهند. ما می‌خواهیم تمام افغان‌ها بخشی از دولت اسلامی فراگیر افغانستان باشند. بنابراین تمام قومیت‌ها می‌توانند در ساختن افغانستان و همچنین در دولت مشارکت داشته باشند؛ زیرا این حق آنهاست.

مجری: سوال من در مورد مبارزه طالبان با گروه تروریستی داعش و رابطه طالبان با داعش است. اگر داعش مثل القاعده بگوید که تمایل دارد تحت چتر حمایتی شما قرار بگیرد، طالبان چه موضعی در قبال این گروه تروریستی اتخاذ خواهد کرد.

اول اینکه داعش یک نهاد افغانی نیست، بلکه پدیده‌ای خارجی است که در افغانستان حضور دارد. دوم اینکه ما آنها را از ایالت شمالی و همچنین ایالت شرقی ننگرهار در کونار بیرون کردیم و حدود ۲۶۰۰ نفر از اعضای داعش تحویل دولت کابل شدند. در طول دو یا سه سال نبردی که با داعش داشتیم حدود ۱۲۰۰ نفر از مردم امارت اسلامی افغانستان شهید شدند. همانطور که گفتم داعش را از آن ایالت‌ها بیرون کردیم، بنابراین اکنون هیچ عضو داعش در افغانستان نیست. اگر احیاناً دوباره سر و کله داعش پیدا شود سرکوب خواهند شد. مردم افغانستان داعش را نمی‌خواهند زیرا داعش مرتکب اقدامات خشونت‌آمیز علیه آنها شده است. امارت اسلامی افغانستان خواستار دولتی اسلامی با حضور تمام قومیت‌هاست و در واقع یک دولت اسلامی میانه رو خواهد بود که با دیگر همسایگان و کشورهای جهان دارای روابط خواهد بود.

مجری: گفتید که دیگر داعش در افغانستان وجود ندارد. همانطور که می‌دانید آمریکا در بیانیه دیروز خود به فقدان امنیت در تلاش برای دستیابی به فرودگاه کابل اشاره کرد و اینکه به دلیل وجود حملات داعش نمی‌تواند امنیت آمریکایی‌ها را در افغانستان تضمین کند. نظر شما دراین‌باره چیست.

هیچ فرد داعشی به صورت آشکارا در هیچ یک از ایالت‌های افغانستان وجود ندارد و ممکن است فقط به طور مخفی وجود داشته باشند. البته سازمان اطلاعاتی و نهاد امنیتی ما بر تمام ایالت‌ها و مناطق افغانستان نظارت دارند. همانطور که گفتم این امکان وجود دارد زیرا برخی از اعضای داعش در زندان بوده اند و نیروهای دولتی کابل پست‌های خود را ترک کردند و بدین ترتیب اعضای داعش توانستند از زندان‌ها برون بیایند. بنابراین ممکن است مخفی شده باشند. البته ما اقدامات احتیاطی برای جلوگیری از بروز هرگونه رخدادهای اینچنینی را اتخاذ کرده‌ایم.

مجری: آیا طالبان به خاطر بیست سال اشغال افغانستان توسط آمریکا درخواست غرامت خواهد کرد و و سعی خواهد کرد واشنگتن را به یک دادگاه بین‌المللی بکشاند؟ ارزیابی شما از روابط طالبان و واشنگتن در مقطع کنونی چیست؟

ما بیست سال با آمریکا و متحدانش مبارزه کردیم. کشور ما تحت اشغال بود و هنوز هم هست؛ زیرا نیروهای آمریکایی به طور کامل از کشور خارج نشده اند. ما می‌خواهیم این دوره را به پایان ببریم و فصل جدیدی را آغاز کنیم که در آن شاهد صلح، بازسازی کشور و همزیستی مسالمت‌آمیز بین مردم کشور و همچنین روابط با دیگر کشورها باشیم. فکر می‌کنم در این دوره جدید، آمریکا مسئولیت اخلاقی دارد که در بازسازی افغانستان مشارکت کند، چرا که آمریکایی‌ها در تخریب این کشور و کشتار مردم آن نقش داشتند. آمریکا باید در برقراری صلح و ایجاد رفاه برای مردم افغانستان کمک کند. این یک تعهد اخلاقی برای آمریکاست. در این دوره جدید می‌خواهیم روابط خوبی با تمام جهان داشته باشیم.

مجری: گفتید که می‌خواهید روابط خوب با جهان داشته باشید. آیا فکر می‌کنید امارت اسلامی افغانستان با رژیم صهیونیستی نیز روابط داشته باشد؟

نه به هیچ وجه.

مجری: ارزیابی کلی شما در مورد وضعیت افغانستان چیست؟

شرایط در افغانستان روز به روز در حال بهبود است. نیروهای امنیتی ما کابل را فتح کرده اند و ما از نظر ایجاد محیطی امن برای مردم در حال پیشرفت هستیم تا بتوانند سر کارهای خود بازگردند. سال تحصیلی آغاز شده و دانش آموزان به مدرسه رفته و معلمین به سر کلاس‌ها برگشته اند. دیگر مقامات نیز کار خود را از سر گرفته اند؛ اما گام‌های بیشتری باید برداشته شود تا در نهایت شرایط در کشور به حالت عادی بازگردد. من امیدوارم که مردم در آینده نزدیک خوشحال باشند و از محیطی امن و صلح‌آمیز برخوردار باشند و تلاش‌های خود را تنها به بازسازی و توسعه کشور معطوف کنند. همچنین امیدوارم شاهد همزیستی مسالمت‌آمیز باشیم، چیزی که در گذشته شاهد آن نبودیم.

