Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- شاخص بورس بعد از نوسانات شدیدی که در بازار تجربه کرد از حدود دو ماه گذشته رنگ آرامش به خود گرفت که در ادامه این روند، معاملات بازار سهام در مردادماه و تحت تاثیر کاهش ترس سهامداران و نیز افزایش قیمت ارز به رونقی همچون نخستین روزهای معاملاتی بازار در سال ٩٩ دست یافت.

 بازار سهام از خردادماه و با مشخص شدن کاندیداهای ریاست جمهوری روندی معقول را در پیش گرفت و توانست با پایان دادن به روند هیجانی معاملات خود، روزهایی پر رونق را در مسیر سرمایه‌گذاران قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه بازگشت تعادل به معاملات بورس، بازار سهام در تیر ماه روزهایی بهتر از روند معاملات در ماه خرداد را تجربه کرد اما همچنان با توجه به ارزش ناچیز ارزش معاملات این بازار، اکثر کارشناسان معتقد به وجود ترس سهامداران برای ورود سرمایه های خود به این بازار بودند.

کارشناسان بارها این موضوع را مطرح کردند که سهامداران در انتظار مشخص شدن کابینه دولت سیزدهم هستند و تا زمان اعلام تصمیم آیت الله رییسی در این زمینه نمی توان چندان در انتظار رشدی قابل توجه در این بازار بود؛ زیرا به طور حتم هر یک از آنها نقش قابل توجهی را تعیین مسیر بازار خواهند داشت.

با وجود چنین اظهارنظرهایی توسط فعالان حاضر در بازار درباره وجود ابهام برای انتخاب تیم اقتصادی کابینه جدید، اما بازار از نخستین روزهای مرداد ماه با شتابی بیشتر از خرداد و تیر ماه به رشد خود ادامه داد و به مرور با اعتماد دوباره سهامداران و افزایش ورود نقدینگی به این بازار زمینه ورود شاخص بورس به ۱.۵ میلیون واحد در روزهای پایانی این ماه فراهم شد.

از اواسط مرداد ماه و با گمانه زنی های انجام شده درباره وزیر امور اقتصادی و دارایی و رییس‌کل بانک مرکزی، خوش بینی ها نسبت به این بازار افزایش یافت و اکثر کارشناسان روزهایی خوش و پر رونق را برای آینده این بازار ترسیم کردند که در ادامه این گمانه زنی ها، رییس‌جمهوری در چند روز گذشته فهرست پیشنهادی کابینه دولت سیزدهم را در اختیار مجلس قرار داد و در نهایت با تایید پیش بینی ها نسبت به وزیر اقتصادی تا حدودی سهامداران و فعالان حاضر در این بازار را آسوده خاطر کرد.

بازار سهام با شتاب در روند صعودی، استقبال و خوش بینی خود را نسبت به انتخاب «سید احسان خاندوزی» به عنوان گزینه پیشنهادی رییس جمهوری برای سکانداری وزارت امور اقتصادی و دارایی نشان داد و اکنون اکثر فعالان حاضر در بازار از وجود آینده ای روشن در این بازار در صورت کسب رای اعتماد خاندوزی از مجلس سخن می گویند.

اصلی‌ترین عامل تاثیرگذار در رشد شاخص بورس

در این زمینه یک کارشناس بازار سرمایه نظر مثبت خود نسبت به معاملات بورس در مرداد ماه و عوامل تاثیرگذار در شتاب روند صعودی شاخص بورس اشاره کرد و امروز (سه شنبه) به خبرنگار گروه اقتصادی ایرنا گفت: بازار سهام در ماه گذشته بعد از یک دوران طولانی که روندی به شدت منفی را تجربه کرد به رشدی نسبتا معقول دست یافت و روندی متعادل را در معاملات تیر و مرداد ماه تجربه کرد.

«مهدی کدیور» به عوامل تاثیرگذار در ایجاد روند صعودی معاملات بورس در مرداد ماه اشاره کرد و افزود: نرخ ارز به عنوان اصلی ترین عامل تاثیرگذار در رشد بازار سهام محسوب می شود و در این مدت نرخ دلار از محدوده کانال ٢٤ هزار تومان به حدود ٢٨ هزار تومان رسید.

وی خاطرنشان‌کرد: ممکن است گاهی گفته شود که رشد انجام شده در نرخ ارز چندان قابل توجه نبوده است، اما تداوم روند صعودی قیمت دلار و عدم کاهش افت نرخ ارز سبب ایجاد اطمینان در بین سرمایه گذاران برای عدم کاهش قیمت دلار و ادامه افزایش قیمت آن شد.

کدیور اظهار داشت: در کنار این موضوع قیمت دارایی هایی مانند سهام، خودرو، سکه و غیره با افزایش همراه شد که تنها علت اصلی این اتفاق، افزایش قیمت دلار بود.

این کارشناس بازار سرمایه به دیگر عامل تاثیرگذار در تغییر روند بازار ارز تاکید کرد و اظهار داشت: بحث ناآرامی ها و تشنج ها در افغانستان از عوامل افزایش نرخ دلار بود، هرات یکی از کانال های تزریق ارز به داخل بود که اکنون این کانال دچار اختلال شده است.

روند معاملات بورس در شهریور ماه

وی، با پیش‌بینی روند معاملات بورس در شهریور ماه، افزود: به نظر می رسد اصلی‌ترین عامل تعیین‌کننده معاملات بورس در شهریور ماه نرخ ارز باشد، این موضوع که نرخ ارز به کدام سمت خواهد رفت از جمله مساله مهمی تلقی می شود که روند این بازار را تحت شعاع خود قرار خواهد داد.

به گفته کدیور، روند نرخ ارز در شهریور ماه می تواند در مسیر تداوم رشد فعلی، تثبیت یا افت آن باشد که بازار سهام هم بر اساس آن پیش خواهد رفت.

این کارشناس بازار سرمایه بیان‌داشت: اگر برآیند نرخ ارز در بازار تثبیت و حتی رشد اندک باشد، بازار سهام ادامه‌دهنده مسیر صعودی خود خواهد بود.

وی ادامه‌داد:در صورت کاهش قیمت دلار شرکت‌های صادرات محور، نفتی، پتروشیمی معدنی و فلزی با افت قیمت در سهام مواجه می شوند و به دلیل وزن سنگین این شرکت ها بر شاخص، برآیند آن منفی خواهد شد.

کدیور خاطرنشان‌کرد: اما اگر دیدگاه‌ها نسبت به مذاکرات برجام و سرانجام مثبت آن باشد، سهام شرکت های ریالی مانند بانک، خودرویی ها و بیمه ای ها جزو نمادهایی خواهند بود که ممکن است با رشد همراه شوند.

 ایرنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: معاملات بورس شهریور ماه روند صعودی بازار سهام قیمت دلار مرداد ماه شاخص بورس نرخ ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۰۱۴۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش چشمگیر قیمت سکه و طلا در یک هفته اخیر

رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران ضمن اشاره به بازگشت قیمت طلا در بازار‌های جهانی از مسیر صعود با شیب تند، از کاهش قیمت سکه و طلا در بازار داخل خبر داد.

به گزارش ایسنا، نادر بذرافشان در گفتگو با خبرنگاران در رابطه با وضعیت یک هفته اخیر بازار سکه و طلا اظهار کرد: در هفته‌ای که گذشت اونس جهانی طلا میانگین ۴۴ کاهش اونس جهانی طلا را داشتیم؛ البته میزان کاهش تا ٨٠ دلار هم رسید، اما نوسانات طی دو روز اخیر، این میزان کاهش را کمتر کرد.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران خاطرنشان کرد: به‌تبع روند نزولی قیمت‌ها در بازار‌های جهانی و همچنین باتوجه به آرامش در بازار ارز داخلی و نوسانات حداقلی نرخ ارز در داخل و همچنین نبود هیجان در اخبار سیاسی و اقتصادی جهان، بازار سکه و طلای داخلی نیز به‌دور از هرگونه التهاب، روند کاهشی قابل توجهی را تجربه کرده است.

١.١۵٠ میلیون تومان از بهای سکه و ١۵۵ هزار تومان از بهای طلا ریخت

وی در رابطه با قیمت انواع قطعات سکه و مصنوعات طلا در آخرین معاملات پایانی هفته و تغییرات آن نسبت به ابتدای هفته، گفت: هر قطعه سکه تمام طرح جدید با یک میلیون و ١۵٠ هزار تومان کاهش قیمت نسبت به ابتدای هفته در آخرین معاملات روز گذشته (پنجشنبه) به ۴٢ میلیون و ١۵٠ هزار تومان رسید. سکه تمام طرح قدیم نیز با یک میلیون کاهش در پایان هفته ٣٩ میلیون و ٢٠٠ هزار تومان تعیین قیمت شد. نیم سکه در آخرین معاملات پایانی هفته ٢۴ میلیون و ٨٠٠ هزار تومان و ربع سکه ١۴ میلیون و ٩٠٠ هزار تومان تعیین قیمت شدند که به ترتیب نیم سکه ٨٠٠ هزار تومان و ربع سکه ٧٠٠ هزار تومان ارزان‌تر از ابتدای هفته بوده است. سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی نیز با ٢٠٠ هزار تومان کاهش قیمت نسبت به ابتدای هفته، شش میلیون و ٨٠٠ هزار تومان دادوستد شد.

بذرافشان ادامه داد: هر مثقال طلای ١٧ عیار با ۶٧٠ هزار تومان کاهش نسبت به ابتدای هفته به ١۵ میلیون و ٣٢٠ هزار تومان رسید و هر گرم طلای ١٨ عیار نیز با ١۵۵ هزار تومان کاهش نسبت به ابتدای هفته، سه میلیون و ۵٣٩ هزار تومان مبنای معاملات طلا قرار گرفت.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در رابطه با آخرین وضعیت حباب سکه نیز گفت: حباب سکه در یک هفته اخیر تغییر چندانی نداشت. نوسانات افزایشی یا کاهشی داشت، اما در مجموع تغییر خاصی نداشت؛ در آخرین معاملات پایانی هفته، هر قطعه سکه هفت میلیون و ۵٠٠ هزار تومان دارای حباب بوده است.

این مقام صنفی در پایان بر رکود حاکم بر بازار و نبود تقاضا تاکید و نسبت به ادامه‌ی این روند که از سال گذشته بر بازار حکمفرما شده و از ابتدای سال جاری نیز تشدید شده است، ابراز نگرانی کرد.

دیگر خبرها

  • رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات
  • ۱۷ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سهام خارج شد
  • بورس در سکوت
  • گزارش روزانه بورس ۸ اردیبهشت/ بورس در سکوت
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • پیش‌بینی بورس در هفته دوم اردیبشهت ۱۴۰۳/ یکه‌تازی فولادی و پتروشیمی‌ها در این هفته
  • بورس امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • آدرس غلط به کل کل پرسپولیسی ها و استقلالی ها | دخل و خرج سرخابی ها بعد از واگذاری چه می شود؟
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس
  • کاهش چشمگیر قیمت سکه و طلا در یک هفته اخیر