Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@03:06:55 GMT

نکات کلیدی تغذیه در زمان ابتلا به کرونا

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۰۱۹۱۸

نکات کلیدی تغذیه در زمان ابتلا به کرونا

ندا فرح بخش سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر مصرف ۶ لیوان آب در شبانه روز از سوی افراد مبتلا به کرونا افزود:این افراد  باید از مصرف غذاهای سرخ شده مثل انواع کوکو، کتلت، خورشت و کباب کوبیده پرهیز کنند.

وی با تاکید بر مصرف غذاهای آب‌پزشده در این دوران گفت: دریافت غذاهای پروتئینی مثل حبوبات، تخم مرغ، انواع گوشت و کره بادام زمینی بدون شکر باید افزایش یابد و بهتر است هر روز یک عدد تخم مرغ آب پز کاملا پخته شده مصرف شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرح بخش ادامه داد:  افراد باید مصرف شکر و قند را محدود کنند، غذاهای کنسروی، گوشت‌های فرآوری شده و فست فود مصرف نکنند ضمن اینکه مصرف میوه و سبزیجات در طول روز نباید فراموش شود.

این کارشناس ارشد بهبود تغذیه گفت: مصرف مواد غذایی صنعتی حاوی شکر مثل بیسکویت، کیک، مربا،نوشابه، ماءالشعیر و آبمیوه های صنعتی ، انواع شیرینی و آبنبات و شکلات ممنوع است،  لبنیات مثل ماست پروبیوتیک هر روز در کنار وعده‌های غذایی مصرف شود و مواد غذایی محرک مانند برخی ادویه های تند باید از برنامه غذایی حذف شود.

مصرف صبحانه متنوع

وی بیان کرد: افراد باید صبحانه متنوع شامل عسل، عدسی، فرنی، تخم مرغ، پنیر و گردو و ارده میل کنند ضمن اینکه مغزدانه ها مثل بادام درختی، فندق ، پسته و گردو و کنجد را می توانند هر روز به صورت آسیاب شده در ماست ، سوپ و فرنی استفاده نمایند.

استفاده از مکمل های ویتامین D و C

فرح بخش به بیماران مبتلا به کرونا توصیه کرد مکمل های ویتامین D ، ویتامین C و روی را در این دوران فراموش نکنند، هفته ای یک مکمل ویتامین دی ۵۰ هزار واحدی از زمان شروع علائم تا یک ماه بعد ازاتمام علائم مصرف کنند ، همچنین مکمل روی ۷۵ تا ۱۰۰ میلی گرم  و مکمل ویتامین C با دوز ۱۰۰۰ میلی گرم به صورت روزانه تا دو هفته بعد از اتمام علائم باید مصرف شود.

این کارشناس ارشد بهبود تغذیه اضافه کرد: از پودر جوانه ها مثل جوانه گندم، ماش، عدس  در سوپ ، آش و ماست نیز می توان به صورت روزانه استفاده کرد، ضمن اینکه از مصرف غذاهای دیر هضم حاوی پنیر پیتزا، ماکارونی و قارچ باید خودداری شود.

وی گفت: در صورت اسهال مصرف مکمل ویتامین C تا برطرف شدن این مشکل ممنوع است ودر صورت اسهال از کته هویج با کمی روغن و نمک به اندازه به همراه ماست پروبیوتیک مصرف شود.

مصرف میوه جات و سبزیجات

فرح بخش بیماران کرونایی در دوران درمان را به مصرف میوه های حاوی ویتامین A مثل موز، انبه، طالبی  و سبزیجاتی همچون هویج توصیه کرد ئ تاکید نمود این افراد درکنار غذاهای خود از لیمو ترش استفاده کنند همچنین مصرف  قهوه، چای غلیظ، نسکافه و یا شکلات تلخ ممنوع است.

هم اکنون ۲۰ شهرستان خوزستان در وضعیت قرمز، ۲ شهرستان نارنجی و پنج شهرستان زرد کرونایی هستند.

بر اساس این گزارش یک میلیون و ۳۰۰ هزار دز واکسن در خوزستان تزریق شده است.