مجری: به آغاز سال تحصیلی اشاره کردید. در حال حاضر تبلیغات مختلفی در مورد رویکرد طالبان وجود دارد. آیا دختران اجازه خواهند داشت به مدرسه بازگردند؟ نظر شما در مورد نقش کلی زنان در این امارت جدید چیست؟

تمام افغانستان تحت کنترل ماست. هزاران مدرسه دخترانه وجود دارد که فعال هستند و دانش آموزان آنها در کلاس‌های درس حاضر می‌شوند. هیچ مانعی برای مدرسه رفتن وجود ندارد و در حال حاضر دانش آموزان به مدرسه می‌روند. معلم‌های زن نیز کار خود را از سر گرفته اند. بنابراین هیچ مشکلی در مورد برخورداری زنان از تحصیلات و آموزش و همچنین کار کردن زنان وجود ندارد. فقط رعایت حجاب اسلامی الزامی است. در مورد حقوق زنان نیز مشکلی وجود ندارد زیرا به زنان حق برخورداری از تمام حقوقشان را داده‌ایم. فقط حجاب اجباری است. در کشورهای غربی، زنان می‌توانند بدون حجاب سر کلاس‌های درس حاضر شوند اما ما به عنوان یک جامعه اسلامی می‌گوئیم که برخورداری زنان از آموزش فقط با حفظ حجاب مقدور است. حجاب بخشی از فرهنگ اسلامی است. بنابراین هیچ زنی نباید نگران حقوق خود باشد.

کد خبر 516703

منبع: ایمنا

کلیدواژه: طالبان طالبان افعانستان گروه طالبان صلح با طالبان جنگ طالبان هیئت سیاسی طالبان اخبار طالبان افغانستان حمله طالبان پیشروی طالبان در افغانستان طالبان وارد کابل شد افغانستان طالبان طالبان کابل جلال طالبانی هیئت طالبان اخبار طالبان پیشروی طالبان دفتر سیاسی طالبان معاون سیاسی طالبان پنجشیر طالبان فیلم طالبان تک تیرانداز طالبان طالبان افغانستان موقعیت طالبان در افغانستان به رسمیت شناختن طالبان جنگ افغانستان و طالبان رهبر طالبان فرمانده ارشد طالبان مناطق تحت کنترل طالبان نقشه طالبان در افغانستان ورود طالبان به افغانستان ورود طالبان به کابل رهبر فعلی طالبان تحریم طالبان توئیتر و طالبان جنگ طالبان با دولت افغانستان رژیم صهیونیستی رابطه طالبان با آمریکا افغانستان هرات افغانستان تحولات افغانستان خبر تازه افغانستان آخرین تحولات افغانستان آخرین اخبار افغانستان آخرین اخبار از افغانستان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق امارت اسلامی افغانستان وجود ندارد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۰۰۹۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنایات اسرائیل نفرت مردم آمریکا را برانگیخته است

حنفی وردک معاون دفتر سیاسی طالبان در قطر با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی گفت: ‌‏جنایات جنگی و ضد بشریت رژیم صهیونیستی در غزه و حمایت‌های نظامی و مالی کاخ سفید، نفرت مردم آمریکا را برانگیخته است.

وی افزود: اعتراضات مردم در آمریکا، اروپا و استرالیا در دومین هفته با حمایت از فلسطین شدت گرفته‌ است اما از سوی دیگر مدعیان دروغین آزادی بیان با معترضان برخورد غیر قانونی می‌کنند. 

طالبان پیش از این نیز از شورای امنیت و کشورهای تأثیرگذار خواسته بود تا فراتر از قطعنامه‌ها، برای جلوگیری از نسل‌کشی مردم فلسطین گام‌های عملی بردارند و راه‌های عادلانه برای حل اساسی قضیه فلسطین جستجو کنند.

وزارت خارجه طالبان چندی قبل در بیانیه‌ای اعلام کرده بود پیدا شدن اجساد شهدا از محوطه بیمارستان «ناصر» که در میان‌شان زنان و کودکان نیز هستند، بیانگر مظلومیت مردم بی‌دفاع فلسطین، عدم پایبندی رژیم اشغالگر صهیونیستی به قوانین و مقررات بین‌المللی و همه ارزش‌های انسانی و بی‌تفاوتی و چشم‌پوشی جامعه بین‌الملل به جنایات هولناک رژیم غاصب صهیونیستی است.

این بیانیه تاکید کرده بود افغانستان از مبارزه حق‌طلبانه مردم فلسطین حمایت کرده و از انسان‌های آزاده در سراسر جهان می‌خواهد تا برای جلوگیری از جنایات رژیم صهیونیستی تلاش کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • طالبان خطاب به روسیه: حکومت افغانستان فراگیر است | دخالت در امور داخلی خود را نمی پذیریم
  • طالبان: دخالت در امور داخلی خود را نمی پذیریم
  • کابل خطاب به مسکو: حکومت افغانستان فراگیر است
  • تاکید طالبان بر ساخت راه برای توسعه ارتباط افغانستان و منطقه
  • سیل در افغانستان/ ۱۱ نفر کشته و زخمی شدند
  • جنایات اسرائیل نفرت مردم آمریکا را برانگیخته است
  • کانادا کمک‌ها به افغانستان را از سر می‌گیرد
  • طالبان در سیلاب هم آب را به ایران بست | چانه‌زنی بر سر آب به کجا رسید؟
  • نگرانی روسیه درباره تهدیدات گروه‌های تروریستی از افغانستان
  • طالبان: برای حفظ دستاوردهای جهاد افغانستان تلاش می‌کنیم