برچسب‌ها ویروس کرونا تغذیه سالم خوزستان اهواز

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا تغذیه سالم خوزستان ویروس کرونا تغذیه سالم خوزستان اهواز مصرف شود فرح بخش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۰۱۹۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابتلا به بیماری‌های کبدی با مصرف این نوشیدنی شیرین

به گزارش خبرآنلاین،نوشابه‌های رژیمی اغلب به عنوان محصولاتی به بازار عرضه می‌شوند که به مدیریت وزن کمک می‌کنند.

مهر در خبری نوشت:یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که مصرف زیاد نوشابه رژیمی ممکن است با افزایش شاخص توده بدنی، شروع بیماری استئاتوتیک کبدی مرتبط با اختلال متابولیک (MASLD) را افزایش دهد.

مطالعات قبلی نشان می‌دهد که مصرف نوشابه رژیمی با BMI و فشار خون بالاتر مرتبط است.

متخصصان سلامت موافقند که نوشابه‌های رژیمی ممکن است باعث افزایش وزن و بیماری کبد شود.

مصرف بیش از حد شیرین کننده‌های مصنوعی موجود در نوشابه‌های رژیمی نیز ممکن است خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ را افزایش دهد.

بیماری استئاتوتیک کبدی مرتبط با اختلال متابولیک (MASLD) یکی از شایع‌ترین بیماری‌های کبدی است. برآوردهای فعلی نشان می‌دهد که MASLD تا ۴۶٪ از جمعیت جهان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

MASLD قبلاً بیماری کبد چرب غیر الکلی نامیده می‌شد که در ژوئن ۲۰۲۳ نامش تغییر یافت.

این بیماری که با تجمع بیش از حد چربی در کبد مشخص می‌شود، هیچ علامت اولیه ای ندارد. این بیماری می‌تواند به استئاتوهپاتیت مرتبط با اختلال متابولیک (MASH) تبدیل شود، یک بیماری جدی‌تر که می‌تواند منجر به زخم‌های کبدی و سیروز شود.

در حال حاضر هیچ دارویی برای درمان این نوع بیماری کبدی تأیید نشده است. پزشکان ورزش و تغییرات رژیم غذایی را برای کمک به کاهش چربی بدن در پیشگیری یا معکوس کردن MASLD توصیه می‌کنند.

متخصصان سلامت معتقدند مصرف نوشابه ممکن است با ایجاد مقاومت به انسولین و التهاب در کبد، خطر MASLD را افزایش دهد.

تحقیقات اخیر همچنان مصرف زیاد شیرین کننده‌های مصنوعی را با افزایش خطر چاقی، دیابت نوع ۲ و سایر نشانگرهای سندرم متابولیک مرتبط می‌کند.

تحقیقات قبلی نشان داده است که شیرین کننده‌های مصنوعی ممکن است مقاومت به انسولین و عدم تحمل گلوکز را با مختل کردن میکروبیوم های روده افزایش دهند. هر دو واکنش ارتباط نزدیکی با ابتلاء به MASLD دارند.

محققان معتقدند شیرین کننده‌های مصنوعی ممکن است از طریق محور روده-مغز بر کبد تأثیر بگذارند. محور روده-مغز شامل ارتباط دو طرفه بین دستگاه گوارش و سیستم عصبی مرکزی است. شیرین کننده‌های مصنوعی در نوشابه‌های رژیمی می‌توانند بر ترکیب میکروبی روده تأثیر بگذارند که به نوبه خود می‌تواند بر این محور تأثیر بگذارد. این شرایط می‌تواند بر فرآیندهای متابولیک تأثیر گذاشته و به طور بالقوه به بروز مشکلات مرتبط با کبد منجر شود.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901755

دیگر خبرها

  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • بهترین زمان استفاده از ویتامین‌ها چه ساعتی است؟
  • مهم‌ترین علت چاقی در ایران
  • رژیم غذایی سالم برای جلوگیری از انواع سرطان
  • این غذاهای دوست‌داشتنی دشمن مغزتان هستند؛ فراموشی در ۷۰ سالگی در انتظارتان است
  • به این دلیل چیپس نخورید!
  • ابتلا به بیماری‌های کبدی با مصرف این نوشیدنی شیرین
  • نابودی یک تن مواد غذایی غیرقابل مصرف در چناران
  • بیش از یک تن مواد غذایی غیرقابل مصرف در چناران نابود شد
  • مصرف برخی خوراکی‌ها احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد